5:52 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 انقلاب و آرمانهای فراموش شده آن

جای اخلاص ها را "اختلاس ها " گرفت و کوخ نشینی جای خود را به کاخ نشینی داد ، کارهای بزرگ بدست افراد کوچک افتاد و بزرگان گوشه نشین شده و چابلوسان قدر دیده و بر صدر نشستند . انقلاب نه تنها فرزندان بلکه پدران خود را نیز خورد و هرکدام از دلسوزان را با انگی و خدنگی سوزاندند و از گردونه خدمت خارج کرده تا تشنگان قدرت و شیفتگان مکنت براحتی بتوانند به آلاف و علوف خود برسند

 اخبار عمومی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: صداوسیما را نمی بخشم
محسن رضایی: ایران می‌توانست حیفا را با خاک یکسان کند
محسنی اژه‌ای: از دست بعضی خون دل می‌خوریم اما متنبه‎شان می‌کنیم
واکنش حزب اتحاد ملت به بازداشت فعالان سیاسی اصلاح‌طلب: موجب شگفتی و تاسف است
میزان: حکم قطعی شکوری‌راد، قربان بهزادیان‌نژاد و حسین کروبی اجرا شد
هشدار آمریکا به کشتی‌هایش: تا حد امکان از آب‌های سرزمینی ایران فاصله بگیرید
نامه ثابتی به شکوری راد: ثابت کنید که مساجد را نیروهای امنیتی آتش زده اند و الا محاکمه می شوید
عیدی کارمندان ۱۰ میلیون شد
آذر منصوری، اصغرزاده و امین‌زاده بازداشت شدند/ وکیل: دلیل بازداشت خانم منصوری هنوز مشخص نیست
قوه قضاییه: اعلام جرم علیه برخی عناصر سیاسی/ ۴ نفر بازداشت و‌ تعدادی احضار شدند
سردار کوثری: محکم بگویم از مذاکرات هیچ نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد
دبیر ستاد امر به معروف قم خطاب به آیات محقق داماد و بیات زنجانی: پر رو نشوید!
عراقچی: تاریخ دور بعدی مذاکرات در جریان مشورت‌های آینده با همتای عمانی‌ام تعیین خواهد شد
شمخانی: جنگ حتمی است، اما زمان سیاسی برای دیپلماسی وجود دارد
وال استریت ژورنال: ایران تهدید کرده‌ است که از مذاکرات پیش‌رو کنار می‌کشد
ادعای رویترز: آمریکا به یک پهپاد ایرانی حمله کرد
تقدیر سیدحسن خمینی از تدبیر و مدیریت رهبر انقلاب در حوادث اخیر: یک کودتای سخت و پر دسیسه گذشت
جوادی یگانه، جامعه شناس: انسان و خونش حرمت دارد؛ رئیس صداوسیما باید برکنار شود
انتقاد تند محمد مهاجری از مجلس: به کجای حاکمیت وصلید که همچنان هزینه می‌تراشید؟
عضو دفتر رهبری: دشمن شرارت کند این بار هیچ سازش و تسلیمی در کار نخواهد بود
سردار نجات: دستور عملیات علیه رژیم صهیونیستی را رهبر انقلاب صادر کردند
ترامپ: قاسم سلیمانی ژنرال فوق‌العاده‌ای بود/ اگر او زنده بود، حمله‌ای که علیه ایران انجام دادیم، همین نتیجه را نمی‌داد
اسامی و مشخصات ۲۹۸۶ جان‌باخته حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد
عضو هیات رئیسه مجلس: وابستگان نظامی سفارت های اروپایی در ایران باید سریعا اخراج شوند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: اتاق جنگ ما فعال است و تمام اقدامات برای هرگونه درگیری طراحی شده و آماده است
امیرحسین ثابتی: به خاطر شرایط جنگی استیضاح رئیس جمهور در اولویت نیست
نشریه سپاه: ایران محدودیت های گسترده، بازرسی و حتی خروج اورانیوم غنی شده را پذیرفت ولی ترامپ دنبال خلع سلاح و تحقیر است
نبوی: اصلاح‌طلبان سرنگونی نظام را از ترامپ طلب نخواهند کرد
پیشنهاد کیهان: سفرای اتحادیه اروپا را اخراج کنید
پزشکیان: اگر مردم را اصل می دیدیم نباید به اینجا می رسیدم که در این هفته ها رسیدیم/ مردم از ما فاصله گرفته اند چرا که رفتار ما را می بینند
حسن روحانی : به حرف مردم گوش کنیم / لجبازی در برابر مردم جواب نمی‌دهد / با فرمان «همه به جای خود» مسیر درست می‌شود
خبر مثبت لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
معاون فراجا: پلیس در مقابله با فتنه‌گران خویشتن داری کرد
نامه سرگشاده زیباکلام به وزیر علوم: اساسا مسئولان باور ندارند کشور مشکل دارد
عباس عبدی: دیگر نخواهم نوشت
ادعای رسانه قطری: تهران و واشنگتن پیام‌های تهدید آمیز رد و بدل کردند
کدام چهره های سیاسی، فرهنگی و ورزشی برای انتخابات شورای شهر به میدان آمدند (+ اسامی)
اخراج دختر لاریجانی از دانشگاه آمریکا
پیغام دولت به جبلی و رفقا: خرجتان را دربیاورید/ مرکز پژوهش‌های مجلس: کاهش بودجه صدا و سیما تصمیم مناسبی نبود
قطع اینترنت، صرافی ها را از کار انداخت / انتقال بسته های پول از دبی با کشتی
 گفتــگو
کامبیز نوروزی، حقوقدان: طرح صیانت ۲، نقض آشکار حقوق اساسی ملت است
پیش بینی جلایی پور از احتمال توافق ایران و آمریکا/ جنایت، از فراخوان پهلوی و حمایت ترامپ شروع شد
باهنر: باید راهی برای شنیدن اعتراضات مردم باشد
نماینده مجلس: چوپان‌های ما در کوه‌های ایلام بهتر از این وزیران مشکلات را می‌دانند
زیباکلام: طبقه متوسط همچنان پشت جریان میانه‌رو است؛ هنوز دود از کنده طبقه متوسط بلند می‌شود
محقق داماد: راه آرام کردن جامعه عصبانی، اعتراف حاکمیت به اشتباهات و عذرخواهی رسمی است
خطا را نباید توجیه کرد
حسن روحانی: جامعه امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی/ بازدارندگی سیاسی مانع جنگ می شود/ متأسفانه همچنان در شرایط نه جنگ و نه صلحیم
سخنگوی سپاه: دشمن حالا حالا‌ها شرایط جنگ را ندارد/ هیچ نگرانی از بابت تهدیدات نداریم
مخالفت رهبر انقلاب با خرید موشک از روسیه / ناگفته‌های مهم سردار حاجی‌زاده از برنامه موشکی ایران

کد مطلب 33538           تاریخ ارسال : 1403/11/03                         نسخه چاپی
چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد/ سعید جلیلی و یارانش، یک جریان بادکنکی و کاریکاتوری هستند

فیاض زاهد گفت: با عنایت به اعتماد و ارتباط مناسب میان رئیس جمهور و مقامات عالی رتبه کشور، ارزیابی من این است که چراغ سبزی داده شده و آقای پزشکیان به دنبال پیدا کردن راه آبرومندی برای تحقق نوعی توافق جدید با دولت دونالد ترامپ است.


مشروح گفت و گوی فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می خوانید؛

***********

* آقای زاهد! دولت چهاردهم آمادگی خود برای مذاکره با غرب و مشخصا آمریکا را اعلام کرده است، سیگنال هایی نیز از سوی مقامات آمریکایی می بینیم، ارزیابی و پیش بینی شما چیست؟

فکر می کنم بیش از آنکه دولت آقای پزشکیان و ایران پالس هایی را به سمت آمریکا ارائه کرده باشد، آمریکایی ها خواهان گفت و گوهای مجدد، بازبینی سطح اختلافات و دستیابی به یک وضعیت باثبات در منطقه هستند. زیرا استراتژی دولت دونالد ترامپ پرهیز از هرگونه جنگ و تنش در منطقه خاورمیانه و دیگر نقاط جهان است. آنچه به عنوان جنگ در ساختار جدید دولت آمریکا مطرح می شود، جنگ تجاری، رقابت اقتصادی و مهار کارهای امنیتی است. 

ایران در وضعیتی به سر می برد که در خاورمیانه، تغییرات شگرفی رخ داده است، در جبهه مقاومت اتفاقاتی افتاده، در سوریه دولتی که همواره متحد ایران بود سقوط کرد و یک دولت غیر دوست روی کار آمده است. قدرت بازیگری ترکیه افزایش پیدا کرده و کشورهای منطقه خلیج فارس، به دنبال بازسازی و بازبینی نقش خودشان، تمرکز بر وحدت سیاسی و ارتقای سطح اقتصادی خودشان به رهبری عربستان سعودی هستند. هر چند میان کشورهای قطر، امارات و عربستان در کنار عمان رقابت های پیدا و پنهانی وجود دارد. 

همه به این نتیجه رسیده‌اند نیازمند بازبینی اساسی در راهبردهای سیاست خارجی خودمان هستیم

با همه این ها، مجموعه مشکلاتی که در داخل کشور قابل ارزیابی است، همه علاقه‌مندان به کشور را به این نتیجه رسانده که نیازمند بازبینی اساسی در راهبردهای سیاست خارجی خودمان هستیم که مهم‌ترین آن کشور ایالت متحده آمریکا است. لذا، جمع بندی در سطوح بالای حاکمیت این است که ضمن حفظ پرستیژ ملی، اقتدار سرزمینی و هویت مرزی ایران، وقت آن رسیده که به جای گفت و گو از طریق واسطه ها و سپردن اختیار منافع و دلبستگی های خودمان به دولت هایی که چندان قابل اطمینان نیستند، بهتر است، مستقیما از سر عزت و حکمت مذاکره کنیم.

چنانچه بشود طرفین با حفظ چارچوب ها، اولویت های امنیتی و بین المللی خودشان راهکاری در جهت حداقل بی اعتمادی پیدا کنند، به نفع خود، منطقه و ثبات بین المللی خواهد بود. 

پزشکیان به دنبال پیدا کردن راه آبرومندی برای تحقق توافق جدید با دولت دونالد ترامپ است

* پیش بینی می کنید مجوز مذاکره مستقیم با آمریکا به دولت داده شود؟

در حوزه فعالیت اقتصادی، از نشانه هایی که می شود ارزیابی کرد، این است که زمانی محدودیت با شرکت های آمریکایی وجود داشت اما این ممنوعیت برداشته شده و مجوز چنین فعالیت هایی به شرکت های آمریکایی داده شده است. منعی وجود ندارد. 

از نظر سیاسی هم آقای پزشکیان، با دو شعار رفع تحریم و برداشته شدن فشارها و محدودیت ها در ایام تبلیغات رأی آورد. با عنایت به اعتماد و ارتباط مناسب میان رئیس جمهور و مقامات عالی رتبه کشور، ارزیابی من این است که چراغ سبزی داده شده و آقای پزشکیان به دنبال پیدا کردن راه آبرومندی برای تحقق نوعی توافق جدید با دولت دونالد ترامپ است. 

چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد/ سعید جلیلی و یارانش، یک جریان بادکنکی و کاریکاتوری هستند

ایران ظرفیت جذب هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری را دارد

اگر چنین اتفاقی رخ بدهد، بسیار موقعیت منحصر به فردی در اختیار ایران قرار می دهد، زیرا اگر به وضعیت رابطه آمریکا و چین نگاهی کنید یا وضعیت نفوذ دولت ترکیه در شامات و انباشت سرمایه‌های صندوق های کشورهای عربی، رشد منفی اقتصادی کشورهای اروپایی از جمله انگلستان، آلمان و فرانسه. حل مناضعات بین المللی و مشکلات بین المللی با دولت ایران، فرصت بسیاری استثنایی برای سرمایه گذاری را در اختیار شرکت های اروپایی می دهد. 

ایران بهشت سرمایه گذاری است، حداقل این است که ایران ظرفیت جذب هزارمیلیارد دلار سرمایه گذاری را دارد و اگر به این نقطه برسیم که بشود تصمیمات لازم را برای یک معامله منطقی و منصفانه و بدون خیال پردازی گرفت، همچنین ظرفیت ها و کمبودهای خودمان را به درستی ارزیابی کنیم، جامعه جهانی نیز به این روند علاقه مند است. 

باقی آن  به تکنیک ها، روش ها و امتیازاتی که می توان در مذاکره به کار برده و اخذ کنیم، باز می گردد. هر گونه مذاکره با آمریکا از موضع تامین منافع ملی کشور، اصلی است که دکتر پزشکیان به آن پایبندی جدی دارد. 

ایران نیازمند تجدید قوا و تجدید تنفس است

* مذاکره با ترامپ شدنی است؟ بهرحال ترامپ زمانی می گفت ظرف یک هفته با ایران به توافق می رسد و از سوی دیگر، او بود که توافق را بهم زد و از برجام خارج شد؟؟

اساسا با هرکسی می شود مذاکره کرد، اگر به تاریخ روابط ایران و آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته نگاه کنید، ایران علی رغم شعارهای انقلابی، علاقه خودش را به حل و فصل منازعه با دولت آمریکا نشان داده است اما این آمریکا بوده که هیچ گاه به عهد و پیمانی که در ظاهر بیان می کرد، وفادار نماند.

به طور مثال خدمتی که ایران در آستانه مبارزه آمریکا با طالبان کرد ولی پاسخ ما را به خوبی ندادند. در دولت آقای روحانی  هم دولت آمریکا بود که نقض عهد کرد. اما برخی از شرایط تغییر کرده و دولت آمریکا بر ایجاد ثبات امنیتی بر منطقه تاکید دارد و به اولویت اول خود یعنی چین تمرکز کند و اهمیت آینده انرژی در خاورمیانه برای آمریکا کمتر می شود، این وضعیت شبیه وضعیتی است که دولت انگلستان در اوایل قرن بیستم داشت. به نظر می آید ترامپ علاقه مند است بارسنگینی را که دولت آمریکا بر دوش خود احساس می کند را بردارد. اظهاراتی که درباره مسئولیت پذیری کشورهای خاورمیانه و ناتو مطرح می شود، ناشی از شرایط اقتصادی است.

ترامپ شخصیتی جاه طلب است که رقیب خودش را زیر فشار شدید قرار می دهد، اگر احساس کند می تواند امتیاز بیشتری بگیرد، به سمت مذاکره می رود. در هفته گذشته، در روزنامه گاردین مطلبی منتشر شد که الگوی رفتاری ترامپ را نشان می دهد؛ تهدید، فشار و کسب امتیاز و تعیین کننده مذاکرات جدید.

ایران بعد از حوادث هفتم اکتبر به این سمت در معرض تهدیدهای بزرگی قرار گرفته است. یکی از دلایل پیروزی آقای پزشکیان در رقابت ها، حل کردن تعارضاتی است که به نقاط بحرانی رسیده بود. ایران نیازمند تجدید قوا و تجدید تنفس است. باید دقت کنیم هر گونه مذاکراتی به این معنا باشد که دست طرف مقابل را بالا بردیم. ما کارت های جدیدی داریم و می توانیم در طرح امنیتی جدید یک بازی معقول را طراحی کنیم. 

سعید جلیلی و تیم او یک جریان کاریکاتوری و بادکنکی هستند

* چقدر تندروها و مخالفان مذاکره با آمریکا ممکن است کارشکنی کنند؟

آقای جلیلی و تیم او، هویت مستقلی ندارند. یک جریان کاریکاتوری و بادکنکی هستند. آقای جلیلی در هیچ انتخاباتی مورد اقبال مردم واقع نشده است و در تعارض با جریان اصلاح طلب، حاکمیت این جریان را برای بالانس کردن دولت های میانه رو خلق کرد. اگر سوزن این پمپ باد که در پشت بادکنک قرار دارد، برداشته شود، آقای جلیلی و دوستانش مچاله خواهند شد.

اگر حاکمیت به این نتیجه برسد که باید با آمریکا مذاکره کنیم، آنان را مهار خواهد کرد. نکته دوم رقابت کشورهایی است، که حل منازع میان ایران و آمریکا به نفع آنان نیست، مانند طرافداران روسیه در ایران. در کنار روسیه که خواهان رفع تنش و ایجاد رابطه مستقیم و همه جانبه و عادی سازی روابط ایران و آمریکاست، کشورهای منطقه خلیج فارس هم دشمن بهبود روابط ایران و آمریکا هستند. به این لیست باید ترکیه را هم اضافه نمود.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب