3:22 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  اینک توپ در زمین هیات نظارت است

اما از رد صلاحیت کاندیداهایی که هم در عرصه انتخابات قواعد بازی را رعایت نمی کنند و هم بعد از راهیابی به شورای شهر، مردم و شهروندان را بازی می دهند احساس خوشحالی می کنم . خیلی از شورائی های منحله و رد صلاحیت شده در دوره های قبلی انتخابات با ارتکاب بداخلاقی هایی مانند خرید رای مردم محلات حاشیه نشین وارد شورا شدند و این بار هم اگر مجددا به عرصه انتخابات برگردند مجددا آش همان است و کاسه همان

 اخبار عمومی
سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا: لیندزی گراهام، «زاکانیِ سیاست آمریکا»ست
پزشکیان: موقعی که ما سرکار آمدیم وعدۀ سرمایه‌گذاری‌ هزار میلیاردی دادند اما معلوم شد که ما را سرکار گذاشته‌اند
سخنگوی قوه قضاییه: احراز توبه تتلو هنوز به‌صورت رسمی اعلام نشده است
حجت الاسلام ابوترابى: باید نقدها را بشنویم و به اعتراضات احترام بگذاریم
ایرنا: مذاکرات جدی بود و بر روی برخی مباحث کلی تفاهم شد
آیت‌الله جوادی آملی: حفظ نظام، با حضور مردم امکان‌پذیر است
نماینده مجلس: حدود ۲۸ درصد از افراد بازداشتی در حوادث اخیر، زیر ۲۰ سال دارند
بروجردی: مذاکره با آمریکا برای «اتمام حجت» است / توانمندی موشکی قابل مذاکره نیست
گفتگوی صریح رئیس‌جمهور درباره مذاکرات آمریکا و وقایع دی‌ماه
خبر خوب برای معلمان و فرهنگیان
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از افکار عجیب رئیس مجلس
ترامپ آماده دیدار با رهبر ایران است/ این دیدار راهی برای حل مشکلات جهان است
استقبال شریعتمداری کیهان از سخنان پزشکیان علیه شکوری راد
عیدی ۱۰ میلیون تومان برای همه کارکنان
محسن امين زاده آزاد شد
روبیو: جهان در آستانه درگیری جدید است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: صداوسیما را نمی بخشم
محسن رضایی: ایران می‌توانست حیفا را با خاک یکسان کند
محسنی اژه‌ای: از دست بعضی خون دل می‌خوریم اما متنبه‎شان می‌کنیم
واکنش حزب اتحاد ملت به بازداشت فعالان سیاسی اصلاح‌طلب: موجب شگفتی و تاسف است
میزان: حکم قطعی شکوری‌راد، قربان بهزادیان‌نژاد و حسین کروبی اجرا شد
هشدار آمریکا به کشتی‌هایش: تا حد امکان از آب‌های سرزمینی ایران فاصله بگیرید
نامه ثابتی به شکوری راد: ثابت کنید که مساجد را نیروهای امنیتی آتش زده اند و الا محاکمه می شوید
عیدی کارمندان ۱۰ میلیون شد
آذر منصوری، اصغرزاده و امین‌زاده بازداشت شدند/ وکیل: دلیل بازداشت خانم منصوری هنوز مشخص نیست
قوه قضاییه: اعلام جرم علیه برخی عناصر سیاسی/ ۴ نفر بازداشت و‌ تعدادی احضار شدند
سردار کوثری: محکم بگویم از مذاکرات هیچ نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد
دبیر ستاد امر به معروف قم خطاب به آیات محقق داماد و بیات زنجانی: پر رو نشوید!
عراقچی: تاریخ دور بعدی مذاکرات در جریان مشورت‌های آینده با همتای عمانی‌ام تعیین خواهد شد
شمخانی: جنگ حتمی است، اما زمان سیاسی برای دیپلماسی وجود دارد
وال استریت ژورنال: ایران تهدید کرده‌ است که از مذاکرات پیش‌رو کنار می‌کشد
ادعای رویترز: آمریکا به یک پهپاد ایرانی حمله کرد
تقدیر سیدحسن خمینی از تدبیر و مدیریت رهبر انقلاب در حوادث اخیر: یک کودتای سخت و پر دسیسه گذشت
جوادی یگانه، جامعه شناس: انسان و خونش حرمت دارد؛ رئیس صداوسیما باید برکنار شود
انتقاد تند محمد مهاجری از مجلس: به کجای حاکمیت وصلید که همچنان هزینه می‌تراشید؟
عضو دفتر رهبری: دشمن شرارت کند این بار هیچ سازش و تسلیمی در کار نخواهد بود
سردار نجات: دستور عملیات علیه رژیم صهیونیستی را رهبر انقلاب صادر کردند
ترامپ: قاسم سلیمانی ژنرال فوق‌العاده‌ای بود/ اگر او زنده بود، حمله‌ای که علیه ایران انجام دادیم، همین نتیجه را نمی‌داد
اسامی و مشخصات ۲۹۸۶ جان‌باخته حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد
عضو هیات رئیسه مجلس: وابستگان نظامی سفارت های اروپایی در ایران باید سریعا اخراج شوند
 گفتــگو
راهکار محمد سلامتی برای خروج از بحران تن دادن به تغییرات کلی مانند تغییر موضع در قانون کار و حق رأی زنان در گذشته
کامبیز نوروزی، حقوقدان: طرح صیانت ۲، نقض آشکار حقوق اساسی ملت است
پیش بینی جلایی پور از احتمال توافق ایران و آمریکا/ جنایت، از فراخوان پهلوی و حمایت ترامپ شروع شد
باهنر: باید راهی برای شنیدن اعتراضات مردم باشد
نماینده مجلس: چوپان‌های ما در کوه‌های ایلام بهتر از این وزیران مشکلات را می‌دانند
زیباکلام: طبقه متوسط همچنان پشت جریان میانه‌رو است؛ هنوز دود از کنده طبقه متوسط بلند می‌شود
محقق داماد: راه آرام کردن جامعه عصبانی، اعتراف حاکمیت به اشتباهات و عذرخواهی رسمی است
خطا را نباید توجیه کرد
حسن روحانی: جامعه امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی/ بازدارندگی سیاسی مانع جنگ می شود/ متأسفانه همچنان در شرایط نه جنگ و نه صلحیم
سخنگوی سپاه: دشمن حالا حالا‌ها شرایط جنگ را ندارد/ هیچ نگرانی از بابت تهدیدات نداریم

کد مطلب 22783           تاریخ ارسال : 1398/01/27                         نسخه چاپی
کمبود زینک بلای جان مطبوعات

شرق: بحران کاغذ هنوز دست از گلوی مطبوعات برنداشته بود که بحران زینک نیز به آن اضافه شد. زینک ورقی با آلیاژ مخصوص است که در چاپ افست مطالب روی آن چاپ شده و سپس روی کاغذ کپی می‌شوند.


این ورق که در ابتدای سال 96 کمتر از شش هزار تومان قیمت داشت در حال حاضر در بازار با قیمت‌هایی عجیب معامله می‌شود و بسیاری از فعالان فرهنگی کشور، از ناشران تا مطبوعات، برای تهیه آن دست به دامن دلالان شده‌اند. بحران کمبود زینک در حالی گریبان صنعت نشر ایران را گرفته است که روزنامه‌های کشور در حال حاضر با مشکلات عدیده دیگری نیز دست به گریبان هستند و ناشران کتاب نیز با نزدیک‌شدن به نمایشگاه کتاب، ساعت‌های پراضطرابی را برای آماده‌کردن کتاب‌هایشان می‌گذرانند.
 زینک مهم‌تر از کاغذ است
غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران، درباره اهمیت زینک در صنعت نشر کشور به «شرق» می‌گوید: زینک افست به عنوان یک کالای استراتژیک در صنعت چاپ و بسته‌بندی و صنایع بهداشتی، غذایی و دارویی نقشی اساسی دارد. برای نمونه در مطبوعات اگر روزنامه‌ای هر مقدار کاغذ داشته باشد اما زینک نداشته باشد، نمی‌تواند حتی یک برگ روزنامه چاپ کند پس اهمیت زینک نه تنها کمتر از کاغذ نیست بلکه بسیار بیشتر است زیرا کمبود کاغذ به معنای کاهش تیراژ نشریه است اما کمبود زینک به معنای عدم انتشار آن است. از سوی دیگر کمبود کاغذ همیشه آزاردهنده بوده اما راه‌هایی برای تأمین آن وجود دارد درحالی‌که به دلیل عدم تولید زینک در ایران و کشورهای همسایه، کمبود زینک هیچ راه‌حل جایگزینی ندارد.
 بانک مرکزی مقصر است
شجاع در بخش دیگری از سخنان خود، بحران فعلی را نتیجه تعلل بانک مرکزی دانسته و می‌گوید: طبق آمار گمرک، در سال 96 حدود چهارمیلیون‌و 500 هزار مترمربع زینک افست وارد کشور شد ولی در سال 1397 طبق آمارهای 11ماهه ابتدایی تنها دومیلیون‌و 700 هزار مترمربع زینک افست وارد شده و طبق اطلاعی که دارم در اسفند هم چیزی وارد نشده پس در واقع رقم واردات زینک افست به کشور به کمتر از سه میلیون مترمربع رسیده است. دلیل این کسری هم عدم پرداخت ارز توسط بانک مرکزی بود و برای مثال به ما تا اسفند ماه حتی یک سنت هم ارز داده نشد و تازه در اسفند ماه به ما ارز دادند که در نتیجه آن، خرید ما هنوز به دست ما نرسیده است. از سوی دیگر مقداری از زینک‌ها توسط واردکنندگان با ارز نیمایی وارد شدند که به دست دلالان افتاده‌اند و درحالی‌که در ابتدای سال 96 قیمت زینک افست دوورقی شش هزار تومان بود در ماه‌های پایانی سال گذشته تا نزدیک 50 هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد و در حال حاضر که با شما صحبت می‌کنم اگر پيدا شود، 40 هزار تومان است که همان هم فراهم نیست و بعضی از روزنامه‌ها همین امروز (یکشنبه) با من تماس گرفتند و گفتند برای چاپ روزنامه دیگر زینک نداریم و به اجبار زینک‌های بزرگ 70هزارتومانی خریده‌ایم و با برش آن را به اندازه لازم تبدیل می‌کنیم که اضافات آن هم دیگر قابل استفاده نیست و در واقع قیمت زینک برایشان 70 هزار تومان تمام شده است. ممکن است کسی ثروتمند باشد و سفارش بدهد از چین برایش با هواپیما زینک بیاورند و ورقی 200 هزار تومان هم برای آن هزینه کند اما مطبوعات و نشریات ما چنین توانی ندارند و این تنها محدود به مطبوعات و ناشران خصوصی نیست بلکه باید به شما اطلاع بدهم که حتی روزنامه‌هایی مانند همشهری و جام‌جم هم در حال حاضر دقیقا با همین مشکل مواجه هستند.
 نمایشگاه کتاب هم گرفتار کمبود زینک شد
شجاع در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نزدیک‌بودن نمایشگاه کتاب و مشکل جدی ناشران در چاپ کتاب‌های تازه‌شان به «شرق» می‌گوید: اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار خواهد شد اما بسیاری از ناشران نتوانسته‌اند به دلیل نبود زینک کتاب‌هایشان را چاپ کنند. از سوی دیگر لازم است نهادهای نظارتی هم پای کار بیایند. متأسفانه سازمان تعزیرات در نامه‌ای رسمی به من گفته است اگر مدرکی درباره گران‌فروشی زینک دارید به ما ارائه کنید درحالی‌که مشخص است کسی که زینک 16هزارتومانی را 40 هزار تومان می‌فروشد سند و مدرکی به جا نمی‌گذارد و فاکتورسازی می‌کند و کاری از دست ما برای اثبات آن برنمی‌آید.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت تحویل زینک‌های خریده‌شده توسط آن تعاونی می‌گوید: ما 900 هزار مترمربع ثبت سفارش انجام داده‌ایم که 300 هزار مترمربع آن در مسیر ایران است و از این مقدار حدود یک‌چهارم آن به گمرک بندرعباس رسیده اما به دلیل بارندگی شدید بندرعباس که به گفته ترخیص‌کاران ما باعث نیمه‌تعطیل‌شدن گمرک شده، هنوز به تهران نرسیده که امیدواریم تا هفته آینده این اتفاق بیفتد. تا 15 اردیبهشت ماه نیز امیدواریم بقیه این 300 هزار مترمربع را تحویل بگیریم تا در کارگروه مخصوصی که در وزارت ارشاد تشکیل خواهد شد، بین مطبوعات، ناشران و فعالان صنعت چاپ به صورت عادلانه توزیع شود.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب