9:20 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 

مرامنامه و اساسنامۀ

« ساحت کرمانشاه»
«بسمه تعالی»

مرامنامه

(ان اله لا یغیر ما بقوم حتی یغیرو ما به انفسهم)

 

مقدمه:

سپاس بی کران خالق منان را که انسان را بر جمله مخلوقات کرامت بخشید، عرشیان را سجود بر آستانش فرمان داد، اشرف مخلوقاتش خواند و خلعت فاخر آزادی را برازنده قامتش ساخت تا معرفت را به اختیار تشنه گردد و عبودیت را به آزادگی اراده کند و این همه تنها به حرمت اندیشه بود و خرد بود که نوع آدمی را به فرشتگان فضیلت بخشید.

در این برهه از زمان که میهن اسلامی صفحاتی شکوهمند از تاریخ ایرانی اسلامی خویش را رقم می زند و دو بال آزادی و اندیشه را جهت پروازی بلند در سپهر شکوفایی فرهنگ و تمدن گشوده و تجهیز می کند، فرزندان اندیشه و خردورزی این ملت در پیشگاه تاریخ به آزمونی سخت فراخوان شده اند.

«حزب توسعۀ کرمانشاه» در پاسخ به این دعوت تشکیل گردیده تا با جلب مشارکت عموم اندیشمندان، تحصیل کردگان، دانش پژوهان و دلسوزان به توسعه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور و استان کرمانشاه به ایفای تعهد فرهنگی و مسئولیت اجتماعی خویش عمل کند.

 

فصل اول:

ماده اول: اصول کلی

« ساحت کرمانشاه» اعتقاد راسخ دارد که:

1- دین مبین اسلام به عنوان کامل ترین و مترقی ترین آئین آسمانی کلیۀ ظرفیت ها را برای هدایت انسان و جوامع انسانی در همه زمانها داراست.

2- تبیین صحیح فرهنگ دینی، جامعه ما را قادر می سازد ضمن حفظ و تقویت نظام ارزشی خود از پیشرفته ترین و جدیدترین مظاهر و دستاوردهای تمدن جهانی بهره مند گردد.

3- توسعه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و تحقق کامل جامعه مدنی شرط اصلی ارائه حیات فرهنگی و ضامن تداوم و رشد فرهنگ ملی و اعتقادی جامعه است.

4- توسعه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور و به تبع آن استان کرمانشاه در گرو اصلاح فرهنگ عمومی و ایجاد زمینه های لازم جهت مشارکت استعدادها و قابلیت های آحاد جامعه در این حرکت فرهنگی است.

5- توسعه سیاسی پیش شرط و مقدمه توسعه کشور و به تبع آن استان کرمانشاه در تمامی ابعاد دیگر از جمله توسعه اقتصادی و شکوفایی قابلیت ها و پتانسیل های موجود در آن به حساب می آید.

6- رواج قانون گرایی و حاکمیت روحیه قانونمداری در بین آحاد جامعه، نقد پذیری و پاسخگو بودن تمامی دستگاه های اجرائی و مسئولان و مدیران آن و پذیرش مردم سالاری و فراهم نمودن ساز و کارهای نظارت مردم بر عملکرد مسئولین در دستگاه ها قدم اول در توسعه سیاسی و اجتماعی کشور و استان کرمانشاه محسوب می گردد.

 

ماده دو: اهداف

1-ایجاد تحرک در فضای فرهنگی سیاسی جامعه با فراهم ساختن زمینه های تبادل آراء و تعاطی افکار.

2- معرفی نگرشی فرهنگی به مسائل اجتماعی از قبیل سیاست، اقتصاد، آموزش و ...

3- ایجاد و تقویت وسعت مشرب و سعۀ صدر فرهنگی، تساهل و روحیۀ انتقادپذیری.

4- تشویق و تقویت انگیزه های پژوهش و تحقیق در قشرهای فرهنگی.

5- معرف قابلیت ها و ظرفیت های فرهنگ دینی در مواجهه با فرهنگ جهانی.

6- تلاش برای تحقق جامعه ای دینمدار، قانونگرا، توسعه یافته و مدنی با حفظ هویت ایرانی و اسلامی خویش.

 

ماده سه: خط مشی

« ساحت کرمانشاه» برای نیل به توسعه پایدار سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تحقق جامعه مدنی، مقصد ذیل را در میان مدت انگیزۀ تلاش و هدف فعالیت های خود تعیین و تعریف می نماید:

1-تقویت و تعمیم فرهنگ قانونمداری و تصفیه گرایش های قانون گریزانه از ساختار فرهنگ عمومی.

2- تلاش در جهت ارتقاء آگاهی های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه.

3- توسعه و تحکیم فرهنگ شایسته سالاری در جامعه.

4- برخورد قاطع و پیگیر در جهت خلاف گرایش های خودسرانه و حاکمیت روحیۀ انتقاد و انتقاد پذیری.

5- انجام پژوهش های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی و تأمین زمینه ها و شرایط مساعد جهت شکل گیری و پرورش دیدگاه ها و نظریه های تازه در خصوص جامعه مدنی و توسعه فرهنگ دینی.

6- تقویت و تجهیز بنیه علمی، فرهنگی جامعه برای مقابله مؤثر و معقول با تهاجم فرهنگی غرب.

7- تقویت مبانی فرهنگی نظام اسلامی و حمایت تئوریک از آن با فرآوری و غنی سازی دیدگاه ها و مبانی نظری فرهنگ اسلامی.

8- شناسایی موانع تحقق توسعه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در کشور و استان کرمانشاه و تلاش برای رفع این موانع.

9- تلاش در جهت حاکمیت روحیه شایسته سالاری در جامعه و حمایت از انتخاب و انتصاب مدیران و افراد شایسته برای تصدی مناصب اجرائی و ...

تبصره 1: هر گونه تغییری در مفاد این مرامنامه بایستی به کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور اعلام و توسط آن مورد رسیدگی قرار گیرد.

تبصره 2: « ساحت کرمانشاه» و اعضاء وابسته به آن التزام خود را نسبت به قانون اساسی کشور بیان می دارند.

تبصره 3: طرح ها و برنامه ها و سایر اقداماتی که در مرامنامه فوق پش بینی شده و به نحوی با وظایف یکی از وزارتخانه ها یا سازمان های دولتی ارتباط دارد پس از کسب موافقت وزارتخانه و یا سازمان دولتی ذیربط به مرحله اجراء در خواهد آمد.


اساسنامه

« ساحت کرمانشاه»

بعون الله تعالی، این حزب با انگیزۀ ارتقای فرهنگ عمومی جامعه و تحقق توسعه پایدار سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه، همسو با سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی در چارچوب قانون اساسی و با هدف جلب مشارکت نیروهای متخصص، متعهد و اندیشمند و بهره گیری از کلیه استعدادها و قابلیت های موجود جهت تشکیل و تحکیم نهادها و تحقق آرمان های جامعه مدنی در استان کرمانشاه آغاز به فعالیت و اعلام موجودیت می نماید.

 

فصل دوم: کلیات

ماده چهار: نام

نام این تشکل « ساحت کرمانشاه» است که به اختصار «حزب» نامیده می شود.

 

ماده پنج: مدت فعالیت

مدت فعالیت این «حزب» از تاریخ تأسیس نامحدود خواهد بود.

 

ماده شش: تابعیت

«حزب» تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارد و کلیه اعضای وابسته به آن نیز تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته و التزام خود را به قانون اساسی بیان می دارند.

 

ماده هفت: مکان و محل فعالیت

مرکز اصلی «حزب» در استان کرمانشاه، شهرستان کرمانشاه، به آدرس موقت 22 بهمن، خیابان نهم نبش کوچه دهم، شماره 23 قرار دارد که در صورت لزوم می تواند با تصویب کمیسیون ماده 10 قانون احزاب در سایر شهرستان ها و مناطق شعبه، دفتر و یا نمایندگی دائر نماید.

 

فصل سوم: ارکان

ارکان تشکیلاتی حزب عبارتند از:

1)هیأت مؤسس 2)مجمع عمومی 3)شورای طرح و برنامه 4)شورای مرکزی 5) شورای نظارت

 

ماده هشت: هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت)

هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) مرکز از 7 نفر بوده که تا تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی عهده دار وظایف ذیل خواهد بود:

1-تهیه و تصویب مرامنامه و اساسنامه حزب و اقدام لازم برای ثبت آن در مراجع ذیصلاح.

2- فراهم نمودن مقدمات تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی پس از آنکه تعداد اعضاء حزب به حداقل 50 نفر برسد.

3- عضوگیری و بررسی و تأیید صلاحیت متقاضیان عضویت در حزب (فقط در دور اول)

4- بررسی و تأیید صلاحیت داوطلبان و دبیر کلی حزب و داوطلبان عضویت در شوراهای سه گانه مرکزی، طرح و برنامه و نظارت.

5- اجرای مفاد اساسنامه و مرامنامه حزب تا پیش از تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی.

6- فراهم نمودن تمهیدات و مقدمات آغاز فعالیت حزب (تهیه دفتر و جذب امکانات و ...)

تبصره 1: هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) تا تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی و انتخاب و شروع به کار رسمی شوراهای سه گانه (مرکزی، طرح و برنامه و نظارت) کلیه وظایف این سه شورا را بر عهده خواهد داشت.

تبصره 2: هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) برای تکمیل کادر خود می تواند از افراد غیر مؤسس هم در ترکیب 7 نفره خود استفاده کند، منوط بر اینکه حداقل یک نفر از اعضاء هیأت مؤسس در شورای مرکزی موقت عضویت داشته باشد.

تبصره 3: انتخاب افراد غیر مؤسس برای عضویت در شورای مرکزی موقت (موضوع تبصره 2) توسط هیأت مؤسس و با حکم دبیر هیأت مؤسس امکان پذیر است.

تبصره 4: احراز صلاحیت داوطلبان دبیر کلی و داوطلبان عضویت در شوراهای سه گانه حزب فقط در جریان برگزاری اولین جلسه مجمع عمومی و برای دوره اول فعالیت بر عهده هیأت مؤسس است و در دوره های بعدی بر عهده شورای نظارت خواهد بود.

تبصره 5: شرایط عمومی و اختصاصی اعضاء برای تصدی پست دبیر کلی و عضویت در شوراهای سه گانه حزب مطابق آئین نامه ای خواهد بود که توسط هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) تنظیم خواهد شد و فقط برای برگزاری اولین انتخابات معتبر خواهد بود.

تبصره 6: چگونگی برگزاری جلسات هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) رسمیت و نحوه رای گیری در آن مطابق آئین نامه ای خواهد بود که توسط هیأت مؤسس تهیه و تصویب خواهد شد و آئین نامه فوق فقط تا پایان مدت مسئولیت هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) معتبر خواهد بود.

تبصره 7: هیأت مؤسس (شورای مرکزی موقت) در جلسات اولیه خود پس از تهیه و تدوین و تصویب آئین نامه داخلی (موضوع تبصره ها) سه نفر از بین خود را که تا زمان برگزاری اولین جلسه مجمع عمومی عهده دار تشکیل جلسات و اداره امور حزب خواهد بود. به عنوان دبیر شورا، جانشین و منشی شورا انتخاب خواهد کرد.

 

ماده نه: مجمع عمومی

مجمع عمومی «حزب» عالی ترین مرجع تصمیم گیری بود. که از تمامی اعضاء تشکیل می گردد و به دو صورت عادی و فوق العاده تشکیل جلسه می دهد.

جلسه مجمع عمومی هر سال یکبار تشکیل می گردد و جلسه فوق العادۀ حزب نیز به اقتضای ضرورت بنا به درخواست شورای طرح و برنامه و یا درخواست حداقل دو سوم اعضاء حزب تشکیل می گردد.

تبصره 1: چنانچه دو سوم اعضاء حزب کتباً درخواست برگزاری جلسه مجمع عمومی فوق العاده را به شورای طرح و برنامه ارائه دهند، شورای مذکور ملزم به برگزاری جلسه عمومی فوق العاده و اعلام آن از 10 روز قبل خواهد بود.

تبصره 2: تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی عادی پس از آنکه تعداد اعضاء حزب به حداقل 50 نفر برسد، امکان پذیر خواهد بود.

 

ماده ده: رسمیت جلسات مجمع عمومی

مجمع عمومی با حضور حداقل دو سوم اعضاء حزب رسمیت می یابد و در صورت عدم حصول به این حد نصاب، برای جلسه بعدی حد نصاب تا نصف +1 اعضاء حزب تقلیل می یابد.

تبصره 1: دعوت اعضاء برای مجمع عمومی حداقل از ده روز قبل توسط شورای طرح و برنامه صورت می گیرد.

تبصره 2: حق رای منوط بر حضور عضو در جلسه می باشد.

ماده یازده: وظایف و اختیارات مجمع عمومی

1-انتخاب و تعیین اعضای شوراهای مرکزی، طرح و برنامه و نظارت

2- تصویب نهایی موارد تغییر و اصلاح در اساسنامه و مرامنامه پس از پیشنهاد شورای طرح و برنامه

3-تصمیم گیری در مورد انحلال حزب پس از پیشنهاد شورای نظارت

4- تصویب بیلان مالی و بودجه سالانه

5- تصمیم گیری در خصوص افزایش یا کاهش اعضاء شوراهای مرکزی، طرح و برنامه و نظارت پس از پیشنهاد شورای طرح و برنامه

6- انتخاب دبیر کل حزب

7- استیضاح و عزل دبیر کل و اعضاء شورای سه گانه

8- استماع و بررسی گزارش کار حزب

9- تفسیر اساسنامه و مرامنامه

تبصره 1: مصوبات مجمع عمومی در خصوص بندهای دوم و سوم پس از تأیید کمیسیون ماده 10 قانون احزاب وزارت کشور قابل اجراء است.

تبصره 2: تصویب موارد موضوع بندهای دوم و سوم با حضور سه چهارم اعضاء حزب در جلسه مجمع عمومی و سه چهارم آراء اخذ شده آنان قانونی است.

تبصره 3: صلاحیت داوطلبان تصدی پست دبیر کلی و اعضای شورای مرکزی و طرح برنامه (به استثنای دوره اول که بر عهده هیأت مؤسس می باشد) بایستی قبلاً به تصویب شورای نظارت رسیده باشد.

تبصره 4: بررسی و تأیید صلاحیت داوطلبان عضویت در شورای نظارت (به استثنای دوره اول که توسط هیأت مؤسس انجام می گیرد) بر عهده کمیته 3 نفره ای (مرکب از دبیر کل، دبیر شورای نظارت و دبیر شورای طرح و برنامه) خواهد بود.

تبصره 5: اعضاء شورای مرکزی که مسئولیت کمیته های اجرائی را بر عهده خواهند داشت توسط دبیر کل مشخص و جهت رأی اعتماد به مجمع عمومی (موضوع بند 1) معرفی خواهند شد.

تبصره 6: استیضاح و عزل دبیر کل و هر کدام از اعضای شورای مرکزی و طرح و برنامه به پیشنهاد شورای نظارت و یا درخواست سه چهارم اعضاء حزب و تصویب نهایی مجمع عمومی امکان پذیر خواهد بود.

تبصره 7: پیشنهاد استیضاح و عزل هر کدام از اعضاء شورای نظارت بر عهده کمیته سه نفره (مرکب از دبیر کل، دبیر شورای نظارت و شورای طرح و برنامه) خواهد بود.

تبصره 8: پس از عزل دبیر کل توسط مجمع عمومی تا تعیین دبیر کل جدید، جانشین وی وظایف دبیر کلی را بر عهده خواهد داشت و بایستی ظرف یک ماه تا تشکیل مجمع عمومی فوق العاده دبیر کل جدید حزب از بین داوطلبینی که صلاحیت آنها به تأیید شورای نظارت رسیده انتخاب شود.

تبصره 9: مدت مسئولیت دبیر کل و اعضای شوراهای سه گانه (مرکز نظارت و طرح برنامه) از زمان انتخاب دو سال خواهد بود (با در نظر گرفتن تبصره 11 همین ماده)

تبصره 10: پس از عزل و سلب عضویت هر کدام از اعضای شوراهای سه گانه توسط مجمع عمومی، اعضای جایگزین (به استثنای اعضای شورای مرکزی که بایستی توسط دبیر کل به مجمع عمومی پیشنهاد شود) بایستی ظرف مدت یک ماه از میان داوطلبین پس از تأیید صلاحیت آنها (با در نظر گرفتن تبصره های 3 و 4) توسط مجمع عمومی انتخاب شوند.

تبصره 11: مدت مسئولیت اعضای جایگزین در شوراهای سه گانه (موضوع تبصره 10) از لحظه انتخاب تا لحظه پایان گرفتن مسئولیت اعضای قبلاً انتخاب شده این شوراها می باشد.

تبصره 12: هر گونه تغییری در مفاد اساسنامه و اعضای هیأت های رهبری و اجرائی، باید به کمیسیون موضوع ماده 10 قانون احزاب وزارت کشور اعلام و توسط آن مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

ماده دوازده:

نحوه اداره جلسات مجمع عمومی (عادی و فوق العاده)

مجمع عمومی پس از تشکیل جلسه با رأی مخفی دو نفر از اعضاء را به عنوان هیأت رئیسه (رئیس، نایب رئیس و دو نفر منشی) برای اداره جلسات انتخاب و معرفی می کند.

تبصره: معیار رأی گیری و تصویب مصوبات در جلسات مجمع عمومی (به جز در مورد بندهای دوم و سوم)

چنانچه با حضور حداقل دو سوم اعضاء حزب باشد رأی مثبت نصف +1 حاضران و در صورت حضور نصف +1 اعضاء رأی مثبت چهار پنجم اعضاء در جلسه می باشد.

 

ماده سیزده: شرایط عضویت

احراز شرایط زیر برای عضویت در حزب الزامی است:

1-تابعیت ایرانی

2- اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی

3- اعتقاد و التزام به دین مبین اسلام و اصل ولایت فقیه

4- اعتقاد و التزام به مرامنامه و اساسنامه حزب

5- عدم اشتهاد به فساد اخلاقی

6- داشتن حداقل 16 سال سن

7- عدم سابقه همکاری با گروهک های معاند

8- عدم محرومیت از حقوق اجتماعی

تبصره 1: عضویت در حزب تنها یک نوع رسمی است.

تبصره 2: احراز شرایط فوق جهت اعضاء بر عهدۀ شورای نظارت است که مطابق آئین نامه داخلی که توسط شورای طرح و برنامه تدوین و ابلاغ می گردد، عمل می نماید.

تبصره 3: شرح دقیق وظایف اعضاء حزب بر اساس آئین نامه داخلی خواهد بود که توسط شورای طرح و برنامه تدوین و به شوراها، کمیته ها و واحدهای اجرایی ابلاغ می گردد.

 

ماده چهارده: شورای طرح و برنامه

این شورا، متشکل از یازده نفر عضو است که توسط مجمع عمومی (بر اساس بند یک، ماده یازده) برای یک دوره دو ساله انتخاب و معرفی می گردند.

تبصره 1: حدود دقیق اختیارات و نحوه تشکیل و رسمیت جلسات این شورا مطابق آئین نامه داخلی خواهد بود که توسط اعضای شورا تدوین می شود.

تبصره 2: اعضای شورا در جلسات ابتدایی خود پس از تدوین آئین نامه داخلی، سه نفر را از بین خود به عنوان رئیس، نایب رئیس و منشی انتخاب خواهند نمود.

تبصره 3: حداقل یک نفر از اعضای شورای طرح و برنامه بایستی از میان زنان عضو حزب انتخاب شود.

 

ماده پانزده: وظایف شورای طرح و برنامه

1-پیشنهاد تجدید نظر و تغییر و اصلاح در مواد اساسنامه و ارجاع آن به مجمع عمومی مطابق بند دو، ماده یازده

2-ترسیم اهداف، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های کلی جهت پیشبرد اهداف حزب

3- تصویب و اعلام نظر پیرامون طرح ها، برنامه های سایر کمیته ها و واحدهای حزب جهت اجراء

5- ارائه پیشنهاد در خصوص افزایش یاکاهش تعداد اعضای شوراهای سه گانه به مجمع عمومی مطابق بند پنج ماده یازده.

6- تهیه چارت تشکیلاتی جهت کمیته ها و تعیین واحدها و شاخه های زیر مجموعه آنها همراه با شرح دقیق وظایف.

7- تشکیل ستادها و کمیته های ویژه و موقت برای مأموریت های خاص.

8- تعیین میزان حق عضویت اعضاء نحوه جذب کمک های دیگر بر اساس آئین نامه داخلی و ابلاغ به کمیته مالی و پشتیبانی.

تبصره 1: تصویب طرح ها و برنامه های سایر کمیته ها (موضوع بند چهار) مطابق آئین نامه داخلی خواهد بود.

تبصره 2: اعزام اعضاء به مأموریت های ویژه و یا اردوهای زیارتی، تفریحی، عملی و ... با پیشنهاد شورای طرح و برنامه و تصویب شورای نظارت خواهد بود.

تبصره 3: کلیه آئین نامه های انضباطی توسط شورای نظارت تدوین می شود و شورای طرح و برنامه فقط وظیفه تصویب آن را بر عهده دارد.

 

ماده شانزده: شورای مرکزی

شورای مرکزی مرکب از هفت نفر عضو می باشد که شامل دبیر کل و مسئولین کمیته های سیاسی، فرهنگی، تشکیلات، آموزشی و پژوهشی، تبلیغات، انتشارات و مالی پشتیبانی خواهد بود که به پیشنهاد دبیر کل و تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب می شوند.

تبصره: حداقل یک نفر از اعضای شورای مرکزی بایستی از میان زنان انتخاب شود.

 

ماده هفده: وظایف شورای مرکزی

شورای مرکزی به عنوان دستگاه اجرائی حزب انجام وظیفه می کند و وظایف آن به شرح زیر است:

1-تشکیل کمیته ها، واحدها و ستادهای اجرایی بر اساس آئین نامه داخلی که شورای طرح و برنامه تدوین می کند.

2- اجرای طرح ها و برنامه های حزب پس از تصویب و ابلاغ توسط شورای طرح و برنامه

3- نظارت کامل بر حسن اجرای وظایف کلیه کمیته ها و واحدهای زیر مجموعه آنها

4- اعلام مواضع حزب در قالب بیانیه و نامه به مناسبت های مختلف.

تبصره: نحوه تشکیل و اداره جلسات شورای مرکزی بر اساس آئین نامه داخلی خواهد بود که توسط شورای طرح و برنامه تدوین و ابلاغ می گردد.

 

ماده هیجده: دبیر کل، وظایف و مسئولیت ها

دبیر کل حزب مطابق بند شش ماده یازده، برای یک دوره دو ساله توسط مجمع عمومی انتخاب می شود و مسئولیت های زیر را عهده دار می باشد:

1-ریاست و اداره جلسات شورای مرکزی

2- نظارت کامل بر کار مسئولین کمیته ها و سازماندهی تشکیلات اجرایی از طریق آنها

3- ایجاد هماهنگی بین شوراهای سه گانه مرکزی، نظارت و طرح برنامه

4- ایجاد هماهنگی بین کمیته ها و واحدهای زیر مجموعه آنها

5- انتخاب اعضای شورای مرکزی (مسئولین کمیته ها) و معرفی به مجمع عمومی جهت رأی اعتماد

6- صدور احکام مسئولین کمیته ها

7-  امضاء اسناد، مکاتبات و اوراق بهادار

8- اجرای اساسنامه و مرامنامه حزب با هماهنگی شورای نظارت

9- شرکت در جلسات برون حزبی به عنوان نماینده حزب

10- پاسخگویی و داشتن مسئولیت در مقابل سازمان ها و ارگان ها از جانب حزب

11- اعلام مواضع حزب در مواقع مقتضی و لازم در خصوص رویدادها و مناسبت های مختلف در قالب مصاحبه با رسانه ها

12- برکناری اعضای شورای مرکزی

تبصره 1: شرح دقیق وظایف دبیر کل به موجب آئین نامه داخلی خواهد بود که شورای طرح و برنامه ابلاغ می کند.

تبصره 2: دبیر کل بایستی یکی از اعضای شورای مرکزی (ترجیحاً مسئول کمیته سیاسی) را به عنوان جانشین انتخاب و معرفی کند

تبصره 3: در غیاب دبیر کل جانشین وی کلیه وظایف ایشان را عهده دار خواهد بود.

تبصره 4: انتخاب مکرر یک نفر به سمت دبیر کلی حداکثر برای دو دوره متوالی مجاز بوده و پس از آن نیز با فاصله حداقل یک دوره و تنها یک بار و برای یک دوره دو ساله مجاز می باشد.

تبصره 5: غیر از دبیر کل سایر اعضای شورای مرکزی نیز می توانند در قالب مصاحبه با رسانه ها مواضع حزب را در خصوص مسائل مختلف اعلام نموده، منوط بر اینکه خارج از مصوبات و مواضع شورای مرکزی حزب نباشد.

 

ماده نوزده: شورای نظارت

این شورا مرکب از پنج نفر عضو است که از سوی مجمع عمومی برای یک دوره دو ساله انتخاب می شوند. تبصره 1: شورای نظارت بر اساس آئین نامه داخلی که شورای طرح و برنامه تدوین و ابلاغ می کند تشکیل جلسه می دهد.

تبصره 2: شورای نظارت، پس از ابلاغ آئین نامه داخلی (تشکیل جلسات) با رأی اعضای شورا یک نفر از بین خود را به عنوان رئیس، یک نفر نائب رئیس، یک نفر منشی و دو بازرس انتخاب خواهد کرد.

تبصره 3: حداقل یک نفر از اعضای شورای نظارت بایستی از میان زنان عضو حزب باشد.

 

ماده بیست: وظایف شورای نظارت

شورای نظارت به منظور اطمینان از حسن انجام امور، به منزله چشم و گوش تشکیلات حزب عمل نموده و بر اساس آئین نامه های داخلی که با همکاری شورای طرح و برنامه، تدوین و ابلاغ می کند. با اتخاذ راهکارهای مقتضی نسبت به انجام وظایف ذیل فعالیت می نماید.

1-تهیه و تدوین آئین نامه های انضباطی.

2- ابلاغ آئین نامه های انضباطی به کمیته ها و واحدهای زیر مجموعه آنها

3- نظارت و ارزش سنجی عملکرد شوراها، کمیته ها و واحدها مطابق آئین نامه داخلی

4- رسیدگی و برخورد با موارد سوء مدیریت احتمالی و عدول از خط مشی ها، آئین نامه ها و دستورالعمل های حزب مطابق آئین نامه داخلی

5- رسیدگی و برخورد با تخلفات اخلاقی، انضباطی بر اساس آئین نامه های انضباطی

6- پیشنهاد انحلال حزب به مجمع عمومی بر اساس ضوابط و آئین نامه ها

7- اعلام نظر پیرامون صلاحیت متقاضیان عضویت در حزب پس از تشکیل پرونده مقدماتی

8- تعیین صلاحیت اعضاء متقاضی عضویت در شوراهای طرح و برنامه و مرکزی و دبیر کل ( به استثنای دور اول)

9- پیشنهاد استیضاح و عزل دبیر کل، و اعضای شوراهای طرح و برنامه و مرکزی به مجمع عمومی

10-بررسی و پذیرش استعفای دبیر کل، مسئولین کمیته ها و واحدها و انصراف اعضاء حزب از عضویت مطابق آئین نامه داخلی.

تبصره 1: وظیفه نظارت بر شورای مذکور و تعیین صلاحیت داوطلبان عضویت در این شورا (به استثنای دور اول) بر عهده کمیته سه نفره مرکب از دبیر کل، رئیس شورای طرح و برنامه و رئیس شورای نظارت خواهد بود.

تبصره 2: اعضاء و بازرسین شورای نظارت بدون حق رأی می توانند در جلسات شورای مرکزی و طرح برنامه با کسب موافقت رؤسای آن شوراها شرکت نمایند.

 

فصل چهارم: امور مالی و بودجه

ماده بیست و یکم: منابع مالی

بودجه فعالیت های حزب از منابع ذیل تأمین می گردد:

1-دریافت حق عضویت.

2- اخذ کمکهای مالی از افراد، نهادها و مؤسسات داوطلب.

3- دریافت هدایا، اوقاف و قبول وصیت و هبه

4- عرضه خدمات علمی، فرهنگی (انتشار نشریه، نمایشگاه کتاب و آثار هنری، کلاس های علمی، هنری و ارائه خدمات مشاوره)

تبصره 1: چگونگی دریافت و میزان حق عضویت اعضاء حزب طبق آئین نامه های داخلی از جانب شورای طرح و برنامه تعیین می گردد.

تبصره 2: با توجه به اینکه گروه های سیاسی، ماهیتاً غیر تجاری بوده و نمی توانند اعمال تجاری و یا بانکی انجام دهند لذا «حزب» هیچگونه اشتغال به عملیات تجاری و بانکی نخواهد داشت.

 

ماده بیست و دوم: اداره امور مالی

امور مالی، درآمدها و هزینه ها و حسابداری تحت نظارت کمیته مالی و پشتیبانی شورای مرکزی در واحد امور مالی تنسیق و در دفاتر رسمی ثبت می گردد و هر ساله گردش کاروبیلان عملکرد (مالی) به مجمع عمومی ارائه و پس از تصویب از طریق دبیر کل به وزارت کشور منعکس می گردد.

تبصره 1: سال مالی حزب از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفند ماه خواهد بود.

تبصره 2: بازرسین شورای نظارت، وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداری ها هر زمان که لازم باشد می توانند نسبت به بررسی حساب ها و دفاتر مالی اقدام نمایند.

تبصره 3: عملیات حسابداری به روش عادی (تک دفتر) انجام می گردد.

تبصره 4: درآمدها و هزینه های حزب در دفاتر قانونی ثبت و شرح بیلان آن در پایان هر سال مالی جهت بررسی به کمیسیون ماده 10 قانون حزب ارائه می شود.

 

ماده بیست و سه: اسناد مالی

کلیه اسناد مالی و اوراق بهادار با امضاء دبیر کل و مسؤول کمیته مالی و پشتیبانی معتبر خواهد بود.

 

ماده بیست و چهار: افتتاح حساب

کلیه درآمدها و هزینه از طریق افتتاح حساب جاری به نام حزب عمل می گردد و با امضاء افراد معرفی شده در ماده بیست و سه قابل برداشت می باشد.

 

ماده بیست و پنج: اموال حزب

کلیه اموال منقول و غیر منقول در دفتر اموال ثبت و در دفتر مرکزی حزب نگهداری می گردد.

 

ماده بیست و شش: اسناد و مدارک

کلیه اسناد و مدارک و مکاتبات حزب در دفتر مرکزی بایگانی و نگهداری می گردد.

 

ماده بیست و هفت: نحوه هماهنگی با سایر نهادها

طرح ها و برنامه هایی که به نحوی با وظایف سازمان ها، نهادها و وزارتخانه های دولتی ارتباط دارند، قبلاً توسط واحد روابط عمومی با نهاد مربوطه هماهنگ و پس از اخذ موافقت نهاد، سازمان یا وزارتخانه ذیربط به موقع اجرا در می آیند.

 

ماده بیست و هشت:

دبیر کل مؤظف است کلیه تغییرات ایجاد شده توسط مجمع عمومی در اساسنامه یا کادر مرکزی را کتباً به کمیسیون ماده 10 قانون احزاب وزارت کشور اعلام نماید و پس از تأیید کمیسیون یاد شده این تغییرات قابل اجرا می باشد.

 

فصل پنجم: انحلال حزب

ماده بیست و نه: تشریفات انحلال

انحلال حزب با پیشنهاد شورای نظارت و تشکیل جلسه مجمع عمومی با حضور سه چهارم کل اعضاء و با رأی سه چهارم اعضای حاضر در جلسه، معتبر خواهد بود.

 

ماده سی: هیأت تصفیه و وظایف آن

پس از انحلال حزب به ترتیب مندرج در ماده بیست و نه، اعضای حاضر با اکثریت آراء از بین خود هیأتی را به نام هیأت تصفیه انتخاب می نمایند که این هیأت مسؤول تصفیه کلیه حساب های مالی و مشخص نمودن وضعیت اموال منقول و غیر منقول حزب می باشد. این هیأت پس از روشن نمودن وضعیت اموال و حساب ها، مراتب را طی صورت جلسه ای تنظیم و به کمیسیون ماده 10 قانون احزاب وزارت کشور اعلام می نماید.

تبصره: کلیه اموال حزب پس از انحلال و تصفیه به مؤسسات خیریه اهدا می گردند.

 

ماده سی و یک:

این اساسنامه و مرامنامه در نخستین جلسه اعضای هیأت مؤسس در تاریخ 10/10/79 در پنج فصل و 31 ماده و 54 تبصره به تصویب اعضاء رسید.

 

 
کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب