4:12 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 کیان اصلاح طلبی مهم است یا " کیان " اصلاح طلب ؟

اگر جوالدوزی به جریان رقیب می زنیم چرا حاضر نیستیم یک سوزن هم به خودمان بزنیم ؟ چرا هنوز فکر می کنیم که این مردم بدبخت به ما اصلاح طلبان برای همیشه چک سفید امضاء داده اند ؟ چرا درس و عبرت نمی گیریم یا اولی الابصار ؟ مگر مردم را پای صندوق نیاوردیم با وعده تغییر و اصلاح ؟ مگر مردم ما با اسم ها مشکل داشتند یا رسم ها ؟ قرار بود فقط اسامی مدیران تغییر کند اما همان رسم ها و شیوه های رانت خواری و باندبازی و محفل گرایی دوباره با اسمها و عناوین جدید باقی بماند و بازتولید شود ؟

 اخبار عمومی
احضار حسین شریعتمداری کیهان به دادسرا
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه: رفع تحریم‌ها به مذاکره نیاز ندارد و راه‌حل، خنثی کردن و دورزدن تحریم‌هاست
وزیر خارجه عربستان: باید مانع درگیری ایران و اسرائیل شویم
واکنش عباس عبدی به ماجرای اهدای کفن در تلویزیون ؛ صداوسیما را با مسجد و هیات اشتباه گرفته‌اند
عارف : کل فروش نفت ایران از درآمد فروش اسباب‌بازی برخی کشورها کمتر است
رئیس دفتر رهبر انقلاب: شهید رازینی شب شهادت تا صبح نخوابید و گریه کرد و دعا خواند
کیهان : ترامپ جنایتکار به تهران بیاید و قصاص شود
سخنگوی وزارت خارجه: اتباع ایرانی به سوریه سفر نکنند
رئیس جمهور: آماده گفتگو با آمریکا هستیم، اما با حفظ عزت و حکمت
دستور پزشکیان بر معرفی آمران و عاملان ترور ۲ قاضی شهید در اسرع وقت
موسویان: ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران اعلام کرده/ برای یک توافق عادلانه هر دو طرف باید منافع مشروع یکدیگر را به رسمیت بشناسند
پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی شهادت دو قاضی
عارف: از دولتی شدن مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرهیز شود
وزیر ارشاد: قانون ممیزی کتاب باید اصلاح شود / با نسل جوان چه کرده ایم که موسیقی کره ای می پسندند؟
حسن روحانی: شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای درباره خاتمی ندارد
آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها «ممنوع» شد
امام جمعه‌ای که شهرتش جهانی است/ وحشت حاکم آذربایجان از یک آیت‌الله ایرانی
توصیه آذری جهرمی به دولت : با مردم آسیب دیده از آتش سوزی لس آنجلس همدردی کنید
عطاءالله مهاجرانی: روسیه بشار اسد را بازی داد؛ همین بازی را با ایران هم می‌کند، با این تفاوت که تکیه‌گاه ایران، روسیه نیست
کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است
ظریف : پزشکیان توانست مانع جنگ و اجرای قانون حجاب شود / گناه من این است که بازی برخی‌ها برای به قهر کشاندن مردم را به هم زدم
محمد مهاجری : جریان تندرویی که دنبال انتقام از دولت پزشکیان است، سال‌هاست از حاشیه امن برخوردار است
قانع شدن نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد به جز یک مورد
نقش سعید جلیلی در حوادث سال ۱۳۸۸؛ چه کسی مانع تفاهم جناح‌های انقلاب شد؟
نماینده مجلس : استیضاح وزیر نفت را فعلا متوقف کردیم
واکنش علی مطهری به توهین یک مداح به اهل سنت: مجازات او باید به اطلاع مردم برسد
سخنگوی سپاه درباره حمله اسرائیل به ایران: سامانه های پدافند کشور کاملا زنده و در بسیاری موارد ارتقاء یافته اند
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص وضعیت دلار: راجع به دلار جواب نمی دهم
کنگره آمریکا پیروزی ترامپ در انتخابات را تأیید کرد
عباس عبدی : زورتان به ماهواره نمی‌رسد ، گریبان نویسندگان داخلی را می گیرید؟
پیشنهاد توافق هسته‌ای جدید اروپا به ایران/ تهدید به بازگشت تحریم‌ها در صورت عدم توافق تا تابستان
رسانه جبهه پایداری: ادامه دار شدن وقایع ۸۸ ربطی به سعید جلیلی نداشت؛ روزنامه کیهان عاملش بود
استیضاح وزرای اقتصاد و نفت در انتظار تصمیم هیئت رئیسه مجلس
آقای جلیلی! شما که ترور سردار سلیمانی را به گردن دولت روحانی انداختید بگویید چرا در زمان شما سه دانشمند هسته‌ای ترور شدند؟
انتقاد امام جمعه اردبیل از سخنان نامناسب یک مداح علیه الهام علی اف
واکنش آشنا به ادعای جلیلی درباره ترور شهید سلیمانی
نتایج نظرسنجی ایسپا: فقط ۲۹.۵ درصد مردم ویژه برنامه‌های شب یلدای ‏تلویزیون را دیده‌اند / شبکه یک سیما، ۸.۱ درصد بیننده داشت
آیت‌الله ملک‌حسینی عضو خبرگان: فیلترینگ یک شوخی بود / روزی حکم کردیم رادیو حرام است و بعد باز شد
امام جمعه رشت : اگر مسوولان نمی توانند قانون حجاب را اجرا کنند، اجرای آن را به مردم بسپارند!
اظهارات علم‌الهدی درباره استخدام جاسوس در مجلس !
 گفتــگو
چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد/ سعید جلیلی و یارانش، یک جریان بادکنکی و کاریکاتوری هستند
حسین مرعشی: رهبری اخیرا درباره مذاکره با آمریکا سخنی نگفته اند اما احتمالا سخن خواهند گفت / وقتی رهبری تصمیم بگیرند، تندروها هم ساکت می شوند
سخنگوی جبهه اصلاحات: لازم باشد از پزشکیان انتقاد هم می کنیم/ او باید پاسخگوی مردم باشد
محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند
واکنش آزادی ارمکی به اعتراض‌ها علیه رفع فیلترینگ: اقلیت نمی‌تواند برای اکثریت تصمیم بگیرد
عباس عبدی: تندروها به شدت از رفع فیلترینگ و آزادی مردم می ترسند/ تندروها دیر یا زود پزشکیان را عصبانی خواهد کند
جهانگیری: روزهای سختی در پیش است/ راهی جز مذاکره نداریم/ به پزشکیان گفتم خودت باش
وزیر ارتباطات دولت خاتمی: فیلترینگ کنونی، ضد امنیت کشور است/ زمان ما با ورود اینترنت هم مخالفت کردند، اما مگر موفق شدند؟
آیت‌الله قاضی‌زاده مدرس حوزه علمیه قم: باید بین حجاب شرعی و حجاب حکومتی فرق بگذاریم /در صدر اسلام حجاب سر برای کنیزها ممنوع بوده است
علی مطهری: با هسته اصلی مخالفان اسد می توان گفتگو کرد /موضع ایران در مقابل تحولات سوریه عاقلانه بود و وارد درگیری ها نشد

کد مطلب 33526           تاریخ ارسال : 1403/11/01                         نسخه چاپی
سخنگوی وزارت خارجه: اتباع ایرانی به سوریه سفر نکنند

سخنگوی وزارت خارجه افزود: در مورد سفر اتباع ایرانی به سوریه فکر نمی‌کنم اصل خبر صحت داشته باشد و نیازمند راستی‌آزمایی است. خودمان توصیه کردیم و داریم که فعلا اتباع ما سفری به این کشور با توجه به شرایط موجود در آن نداشته باشند.


سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به خبرها مبنی بر اینکه سوریه ورود اتباع و کالاهای ایرانی را ممنوع کرده است، گفت: فکر نمی‌کنم اصل خبر صحت داشته باشد. خودمان توصیه داریم که فعلا اتباع ما سفری به این کشور با توجه به شرایط موجود در آن نداشته باشند.
 
به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری هفتگی خود به سوالات رسانه‌های داخلی و خارجی درباره مسائل مرتبط با سیاست خارجی ایران پاسخ داد.
 
بقائی روز دوشنبه و در ابتدای نشست خبری خود با ارائه گزارشی از فعالیت دیپلماتیک صورت گرفته در روزهای اخیر پرداخت و گفت: در طی روزهای اخیر شاهد وقوع آتش‌بس در غزه بودیم که وزارت خارجه ایران طی بیانیه‌ای نسبت به آن واکنش نشان داد.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایران با بیان اینکه کشورهای منطقه و مردم منطقه عبرت‌ها و درس‌های بسیار مهم و روشنی از تحولات بیش از یک سال گذشته در منطقه گرفته‌اند، با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه گفت: باید به این موضوع توجه داشت که این جنایت‌ها ممکن نبود مگر با حمایت آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی.
 
بقائی با بیان اینکه «آنچه که در نهایت حاصل شد، یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر بود»، گفت: آنچه که تعیین‌کننده بود، مقاومت مردم فلسطین بود؛ مقاومتی که از درون می‌جوشد و به فرد و گروهی وابسته نیست بلکه از ذات انسانی و خواسته انسانی مدم فلسطین نشأت می‌گیرد و این نویددهنده برای آینده منطقه و تحولات فلسطین خواهد بود.

در صورت سوءاستفاده از مکانیسم ماشه، دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌ها وجود ندارد

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره خبرهای منتشرشده توسط رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه اروپا در مذاکرات ژنو خواستار مذاکره درباره موشک‌های بالستیک ایران شده است، گفت که «جمهوری اسلامی ایران درباره توانمندی‌های دفاعی و نظامی خود با هیچ طرفی مذاکره نکرده و نخواهد کرد و اساسا ملت ایران اجازه چنین دادوستدی را به هیچ فرد یا گروهی نمی‌دهد. این مباحث اگر هم طرح شده، پاسخ خود را دریافت کرده و موضع ما روشن است».
 
 
 
 
بقائی درباره خبرها مبنی بر اینکه ایران در پاسخ به تهدید اروپایی‌ها درباره اجرای مکانیسم ماشه، تهدید کرده از ان‌پی‌تی خارج خواهد شد، گفت: این موضوع تازه‌ای نیست. از همان زمان که بحث آن در دولت دوازدهم مطرح شد، ما مشخص کردیم که اگر بخواهند از این اهرم برای فشار یا امتیازگیری سوءاستفاده شود، واکنش ما هم متناسب و متقابل خواهد بود و یکی از مواردی که صریح گفته شده، با سوءاستفاده از این سازوکار اساسا توجیه و دلیلی برای ماندن ایران در برخی موافقتنامه‌های مربوطه وجود ندارد.

اصل خبر ممنوعیت ورود کالاها و اتباع ایرانی به سوریه مورد تردید است

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه در روزهای اخیر برخی از رسانه‌ها مدعی شده‌اند که ورود کالاها و اتباع ایرانی به سوریه ممنوع شده است، گفت: من تردید دارم که اصل خبر صحت داشته باشد و نیازمند راستی‌آزمایی است.
 
او در این ارتباط افزود: در مورد سفر اتباع ایرانی به سوریه حدود چند هفته پیش من در همین جا و در بحبوحه تحولات سوریه تاکید کردم که توصیه نمی‌کنیم که در این شرایط اتباع ایرانی سفری به سوریه داشته باشند، بنابراین خودمان توصیه کردیم و داریم که فعلا اتباع ما سفری به این کشور با توجه به شرایط موجود در آن نداشته باشند. همانطور که در ابتدا گفتم فکر نمی‌کنم اصل خبر صحت داشته باشد و نیازمند راستی‌آزمایی است.

مطالبی که درباره مذاکره با آمریکا بیان شده، نسبتی با موضع رسمی ما ندارد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به تازگی یکی از مشاوران رئیس‌جمهور صحبت از ضرورت مذاکره مستقیم با آمریکا کرده و اینکه این موضوع به زودی انجام خواهد شد. آیا این موضع وزارت خارجه نیز هست، گفت: موضع وزارت خارجه و دولت در ارتباط با مباحث سیاست خارجی توسط سخنگوهای رسمی آن‌ها بیان می‌شود. 
 
او ادامه داد: مطالبی که بیان شده حتماً هیچ نسبتی با موضع رسمی ما ندارد و حدس می‌زنم که نظر شخصی گوینده بوده است. باید در نظر داشت که موضوع سیاست خارجی، یک موضوع  تخصصی است و هرگونه ساده سازی و ساده انگاری موضوعات سیاست خارجی و لو با نیت خیر مفید نیست.

ظریف در اجلاس داووس شرکت می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به این سوال آیا از ایران مقاماتی در اجلاس داووس شرکت می‌کنند و دعوتی در این زمینه از مقامات تهران صورت گرفته است، گفت: برای شرکت در اجلاس داووس از وزیر خارجه و معاون راهبردی رئیس‌جمهور دعوت به عمل آمده است و همانطور که امروز در اخبار دیدید، آقای ظریف برای شرکت در این اجلاس به داووس سفر کرده‌اند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در نشست داووس آقای ظریف شرکت کرده‌اند و آقای عراقچی در این اجلاس شرکت نکرده‌اند، در حالی که به صورت معمول روال است که وزیر خارجه در این اجلاس شرکت کند، گفت: در سنوات مختلف، مقامات مختلف از کشور در این اجلاس شرکت کرده‌اند و جایگاه آقای دکتر ظریف نیز در ساختار دولت کاملا مشخص و روشن است و حضور ایشان قطعا موثر و مفید خواهد بود. 
 
او خطاب به خبرنگار پرسش‌کننده گفت: البته به این موضوع نیز توجه کنید که آقای عراقچی قرار بود که برای اجلاس شورای امنیت به نیویورک سفر کنند.

سفر عراقچی به نیویورک به دلیل آتش‌بس در غزه در روزهای اخیر انجام نمی‌شود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه قرار بود وزیر خارجه برای شرکت در نشست ویژه شورای امنیت به نیویورک برود و آیا این سفر انجام می‌شود، گفت: هفته گذشته من اشاره کردم که وزیر خارجه برای شرکت در اجلاس ویژه شورای امنیت در ارتباط با تحولات غرب آسیا با تمرکز بر موضوع غزه به نیویورک سفر خواهند کرد و امروز نیز این نشست برگزار می‌شود ولی با توجه به تحولات منطقه  از جمله وقوع آتش‌بس در غزه ، مقداری شرایط تغییر کرده و با توجه به اقتضائات زمانی و تحولات رخ داده در روزهای اخیر این سفر انجام نمی‌شود.

در معاهده ایران و روسیه بحث FATF مطرح شده است؟

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که در جریان مذاکرات مربوط به معاهده جامع راهبردی بین بین ایران و روسیه، روس‌ها از ایران خواسته‌اند که هرچه زودتر به FATF بپیوند و در این معاهده به FATF اشاره شود، گفت: غیرطبیعی نیست در یک روند مذاکراتی که حدود چهار سال طول کشیده است، طرف‌های زیر ربط مباحث و نکاتی را مطرح کنند و این چیز غریبی نیست. 
 
بقائی گفت: آنچه که مهم است، محصول این مذاکرات است. در حال حاضر متن کامل این معاهده منتشر شده است و شما می‌توانید ببینید که در این معاهده به چه چیزهایی اشاره شده است.

تصمیم‌گیری درباره عملیات وعده صادق ۳ از سوی مراکز دفاعی و امنیتی اتخاذ می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال برخی معتقد بودند ایران عملیات «وعده صادق ۳» را انجام نداد تا آتش‌بس در غزه انجام شود و اکنون با توجه به اینکه آتش‌بس محقق شده است، آیا ممکن است که از سوی ایران، عملیات وعده صادق انجام شود، گفت: تصمیم‌گیری در ارتباط با این موارد از سوی دستگاه و مراکز ذیربط ایران در حوزه‌های دفاعی و امنیتی اتخاذ می‌شود.

ساختمان شرکت نفت ایران در هلند به خاطر موضوع کرسنت توقیف شده است؟

بقائی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود ساختمان شرکت نفت ایران در هلند به خاطر موضوع کرسنت توقیف شده است، گفت: این خیلی دقیق نیست و به این شکل نبوده است. با توجه به اینکه این پرونده از سوی مرکز حقوقی ریاست‌جمهوری و شرکت ملی نفت پیگیری می‌شود، از آن‌ها در این ارتباط سوال بپرسید بهتر خواهد بود.

حماس و جریان مقاومت یک حرکت ریشه‌دار در قلب مردم فلسطین است

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود بعد از توافق آتش بس، حماس حکمرانی بر غزه نخواهد داشت، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: باید این موضوع را از طرف‌های ذیربط موافقتنامه بپرسید. ولی آنچه که مشخص است حماس و جریان مقاومت یک حرکت ریشه‌دار در قلب مردم فلسطین است و هیچ کسی نمی‌تواند نفوذ و تاثیر حضور حماس در آینده فلسطین را نادیده بگیرد.

موافقتنامه ایرانی و روسیه مبنایی برای گسترش همکاری‌ها برای ۲ کشور و بخش‌های خصوصی است

بقائی درباره فواید انعقاد معاهده میان ایران و روسه برای تهران گفت: موافقتنامه ایران و روسیه شامل طیفی از موضوعات می‌شود. بخش قابل توجه این موافقتامه درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی است. بیش از ۳۰ حوزه اقتصادی است که قرار است همکاری‌ها گسترش یابد. این موافقتنامه هم برای ما و روسیه آورده‌های زیادی خواهد داشت.
 
او تصریح کرد: موافقتامه یک مبنا فراهم می‌کند برای اینکه ۲ کشور و بخش‌های خصوصی بتوانند همکاری‌ها را گسترش دهند. یکی از نقاط قوت این موافقتامه این است که به صورت یک اقدام آغازین نبوده، در ادامه یک فرآیند طولانی ۲۰-۳۰ ساله است و مصمم هستیم هم فرآیند تصویب و اجرایی‌شدن آن از حیث روندهای داخلی را به پیش ببریم و هم برای اجرای آن سازوکارهای مشخصی را تدبیر کنیم.
 
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بعد اینکه به نظر او تحریم‌ها می‌تواند مانع اجرای معاهده امضا شده بین ایران و روسیه شود، گفت: وجود تحریم‌ها هیچ وقت مانعی برای گسترش روابط ما با کشورها نبوده و در واقع یکی از روش‌ها برای فائق‌آمدن بر تحریم‌ها این بوده که ما از ظرفیت‌های مختلف استفاده کنیم، که از جمله این ظرفیت‌ها گسترش روابط با کشورهای مختلف استو

ایران در دفاع از منافع، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از مشاوران ترامپ در راستای حمایت از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، ادعا کرده که احتمالاً ماه آینده در این ارتباط تصمیم گیری می‌شود، گفت: موضع  ایران در این زمینه بارها اعلام شده است، ایران در دفاع از منافع، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل می‌کند. 
 
او افزود: این‌گونه اظهارات که در پی القای برخی از رویکردها به تصمیم‌گیران آمریکایی است، مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. مواضع ما روشن است و ما در دفاع از منافع خود با قاطعیت عمل می‌کنیم.

وزارت خارجه دیدگاه‌های خود را درباره FATF در اختیار مقامات قرار می‌دهد

بقائی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در با ارتباط با موضوع FATF گفت: این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی می‌شود و ما نیز به عنوان وزارت خارجه، دیدگاه‌های خود را بر اساس یافته‌های کارشناسی در اختیار مقامات تصمیم‌گیر قرار می‌دهیم.

در ۱۶ ماه اخیر شاهد تلاش‌های ایران برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی بودیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقش‌آفرینی ایران در آتش بس در غزه اظهار کرد: در ۱۶ ماه اخیر شاهد تلاش‌های ایران برای توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی در بعد دیپلماتیک در سطح چندجانبه مانند نقش‌آفرینی در سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و در سطح دوجانبه از طریق رایزنی با کشورهای دخیل در امور مذاکراتی مربوط به این موضوع و دوستان فعالمان در موضوع فلسطین بودیم.
 
بقائی با اشاره به تلاش‌های ایران برای توقف نسل کشی در غزه، گفت: در روزهای اخیر نیز شاهد تماس‌های وزیر خارجه با برخی از مقامات ذیربط مذاکراتی و موثر در این زمینه بودیم.
 
او با اشاره به موضع‌گیری‌های حمایتی طرف‌های فلسطینی در ارتباط با ایران گفت: این موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد که چه تلاش‌هایی از سوی ایران برای توقف این جنایت‌ها انجام شده است.
 
بقائی همچنین گفت: در نظر ما آتش‌بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین، توقف ایجاد شد. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و تحقق حق تعیین سرنوشت، مقاومت و بهره‌گیری از همه توانمندی‌های ذاتی خودشان است، به حمایت از مقاومت ادامه داد و حفظ روحیه مقاومت در کنار حفظ همدلی و انسجام میان همه گروه‌ها و احزاب فلسطینی در غزه و کرانه باختری و سایر اجزای مقاومت، رژیم صهیونیستی را وادار کرد به آتش‌بس تن دهد.

مواضع ضدایرانی سوئد غیر قابل قبول است

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ارتباط با موضع‌گیری‌های اخیر مقامات سوئدی علیه ایران گفت: این مواضع تعجب‌برانگیز و غیر قابل قبول است و این نوع اظهارات فرافکنانه و ناموجه بدون ارائه هیچ سندی در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست و ما اعتراضات خود را به مقامات سوئدی در این زمینه اعلام کردیم.

ایلان ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی نداشت

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که شاهد موضع‌گیری‌های ایلان ماسک در مورد آزادی خبرنگار ایتالیایی از ایران و تایید او مبنی بر نقش آفرینی‌اش در این زمینه بودیم، در حالی که ایران و ایتالیایی این موضوع را تکذیب کرده‌اند، ولی چرا ایلان ماسک چنین موضعی را گرفته است، گفت: چرایی این موضوع را از خود ایشان بپرسید.
 
او گفت: موضع ما روشن است، ما این موضوع را تکذیب کردیم و دیگرانی هم که موضع گرفتند، موضع‌شان در راستای تایید مواضع ما بود.

درگیرکردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست بسیار مخربی است

بقائی درباره امکان گفت‌وگوهای ایران و اروپا درباره اوکراین گفت: این موضوع، سابقه‌ای طولانی دارد و همان زمان که اتهاماتی درباره نقش ایران در منازعه اوکراین مطرح شد، ما اعلام آمادگی کردیم با اوکراین و طرف‌هایی که چنین ادعاهایی را مطرح کرده‌اند، صحبت کنیم. این موضع در نشست‌های مختلف با طرف‌های اروپایی تکرار شده است.
 
او تصریح کرد: درگیرکردن سایر کشورها به صورت ناروا در منازعه اوکراین سیاست بسیار مخربی است، اتهام‌های مربوط به دخالت ایران را رد کردیم و در مواردی هم که اروپایی‌ها این مسائل را بیان کردند، صریح و شفاف آن را رد و اعلام کردیم اگر واقعا سند و مدرکی وجود دارد، درباره آن گفت‌وگو کنیم. در گفت‌وگوهای اخیر ژنو هم این بحث هم مطرح شد و دوطرف نکات و مواضع خود را مطرح کردند.

فرانسه درباره قتل ۲ شهروند ایرانی پاسخگو باشد

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با آخرین پیگیری‌ها در مورد پرونده قتل ۲ شهروند ایرانی در فرانسه گفت: همواره تاکید کرده‌ایم که پیگیری حقوق اتباع ایرانی در دستور کار وزارت خارجه است و موضوع اشاره شده نیز از سوی وزارت خارجه و سفارت ایران در فرانسه همچنان در حال پیگیری است. 
 
بقائی ادامه داد: هنوز اطلاعات قانع‌کننده و کافی در مورد ماهیت قتل از سوی مقامات فرانسه به ما اعلام نشده و باید مشخص شود که ماهیت این اقدام و قتل چه بوده است. ما انتظار داریم که مراجع ذیربط فرانسه در این زمینه هرچه زودتر پاسخگو باشند و اطلاعات کافی و قانع کننده‌ای را ارائه کنند.

توافق ایران و افغانستان دور از دسترس نیست

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع حق‌آبه ایران از هیرمند تصریح کرد: موضوع حق‌آبه ایران از هیرمند و حق‌آبه‌هایی که از سایر رودخانه‌های جاری به سمت ایران وجود دارد، همواره مورد پیگیری ما بوده و و در دستور کار ثابت مذاکرات بین ایران و افغانستان بوده و خواهد بود. 
 
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: من فکر می‌کنم که همکاری در مورد آب می‌تواند یکی از نقاط قوت و همکاری بین دو کشور ایران و افغانستان باشد. 
 
بقائی تصریح کرد: سیاست حسن همجواری و همسایگی و روابط تاریخی، فرهنگی و تمدنی و پیوندهای مختلف بین دو ملت ایجاب می‌کند که هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند و این امر دور از دسترسی نیست. با توجه به بارش‌های مناسبی که در سال جاری وجود داشته انشالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در مباحث دوجانبه بین ایران و افغانستان باشد.

مذاکره، تنها درباره موضوع هسته‌ای بوده است

او در ادامه این نشست خبری گفت: ما با سه کشور اروپایی درباره موضوعات مختلف که مورد نظر هر یک از طرفین باشد، گفت‌وگو می‌کنیم. درباره مسائل منطقه ما انتقادات جدی درباره رویکرد کشورهای اروپایی داریم، نمونه خیلی روشن آن حمایت هر یکی از سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) از رژیم صهیونیستی در ۱۶ ماه گذشته است. این موارد را بسیار صریح و شفاف بیان کردیم، یا درباره مسائل مرتبط با سوریه و اوکراین.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه «این مسائلی است که در هر گفت‌وگویی با طرف‌های اروپایی مطرح می‌شود و ما نظرات خود را بیان می‌کنیم»، گفت: اما آن‌چیزی که مشخص است، این است که مذاکره به معنای گفت‌وگو درباره دادوستد امتیاز یا تصمیم‌گیری درباره موضوعات مشخص در معنای شناخته‌شده آن، تنها درباره موضوع هسته‌ای بوده، بنابراین تناقضی درباره موضع وزارت خارجه وجود ندارد.
 
بقائی تصریح کرد: درباره سایر طرف‌هایی که زمانی عضو برجام بودند، موضع ما کاملا روشن بوده است، ما در چهار سال گذشته حتی زمانی‌که آمریکا خارج از برجام بود، مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم ادامه و در دولت دموکرات جریان داشت و روند مسقط را داشتیم، بنابراین موضع ما درباره مذاکره و گفت‌وگو درباره موضوعات مختلف، موضوعی مستمر و کاملا روشن بوده است.
 
او درباره هدف نهایی گفت‌وگوهای ایران و اروپا گفت: مذاکره درباره موضوع هسته‌ای ایران مبنای روشنی دارد. طرف‌های برجام هم مشخص هستند. همه طرف‌هایی که شکل‌گیری برجام حضور داشتند، در این روند هم باید مشارکت داشته باشند.

امیدواریم سیاست‌های آمریکا مبتنی بر حقوق بین‌الملل باشد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران درباره انتظارات تهران از دولت آینده آمریکا گفت: ما امیدواریم که چهار سال بعد، قضاوتی که الان درباره چهار سال گذشته وجود دارد، وجود نداشته باشد و رویکردها و سیاست‌های آمریکا، واقع‌گرایانه و مبتنی بر حقوق بین‌الملل و احترام و منافع و خواسته‌های ملت‌های منطقه از جمله ایران باشد.

گسترش همکاری‌های دفاعی هم جزو توافقات ایران و پاکستان است

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص سفر سرلشکر باقری به پاکستان نیز گفت: همکاری بین ایران و پاکستان در همه حوزه‌ها با یک روند رو به رشد در جریان بوده است. 
 
او با اشاره به سفر چندی پیش عراقچی به پاکستان و رایزنی‌هایی انجام شده در جریان این سفر گفت: گسترش همکاری‌های دفاعی هم جزو توافقات بین ۲ کشور است و طبیعی است که بین طرفین رایزنی‌هایی در این زمینه و مقابله با تهدیدات مشترک انجام شود .

دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در طول ۶۰ سال گذشته داشت

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد دولت دموکرات بایدن در طول چهار سال گذشته گفت: در سطح منطقه‌ای فکر می‌کنم دولت دموکرات آمریکا یکی از بدترین عملکردها را در طول ۶۰ سال گذشته و یا بیشتر آن داشت، چراکه ۱۶ ماه آخر عمر این دولت بیشتر مصروف حمایت همه‌جانبه از یک نسل‌کشی در منطقه ما شد و حصول توافق آتش‌بس در آخرین روزهای حاکمیت این دولت نیز معنادار است چراکه برخی معتقدند که اگر این دولت ادامه پیدا می‌کرد، شاید باز هم این نسل‌کشی ادامه داشت.
 
بقائی با بیان اینکه این عملکرد به عنوان یک نقطه تاریک و لکه ننگ در ذهن مردم منطقه ما به ویژه مردم فلسطین، لبنان و... باقی خواهد ماند، گفت: در سطح دوجانبه نیز متاسفانه در طول این چهار سال اقدامات ایذایی دولت آمریکا ادامه پیدا کرد و در رابطه با مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته‌ای به هیچ عنوان جدیتی از سوی آن‌ها نشان دیده نشد و تحریم‌های ظالمانه  علیه ملت ایران ادامه پیدا کرد.

 


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب