0:56 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 کیان اصلاح طلبی مهم است یا " کیان " اصلاح طلب ؟

اگر جوالدوزی به جریان رقیب می زنیم چرا حاضر نیستیم یک سوزن هم به خودمان بزنیم ؟ چرا هنوز فکر می کنیم که این مردم بدبخت به ما اصلاح طلبان برای همیشه چک سفید امضاء داده اند ؟ چرا درس و عبرت نمی گیریم یا اولی الابصار ؟ مگر مردم را پای صندوق نیاوردیم با وعده تغییر و اصلاح ؟ مگر مردم ما با اسم ها مشکل داشتند یا رسم ها ؟ قرار بود فقط اسامی مدیران تغییر کند اما همان رسم ها و شیوه های رانت خواری و باندبازی و محفل گرایی دوباره با اسمها و عناوین جدید باقی بماند و بازتولید شود ؟

 اخبار عمومی
«حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد
شهرام یزدانی مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد
خبرنگار صداوسیما با اعتراض مانع از ادامه سخنرانی رئیس جمهور شد
ظریف: دولت تصمیم گرفته با خانم های بی حجاب مدارا شود/ قرار بود با آمریکایی‌ها درباره برجام در نهم اکتبر دیدار داشته باشیم
پزشکیان: ناترازی را ما به وجود نیاورده ایم و وارثش بوده ایم/ تلاش خواهیم کرد سال بعد قطعی انرژی رخ ندهد
احضار حسین شریعتمداری کیهان به دادسرا
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه: رفع تحریم‌ها به مذاکره نیاز ندارد و راه‌حل، خنثی کردن و دورزدن تحریم‌هاست
وزیر خارجه عربستان: باید مانع درگیری ایران و اسرائیل شویم
واکنش عباس عبدی به ماجرای اهدای کفن در تلویزیون ؛ صداوسیما را با مسجد و هیات اشتباه گرفته‌اند
عارف : کل فروش نفت ایران از درآمد فروش اسباب‌بازی برخی کشورها کمتر است
رئیس دفتر رهبر انقلاب: شهید رازینی شب شهادت تا صبح نخوابید و گریه کرد و دعا خواند
کیهان : ترامپ جنایتکار به تهران بیاید و قصاص شود
سخنگوی وزارت خارجه: اتباع ایرانی به سوریه سفر نکنند
رئیس جمهور: آماده گفتگو با آمریکا هستیم، اما با حفظ عزت و حکمت
دستور پزشکیان بر معرفی آمران و عاملان ترور ۲ قاضی شهید در اسرع وقت
موسویان: ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران اعلام کرده/ برای یک توافق عادلانه هر دو طرف باید منافع مشروع یکدیگر را به رسمیت بشناسند
پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی شهادت دو قاضی
عارف: از دولتی شدن مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرهیز شود
وزیر ارشاد: قانون ممیزی کتاب باید اصلاح شود / با نسل جوان چه کرده ایم که موسیقی کره ای می پسندند؟
حسن روحانی: شورای عالی امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای درباره خاتمی ندارد
آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها «ممنوع» شد
امام جمعه‌ای که شهرتش جهانی است/ وحشت حاکم آذربایجان از یک آیت‌الله ایرانی
توصیه آذری جهرمی به دولت : با مردم آسیب دیده از آتش سوزی لس آنجلس همدردی کنید
عطاءالله مهاجرانی: روسیه بشار اسد را بازی داد؛ همین بازی را با ایران هم می‌کند، با این تفاوت که تکیه‌گاه ایران، روسیه نیست
کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است
ظریف : پزشکیان توانست مانع جنگ و اجرای قانون حجاب شود / گناه من این است که بازی برخی‌ها برای به قهر کشاندن مردم را به هم زدم
محمد مهاجری : جریان تندرویی که دنبال انتقام از دولت پزشکیان است، سال‌هاست از حاشیه امن برخوردار است
قانع شدن نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد به جز یک مورد
نقش سعید جلیلی در حوادث سال ۱۳۸۸؛ چه کسی مانع تفاهم جناح‌های انقلاب شد؟
نماینده مجلس : استیضاح وزیر نفت را فعلا متوقف کردیم
واکنش علی مطهری به توهین یک مداح به اهل سنت: مجازات او باید به اطلاع مردم برسد
سخنگوی سپاه درباره حمله اسرائیل به ایران: سامانه های پدافند کشور کاملا زنده و در بسیاری موارد ارتقاء یافته اند
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص وضعیت دلار: راجع به دلار جواب نمی دهم
کنگره آمریکا پیروزی ترامپ در انتخابات را تأیید کرد
عباس عبدی : زورتان به ماهواره نمی‌رسد ، گریبان نویسندگان داخلی را می گیرید؟
پیشنهاد توافق هسته‌ای جدید اروپا به ایران/ تهدید به بازگشت تحریم‌ها در صورت عدم توافق تا تابستان
رسانه جبهه پایداری: ادامه دار شدن وقایع ۸۸ ربطی به سعید جلیلی نداشت؛ روزنامه کیهان عاملش بود
استیضاح وزرای اقتصاد و نفت در انتظار تصمیم هیئت رئیسه مجلس
آقای جلیلی! شما که ترور سردار سلیمانی را به گردن دولت روحانی انداختید بگویید چرا در زمان شما سه دانشمند هسته‌ای ترور شدند؟
انتقاد امام جمعه اردبیل از سخنان نامناسب یک مداح علیه الهام علی اف
 گفتــگو
عباس عبدی: دلیلی برای پرهیز از مذاکره با آمریکا وجود ندارد، یا زنگی زنگ، یا رومی روم/ پزشکیان در تعامل با رهبری، تندروها را جا بگذارد
چراغ سبز به پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت فیاض زاهد/ سعید جلیلی و یارانش، یک جریان بادکنکی و کاریکاتوری هستند
حسین مرعشی: رهبری اخیرا درباره مذاکره با آمریکا سخنی نگفته اند اما احتمالا سخن خواهند گفت / وقتی رهبری تصمیم بگیرند، تندروها هم ساکت می شوند
سخنگوی جبهه اصلاحات: لازم باشد از پزشکیان انتقاد هم می کنیم/ او باید پاسخگوی مردم باشد
محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند
واکنش آزادی ارمکی به اعتراض‌ها علیه رفع فیلترینگ: اقلیت نمی‌تواند برای اکثریت تصمیم بگیرد
عباس عبدی: تندروها به شدت از رفع فیلترینگ و آزادی مردم می ترسند/ تندروها دیر یا زود پزشکیان را عصبانی خواهد کند
جهانگیری: روزهای سختی در پیش است/ راهی جز مذاکره نداریم/ به پزشکیان گفتم خودت باش
وزیر ارتباطات دولت خاتمی: فیلترینگ کنونی، ضد امنیت کشور است/ زمان ما با ورود اینترنت هم مخالفت کردند، اما مگر موفق شدند؟
آیت‌الله قاضی‌زاده مدرس حوزه علمیه قم: باید بین حجاب شرعی و حجاب حکومتی فرق بگذاریم /در صدر اسلام حجاب سر برای کنیزها ممنوع بوده است

کد مطلب 33225           تاریخ ارسال : 1403/08/27                         نسخه چاپی
بازگشت علی لاریجانی به عرصه سیاسی با «حکمِ ویژه» / دلواپسان نگران حضور «آقای فیلسوف» در دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی

منتقدان علی لاریجانی قاعدتا از انتخاب او برای این ماموریت شوکه شده‌اند؛ آن هم در حالی که افراد دیگری هم قبلا پیام‌هایی را منتقل کرده‌اند و برخی دیگر نیز تصور می‌کنند که در جایگاهی چنین معتمد قرار دارند که ماموریت‌های اینچنینی به آنها سپرده شود.


نیلوفر مولایی گزارشگر خبرآنلاین به سفر علی لاریجانی به لبنان و سوریه در مقام حامل پیام رهبری و پر رنگ شدن حضور وی در عرصه سیاسی پرداخت و نوشت: درحالی که دلواپسان و تندروها امید زیادی به ردصلاحیت های پی در پی علی لاریجانی بسته بودند و تصور می کردند او از سیاست حذف شده است، «حکم ویژه » رهبری در دست علی لاریجانی قرار گرفت تا او حامل پیامی مهم از سوی رهبر انقلاب به مقامات بلندپایه لبنان و سوریه باشد.
 
 «فیلسوف سیاستمدار»؛ عنوانی که گاه و بیگاه در کنار نام چهارمین فرزند آمیرزا هاشم آملی بکار برده می شود، سیاستمداری که پس از دو بار رد صلاحیت توسط شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ گمانه ها و پیش بینی های زیادی درباره آینده سیاسی اش مطرح شد و حال این روزها نه فقط به سبب آن ردصلاحیت ها و گمانه زنی ها، بلکه بخاطر ماموریت ویژه از سوی رهبری در اوج تحولات و تنش های منطقه زیر ذره بین رفته است.

تکامل نگاه سیاسی لاریجانی به مذاق برخی ها خوش نیامد

علی لاریجانی که در همان سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب با ظهور و بروزش در سمت ریاست واحد مرکزی خبر به عالم سیاست پا گذاشت، با عضویت در سپاه پاسداران راه طولانی‌تری را در این مسیر انتخاب کرد. البته در آن سال‌ها در وزارت سپاه مشغول بود؛ چندین سال معاون پارلمانی وزارت سپاه بود و در بررسی لوایح و طرح‌های مختلفی به صحن مجلس می‌رفت.
 
 
 
 
لاریجانی وقتی به عنوان رئیس ساختمان شیشه‌ای در جام‌جم منصوب شد، چهره‌ شناخته‌تری از خود به جا گذاشت تا اینکه با حضور ۱۲ ساله‌اش در رأس قوه مقننه، دیگر برای خود در سیاست ایران حسابی جایگاه و پایگاهی پیدا کرد.
 
در میان برادران لاریجانی که در پهنه سیاست ایران بعد از سال ۱۳۵۷ جایگاه و پایگاه پیدا کرده‌اند و البته با فراز و فرودهایی همراه بودند؛ باید گفت علی لاریجانی مسیرش کمی متفاوت‌تر از سایر برادران خود بود. این تفاوت را می‌توان از دریچه‌ی چرخش‌های سیاسی نگاه کرد و شاید بتوان گفت همین چرخش‌های سیاسی یا به عبارت بهتر تکامل نگاه سیاسی بود که نهایتا به مذاق برخی‌ها خوش نیامد و او را ۲ بار از گردونه انتخابات ریاست جمهوری کنار زدند. 
 
علی لاریجانی و نبیه بری در لبنان
 

زمزمه‌ها برای حذف لاریجانی از سیاست

علی لاریجانی بعد از خداحافظی با مجلس پس از ۱۲ سال، با حکم رهبری به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبری منصوب شد. هر چند که پیش بینی چنین حکمی وجود داشت اما حرف و حدیث‌ها درباره حذف علی لاریجانی از سپهر سیاسی ایران پس از ردصلاحیت او در جریان سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد.
 
این ردصلاحیت با تذکر رهبری به شورای نگهبان همراه شد اما این نهاد درصدد جبران موضوعی که هبری تذکر داده بودند، برنیامد. استعفای لاریجانی از مسئولیت اجرای توافقنامه ایران و چین پس از چند ماه از ردصلاحیتش باعث شد تا او بار دیگر مرکز تحلیل‌ها و گمانه زنی‌های دنیای سیاست قرار بگیرد. 
 
نگاه‌های سیاسی در آن زمان بر حذف او از سپهر سیاسی ایران تاکید داشتند. برخی‌ها بر این باور بودند که لاریجانی به گوشه سیاست رفته و دور از هیاهوهای سیاست روزگار خواهد گذراند. اما در جریان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم این سیاستمدار خانواده لاریجانی ها، بار دیگر عزم کاندیداتوری کرد و نشان داد که هنوز خیال کناره‌گیری از سیاست را ندارد. با این حال باز هم شورای نگهبان مهر ردصلاحیت را برای دومین مرتبه بر کارنامه سیاسی لاریجانی حک کرد. 
 

 بازگشت پرقدرت لاریجانی به سیاست

چند ماهی می‌شود که از داستان پر ماجرای انتخابات ۱۴۰۳ و ردصلاحیت دوباره او می‌گذرد. هر چند که لاریجانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری از آن صدرنشینی در اخبار فاصله گرفته بود، اما سفر غیرمنتظره و ناگهانی او به سوریه و لبنان باعث شد تا در روزهای اخیر اخبار پیرامونش چرخ بخورد؛ این روزها زمزمه‌های دیگری در مورد او شنیده می‌شود. 
 
بمب خبری درباره علی لاریجانی چهارشنبه شب توسط سخنگوی وزارت خارجه منفجر شد. بقایی اعلام کرد که مشاور رهبری روز پنج شنبه برای دیدار با بشار اسد عازم سوریه خواهد شد.
 
سفر قریب الوقوع و کوتاهی که در میان حملات شدید اسرائیل به سوریه انجام شد و لاریجانی و بشار اسد در دمشق با هم دیدار کردند. پس از آن هم او به بیروت رفت تا پیام رهبر انقلاب را به نبیه بری، رئیس مجلس لبنان منتقل کند.
 
برخی از تحلیل‌ها بر این است که این سفر مقدمه‌ای برای ایجاد آتش‌بس در میان لبنان و اسرائیل بوده و از این نظر حضور لاریجانی به عنوان انتقال‌دهنده پیام رهبری، حائز اهمیت است. 
 
اگر چه سفر لاریجانی به لبنان و سوریه بار دیگر شورای نگهبان را زیر تیغ انتقادات برای ردصلاحیت او برد؛ اما دو پیام آشکار و روشنی را در فضای سیاسی داخل کشور مخابره کرد. نکته اول این است که لاریجانی به سبب جایگاه ویژه و نوع سیاست ورزی‌اش، فعلا از سیاست ایران حذف شدنی نیست.
 
نکته دیگر آنکه منتقدان علی لاریجانی قاعدتا از انتخاب او برای این ماموریت شوکه شده‌اند؛ آن هم در حالی که افراد دیگری هم قبلا پیام‌هایی را منتقل کرده‌اند و برخی دیگر نیز تصور می‌کنند که در جایگاهی چنین معتمد قرار دارند که ماموریت‌های اینچنینی به آنها سپرده شود. 
 
علی لاریجانی
 

بازگشت آقای فیلسوف به شورایعالی امنیت ملی؟

سفر علی لاریجانی به دو کشور سوریه و لبنان جمعه شب به پایان رسید؛ اما حرف و حدیث‌ها درباره این سفر به پایان نرسیده است. به نظر می‌رسد صحبت‌ها بر سر بازگشت علی لاریجانی به کانون قدرت و انتصابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی دوباره اوج گرفته است.
 
این زمزمه‌ها در حالی شکل گرفته که مسعود پزشکیان تاکنون حکم علی اکبر احمدیان را به عنوان دبیری شورای عالی امنیت ملی تمدید نکرده و حکم جدیدی در دولت چهاردهم برای احمدیان صادر نشده است.
 
این احتمالات از این بابت دوباره مطرح می‌شود که در اوایل پیروزی پزشکیان حدس و گمان‌هایی بابت انتصابات لاریجانی برای دبیری شورای عالی امنیت ملی در محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح شد اما او در گفت‌وگوی اخیرش با خبرآنلاین، تاکید کرد که مطلقا هیچ پیشنهادی برای حضور در دولت نداشته است.
 
اما تا زمانی که مشخص شود لاریجانی دوباره به جایگاه اسبق خود یعنی دبیری شورای عالی امنیت باز خواهد گشت یا خیر، دلواپسانی که رویای حذف او را از سیاست در سر می‌پرواندند در خوف به سر خواهند برد. گروهی که نگرانی زیادی برای بازگشت سیاستمداری چون علی لاریجانی را دارند. همان کسانی که با ایجاد موانع زیاد در تلاش هستند تا دولت پزشکیان نتواند در جهت عمل به وعده های خود حرکت کند؛ بازگشت لاریجانی می تواند باعث شکست دوباره آنان در این برهه شده و به گوشه سیاست کشانده شود. 

 


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب