0:40 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 متهم همیشه به صحنه جرم بر می گردد !

" رو " که رو نیست ، سنگ پای قزوین است . گیرم در دیزی باز باشد حیای گربه کجا می رود ؟ خطابم به حضرات شورای شهر منحله کرمانشاه بخصوص بزرگواران بازداشتی است که هفته گذشته نیز با کمال پررویی برای این دوره از انتخابات شورای شهر کرمانشاه ثبت نام نمودند ! نمی دانم این مردم اگر شمایان را نخواهند و بخواهند از شرتان راحت بشوند باید کی را ببینند؟ از درب آنها را بیرون می کنی از پنجره وارد می شوند !

 اخبار عمومی
معاون فراجا: پلیس در مقابله با فتنه‌گران خویشتن داری کرد
نامه سرگشاده زیباکلام به وزیر علوم: اساسا مسئولان باور ندارند کشور مشکل دارد
عباس عبدی: دیگر نخواهم نوشت
ادعای رسانه قطری: تهران و واشنگتن پیام‌های تهدید آمیز رد و بدل کردند
کدام چهره های سیاسی، فرهنگی و ورزشی برای انتخابات شورای شهر به میدان آمدند (+ اسامی)
اخراج دختر لاریجانی از دانشگاه آمریکا
پیغام دولت به جبلی و رفقا: خرجتان را دربیاورید/ مرکز پژوهش‌های مجلس: کاهش بودجه صدا و سیما تصمیم مناسبی نبود
قطع اینترنت، صرافی ها را از کار انداخت / انتقال بسته های پول از دبی با کشتی
محسن برهانی: آنان که بر تنوره خشونت می‌دمند، دلسوز ایران و ایرانی نیستند
حمله حسین شریعتمداری به مجلس: به جای تعیین مکان برای اعتراضات، مجازات‌های سخت وضع کنید
هشدار سخنگوی نیروهای مسلح: اگر تعرضی به رهبر معظم انقلاب شود دنیا به آتش کشیده خواهد شد
هم‌میهن توقیف شد / سایت روزنامه از دسترس خارج شد
استیضاح‌ وزرا از دستور کار مجلس خارج شد
هشدار عضو موتلفه: برای پیشگیری از اعتراضات دوباره، قیمت ها را کنترل و اعتماد مردم را جلب کنید
سردار رادان: به‌نوبت سراغ همه اغتشاشگران خواهیم رفت
معاون علمی رئیس‌جمهور: اینترنت تا پایان هفته به حالت عادی بر می‌گردد
پیش‌بینی سمت و سوی قیمت دلار در شرایط کنونی
پزشکیان: تعرض به رهبری معظم، به‌منزله جنگ تمام عیار با ملت ایران است
وزارت اطلاعات: شناسایی و بازداشت ۳۰۰ تروریست با گزارش‌های مردم تهران
عراقچی: تهدید آمریکا برای حمله به ایران نشانه تبانی با اغتشاشگران برای ناامن‌سازی است
کمیسیون کشاورزی مجلس : گوشت گوسفندی باید 7 دلار باشد !
توصیه روزنامه جمهوری اسلامی به ستاداجرایی، بنیادمستضعفان، سازمان تبلیغات و نهادهای مذهبی: داوطلبانه از ردیف بودجه دولت خارج شوید
هاشمی‌طبا: مشکلات اقتصادی با از این جیب به آن جیب کردن حل نمی شود!
هشدار رئیس کمیسیون امنیت ملی به آمریکا: دنیا را برایتان نا امن خواهیم کرد
نماینده مجلس: وابستگی ۴۵ درصدی به نفت، بودجه را آسیب‌پذیر کرده است
شمس‌الواعظین: اجازه دهند یک شبکه تلویزیونی مستقل راه‌اندازی کنم/ به صداوسیما پول می‌دهم/ حتی تیم من هم آماده است
دستور پزشکیان برای بررسی جامع ناآرامی های استان ایلام
آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ از این هفته/ هر نفر یک میلیون تومان ماهانه
نماینده مجلس: بیش از ۱۰۰ نماینده پای سؤال از رئیس‌جمهور ایستاده‌اند
پاسخ تند لاریجانی به اظهارات ترامپ درباره اعتراضات در ایران: مراقب سربازان خود باشید!
سردار رادان: پلیس ایران، سناریوهای آشوب را با شرافت و نجابت نقش برآب می‌ کند
حمایت صریح پزشکیان از وزیر کشاورزی در برابر «تخریب سازمان‌یافته»
رئیس جبهه اصلاحات: هر شکل از دخالت خارجی را صریح و قاطع محکوم می‌کنیم
قالیباف خطاب به ترامپ: معترضین را -چون فرزندان عزیز خود- در آغوش می‌کشیم
موافقت کمیسیون شوراها با طرح یک وزارتخانه جدید
ادعای رسانه‌های صهیونیستی؛ هک تلفن رئیس دفتر نتانیاهو، جنگ روانی ایران است
پاسخ فرزند آیت الله موسوی خوئینی به محمدرضا باهنر: انتساب دستور آزادی اسیدپاش ها درست نیست
انتقاد امام جمعه اصفهان از افزایش تعطیلی ها: دشمن می‌خواهد ما کم‌کار باشیم یا اصلاً کار نکنیم/
هشدار جمعیتی وزیر کشور: با ادامه روند فعلی، جمعیت ایران تا سال ۱۴۸۰ به زیر ۴۰ میلیون نفر می‌رسد!
حمید رسایی: لایحه بودجه در مجلس رد می شود
 گفتــگو
باهنر: باید راهی برای شنیدن اعتراضات مردم باشد
نماینده مجلس: چوپان‌های ما در کوه‌های ایلام بهتر از این وزیران مشکلات را می‌دانند
زیباکلام: طبقه متوسط همچنان پشت جریان میانه‌رو است؛ هنوز دود از کنده طبقه متوسط بلند می‌شود
محقق داماد: راه آرام کردن جامعه عصبانی، اعتراف حاکمیت به اشتباهات و عذرخواهی رسمی است
خطا را نباید توجیه کرد
حسن روحانی: جامعه امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی/ بازدارندگی سیاسی مانع جنگ می شود/ متأسفانه همچنان در شرایط نه جنگ و نه صلحیم
سخنگوی سپاه: دشمن حالا حالا‌ها شرایط جنگ را ندارد/ هیچ نگرانی از بابت تهدیدات نداریم
مخالفت رهبر انقلاب با خرید موشک از روسیه / ناگفته‌های مهم سردار حاجی‌زاده از برنامه موشکی ایران
سردار نقدی: از عملکرد پزشکیان در زمان جنگ دفاع می‌کنم/ ۵۰ کشور برای اسرائیل جاسوسی می‌کنند/ هیچ‌یک از فرماندهان ما درخواست آتش‌بس نداشتند
باهنر: برخی می‌خواهند تمام جنگ ۱۲روزه را گردن جاسوسان بیاندازند/آمریکا به خوبی معنی فتوا برای شیعیان را می‌داند/روایت مخالفت جلیلی با CFT تا جلسه آخر!

کد مطلب 25223           تاریخ ارسال : 1399/03/27                         نسخه چاپی
ضربه کرونا به رشد اقتصادی

با وجود این‌که تا پیش از شیوع ویروس کرونا، پیش‌بینی می‌شد که اقتصاد ایران تقریبا خود را با تحریم‌ها و کاهش شدید درآمد نفتی وفق داده و از سال ۹۹، شرایط متفاوتی را تجربه خواهد کرد، اما کرونا، همه معادلات را بر هم زد.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی اقتصاد ایران تحت فشار دوطرفه تحریم‌ها و ویروس کرونا قرار گرفته که به عقیده کارشناسان، تاکنون شوک‌های سنگین به بخش‌های مختلف اقتصادی وارد شده است.

بررسی ها نشان می دهد اقتصاد ایران در حال بازیابی خود و تطبیق شرایطش با کروناست.افزایش صادرات غیر نفتی در کنار بهبود شرایط در بازارهای جهانی نفت کم‌کم شرایط را برای بازیابی اقتصاد مهیا می کند.

این در شرایطی است که تا پیش از شیوع ویروس کرونا، پیش‌بینی می‌شد که اقتصاد ایران تقریبا خود را با تحریم‌ها و کاهش شدید درآمد نفتی وفق داده و از سال ۹۹، شرایط متفاوتی را تجربه خواهد کرد و خود را بازسازی می‌کند. اما کرونا، همه معادلات را بر هم زد.

آن‌طور که از آمارهای رییس‌کل بانک مرکزی می‌توان دریافت، موید همین موضوع است که در سال ۹۸ اقتصاد کشور بدون نفت در حال رسیدن به شرایط مطلوبی بوده است. وی در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: همانگونه که قبلا بانک مرکزی پیش‌بینی کرده بود، گزارش تحولات اقتصادی بخش واقعی اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۸، بیانگر مثبت شدن رشد اقتصاد بدون نفت کشور در سال گذشته است.

براساس گزارش حوزه معاونت اقتصادی بانک مرکزی، رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۹۸ معادل ۱.۱ درصد است که برمبنای بخش‌های فعالیت کشاورزی ۸.۸ درصد، گروه صنعت ومعدن ۲.۳ درصد و خدمات عمدتا به خاطرتأثیرشیوع کرونا در فصل آخر سال منفی ۰.۲ درصد بوده است.

به گفته عبدالناصر همتی، به علت کاهش درآمد نفت، رشد این بخش ۷.۳۸- درصد بود که در نتیجه آن، رشد اقتصادی با نفت، به منفی ۵.۶ درصد رسید.

وی تاکید کرد: این گزارش، با در نظر گرفتن آمار عملکرد مناسب بخش کشاورزی و روند مثبت رشد بخش صنعت در نیمه دوم سال (۶.۷ درصد در فصل سوم و ۱۰.۷ درصد در فصل چهارم) موید رونق تولید درسال۹۸ و نوید بخش جهش تولید در سال۹۹ است.

رییس سازمان برنامه و بودجه نیز در نشست علنی مجلس با بیان این‌که تولید ناخالص داخلی با فراز و فرودهایی روبه‌رو بوده است، گفت: در طول سال گذشته نرخ رشد اقتصادی دو رقمی را داشته‌ایم که این به این معنا است که رشد اقتصادی با نفت کاهنده شده و رشد اقتصادی بدون نفت از ۱- به صفر و در سه ماهه سوم به ۰.۸ رسیده است، یعنی اگر نفت از اقتصاد خارج شود، ۰.۸ درصد رشد اقتصادی مثبت خواهیم داشت که البته با برنامه ششم فاصله بسیاری دارد و دلیل آن تاثیر تحریم‌ها است.

عمق اثر کرونا به تولید ناخالص داخلی

در این شرایط اما، به دلیل عمق اثری که ویروس کرونا روی نه‌تنها اقتصاد ایران، بلکه اقتصاد کل دنیا داشته، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که شدت رکود اقتصادی در سال ۹۹ بالا خواهد بود؛ موضوعی که وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز به آن اشاره کرده است.

فرهاد دژپسند ۱۸ خرداد در صحن علنی مجلس با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و خسارت‌های کرونا به اقتصاد گفت: بیماری کرونا ۱۵ درصد به تولید ناخالص داخلی خسارت وارد کرد.

براساس اظهارات اخیر نعمت‌الله ترکی، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، در ایران تا پایان سال ۹۸ تقریبا بیش از یک درصد رشد اقتصادی داشتیم که با وضعیت کرونا، پیش‌بینی مثبت ۴ درصد دولت تا پایان سال ۹۹ به منفی ۴ تغییر خواهد کرد.

ضربه کرونا به اقتصاد جهان

در این میان، براساس گزارش OECD، تولید ناخالص سال ۲۰۲۰ در جهان منفی ۶ درصد خواهد بود که نشان‌دهنده شدیدترین رکود یک قرن اخیر است.

طبق گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، در صورتی که موج دوم ویروس کرونا در جهان شکل نگیرد، رشد اقتصادی امسال جهان منفی ۶ درصد خواهد بود. در سناریویی دیگر با در نظر گرفتن شیوع بیماری در موج دوم، رشد اقتصادی به منفی ۷.۶ درصد کاهش می‌یابد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) می‌نویسد: همه‌گیری کووید-۱۹ یک بحران سلامت جهانی است که در حافظه جمعی ما هیچ سابقه‌ای نداشته است. این بحران، اقتصاد را به شدیدترین رکود یک قرن اخیر فرو برده است و خسارت‌های بسیار عظیمی به سلامت، اشتغال و رفاه مردم وارد کرده است.

پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران

تازه‌ترین پیش‌بینی بانک جهانی حاکی از آن است که امسال اقتصاد ایران تحت تاثیر شیوع کرونا ۵.۲ درصد کوچک شود.

بانک جهانی در گزارش بازبینی شده خود اعلام کرد که متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری منفی ۵.۲ درصد خواهد بود که فراگیرترین رکود اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم ( ۱۹۳۹-۱۹۴۵ میلادی) تاکنون محسوب می‌شود. این رشد برای کشورهای پیشرفته از این هم بدتر بوده و انتظار می‌رود متوسط رشد اقتصادی آن‌ها به منفی ۷ درصد برسد.

در این میان، با وجود شیوع کرونا و تعطیلی گسترده کسب‌وکارها در کنار سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی و اخلال در زنجیره تامین، بانک جهانی نه تنها انتظار دارد که عملکرد اقتصادی امسال ایران به مراتب از سال گذشته بهتر باشد، بلکه این سال آخرین سال رشد منفی دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه باشد و سال‌ آینده، اقتصاد ایران با رشد مثبت ۲.۱ درصدی به سه سال رشد منفی متوالی خود خاتمه دهد.

اقتصاد ایران که در سال گذشته طبق تخمین بانک جهانی ۸.۲ درصد کوچک شد، امسال نیز رشد منفی ۵.۳ دصردی را تجربه خواهد کرد. پیش از شیوع کرونا، بانک جهانی رشد اقتصادی ایران در سال جاری را صفر درصد پیش بینی کرده بود.

به گفته بانک جهانی، اصلی ترین دلیل رشد اقتصادی ایران در سال جاری کاهش مصارف داخلی و فشار وارد شده به بخش خدمات (به طور مثال گردشگری) به دلیل شیوع کرونا خواهد بود. ایران نخستین کشوری در منطقه بود که شیوع ویروس کرونا به طور گسترده در آن گزارش شد اگر چه طی هفته های بعد تقریبا تمامی کشورهای منطقه درگیر مقابله گسترده با این ویروس شدند.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب