8:32 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  استاندار بی دولت !

اما یردها بالباطل جمله جناب وزیر محترم این بود که ظاهرا در جلسه معارفه چنان امر بر همه و حتی بر خود وزیر و استاندار جدید مشتبه شده بود که اصلا استاندار جدید حتی وامدار دولت پزشکیان نیز نیست ! به همین خاطر نه شخص وزیر و نه حتی استاندار و نه سخنرانان دیگر جرات نام بردن از شخص پزشکیان را هم نداشتند نه تنها نام پزشکیان حتی نام دولت چهاردهم هم برده نشد ، انگار هنوز دولت مرحوم شهید رئیسی برقرار است و قرار است سومین استاندار دولت رئیسی معارفه شود نه اولین استاندار دولت پزشکیان !

 اخبار عمومی
واکنش آشنا به اظهارات اخیر شمخانی: ظریف و شمخانی حاضرند مناظره کنند؟
جزئیات جدید از فرار بشار اسد : فریب نزدیکان/ گفت به خانه برمی گردم اما به فرودگاه رفت
کنایه محمد مهاجری به پزشکیان : ما دو درجه دما را پایین می آوریم اما شما هم یک درجه بالا بروید
واکنش احمد خاتمی به مخالفت دولت با قانون حجاب : آقا جان! حکومت را به دستتان دادند که زیرساخت‌ها را فراهم کنید!
مجلس حداقل حقوق کارکنان دولت در سال آینده را ۱۳ میلیون تومان تعیین کرد
سردار اسدی: بشار اسد، از ایران کمک نخواست، حتی نگران بود مبادا کمک بفرستیم
رفیقدوست: زمان برای اجرای قانون حجاب مناسب نیست
حقوق نمایندگان مجلس در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
نماینده مجلس : تکذیب تعویق ابلاغ قانون حجاب
پزشکیان: واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران برای مدیریت بهتر
سخنگوی دولت : مشکلات چندین ساله ، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند/ به شدت نیاز به حمایت مردم داریم/ نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم
مأموریت محمد البشیر برای تشکیل دولت انتقالی سوریه
بیانیه تحریر الشام: هرگونه تحمیل حجاب بر زنان ممنوع است
کالابرگ الکترونیکی جایگزین یارانه نقدی می‌شود
رئیس جدید سازمان هواپیمایی کشوری منصوب شد
معاون اجرایی رئیس‌ جمهور: ۸۰ درصد مردم از استفاده فیلترشکن ناراضی‌اند
اسرائیل: سوریه از امشب جبهه جنگ اسرائیل است
واکنش مهاجرانی به سقوط اسد: جهان سر به سر حکمت و عبرت است / در طول عمر هفتاد ساله ام هشت سقوط را دیدم
واکنش پزشکیان به سقوط بشار اسد: این مردم سوریه هستند که باید در مورد آینده این کشور و نظام سیاسی و حکومتی آن تصمیم بگیرند
همتی: محدودیتی که با فیلترینگ برای فضای مجازی ایجاد کردیم، نباید در رمز ارزها ایجاد شود
تشکیل فراکسیون جدید در مجلس برای نظارت بر اجرای سیاست‌های کلان
رئیس‌جمهور: در برق ، آب ، نفت و بنزین مشکل داریم/ از تجار بپرسید که نبودن FATF چه مشکلی ایجاد کرده است
شمخانی: هنوز مسئول پرونده هسته‌ای هستم/ رابطه‌ای با سعید جلیلی ندارم
هشدار علم الهدی به پزشکیان : نمی توانید بگویید قانون حجاب را اجرا نمی کنید
گروسی: ایران برای ساخت بمب اتم آماده می‌شود
استاد حقوق اساسی: مصوبه حجاب را به رفراندوم بگذارید؛ اگر اکثریت به آن آری گفتند، اجرایش کنید
حمله رسایی به پزشکیان : اگر می خواهی بنزین را گران کنی آن را گردن مجلس نینداز
ظریف : از حلقه اول تصمیم سازی‌های دکتر پزشکیان حذف شده ام
همتی با اشاره به قیمت بنزین: وقت اصلاحات رسیده است
عارف : در این شرایط، حجاب باید مهمترین مساله کشور شود؟ وفاق ملی به معنی چشم گفتن مردم به حاکمیت نیست
میرحسین موسوی در بیمارستان بستری شد
حکم پزشکیان برای معصومه آقاپور/ انتصاب یک زن دیگر در دولت چهاردهم
انتقاد سعید جلیلی از دولت پزشکیان: چرا حرف از توافق جدید می‌زنید؟ حرف از توافق جدید با غرب اشتباه است
محمد مهاجری: پزشکیان⁩ در مصاحبه‌ تلویزیونی به درستی اعلام‌کرد قانون حجاب⁩ قابلیت اجرا ندارد
نامۀ سرگشودۀ آیت‌الله محقق داماد به مراجع دربارۀ قانون حجاب: غیر قابل اجراست / نسل جوان را از آموزه های‌دینی متنفر می‌کند
انتخاب محمدآشوری تازیانی به عنوان استاندار جدید هرمزگان
طیبه سیاوشی: لایحه تامین امنیت زنان ۱۳ سال در دستور کار مانده اما قانون حجاب در اولویت قرار می‌گیرد
«مسعد بولوس» مشاور ترامپ در امور خاورمیانه شد
نخست‌ وزیر سوریه: وعده می‌دهیم خاک سوریه را به طور کامل آزاد می‌کنیم
حمله روزنامه جمهوری اسلامی به مجلس : مردم به نمایندگانی که با حقوق‌های نجومی مشغول شعار و مشاجرات شخصی و جناحی اند احتیاج ندارند
 گفتــگو
علی مطهری: با هسته اصلی مخالفان اسد می توان گفتگو کرد /موضع ایران در مقابل تحولات سوریه عاقلانه بود و وارد درگیری ها نشد
حجت الاسلام محسن غرویان : جریمه ها در قانون حجاب یعنی مثل مسیحیت پول می گیرند که بهشت را به ما بفروشند!
کرباسچی: مردم زیر بار قانون عفاف و حجاب نمی روند، حتی با جرایم سنگین /شنیدم پزشکیان گفته این قانون قابل اجرا نیست
فیروزآبادی : بدون تفاهم ملی درباره رفع فیلترینگ، با اولین ناآرامی‌ها بازهم سایت‌ها بسته خواهد شد
کرباسچی: بهتر است پزشکیان وفاق ملی را تعریف نکند / رئیس جمهور به دنبال همراه کردن نهادهای اصلی نظام با سیاست های دولت است
عباس پالیزدار مدعی شد: داماد رئیسی و تیم رئیسی، ترتیب سخنرانی‌های افشاگر من در دانشگاه‌ها را می‌دادند
کدام ترامپ قدرت را در کاخ سفید به دست خواهد گرفت؟
موسوی لاری: پزشکیان تابوی مذاکره با آمریکا را بشکند
لاریجانی: مسأله نفوذ در ایران جدی است /حتما به آتش‌بس فکر می کنیم
نقویان: لوله نفت در جیب آخوندها نیست /حق ندارید کسی که نماز نمی خواند را ردصلاحیت کنید

کد مطلب 33081           تاریخ ارسال : 1403/08/02                         نسخه چاپی
تفاوت اساسی معنای «وفاق» نزد پزشکیان و مردم

در شرایطی که کشور با بحران های بین المللی و اقتصادی جدی روبروست، ضعف پشتوانه مردمی، می تواند بسیار خطرناک باشد که قطعا به نفع کشور و نظام سیاسی نیست.


با پیروزی پزشکیان در انتخابات، با وجود ایجاد یک کارگروه تخصصی برای تعیین اعضای هیات  دولت، ناگهان اسم هایی در دولت مطرح شد که بدنه اجتماعی که حامیان او را شگفت زده کرد. پزشکیان سعی  کرد تا تحت عنوان "دولت وفاق ملی" این اسامی را  قابل هضم کند، اما وسعت یافتن دامنه این وفاق، تنها به گروه های حاضر در قدرت، طرفداران او را با تردید جدی مواجه کرده است. حال پرسش اینجاست که انشقاق در کجا رخ نموده که باید آن را به وفاقی آن هم در سطح ملی بدل کرد؟
 
یک انشقاق می تواند میان دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب فرض شود. در این 5 ماهه گذشته از حضور پزشکیان، یکی از کلید واژه های پر تکرار وی، "دعوا نکنیم" بوده است. مشخصا این دعوا، بین گروه های سیاسی بوده و چندان ربطی به مردم کوچه و بازار ندارد. همین امر موضوع وفاق بین این گروه ها را از موضوعیت ملی خارج می کند. واضح است که در سیستم های دموکراسی و حتی شبه دموکراسی، رقابت سیاسی، اصل و اساس سیاست ورزی است و رقبا تلاش می کنند تا با برجسته کردن نقاط ضعف رقیب و نقاط قوت خود، حائز اکثریت شوند و این بد اخلاقی های سیاسی بخش گریز ناپذیر کنشگری سیاسی است. ولی آنچه این بد اخلاقی ها را در میان گروه های سیاسی در ایران، خطرناک می کند، داشتن دست بالای یک طرف در زدن و حذف دیگری، خارج از قواعد مردم سالارانه است.  
 
 کوشش پزشکیان برای ایجاد نوعی اجماع و البته نه وفاق، با طیف های تندرو، در واقع تلاش برای کند کردن لبه های چاقوی آنها در کارشکنی در کار دولت است. به عبارت دیگر رئیس جمهور، سیاست "دوستانت را نزدیک خود نگه دار و دشمنانت را نزدیکتر" را در پیش گرفته است. اما به دلایل بسیار واضح، نه تنها این اتفاق نخواهد افتاد که برعکس همین امر به ضد خود تبدیل شده و اعتبار پزشکیان را برای دوره بعد از بین خواهد برد.
 
طیف اصولگرا، از تندرو تا میانه رو، در هر حال و شکلی همیشه در قدرت حضور داشته و خواهند داشت. آنها حتی اگر به ضرب انتخابات حداقلی و به خواست نظام سیاسی، از حضور در مناصب انتخابی محروم شوند، این به معنای حذف آنان از کلیت نظام سیاسی نبوده و در پست های غیر انتخابی فراوانی که در ساحت سیاسی کشور وجود دارد، خواهند بود و مقاصد خود را از مسیر همان نهادها، بسیار پر قدرت، پی خواهند گرفت. بده و بستان امروز و حضور باج خواهانه شان در دولت، نه تنها تیغه کارشکنی آنها را کند نمی کند که برعکس آنها هستند که تیغه های قیچی اصلاحات دولت را کند کرده و اجازه نخواهند داد تا پزشکیان بتواند  مسیر خود در تحقق خواست های ملی را طی کند. در واقع تعارض منافع میان این دو جناح محلی برای وفاق ندارد. خواست های دو طرف و تعاریف آن ها در مسائلی چون منافع ملی آنقدر در تضاد یکدیگر هست که هیچ گفتمان بینابینی در آن یافت نمی شود.
 
گفتمان یکی تنش آفرینی است چه در سیاست داخلی و چه خارجی و دیگری تنش زدایی وفضای بین این دو آنقدر آنتاگونیستی هست که دیگر نمی شود با یک گفتمان بینا بینی و تکیه بر آن به وفاق دست یافت و طبیعی است که طرف مقابل باید تلاش کند تا با ناامید کردن طرفداران پزشکیان، مانع از مشارکت آنها در انتخابات بعدی ریاست جمهوری شده تا کاندیدای خودش پیروز میدان شود. پس حال چرا باید خودشان، وسیله ای برای موفقیت پزشکیان باشند؟ اما اگر انشقاق در سطح ملی و میان مردم و حکومت فرض شود این رفتار دولت، عمل در جهت عکس ایجاد وفاق ملی است .
 
حضور پزشکیان در صحنه انتخابات، به عنوان نوعی از دیالوگی تعبیر شد که حکومت با مردمی برقرار کرده که مدتها بود با صندوق رای، قهر کرده بودند و پیامی از شنیدن خواست ملت فرستاده است؛ اگر این تعبیر درست باشد، طبعا "دولت وفاق ملی" هم باید چیزی از وفاق میان دولت حاضر در قدرت با مردمی باشد که یا هنوز از در آشتی در نیامده اند یا آشتی نیم بندی کرده اند که به مویی بند است. پس رئیس دولت باید برای جلوگیری از رفتارهای خصمانه رقبا، نظام سیاسی را وادار به کنترل آنها بکند، نه اینکه آنها را زیر بال خود بگیرد و در صورت عدم موفقیت، استعفا دهد.
 
به نظر همان گزینه اول درست تر باشد. در واقع پزشکیان تلاش دارد تا با وفاق با گروه های تندرو، جلوی کارشکنی آنها را بگیرد و بی صدایان در اینجا زینت المجلسی هستند تا همه چیز آراسته به نظر آید و اگر چنین باشد که ماه عسل مردم و دولت به سرعت به پایان رسیده و هنگامه طلاق خیلی زودتر از آنکه حکومت تصورش را هم بکند، برپا خواهد شد.
اینگونه دیده می شود که نظام سیاسی از یک سو مایل است تا به حداقلی از خواست ملی تن دهد اگر شده نامش را از "آشتی ملی" خاتمی به "وفاق ملی" پزشکیان بدل کند. اما قادر نیست تا آن بدنه اجتماعی خود که از مخالفان جدی جریان نزدیک به پزشکیان است را هم برنجاند.
 
اگر نیروهای جریان دوم نیروهای عند الاستطاعه برای نظام هستند که در مواقع ضروری به کار می آیند نیروهای خودی و به اصطلاح انقلابی نیروهای عند اللزوم هستند که باید همیشه آماده و پای کار باشند و ناامید کردن آنها هزینه جبران ناپذیری برای گروه های حاضر در طبقات بالای قدرت دارد.

 

در شرایطی که کشور با بحران های بین المللی و اقتصادی جدی روبروست، ضعف پشتوانه مردمی، می تواند بسیار خطرناک باشد که قطعا به نفع کشور و نظام سیاسی نیست. بنابراین، شایسته است تا پزشکیان، وفاق درون نظام را به نهادهای بالادستی سپرده و خود دل نگران بدنه اجتماعی ناامیدی باشد که راهی به قدرت ندارند.

تبسم نمازی
نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب