5:7 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 حرف نزدن که بلدید؟!

مشکل ما در این کشور همین «طیره عقل» یعنی حرف نزدن در موقعی که باید حرف زد و حرف زدن در موقعی که باید حرف نزد، می باشد.البته منظورم حرف زدم عوام نیست که عوام الناس اگر روزی میلیون‌ها حرف به قول سریال برره از خود «در کنند» خیلی به جایی بر نمی‌خورد بلکه درد ما بیشتر در ساحت «کلام الملوک» هاست که معمولا در هر کشوری «ملوک الکلام» نیز می‌شوند و بر صدر می‌نشینند و قدر می‌بینند.

 اخبار عمومی
اذعان «پنتاگون» به شکست سامانه «پاتریوت» آمریکا مقابل حمله موشکی ایران
وزیر دفاع: ایران در برابر گستاخی متجاوز، پاسخ پشیمان‌کننده خواهد داد
نخست وزیر عراق: آتش‌سوزی در همسایه، دامن ما را هم می‌گیرد؛ پیام‌آور صلح تهران و واشنگتن هستیم
پیام پزشکیان به ایرانیان خارج از کشور پنجرۀ دیپلماسی باز است/ مسیر صلح را دنبال می‌کنیم
اکسیوس : پوتین از ایران خواست «غنی‌سازی صفر» را بپذیرد
انتقاد نتانیاهو از "مدافعان ایران" در رسانه های آمریکا: شرم بر شما این قدر کور و احمقید؟
عارف: مصوبه بازگشت قیمت‌ها به قبل از آغاز جنگ ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است
عراقچی، تکلیف توافق را روشن کرد: از غنی‌سازی کوتاه نمی آییم
قوه قضائیه: کواکبیان هیچ سندی درباره ادعاهایش ارائه نکرد
ابطحی: الان دقیقا وقت ‎مذاکره با آمریکایی است که فهمیده نیروی نظامی ایران شوخی نیست
وزیر آموزش و پرورش: برای بازگشایی مدارس در مهرماه، سناریوی بازگشایی آرام، ترکیبی و مجازی تدوین شود
نبویان، نماینده مجلس: چرا در کفش بازرسان آژانس، زمانی که در مراکز هسته‌ای ما بازرسی بدنی می‌شوند، «ریز تراشه» پیدا می‌شود؟
ادعای اکسیوس : مسکو به‌طور خصوصی ایرانی‌ها را به پذیرش «غنی‌سازی صفر» تشویق کرده است
عارف: اکنون نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است
حمله جواد لاریجانی به اظهارات اخیر پزشکیان: تاسف برانگیز است
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس ( کواکبیان)
زیدآبادی: راهکار حفظ انسجام اجتماعی ، بلاتکلیف گذاشتن کشور نیست
کاظم جلالی: دانش هسته‌ای ما با موشک‌ نابود نمی شود؛ اراده مان قوی تر می شود
علی لاریجانی: در حال بررسی پیام واشنگتن برای آغاز مذاکرات هستیم ؛ هیچ اعتمادی به آمریکا نداریم
توجیه رضا عاشری بعد از درخواست ترور پزشکیان: من آدم طنازی هستم!
رائفی‌پور: شما رو به خدا دروغ پخش نکنید کدام اف ۳۵؟
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان
چه کسانی از مصاحبه رئیس جمهور خشمگین شدند؟
اذعان اسرائیل: موشک ایرانی به دفتر نتانیاهو اصابت کرد
محمد مهاجری: درخواست رهبر انقلاب برای سرود «ای ایران» در شب عاشورا، اهمیت والای وطن را نشان می‌دهد
سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند
توصیه احمد زیدآبادی: تشکیل هیئت حقیقت‌یاب برای بررسی چگونگی نفوذ اسرائیل به کشور
سفیر سوئیس به تهران بازگشت و سفارت باز شد
سفیر آمریکا در ناتو: ایران باید صلح با واشنگتن و تل‌آویو را بپذیرد!
بازگشت هواپیماهای مسافری به آسمان ایران
روزنامه جمهوری اسلامی : صداوسیما را از افراد کم سواد و مشکوک پاکسازی کنید/ با افرادی که بنام ایدئولوگ نظام، عوامفریبی کردند برخورد شود
سخنگوی دولت : با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم
موافقت ترامپ با فروش ۵۱۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل
حمله حسین شریعتمداری به موافقان مذاکره : هم خائن‌اند هم احمق
پسر نتانیاهو : از ترس جانم اسرائیل را ترک کرده ام
وزرای خارجه مصر و عمان خواستار از سرگیری مذاکرات شدند
نماینده سنای پاکستان: در صورت تعرض به جان آیت‌الله خامنه‌ای هیچ آمریکایی در پاکستان نخواهد ماند
انتقاد پزشکیان از گروسی در گفتگوی تلفنی با مکرون
کیفرخواست قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد
ادعای کاخ سفید: با ایران همچنان در ارتباط هستیم
 گفتــگو
مرعشی: خطری به نام تجزیه ایران وجود ندارد/ قدرت‌های اصلی جهان تصمیم گرفته‌اند که جغرافیای منطقه ما تغییر نکند
حقیقت‌پور: وقت آزادی های اجتماعی سیاسی فرا رسیده است/ باید صدا و سیما را شخم زد و بذر خوب در آن کاشت
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟
سیدحسن خمینی: وقتی مسأله این می‌شود که کدام اجتهاد باید حکومت کند، پاسخ این است همان اجتهادی که مردم به آن رأی می‌دهند
جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس: بسیاری از زنان مجلس به دنبال یافتن جایگاهی برای ارتقای کلی زنان نیستند
رئیس پیشین صداوسیما: فردوسی‌پور به دلیل گفت‌وگو با ظریف کنار گذاشته شد؛ "نود" از سریال‌های پرهزینه بیشتر مخاطب داشت
ضرغامی: اگر حرفی را که رهبری گفتند، من بزنم چه بلایی به سرم می آورند؟/ گفتند من وصله ناجور دولت رئیسی بودم
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است

کد مطلب 33286           تاریخ ارسال : 1403/09/13                         نسخه چاپی
تمامی بدیهات حقوق و قانون نویسی با لایحه حجاب نقض شده

واضعان لایحه‌ی عفاف و حجاب و مجلسیون گویی در عالمی جدا از عالم واقع سیر می‌کنند و با اوضاع جامعه و شرایط حاکم بر جوانان این سرزمین غریبه هستند که چنین لایحه‌ای را طراحی و مصوب کرده اند


کلیات لایحه عفاف و حجاب مرزهای حقوق شناسی و اصول و قواعد حقوقی را جا به جا کرده به کرات بر خلاف اصل۷۲قانون اساسی که مقرر می کند ((مجلس شورای اسلامی نمی تواند قوانینی وضع کند که با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد)) اصول قانون اساسی نقض شده ، برخلاف اصل نهم قانون اساسی آزادی های مشروع مردم را سلب و تحدید کرده است.

 واضعان این لایحه و مجلسیون گویی در عالمی جدا از عالم واقع سیر می‌کنند و با اوضاع جامعه و شرایط حاکم بر جوانان این سرزمین غریبه هستند که چنین لایحه‌ای را طراحی و مصوب کرده اند.اطلاع و اشراف به شرایط روز جامعه پیشکش حضورشان ، ایشان با چنین مقرره‌ای قواعد فقهی و احکام شرعیه را نادیده انگاشته برخلاف اوصاف و مختصات انشاء قانون اقدام کرده‌اند.

در عالم حقوق و فن قانون نویسی برای انشاء قانون ، مقدماتی تبیین می‌شود که اولویت اصلی حاکمان است برای انشاء بایدها و نبایدهای حاکمیتی که هیچ یک از این اوصاف در مصوبه‌ی موسوم به لایحه عفاف و حجاب رعایت نشده است.

ایرادات وارد بر لایحه عفاف و حجاب در شرایطی از سوی منتقدان مطرح می‌شود که امروز دوازدهم آذرماه در تقویم رسمی کشور روز قانون اساسی نامگذاری شده و در چنین روزی شاهد ذبح اصول مسلم قانون اساسی در لایحه مذکور هستیم.

آنچه این روزها به عنوان مقررات لایحه عفاف و حجاب مورد نقد صاحب‌نظران سیاسی_حقوقی ، جامعه شناسان وفعالان مدنی و رسانه‌ای واقع شده است ،حکایت مشتی است نمونه‌ی خروار در نادیده انگاشتن حقوق ملت تصریح شده در فصل سوم قانون اساسی ،منشور حقوق شهروندی و سند امنیت قضایی!

نقض حریم خصوصی افراد ملت ایران به واسطه‌ی انشاء قاعده‌ای که هر شخصی حق دارد به هر طریقی از شهروندان فیلم و عکس تهیه کند ،تعریف مسئولیت کیفری برای کودکان زیر هجده سال برخلاف حدیث رفع پیامبر ص که شرط تحقق تکلیف را بلوغ مکلف دانسته اند ، نقض اصل شخصی بودن قوانین کیفری در جایی که برای مدیران و متصدیان اماکن عمومی مسئولیت کیفری تعریف شده است ، نقض قواعد فقهی در تعریف حدود در فرضی که کیفر بی‌حجابی با کیفر افساد فی‌الارض یکی دانسته شده!و صدها مصداق دیگر از انشاء قانون برخلاف اصل ۷۲ و ۹ قانون اساسی که نتیجه ی بدیهی آن تضییع حقوق شهروندی افراد ملت ایران است. این امر در حالی رخ داده که در حوزه حقوق شناسی از قواعد فقهی و اصول حقوقی به عنوان منبع انشاء قوانین یاد شده ، لازم است پیش از انشاء قانون ، اصول حقوقی ناظر بر حقوق انسانی و قواعد شرعی و اصول قانون اساسی لحاظ شود.

طرفداران و حامیان مقوله حجاب به استناد آیات ، روایات ،قواعد فقهی و احکام شرعی بر این باورند که رعایت حجاب تکلیفی است بر عهده بانوان و لذا احترام به این امر و رعایت حجاب بدون وجود حکم قانون و یا دستور حاکمیت واجب و زنان مکلف به رعایت آن هستند.

 اما مهم ترین چالش و حلقه مفقوده‌ی این الزام قانونی یا شرعی تعریفی جامع و مانع از حجاب ذکر می شود و اینکه اساسا مقصود و منظور شارع از مسئله حجاب چیست.

به عبارتی مصداق تعیینی حجاب چیست ؟ عطف به چنین ایرادی است که واضعان لایحه حجاب و عفاف سعی داشته اند تعاریفی از واژگان مورد بحث از قبیل بی حجابی ، پوشش ، بی عفتی و...ارایه کنند:

لذا به موجب تبصره ۲ ماده ۱بی عفتی را تعریف کرده یا در تبصره ۱ و۲ ماده ۴۸ عبارت بد پوششی برای زنان و مردان را تعریف کرده اند فارغ از اینکه مفهوم و منطوق تعریف ارائه شده در مغایرت با مختصات اصولی-منطقی انشاء قانون است ، آنچه شارعین چنین مقرره ای در مقام تعریف انشاء کرده اند مصداق بارز نقض حریم شخصی و در مخالفت با اصل کرامت انسانی به منزله ی مهم ترین هدف از اهداف تعریف شده نظام جمهوری اسلامی مصرح در مقدمه و اصول قانون اساسی است.

علاوه بر نقض چنین قاعده ای در بند بند مقررات یاد شده شاهد نقض اصول مسلم حقوق کیفری مانند اصل شخصی بودن قوانین کیفری بوده ، مقنن برخلاف حدیث رفع پیامبر که می فرمایند (( رفع القلم عن ثلاثه عن النائم حتی یستقیظ و عن المجنون حتی یفیق و عن الطفل حتی یحتلم )) انشاء حکم می کند.

 حدیثی که مبنای شکل گیری مسئولیت کیفری تلقی ،احراز بلوغ و عقل و قصد را مقدمه و شرط تحقق تکلیف می داند ،در لایحه مورد نظر کودکان و نوجوانان زیر ۱۸سال واجد مسئولیت کیفری تعریف شده اند!!فصل پنجم این لایحه از ماده۳۷ تا ۷۴ضمن تعریف بی حجابی به تشریع مجازات ها اشاره شده است تا جایی که بی حجابی را با جرم افساد فی الارض که زیر مجموعه حدود اسلامی است یکی شده !

ماده ۶۶ به جرم انگاری برای کودکان ۹ تا ۱۵ سال اشاره دارد که مشخص نیست طریق رسیدگی و سپس اعمال کیفر بر چنین افرادی با وجود قواعد تصریح شده در قانون اجرای احکام کیفری چیست؟نقض مقررات قانون جرایم رایانه ای که تصویربرداری از اشخاص را ممنوع می داند و یا نقض اصل ۲۵قانون اساسی که بنا بر قاعده ی کلی منع تفتیش و تجسس امور شخصی افراد ملت و بنا بر آیه شریفه ی و لاتجسسوا انشاء شده است نیز مصداق دیگری است از ایرادات این لایحه. اصل شخصی بودن حقوق کیفری به کرات در این لایحه نقض شده است آنجا که مدیر یا سرپرست یا متصدی یک مجموعه را به جهت عدم رعایت حجاب توسط مراجعه کننده ی به آن مکان مورد بازخواست قرار گرفته و مستحق کیفر شناخته می شود.علاوه بر این امر که مفاد لایحه مورد اشاره اصول قانون اساسی را نقض می کند ، مقررات آن بر خلاف قوانین عادی انشاء شده است چراکه شرایط تعریف مسئولیت در این لایحه برخلاف قانون آیین دادرسی کیفری در بحث تعریف مسئولیت و تحمیل مجازات است و یا کلیت منشور حقوق شهروندی و سند امنیت قضایی به موجب مقررات این لایحه نقض شده ، هیچ یک از الزامات تبیین شده در این دو مقرره در لایحه مذکور لحاظ نشده است.

با این وصف از مجموع ایرادات وارده بر لایحه مورد اشاره این امر استخراج می‌شود که هیچ یک از مقدمات لازم‌الرعایا در بحث قانون نویسی و انشاء قانون در این مقرره رعایت نشده ،آنچه مورد تصویب واقع شده خلاف مقتضیات روز جامعه ، اصول حقوقی ،اصول قانون اساسی ، قواعد فقهی ، منشور حقوق شهروندی و سایر قوانین عادی است.

وکیل دادگستری-شیراز 

محمد هادی جعفرپور
نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب