0:47 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  نادر کالمعدوم

در حالیکه استاد اعظم این جماعت متهم فاسد آن عالیجناب قهوه ای پوش بود که وقتی دید اوضاع خراب است خیلی زود از مهلکه و معرکه گریخت و اینک در پارلمان به ریش خلق الله می خندد و سودای وکالت نیز در سردارد! گویا اصلا طرف شهردار کرمانشاه نبوده و بازداشت های اخیر ربطی به وی ندارد ! بقول طلبه ها : نادر کالمعدوم

 اخبار عمومی
زیدآبادی: سبک مناظره اصولگرایان تندرو هنوز احمدی‌نژادی است
وزیر اسرائیل: پیکر یحیی سنوار را بسوزانیم
فرمانده کل سپاه: با کوچکترین تعدی دشمن، جهنم به پا می کنیم
سخنگوی دولت رسماً و علناً اعلام کرد: فیلترینگ به نفع اسرائیل است/ با زور نمی توان حجاب را برگرداند؛ رویکرد دولت اقناع و احترام است
شکایت زن باردار کرجی از اسرائیل
واکنش ابطحی به انتشار فیلم عروسی دختر شمخانی: آدم بگوید و بد باشد بهتر از این است که نگوید و خر باشد!
یوسف پزشکیان به مهرداد بذرپاش: حمله اسرائیل و اسنپ‌بک و ترامپ را تعمدا نادیده می‌گیرید؟
واکنش‌ شمخانی به ویدیوی عروسی دخترش: حرام‌زاده‌ها ! من هنوز زنده‌ام
واکنش دفتر حسن روحانی به پخش فیلم عروسی دختر شمخانی
دختر شهید شادمانی: انتشار فیلم عروسی دختر شمخانی پروژه موساد است
رسول منتجب نیا: ۸۰ هزار آمر به معروف را چه کسی آموزش داده است؟ / مگر ندیدیم در «گشت ارشاد» چه اتفاقاتی افتاد؟
واکنش ضرغامی به فیلم عروسی دختر شمخانی: او سرش را پایین انداخته بود
عذرخواهی سردار رحیم صفوی از خانواده مرحوم هاشمی رفسنجانی
قانون پیوستن ایران به CFT برای اجرا ابلاغ شد
نون خ فعلاً توقف خورد؛ سعید آقاخانی «اسباب زحمت» را برای رمضان می‌سازد
سقوط رتبه ایران در اینترنت موبایل و ثابت
دولت سوريه: احمد شرع صريحا از پوتین خواست بشار اسد را تحویل دهد
واکنش نماینده سابق مجلس به دبیر ستاد امر به معروف: "دوباره احساس کردید یکم شرایط آروم شده، از تو غاراتون در اومدین؟!"
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: قانون منع دو تابعیتی ها مربوط به دوران پهلوی است و باید اصلاح شود/
واکنش محسن هاشمی به حرف های رحیم صفوی : در «استخر» هم می توان شهید شد
واکنش دادستان کل کشور به باهنر: افراد جاهل در مورد حجاب نظر ندهند!/ حجاب یک امر شرعی است
حسام‌الدین آشنا: این صفرها که از پول ملی حذف کردید، سفره مردم بود
قشقاوی: طرح تعلیق CFT در مجلس، تقابل صریح با رهبری است / تکمیلی/ دو فوریت طرح رای نیاورد
عطاالله مهاجرانی: شرم الشیخ جای ایران نبود
تأیید «حذف چهار صفر پول ملی» در مجمع تشخیص
پزشکیان: در عموم موارد، مقصر مشکلات مردم، تصمیم‌گیران هستند
سخنگوی مجمع تشخیص: رهبر انقلاب تصمیم‌گیری در مورد لوایح CFT و پالرمو را به مجمع محول کردند و هیچ توصیه‌ای نداشتند
لاوروف: به ایران تجهیزات نظامی می‌دهیم
حسن روحانی ادعاهای شمخانی درباره هواپیمای اوکراینی را تکذیب کرد
ادعای ترامپ: اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، توافق غزه اتفاق نمی‌افتاد/ توافق غزه با حمله به مراکز هسته‌ای ایران آغاز شده
ضرغامی: این‌روزها با بعضی ها که مسئولیت دارند تماس می‌گیریم، می گویند دیگر موبایل ندارند، یا محل استقرارشان معلوم نیست
ناطق نوری: سکوتی در کار نیست/ تصرف سفارت آمریکا اشتباه بزرگی بود
مشاور رئیس‌جمهور: پزشکیان در حال مذاکره برای رفع فیلتر سایر پلتفرم‌هاست
دعوت ایران به اجلاس «شرم الشیخ» ؛ آیا آمریکا اشتباه خود در کنفرانس مادرید را اصلاح می کند؟
حمله امام جمعه تهران به باهنر: هی راجع به حجاب وِر می‌زند / کی به تو اجازه داده از پایان قانون حجاب خبر بدی؟ / خب بابا این زبانتان را ببندید دیگر!
ترامپ: افتخار می‌کنم که ایران از توافق آتش بس حمایت کرد
عراقچی: طرح صلح ابراهیم خائنانه است و ایران هیچ‌وقت به آن نخواهد پیوست/ نیروهای مسلح در آماده‌باش کامل باقی مانده‌اند؛
نماینده مجلس: حتما مسائل بزرگتری هست که جلوی قانون حجاب را گرفتند
پروانه سلحشوری: اگر صدای جامعه درباره حجاب شنیده شده بود شاهد ماجرای سال ۱۴۰۱ نبودیم
سردار رادان: خودروهای پلیس باید ضد گلوله شود/ شایسته نیست با سمند به‌درگیری با اشرار برویم
 گفتــگو
سردار نقدی: از عملکرد پزشکیان در زمان جنگ دفاع می‌کنم/ ۵۰ کشور برای اسرائیل جاسوسی می‌کنند/ هیچ‌یک از فرماندهان ما درخواست آتش‌بس نداشتند
باهنر: برخی می‌خواهند تمام جنگ ۱۲روزه را گردن جاسوسان بیاندازند/آمریکا به خوبی معنی فتوا برای شیعیان را می‌داند/روایت مخالفت جلیلی با CFT تا جلسه آخر!
عضو کمیسیون امنیت ملی:​ اگر دولت بتواند ۶ ماه شرایط کشور و اعتراضات را مدیریت کند، غربی‌ها خودشان پیشنهاد مذاکره می‌دهند
محمد هاشمی رفسنجانی: با چند قطعنامه اضافه نمی‌توانند کاری با ملت ایران بکنند/ باید حضور و نقش مردم در اداره کشور بالا برود
ابطحی: جلیلی رئیس جمهور بود، زیرساخت‌های کشور قطعاً زودتر از هم می‌پاشید
توصیه ظریف به ترامپ: به بی‌بی گوش نده!
رئیس جبهه اصلاحات: کسی نگفته انرژی هسته ای حق مسلم نیست، اما رفع کامل تحریم ها اولویت دارد/ حاکمیت باید دست به تصمیمات سخت و شجاعانه بزند
باهنر: اگر بنزین ۷۰ هزار تومان شود به هر ایرانی ۷ میلیون تومان یارانه تعلق می‌گیرد
زیباکلام: مشکل اصلی بی آبی و بی برقی نیست، بلکه بی اعتمادی مردم است
علی شکوری‌راد: تندروها پس از خالص‌سازی قدرت دچار طغیان شدند؛ اعتماد رهبری هم خدشه‌دار شد

کد مطلب 25701           تاریخ ارسال : 1399/06/26                         نسخه چاپی
یک در را نبستید!/پیشنهادهایی به مصلحان قانون انتخابات در مجلس

وکلای محترم مجلس در تمهید و تدارک انتخاباتی‌شان به‌نظر سه موضوع اورژانسی را فراموش کرده‌اند و من سعی دارم در این یادداشت این موارد را به ایشان یادآور شوم تا در طرح خود بگنجانند.


مجلس یازدهم که عنوان انقلابی‌ترین، مؤمن‌ترین و عدالت‌خواه‌ترین مجالس انقلاب را به خود داده است، و البته هنوز موفق به تشکیل کمیسیون قضایی‌اش نشده، به موضوع انتخابات ورود کرده است. ما تاکنون جز یک مشت کار نمکین و ملیح از این مجلس ندیده‌ایم اما به هر حال تعدادی از نمایندگان طرحی را به‌منظور اصلاح قانون انتخابات ارائه کرده‌اند که واقعاً مصداق هفت در را بستی نمکی‌ست! یعنی‌ می‌خواهند به‌کلی راه ورود هر نیرویی را که با این مجلس موافق نیست، ببندند غافل از آنکه مشکل قدرت دوگانه در ایران ساختاری است و طرح‌هایی از این قبیل گرهی نمی‌گشاید. مع‌الوصف، نمایندگان در همین طرح نیز فراموش کرده‌اند یک در را ببندند و من می‌خواهم کمک کنم آن در نیز بسته شود بلکه رضایت خاطر آن‌ها جلب شود. 

وکلای محترم مجلس در تمهید و تدارک انتخاباتی‌شان به‌نظر سه موضوع اورژانسی را فراموش کرده‌اند و من سعی دارم در این یادداشت این موارد را به ایشان یادآور شوم تا در طرح خود بگنجانند.

یکم) ممکن است در بحبوحه انتخابات ۱۴۰۰، مثلاً هفته منتهی به رأي‌گیری، تورم بیش از میزان فعلی شتاب بگیرد و قیمت‌ها به‌شکلی سرسام‌آور افزایش پیدا کند. این موضوع از آنجایی واجد اهمیت است که معمولاً تورم نوروز به نیمه‌های بهار یا حتی اوایل خردادماه سرریز می‌کند یعنی همان معضلی که در ادبیات ما به «سیاه بهار» یا «گدا بهار» مشهور است. این‌ها در حالی است که دولت برخلاف دیگر ادوار قادر به مدیریت بحران معیشت (ولو به‌صورت مقطعی به‌وسیله تزریق پول) نیست، زیرا اساساً اسباب آن را در اختیار ندارد. با این اوصاف ممکن است در بزنگاه انتخابات برخی هرج‌و‌مرج‌های بخشی و منطقه‌ای پدید آید. مانند انباشت مطالبات معوق دی‌ماه ۱۳۹۶ یا آنچه در آبان‌ماه ۱۳۹۸ رخ داد. در نتیجه بنا به عادت مألوف، میان طرفداران نظام از یک سو، و مردم معترض و مستأصل و جان بر کف درگیری پدید می‌آید.

لشگر موش‌ از کویر نمک / لشگر گربه از کُهستانا

دوم) با توجه به مقدار ذخیره‌سازی اورانیوم کشور، که به‌زعم منتقدان از حد مجاز خارج شده است، چشم دنیا به ایران دوخته شده است و می‌پرسند جمهوری اسلامی بناست با این همه اورانیوم چه کند، نکند به «نقطه فرار» نزدیک شده باشد. علاوه بر این ممکن است دوره ریاست جمهوری ترامپ هشت‌ساله شود و سختی‌ها افزایش پیدا کند. زیرا ترامپ پروژه آوردن ایران پای میز مذاکره را به‌جد دنبال خواهد کرد؛ خواه با تشدید تحریم، خواه با کشاندن هر چه بیشتر اسرائیل به منطقه و ایجاد مانورهای نظامی عربی-اسرائیلی؛ تا حدی که ایران به واکنش‌های نظامی واداشته شود. در چنین موقعیتی، اروپایی‌ها به‌دلیل تخطی ایران، تماماً به‌سمت آمریکا چرخش خواهند کرد و وضعیتی قمر در عقرب پدید می‌آید تا آنجا که ترامپ بگوید:

یا بیا پای تخت بیعت کن / یا مهیای چنگ و دندانا

سوم) فرض کنیم هیچ یک از این دو رخ نمی‌دهد؛ که ان‌شاءالله این‌گونه می‌شود و کشور از هرگونه هرج‌و‌مرج و ناامنی دور می‌ماند. اما یک اتفاق قطعی است و آن هم درگیری بیشتر مردم با کروناست. قطعاً تا زمان انتخابات دارو/واکسن این ویروس مهلک به ایران نخواهد رسید و خودمان هم از ساختن آن ناتوان خواهیم بود. بنابراین مردم می‌گویند باید جان خود را به هر طریق حفظ کنیم چون باید تا چندسال با این وضعیت درگیر باشیم. اما نرخ رشد مبتلایان و بالطبع مرگ کرونایی در بهار سال آتی به دو دلیل تشدید خواهد شد.

نخست آنکه آنفولانزای زمستان (که واکسن‌اش گران و گویا کمیاب شده است)، به بهار سرایت می‌کند و با کرونا هم‌دست می‌شود و نتیجتاً به‌دلیل آنکه قدرت دفاعی بدن‌ها‌ در پایین‌تر میزان خود است، جان‌های بیشتری می‌گیرد.

دیگر آنکه سفرهای عیدانه، که از نوروز ۹۹ انباشته شده است، (براساس نرخ رشد سفرهای تعطیلات اخیر) افزایش خواهد یافت و در پی آن مردم به دست خود بیماری را جذب و تکثیر می‌کنند و نهایتاً یک هفته مانده به انتخابات، ما هستیم و یک مردم کرونایی.

راه‌حل چیست؟

طبیعتاً ورود به موضوع اول و دوم خارج از توان پارلمان، به‌ویژه دوره فعلی آن است. بنابراین می‌توان به نمایندگان توصیه کرد لااقل درباره موضوع سوم به‌قوت وارد عمل شوند و ماده/تبصره‌ای تدارک کنند و رأی‌گیری پستی را کلید بزنند و به‌سرعت شورای نگهبان را قانع و باب رأی‌گیری پستی را باز کنند.

برای این منظور لازم است «سامانه انتخابات» طراحی شود و افراد دارای حق رأی قبلاً در آن نام‌نویسی و پس از تأیید هویت، تقاضای برگه رأی کنند. مطابق برنامه‌ریزی یک ماه قبل از انتخابات بسته‌ای به دست مردم خواهد رسید شامل یک پاکت بزرگ، یک پاکت کوچک و یک برگه رأی. برگه رأی طبعاً مشخصات نخواهد داشت اما پاکت دارای بارکد است که همان شماره ملی افراد است چون ممکن است تا زمان رأی‌گیری، افرادی به‌دلایلی از جمله کرونا و… از دنیا بروند و عده‌ای به پاکت‌ و برگه‌ رأی متوفی چشم طمع بدوزند!

رأی‌گیری پستی چه خاصیتی دارد؟

۱) کسانی که رأی نداده‌اند، بسیار دقیق‌تر از قبل و احتمالاً به‌صورت آنلاین شناسایی و دسته‌بندی می‌شوند و از این پس، وزارت کشور و سایر دستگاه‌ها، فهرستی از تحریمی‌ها خواهند داشت که طبعاً اهل نظر نسبت به فوائد این لیست آگاه هستند!

۲) چون اختیار رأی‌ از ابتدا دست مردم است و کسی متولی جمع‌آوری شناسنامه نیست، «بازار رأی» ایجاد می‌شود و کاندیداها مستقیماً رضایت فرد را جلب، و پاکت و برگه رأی را خریداری می‌کنند و به این ترتیب عائدی مردم از یک وعده غذای گرم تا مبالغ هنگفت متغیر خواهد بود و این خود نوعی بازتوزیع است که به ایده‌های مجلس عدالت‌خواه نزدیک‌تر است.

۳) این رویه انتخاباتی ارزان و بی‌ضرر خواهد بود. مدارس و ارگان‌ها تعطیل نمی‌شوند، تجمیع و شمارش آراء بدون حضور کارمندان دولت صورت خواهد گرفت، و علاوه بر این، خبری از نمایندگان کاندیدا و نظار صندوق نخواهد بود زیرا «صندوق پستی» به «صندوق رأی» تبدیل شده است.

۴) مسئله مشارکت در انتخابات مرتفع می‌شود. چرا که اولاً خبری از کرونا و تجمع در حوزه‌های انتخابیه نخواهد بود و دیگر کسی نمی‌خواهد به‌ بهانه کرونا مردم را از صندوق رأی روی‌گردان کند! ثانیاً، افراد با فراغ بال در ازای دریافت پول، رأی خود را پست می‌کنند. ثالثاً، مردم از ترس آنکه نام‌شان در «سامانه انتخابات» نباشد، رأی را پست خواهند کرد. یعنی، از سر طمع یا ترس بالاخره مشارکت به‌ نرخ قابل قبول خواهد رسید.

الغرض، حال که در ایران، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد کالایی شده است، بگذاریم این فقره رأی نیز بازار خود را پیدا کند.

 

سعید حجاریان
نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب