8:25 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 شیخ اشک تلخ و تقدیس جنگ طلبی

شیخ اشک تلخ در بخش دیگری از فرمایشات خود فرموده اند : کسانی که با نگاه به قدرت مادی دشمن (اقتصاد، سلاح و...) نتیجه می‌گیرند که باید سازش کرد، دچار خطای محاسباتی شده‌اند و این شرک است، زیرا قدرت خداوند و وعده نصرت او را در معادلات خود لحاظ نکرده‌اند! با این توضیحات شیخ احتمالا امام خمینی (ره) که در سال 1367 وقتی نامه فرماندهان جنگ و بحث کمبود نیرو و سلاح را خواندند و با کمال شجاعت قطعنامه 598 را قبول فرمودند حتما دچار خطای محاسباتی شدند ؟ و نعوذبالله شرک ورزیدند !

 اخبار عمومی
قالیباف: ما آماده‌ایم/ روی هوش ما اندازه آی‌کیوی خودتان حساب کردید؟
سخنگوی دولت: دولت برنامه‌ای برای تغییر نرخ بنزین ندارد
رئیس قوه قضاییه: به هیچ وجه در هیچ یک از رسیدگی‌های قضایی، سوگیری سیاسی نداریم
محسن رضایی: شرایط «هم مذاکره و هم جنگ» تمام شده است/ ایران وارد فاز تهاجمی می شود
سناتور آمریکایی: صدها سرباز مجروح وخیم در جنگ علیه ایران داریم
عضو کمیسیون اجتماعی: چه کرده‌ایم که به سراغ فیلترینگ می رویم/ یک مافیای بسیار پرسود در حوزه فیلترینگ شکل گرفته
وزیر جنگ پیشین اسرائیل: تل آویو به هیچ یک از اهداف اعلامی خود علیه ایران دست پیدا نکرد
غریب آبادی: همه تعهدات‌مان را متوقف کرده‌ایم و الان هیچ یک از آنها را اجرا نمی‌کنیم
رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد
ظریف خطاب به ترامپ: مشاورانِ بی‌مقدارت را برکنار کن
سرلشکر صفوی: سال ۷۶، ما ۲۰۰۰ موشک داشتیم، حضرت آقا آن زمان فرمودند باید چند ده هزار موشک برای چندین ماه جنگ داشته باشیم
نماینده مجلس: زمان آن رسیده که ایران بمب هسته‌ای را بسازد
احمدی‌نژاد با دوستان و همکارانش دیدار کرد (+ عکس)
ظریف: عافیت‌طلبی یعنی برای حفظ جایگاه خود نگذاری مشکل کشور حل شود
ادعای ترامپ: بر تنگه هرمز کنترل خواهیم داشت؛ ما همه چیز را از ایران می‌گیریم
سپاه: به هیچ عنوان نمی‌گذاریم آمریکا در تنگه هرمز دخالت کند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در واکنش به ترامپ: نیازی به کارگر خارجی نداریم
روزنامه همشهری: نهادهای نظامی و امنیتی واحدهایی را برای کشتن قاتلان رهبر شهید ایجاد کنند
سپاه: حمله سنگین به سکوهای سوخت‌گیری ناوهای آمریکایی در عمان
ضرغامی، علت مرگ لیندسی گراهام را اعلام کرد
علی ربیعی تندروها با مجاهدین خلق و داعش مقایسه کرد
کیهان : «پل ملک فهد» عربستان را با موشک بزنید
«فارس» خطاب به مخالفان مذاکره و مذاکره کنندگان : نباید جای رزمنده و دشمن را اشتباه بگیریم
تشکیل پرونده قضایی برای فیروز کریمی به دلیل حضور در شبکه ماهواره‌ای
اسرائیل به آمریکا هشدار داد: ایران نقشه جدیدی برای کشتن ترامپ دارد
جلیلی: ترامپ بوزینه‌ای است که نام انسان را سرقت کرده و مانند یزید، به زباله‌دان تاریخ خواهد افتاد
پاسخ کنایه‌آمیز آشنا به جلیلی درباره انتقام از ترامپ
امام جمعه اهواز: از هرکسی که موشک و پهپاد دارد می‌خواهیم که ترامپ را ترور کند
واکنش محمد مهاجری به شعارها علیه عراقچی و قالیباف: این فتنه اسرائیلی است
اعتراض وزیر فرهنگ به برخی رفتارها در مراسم تشییع رهبر شهید
حسین شریعتمداری: سر ترامپ را می‌خواهیم!
ادعای ترامپ: ما به تنگه هرمز نیازی نداریم
جزئیات تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد و لغو برنامه وداع
یک مقام مسئول: استقبال رسمی از پیکر مطهر رهبر شهید در نجف با حضور هیأت‌های رسمی دو کشور برگزار می‌شود
هشدار عارف درباره ضعف امنیت سایبری بانک ها: حملات بعدی می‌تواند ده‌ها برابر شدیدتر باشد
قطر: پول‌های بلوکه‌شده ایران برای خریدهای بشردوستانه در نظر گرفته شده است
نامه وزیر کشور اصلاحات به وزیر کشور پزشکیان: تداوم کار شوراها تا انتخابات آینده بدعتی خطرناک است
بقائی: اروپایی‌ها برای شرکت در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب دعوت نشده‌اند
هیات منصفه دادگاه‌ مطبوعات «صادق زیبا کلام» را مجرم دانست
وزیر خارجه اسبق آمریکا: پول زمان شاه را به ایران بازگرداندیم
 گفتــگو
گفت‌وگو با ماشاءالله شمس‌الواعظین / تندروها و سرنوشت مذاکرات
آینده سیاسی مسعود پزشکیان به روایت جلایی پور/ طبق نظر سنجی‌ها هفتاد درصد مردم طالب پایان عزتمندانه جنگ هستند
حقیقت پور: نگاه آخرالزمانی تندروها قابل قبول نیست/ به خاطر نگاه غلط آن‌ها کشور روزانه ۵۰۰ میلیون دلار آسیب می‌بیند
حمیدرضا جلایی پور: تندروها می‌خواهند رهبری را مصادره کنند/ آنها توجه ندارند جمهوری اسلامی، حکومت نود میلیون ایرانی هم هست
سعید لیلاز: ایران برای آمریکا لقمه‌ای سخت و گلوگیر است / لاریجانی در مهرماه می دانست جنگ خواهد شد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
راهکار محمد سلامتی برای خروج از بحران تن دادن به تغییرات کلی مانند تغییر موضع در قانون کار و حق رأی زنان در گذشته
کامبیز نوروزی، حقوقدان: طرح صیانت ۲، نقض آشکار حقوق اساسی ملت است
پیش بینی جلایی پور از احتمال توافق ایران و آمریکا/ جنایت، از فراخوان پهلوی و حمایت ترامپ شروع شد
باهنر: باید راهی برای شنیدن اعتراضات مردم باشد

کد مطلب 28817           تاریخ ارسال : 1400/11/06                         نسخه چاپی
علی مطهری: توافق حتمی است/ حتما مساله FATF را هم حل خواهند کرد

اکنون به نظرم تصمیم خوبی گرفته شده و مذاکره مستقیم بسیار کارآمدتر است، ما را زودتر به نتیجه می‌رساند و منافع مردم ایران حفظ خواهد شد.


روزنامه جهان صنعت نوشت: حامیان برجام معتقدند که جلوی ضرر را از هرجا بگیری، منفعت است و از حصول توافق استقبال می‌کنند ولو اینکه افتخارش از آن دولت رییسی شود. این را مطهری هم می‌گوید.
 
آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح گفت‌وگو با اوست:
 
*از جمله افرادی بودید که مذاکره مستقیم با آمریکا را لازم می‌دانستید. به نظر شما حرف‌های اخیر وزیر خارجه به معنی آن است که ایران این سیاست را در پیش خواهد گرفت؟ در این صورت باید به احیای برجام امیدوار باشیم؟
 
این یک تصمیم درست است که باید زودتر می‌گرفتند. حتما این به نفع مردم است و منافع ملی را بهتر تامین می‌کند.
 
*به نظر شما چرا از گرفتن این تصمیم پرهیز داشتند؟
 
به خاطر برخی شعارهایی که قبلا داده بودند، برای اینکه رعایت هواداران خود را کرده و ژست انقلابی را حفظ کنند، می‌گفتند که ما باید آمریکا را تحقیر کنیم و به خاطر همین هم مذاکره مستقیم نمی‌کنیم.
درحالی که این مطلب به ضرر مردم بود و باعث می‌شد کشورهای واسطه از وضعیت موجود به نفع خود استفاده کنند و سرعت مذاکرات کاسته شود.
اکنون به نظرم تصمیم خوبی گرفته شده و مذاکره مستقیم بسیار کارآمدتر است، ما را زودتر به نتیجه می‌رساند و منافع مردم ایران حفظ خواهد شد.
 
*در این مدت که تیم مذاکره‌کننده دولت آقای رییسی مشغول به کار بوده است، روسیه نقش مهم و پررنگی در مذاکرات برجامی داشته است. به نظر شما سفر آقای رییسی به روسیه و آنچه در جریان آن گفت و شنید چقدر در این تصمیم ایران نقش داشته است؟
 
فکر نمی‌کنم تاثیری داشته باشد چون روسیه بدش نمی‌آید این مذاکرات غیرمستقیم باشد. به نظر من به دنبال درخواست‌های آمریکا و اینکه مذاکره‌کنندگان ما به این نتیجه رسیده‌اند که مذاکره مستقیم کار معقولی است، این تصمیم گرفته شده است.
 
*منظورم این بود که آیا گفت‌وگوها در ملاقات رییسی و پوتین ممکن است ایران را به این نتیجه رسانده باشد که وساطت روسیه برای تامین منافع ما کافی و کارآمد نیست؟
 
نه، این هم بعید است. به این خاطر که بحث مذاکره مستقیم قبل از این هم به صورت مکتوب یا غیرمکتوب در مواردی وجود داشته، اگرچه اعلام نمی‌شده است.
 
اینطور نیست که هیچ نوع مذاکره مستقیمی تا حالا نداشته باشیم، در مواردی صورت گرفته اما به خاطر همان شعارها و ژست انقلابی اعلام نمی‌کردند اما الان به نقطه‌ای رسیده‌اند که می‌بینند برای خروج از این بن‌بست، بهترین راه همین مذاکره مستقیم است.
 
*با توجه به اینکه صدای مخالفت‌ها با برجام در داخل نیز فروکش کرده است و اینکه برخی چهره‌ها از مذاکره مستقیم استقبال کرده‌اند، می‌توان خوش‌بین بود که توافق نزدیک است؟
 
فکر می‌کنم که توافق در هر حال انجام خواهد شد. از آنجایی که دو طرف اراده بر توافق دارند فکر می‌کنم که توافق حتما انجام می‌شود و خوشبختانه الان دیگر آن مخالفت‌ها با برجام را نیز شاهد نیستیم. یعنی اینکه در حال مذاکره هستند برای کشور نعمت است.
 
اگر گروه مقابل در حال مذاکره بود حتما کارشکنی می‌کردند اما الان که خودشان این کار را می‌کنند، صدای مخالفتی هم نیست و حتما توافق را نیز یک پیروزی بزرگ تلقی کرده و جشن ملی خواهند گرفت. درحالی که به خاطر داریم در گذشته چقدر مذاکره‌کنندگان ما از جمله آقای ظریف و دیگران را اذیت کردند. با این حال خوشحالیم که یک کار عاقلانه‌ای انجام شود هرچند که به دست همین دوستان تندرو باشد. امیدواریم که کشور را به حال عادی در آورده و از این شعارزدگی بیرون آیند و منافع مردم و انقلاب را ببینند.
 
*فکر می‌کنید توافقی که الان در دولت رییسی صورت بگیرد با آن برجامی که در دولت روحانی امضا شد تفاوتی دارد؟ به هرحال گروه حاکم خیلی شعار داده و مدعی بودند که در برجام منافع ما تامین نشده و باید به امتیازات بیشتری دست پیدا کنیم. به نظر شما آنچه اکنون مورد توافق قرار بگیرد طبق وعده‌ها و شعارهاست؟
 
فکر می‌کنم همان چیزی باشد که مذاکره‌کنندگان قبلی به آن رسیده بودند. همان چیزی که آقای ظریف در پایان کار به مجلس گزارش داد و گفت که به کجا رسیده‌ایم. اینکه آمریکا برداشتن تحریم تا چه حدی را پذیرفته و… . به هرحال در حدود بهمن سال ۹۹ هم به توافق کامل خیلی نزدیک بودیم اما متاسفانه در داخل کارشکنی‌هایی شد و تقریبا یک سال به تاخیر افتاد.
 
به هرحال فکر می‌کنم آنچه که توافق بشود در همان حدودی است که آقای ظریف و آقای عراقچی به آن رسیده بودند، یعنی خیلی تفاوتی نخواهد داشت.
 
*به تاخیر صورت گرفته اشاره کردید. قطعا جلوی ضرر را از هر جا بگیرند منفعت است و برای همین هم از توافق احتمالی استقبال می‌شود اما فکر می‌کنید در یک نگاه واقع‌بینانه طی این یک سال وقفه چقدر خسارت دیدیم و جبران آن چقدر زمان خواهد برد؟
 
این تاخیر هم آسیب‌های زیاد اقتصادی و مالی به مردم زد. آسیب‌های جانی هم داشتیم. خیلی از این افرادی که در اثر کرونا و… از دنیا رفتند، در اثر همین تحریم‌ها بود. اگر تحریم‌ها یک سال جلوتر برداشته شده بود، ما این همه خسارت نداشتیم.جبران این خسارت‌ها اما قاعدتا زمان‌بر است. تا در مسیر تعاملات بانکی طبیعی در دنیا بیفتیم بالاخره زمان خواهد برد.

یکدستی به طور طبیعی ایجاد نشد

*الان که دولت یا مجموعه حاکمیت به این نتیجه رسیده‌اند که باید مذاکره مستقیم صورت گرفته و توافق شود، چقدر ممکن است که در موارد دیگری مثل FATF هم تغییر رویه دهند و با نگاه واقع‌بینانه‌تری عمل کنند؟
 
حتما مساله FATF را هم حل خواهند کرد. یک و سال نیم قبل هم گفته بودم که اگر دولت آینده دولتی باشد که دست اصلاح‌طلبان نباشد و دست تندروها باشد، اینها خودشان مسائل را حل می‌کنند چون می‌بینند که اداره کشور نیاز به این توافقات دارد.
 
الان هم همین اتفاق در حال رخ دادن است و ما می‌بینیم که مسائل دیگر را هم به دنبال برجام حل خواهند کرد. اما اگر گروه مقابل الان سر کار بودند، همچنان در حال کارشکنی بودند. با این حال خوشحالیم که مشکلات کشور رو به حل شدن است.
 
*پس معتقدید که در حال مشاهده ثمرات یکدستی حاکمیت هستیم.
 
بله، البته این یکدستی به طور طبیعی ایجاد نشد اما فعلا به نفع کشور است که همین یکدستی ادامه یابد.

 


نظرات خوانندگان
دی  در تاریخ  2 /1 / 1401  در ساعت 38 : 15 متن زیر را ارسال کرده است
اگر اقایان تندرو پرادعا به یوم الحساب اعتقاد دارند چگونه دربرابر خداوند جوابگو خواهند بود ازین همه مصیبت و درد و گرفتاری که برای میلیون ها ایرانی بوجود اورده اند .البته که بی اعتقاد هستند هرچند که وانمود کنند

غلامرضا بوژانی  در تاریخ  7 /11 / 1400  در ساعت 32 : 14 متن زیر را ارسال کرده است
بعضی‌ها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش FATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری می‌کردند. در صورتی که در مدت کوتاهی کشور از واردات واکسن اشباع شد. #علی برکت ا...



نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب