3:9 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 کیان اصلاح طلبی مهم است یا " کیان " اصلاح طلب ؟

اگر جوالدوزی به جریان رقیب می زنیم چرا حاضر نیستیم یک سوزن هم به خودمان بزنیم ؟ چرا هنوز فکر می کنیم که این مردم بدبخت به ما اصلاح طلبان برای همیشه چک سفید امضاء داده اند ؟ چرا درس و عبرت نمی گیریم یا اولی الابصار ؟ مگر مردم را پای صندوق نیاوردیم با وعده تغییر و اصلاح ؟ مگر مردم ما با اسم ها مشکل داشتند یا رسم ها ؟ قرار بود فقط اسامی مدیران تغییر کند اما همان رسم ها و شیوه های رانت خواری و باندبازی و محفل گرایی دوباره با اسمها و عناوین جدید باقی بماند و بازتولید شود ؟

 اخبار عمومی
«حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد
شهرام یزدانی مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد
خبرنگار صداوسیما با اعتراض مانع از ادامه سخنرانی رئیس جمهور شد
ظریف: دولت تصمیم گرفته با خانم های بی حجاب مدارا شود/ قرار بود با آمریکایی‌ها درباره برجام در نهم اکتبر دیدار داشته باشیم
پزشکیان: ناترازی را ما به وجود نیاورده ایم و وارثش بوده ایم/ تلاش خواهیم کرد سال بعد قطعی انرژی رخ ندهد
احضار حسین شریعتمداری کیهان به دادسرا
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه: رفع تحریم‌ها به مذاکره نیاز ندارد و راه‌حل، خنثی کردن و دورزدن تحریم‌هاست
وزیر خارجه عربستان: باید مانع درگیری ایران و اسرائیل شویم
واکنش عباس عبدی به ماجرای اهدای کفن در تلویزیون ؛ صداوسیما را با مسجد و هیات اشتباه گرفته‌اند
عارف : کل فروش نفت ایران از درآمد فروش اسباب‌بازی برخی کشورها کمتر است
رئیس دفتر رهبر انقلاب: شهید رازینی شب شهادت تا صبح نخوابید و گریه کرد و دعا خواند
کیهان : ترامپ جنایتکار به تهران بیاید و قصاص شود
سخنگوی وزارت خارجه: اتباع ایرانی به سوریه سفر نکنند
رئیس جمهور: آماده گفتگو با آمریکا هستیم، اما با حفظ عزت و حکمت
دستور پزشکیان بر معرفی آمران و عاملان ترور ۲ قاضی شهید در اسرع وقت
موسویان: ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران اعلام کرده/ برای یک توافق عادلانه هر دو طرف باید منافع مشروع یکدیگر را به رسمیت بشناسند
پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی شهادت دو قاضی
عارف: از دولتی شدن مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرهیز شود
وزیر ارشاد: قانون ممیزی کتاب باید اصلاح شود / با نسل جوان چه کرده ایم که موسیقی کره ای می پسندند؟
حسن روحانی: شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای درباره خاتمی ندارد
آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها «ممنوع» شد
امام جمعه‌ای که شهرتش جهانی است/ وحشت حاکم آذربایجان از یک آیت‌الله ایرانی
توصیه آذری جهرمی به دولت : با مردم آسیب دیده از آتش سوزی لس آنجلس همدردی کنید
عطاءالله مهاجرانی: روسیه بشار اسد را بازی داد؛ همین بازی را با ایران هم می‌کند، با این تفاوت که تکیه‌گاه ایران، روسیه نیست
کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است
ظریف : پزشکیان توانست مانع جنگ و اجرای قانون حجاب شود / گناه من این است که بازی برخی‌ها برای به قهر کشاندن مردم را به هم زدم
محمد مهاجری : جریان تندرویی که دنبال انتقام از دولت پزشکیان است، سال‌هاست از حاشیه امن برخوردار است
قانع شدن نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد به جز یک مورد
نقش سعید جلیلی در حوادث سال ۱۳۸۸؛ چه کسی مانع تفاهم جناح‌های انقلاب شد؟
نماینده مجلس : استیضاح وزیر نفت را فعلا متوقف کردیم
واکنش علی مطهری به توهین یک مداح به اهل سنت: مجازات او باید به اطلاع مردم برسد
سخنگوی سپاه درباره حمله اسرائیل به ایران: سامانه های پدافند کشور کاملا زنده و در بسیاری موارد ارتقاء یافته اند
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص وضعیت دلار: راجع به دلار جواب نمی دهم
کنگره آمریکا پیروزی ترامپ در انتخابات را تأیید کرد
عباس عبدی : زورتان به ماهواره نمی‌رسد ، گریبان نویسندگان داخلی را می گیرید؟
پیشنهاد توافق هسته‌ای جدید اروپا به ایران/ تهدید به بازگشت تحریم‌ها در صورت عدم توافق تا تابستان
رسانه جبهه پایداری: ادامه دار شدن وقایع ۸۸ ربطی به سعید جلیلی نداشت؛ روزنامه کیهان عاملش بود
استیضاح وزرای اقتصاد و نفت در انتظار تصمیم هیئت رئیسه مجلس
آقای جلیلی! شما که ترور سردار سلیمانی را به گردن دولت روحانی انداختید بگویید چرا در زمان شما سه دانشمند هسته‌ای ترور شدند؟
انتقاد امام جمعه اردبیل از سخنان نامناسب یک مداح علیه الهام علی اف
 گفتــگو
عباس عبدی: دلیلی برای پرهیز از مذاکره با آمریکا وجود ندارد، یا زنگی زنگ، یا رومی روم/ پزشکیان در تعامل با رهبری، تندروها را جا بگذارد
چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد/ سعید جلیلی و یارانش، یک جریان بادکنکی و کاریکاتوری هستند
حسین مرعشی: رهبری اخیرا درباره مذاکره با آمریکا سخنی نگفته اند اما احتمالا سخن خواهند گفت / وقتی رهبری تصمیم بگیرند، تندروها هم ساکت می شوند
سخنگوی جبهه اصلاحات: لازم باشد از پزشکیان انتقاد هم می کنیم/ او باید پاسخگوی مردم باشد
محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند
واکنش آزادی ارمکی به اعتراض‌ها علیه رفع فیلترینگ: اقلیت نمی‌تواند برای اکثریت تصمیم بگیرد
عباس عبدی: تندروها به شدت از رفع فیلترینگ و آزادی مردم می ترسند/ تندروها دیر یا زود پزشکیان را عصبانی خواهد کند
جهانگیری: روزهای سختی در پیش است/ راهی جز مذاکره نداریم/ به پزشکیان گفتم خودت باش
وزیر ارتباطات دولت خاتمی: فیلترینگ کنونی، ضد امنیت کشور است/ زمان ما با ورود اینترنت هم مخالفت کردند، اما مگر موفق شدند؟
آیت‌الله قاضی‌زاده مدرس حوزه علمیه قم: باید بین حجاب شرعی و حجاب حکومتی فرق بگذاریم /در صدر اسلام حجاب سر برای کنیزها ممنوع بوده است

کد مطلب 33286           تاریخ ارسال : 1403/09/13                         نسخه چاپی
تمامی بدیهات حقوق و قانون نویسی با لایحه حجاب نقض شده

واضعان لایحه‌ی عفاف و حجاب و مجلسیون گویی در عالمی جدا از عالم واقع سیر می‌کنند و با اوضاع جامعه و شرایط حاکم بر جوانان این سرزمین غریبه هستند که چنین لایحه‌ای را طراحی و مصوب کرده اند


کلیات لایحه عفاف و حجاب مرزهای حقوق شناسی و اصول و قواعد حقوقی را جا به جا کرده به کرات بر خلاف اصل۷۲قانون اساسی که مقرر می کند ((مجلس شورای اسلامی نمی تواند قوانینی وضع کند که با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد)) اصول قانون اساسی نقض شده ، برخلاف اصل نهم قانون اساسی آزادی های مشروع مردم را سلب و تحدید کرده است.

 واضعان این لایحه و مجلسیون گویی در عالمی جدا از عالم واقع سیر می‌کنند و با اوضاع جامعه و شرایط حاکم بر جوانان این سرزمین غریبه هستند که چنین لایحه‌ای را طراحی و مصوب کرده اند.اطلاع و اشراف به شرایط روز جامعه پیشکش حضورشان ، ایشان با چنین مقرره‌ای قواعد فقهی و احکام شرعیه را نادیده انگاشته برخلاف اوصاف و مختصات انشاء قانون اقدام کرده‌اند.

در عالم حقوق و فن قانون نویسی برای انشاء قانون ، مقدماتی تبیین می‌شود که اولویت اصلی حاکمان است برای انشاء بایدها و نبایدهای حاکمیتی که هیچ یک از این اوصاف در مصوبه‌ی موسوم به لایحه عفاف و حجاب رعایت نشده است.

ایرادات وارد بر لایحه عفاف و حجاب در شرایطی از سوی منتقدان مطرح می‌شود که امروز دوازدهم آذرماه در تقویم رسمی کشور روز قانون اساسی نامگذاری شده و در چنین روزی شاهد ذبح اصول مسلم قانون اساسی در لایحه مذکور هستیم.

آنچه این روزها به عنوان مقررات لایحه عفاف و حجاب مورد نقد صاحب‌نظران سیاسی_حقوقی ، جامعه شناسان وفعالان مدنی و رسانه‌ای واقع شده است ،حکایت مشتی است نمونه‌ی خروار در نادیده انگاشتن حقوق ملت تصریح شده در فصل سوم قانون اساسی ،منشور حقوق شهروندی و سند امنیت قضایی!

نقض حریم خصوصی افراد ملت ایران به واسطه‌ی انشاء قاعده‌ای که هر شخصی حق دارد به هر طریقی از شهروندان فیلم و عکس تهیه کند ،تعریف مسئولیت کیفری برای کودکان زیر هجده سال برخلاف حدیث رفع پیامبر ص که شرط تحقق تکلیف را بلوغ مکلف دانسته اند ، نقض اصل شخصی بودن قوانین کیفری در جایی که برای مدیران و متصدیان اماکن عمومی مسئولیت کیفری تعریف شده است ، نقض قواعد فقهی در تعریف حدود در فرضی که کیفر بی‌حجابی با کیفر افساد فی‌الارض یکی دانسته شده!و صدها مصداق دیگر از انشاء قانون برخلاف اصل ۷۲ و ۹ قانون اساسی که نتیجه ی بدیهی آن تضییع حقوق شهروندی افراد ملت ایران است. این امر در حالی رخ داده که در حوزه حقوق شناسی از قواعد فقهی و اصول حقوقی به عنوان منبع انشاء قوانین یاد شده ، لازم است پیش از انشاء قانون ، اصول حقوقی ناظر بر حقوق انسانی و قواعد شرعی و اصول قانون اساسی لحاظ شود.

طرفداران و حامیان مقوله حجاب به استناد آیات ، روایات ،قواعد فقهی و احکام شرعی بر این باورند که رعایت حجاب تکلیفی است بر عهده بانوان و لذا احترام به این امر و رعایت حجاب بدون وجود حکم قانون و یا دستور حاکمیت واجب و زنان مکلف به رعایت آن هستند.

 اما مهم ترین چالش و حلقه مفقوده‌ی این الزام قانونی یا شرعی تعریفی جامع و مانع از حجاب ذکر می شود و اینکه اساسا مقصود و منظور شارع از مسئله حجاب چیست.

به عبارتی مصداق تعیینی حجاب چیست ؟ عطف به چنین ایرادی است که واضعان لایحه حجاب و عفاف سعی داشته اند تعاریفی از واژگان مورد بحث از قبیل بی حجابی ، پوشش ، بی عفتی و...ارایه کنند:

لذا به موجب تبصره ۲ ماده ۱بی عفتی را تعریف کرده یا در تبصره ۱ و۲ ماده ۴۸ عبارت بد پوششی برای زنان و مردان را تعریف کرده اند فارغ از اینکه مفهوم و منطوق تعریف ارائه شده در مغایرت با مختصات اصولی-منطقی انشاء قانون است ، آنچه شارعین چنین مقرره ای در مقام تعریف انشاء کرده اند مصداق بارز نقض حریم شخصی و در مخالفت با اصل کرامت انسانی به منزله ی مهم ترین هدف از اهداف تعریف شده نظام جمهوری اسلامی مصرح در مقدمه و اصول قانون اساسی است.

علاوه بر نقض چنین قاعده ای در بند بند مقررات یاد شده شاهد نقض اصول مسلم حقوق کیفری مانند اصل شخصی بودن قوانین کیفری بوده ، مقنن برخلاف حدیث رفع پیامبر که می فرمایند (( رفع القلم عن ثلاثه عن النائم حتی یستقیظ و عن المجنون حتی یفیق و عن الطفل حتی یحتلم )) انشاء حکم می کند.

 حدیثی که مبنای شکل گیری مسئولیت کیفری تلقی ،احراز بلوغ و عقل و قصد را مقدمه و شرط تحقق تکلیف می داند ،در لایحه مورد نظر کودکان و نوجوانان زیر ۱۸سال واجد مسئولیت کیفری تعریف شده اند!!فصل پنجم این لایحه از ماده۳۷ تا ۷۴ضمن تعریف بی حجابی به تشریع مجازات ها اشاره شده است تا جایی که بی حجابی را با جرم افساد فی الارض که زیر مجموعه حدود اسلامی است یکی شده !

ماده ۶۶ به جرم انگاری برای کودکان ۹ تا ۱۵ سال اشاره دارد که مشخص نیست طریق رسیدگی و سپس اعمال کیفر بر چنین افرادی با وجود قواعد تصریح شده در قانون اجرای احکام کیفری چیست؟نقض مقررات قانون جرایم رایانه ای که تصویربرداری از اشخاص را ممنوع می داند و یا نقض اصل ۲۵قانون اساسی که بنا بر قاعده ی کلی منع تفتیش و تجسس امور شخصی افراد ملت و بنا بر آیه شریفه ی و لاتجسسوا انشاء شده است نیز مصداق دیگری است از ایرادات این لایحه. اصل شخصی بودن حقوق کیفری به کرات در این لایحه نقض شده است آنجا که مدیر یا سرپرست یا متصدی یک مجموعه را به جهت عدم رعایت حجاب توسط مراجعه کننده ی به آن مکان مورد بازخواست قرار گرفته و مستحق کیفر شناخته می شود.علاوه بر این امر که مفاد لایحه مورد اشاره اصول قانون اساسی را نقض می کند ، مقررات آن بر خلاف قوانین عادی انشاء شده است چراکه شرایط تعریف مسئولیت در این لایحه برخلاف قانون آیین دادرسی کیفری در بحث تعریف مسئولیت و تحمیل مجازات است و یا کلیت منشور حقوق شهروندی و سند امنیت قضایی به موجب مقررات این لایحه نقض شده ، هیچ یک از الزامات تبیین شده در این دو مقرره در لایحه مذکور لحاظ نشده است.

با این وصف از مجموع ایرادات وارده بر لایحه مورد اشاره این امر استخراج می‌شود که هیچ یک از مقدمات لازم‌الرعایا در بحث قانون نویسی و انشاء قانون در این مقرره رعایت نشده ،آنچه مورد تصویب واقع شده خلاف مقتضیات روز جامعه ، اصول حقوقی ،اصول قانون اساسی ، قواعد فقهی ، منشور حقوق شهروندی و سایر قوانین عادی است.

وکیل دادگستری-شیراز 

محمد هادی جعفرپور
نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب