11:48 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  وقتی تن " آدام اسمیت " در گور می لرزد !

آیا با نفی واژه " شاخص فلاکت " یا حذف آن توسط مسوولان محترم یا حتی اگر جناب دکتر حدادعادل در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی واژه دیگری را بجای آن اختراع کند فلاکت مردم استان کرمانشاه کم می شود ؟ روزگاری جناب گالیله به حکام آن زمان گفته بود : حالا شما من را بکشید اما بدانید زمین از حرکت خود به دور خورشید باز نمی ایستد.

 اخبار عمومی
پزشکیان امروز سه شنبه بدون تیم رسانه ای و هیات بلندپایه ایرانی عازم نیویورک می‌شود
سپاه: آماده پاسخ‌های قاطع و ویرانگر به دشمن فرسوده و متجاوز هستیم
ارائه طرح سه فوریتی خروج از NPT به هیات رئیسه مجلس/ حاجی دلیگانی: NPT جز ضرر برای ما عایدی ندارد
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرد
آذری جهرمی: منفعت عدم حضور در سطح رئیس‌جمهور در نیویورک، بیش از حضور آن است
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ساعت کاری ادارات از اول مهر تا پایان سال تغییر کرد
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
واکنش عضو کمیسیون امنیت به سامانه «علاج»: نباید مردم را به جاسوسی علیه هم دعوت کرد
معاون مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهور: پزشکیان یک خط قرمز برای خودش دارد و آن این است که دعوا نشود و اختلاف ایجاد نشود.
علم‌الهدی: دستگاه قضایی و امنیتی جلوی ورود دختر بی‌حجاب به دانشگاه را بگیرند
قالیباف: دورانی که اف-۳۵ و اف-۱۵ها هدف قرار می‌گیرند، آغاز شده است
مخبر: آنان که دیروز همراه نبودند، امروز با آغوشی گشوده به صف ملت پیوسته‌اند س
طعنه زیدآبادی به چمران: اگر شوراها برای مردم آب نداشته، برای او نان داشته است
انهدام چهارمین پهپاد MQ-۱ آمریکا بر فراز تنگه هرمز توسط سپاه
پشت پرده تغییر شعارهای شبانه/ محسن هاشمی: دیگر نمی‌شود نام این جریان را فقط «انقلابی» گذاشت
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: حجاب را جرم‌انگاری نکنیم، اکثریت بانوانِ بدون حجاب، لجاجتی با نظام ندارند/ مردم تلویزیون را کنار گذاشته‌اند!
ظریف: در صحنه واقعیت موفق بودیم اما در روایت بازنده شدیم
پشت پرده استیضاح وزیر اقتصاد
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ جنگ علیه ایران ادامه ندارد
اعلام صریح فرمانده فراجا؛ علیرضا بیرانوند از اول مهر سرباز می‌شود
درگیری کیهان و معاون پزشکیان بر سر حجاب
شکایت بنیاد آیت‌الله رئیسی از کارشناسی که گفته بود اقتصاد را با انیمیشن های ۳ دقیقه ای به او یاد می دادند
حسام الدین آشنا درباره دکترین بازدارندگی: با این همه نفوذ، آیا می توانیم تا «روز تست»، همه چیز را پنهان و امن نگه داریم؟
اتهام های حسین شریعتمداری علیه دو رئیس جمهور سابق کشور
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات؛ خدا وکیلی به خاطر آنتن‌دهی بود یا اتصال اینترنت؟!
معاون اول رئیس‌جمهور: مبلغ کالابرگ به‌زودی افزایش می‌یابد
کنایه عراقچی به «راه‌حل خلاقانه» آمریکا؛ جدی می‌فرمایید؟!
صفارهرندی: با حفظ اصول می‌توانیم تاکتیک‌های خود را تغییر دهیم/ احزاب بی‌تابلو بلای جان جامعه هستند/ با شرایط جدیدی مواجه هستیم
سفر هیات ستاد کل به قطر برای پیگیری 3 خلبان ایرانی / تفاهم ایران و عمان درباره تنگه هرمز ثبت بین المللی می شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: ما بمب اتم نمی سازیم اما اگر حمله کنید تمامی مراکز هسته ای شما را خواهیم زد
کیهان از عراقچی عصبانی شد: چرا می‌گویی اسرائیل، آمریکا را فریب داد؟
مهاجری: جبلی واقعاً آدم چندان توانمندی در حوزه خبر نبوده؛ در میان مدیران صداوسیما یک مدیر درجه سه بود/ تقریبا محال است کسی علاقمند به ابقای جبلی باشد
نایب رئیس مجلس: شیطنت‌های آمریکا حداقل ۶۳ روز دیگر ادامه خواهد داشت/ باید آمریکا را محاصره کنیم
قرارگاه پدافند: تجهیزات جدید مستقر شدند/ آمادگی کامل برای پاسخ به تهدیدات
ادعای ترامپ: بزرگترین حمله در راه است!
مجید مجیدی: عده‌ای اسلام را به گروگان گرفته‌اند
معاون پزشکیان: شرایط اقتصادی خوب نیست؛ مجبوریم پول چاپ کنیم/ از روز اول به ما فرصت اصلاح داده نشد
محسنی اژه‌ای: اگر بخواهند دوباره در داخل آشوب راه بیندازند پاسخ ما قاطع‌تر از همه دوره‌‍‌های گذشته خواهد بود
قالیباف به ادعاهای وزیر خزانه‌داری آمریکا پاسخ داد: «ای دروغگو!»
 گفتــگو
انتقاد معاون پزشکیان از تندروها؛ نفی مذاکره همراه بالا بردن انتظارات اقتصادی در شرایط جنگی تناقض است/ صداوسیما در جنگ هم هدفش تقویت گفتمانی اقلیت است
باجناق رهبر شهید: غذا اشکنه کشک بود / سفر خانوادگی با آیت الله خامنه ای در نوروز 56 و دیدار با پدر خاتمی
قالیباف: یک ساعت بعد از بمباران متوجه شهادت آقا شدیم / اول قرار شد 8 صبح فردا خبر شهادت اعلام شود اما بعد از گفتگو با شهید لاریجانی، در سحر اعلام شد
گفت‌وگو با ماشاءالله شمس‌الواعظین / تندروها و سرنوشت مذاکرات
آینده سیاسی مسعود پزشکیان به روایت جلایی پور/ طبق نظر سنجی‌ها هفتاد درصد مردم طالب پایان عزتمندانه جنگ هستند
حقیقت پور: نگاه آخرالزمانی تندروها قابل قبول نیست/ به خاطر نگاه غلط آن‌ها کشور روزانه ۵۰۰ میلیون دلار آسیب می‌بیند
حمیدرضا جلایی پور: تندروها می‌خواهند رهبری را مصادره کنند/ آنها توجه ندارند جمهوری اسلامی، حکومت نود میلیون ایرانی هم هست
سعید لیلاز: ایران برای آمریکا لقمه‌ای سخت و گلوگیر است / لاریجانی در مهرماه می دانست جنگ خواهد شد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
راهکار محمد سلامتی برای خروج از بحران تن دادن به تغییرات کلی مانند تغییر موضع در قانون کار و حق رأی زنان در گذشته

کد مطلب 29913           تاریخ ارسال : 1401/06/19                         نسخه چاپی
داریوش قنبري: كسانى كه تحریم را نعمت می‌دانستند حالا در مدیریت کمترین کار هم مانده‌اند!

داریوش قنبری: همان‌هایی که تحریم را نعمت می‌دانند و در دولت روحانی هم تحریم را بهانه‌ای از سوی دولتی‌ها می‌‌دانستند، اکنون دولت و همه ارگان‌های کشور را در دست دارند و در مدیریت کمترین کار هم مانده‌اند.


داریوش قنبری، نماینده ادوار مجلس در مصاحبه ای گفته: کسانی که تحریم را نعمت می دانستند حالا در مدیریت کمترین کارها درمانده اند.

 

به گزارش عصرایران، این نماینده ادوار مجلس در مصاحبه با سایت "نواندیش" گفته: همان‌هایی که تحریم را نعمت می‌دانند و در دولت روحانی هم تحریم را بهانه‌ای از سوی دولتی‌ها می‌‌دانستند، اکنون دولت و همه ارگان‌های کشور را در دست دارند و در مدیریت کمترین کار هم مانده‌اند.

مشروح این گفتگو در پی می آید:


*اقتصاد در سال‌های آخر دولت روحانی تحت‌تاثیر خروج ترامپ از برجام به‌هم ریخت. دولت می‌توانست آن شرایط را بهتر مدیریت کند؟

برای پاسخ دادن به این پرسش لازم به تاکید می‌دانم، وقتی برگه خروج آمریکا از توافق 2015 امضاء شد، هر دولتی هم که روی کار بود با چالشی عظیم مواجه می‌شد. به‌همین دلیل مثلا اوج‌گیری روز به‌روز نرخ دلار و باطبع گرانی کالاها در آن روزها را نمی‌توان نشانه‌ای از ضعف دولت روحانی دانست. اتفاقا می‌توان گفت، بحث ارز 4200 تومانی با این امید که اقلام مصرفی از طریق بخش‌خصوصی به کشور وارد شود، تصمیمی کارشناسی و البته شجاعانه بود که توسط دولت وقت به‌مرحله اجرایی رسید. اما اینکه عده‌ای سودجو در این بین با ارز دولتی، کالاهای غیرضرور وارد کردند و حتی بعضا مشاهدهد شد، کالاهای وارداتی با نرخ عادی به بازار ترزیق شد، فی‌نفسه ارزش تصمیم دولت را زیر سئوال نمی‌برد.

*اینکه مقصر کیست، چندان مهم نیست. سئوال این است، چرا شرایط در آن برهه حساس مدیریت نشد؟

وقتی همه ارگان‌ها بنا را بر تقابل با دولت گذاشته بودند و آشکارا با تصمیم‌ها و کارهای دولتی‌ها مخالفت می‌کردند،‌ معلوم بود که امکان مدیریت صحیح غیرممکن می‌شد.

*البته ارز 4200 تومانی توسط افکار عمومی تقبیح می‌شد و حتی «ارز جهانگیری» هم سر زبان‌‌ها افتاد.

تاکید می‌کنم،‌ حسن‌روحانی در هشت‌سال دوره دولت‌داری، مخصوصا در دوره دوم در کنار رسیدگی به‌امور کشور باید با مانع‌تراشان و سیاه‌نمایان داخلی هم مقابله می‌کرد. در واقع گروهی از سال 92 تا 1400 منافع ملی را به‌راحتی نادیده می‌گرفتند تا از این طریق دولت برآمده از رای بالای مردم را سرکوب کنند. وقتی کشور به‌یکباره با شرایط سخت تحریمی روبرو شد، برای دولت چاره‌ای نماند تا از طریقی بازار را کنترل کند.

بهتر است منتقدان روحانی به روزهایی نگاه کنند که بعد از امضای برجام گشایش‌های زیادی شد و اقتصاد در مسیر آرامش قرار گرفته بود. اینکه چهره‌ خاصی! به‌نام دونالد ترامپ قرارداد بسیار مهم هسته‌ای را ملغی و ایران را با انواع و اقسام محدودیت‌ها روبرو کرد، هیچ‌ربطی به دولت قبل نداشت. نکته تاسف‌آور چیزی جز این نیست که روحانی و مردان دولتش در آن برهه دشوار، نه‌تنها یاری‌رسانی نداشتند، بلکه ارگان‌های درون حاکمیتی چوب لای چرخ دولت می‌گذاشتند. اگر به گذشته برگردیم و فعالیت‌های ضد برجامی تندروها را بررسی کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که گروهی اصرار به همراهی و هم‌نظری با دشمنان کشور داشتند.

روحانی در دور دوم انتخابات حدود 8 میلیون رای بیشتر گرفت که این نشان می‌دهد، دولت تدبیر و امید قبل از تصمیم جنجالی ترامپ توانسته بود مردم را راضی کند.

داریوش قنبري: كسانى كه تحریم را نعمت می‌دانستند حالا در مدیریت کمترین کار هم مانده‌اند!


*البته حذف ارز 4200 تومانی نه‌‌تنها مشکلی حل نکرد، بلکه بعضی کارها تورم بالای 200 و حتی 300 درصدی را هم تجربه کردند.

آنهایی که مخالفت شدیدی با ارز 4200 تومانی داشتند، در مجلس یازدهم آن را حذف کردند و نتیجه‌اش هم معلوم شد. مردم از اردیبهشت‌ 1397 که آمریکا از برجام خارج شد، گرانی را تجربه کردند. اما پدیده‌ای که هم‌‌اکنون با آن رو در رو هستیم،‌ از مشکل گذشته و حتی بحران را هم رد کرده است. همه این مشکلات ریشه در تحریم و البته ضعف آشکار دولت دارد.


*البته عده‌ای تحریم را نعمت می‌دانند.

همان‌هایی که تحریم را نعمت می‌دانند و در دولت روحانی هم تحریم را بهانه‌ای از سوی دولتی‌ها می‌‌دانستند، اکنون دولت و همه ارگان‌های کشور را در دست دارند و در مدیریت کمترین کار هم مانده‌اند. اینکه شرایط مردم در این چندماه اخیر حتی نسبت به دوران پس از تصمیم ترامپ چقدر غیرقابل تحمل‌تر است، نکته‌ای است که خودشان هم نمی‌توانند انکار کنند.

حتی دور زدن تحریم‌ها هم برای‌شان دشوار شده است. امیدوارم اکنون که با این وضعیت دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بدانند که چقدر در مسیر دولت روحانی سنگ‌اندازی و سیاه‌نمایی کردند.


*چاره چیست؟ مردم روز به‌روز گرفتارتر می‌شند و این با هیچ متر و معیاری پذیرفتنی نیست.

تا زمانی که عده‌ای ندانند، مصالح کشور را نباید فدای سیاسی‌کاری و منافع جریانی بکنند، روال همین خواهد بود و حتی شرایط نگران‌کننده‌تر هم خواهد شد.

 


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب