10:14 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 از حسنعلی به حسینعلی !

برادر ارجمندم جناب آقای میرزا حسینعلی امیری با سلام و تحیات . ظاهرا و از قرار معلوم از استانداری شما گریزی و گزیری نیست ! لایمکن الفرار من استانداریک ( با اجازه از جناب کمیل ابن زیاد که این قسمت را از دعای مشهور ایشان وام گرفتم ) مبارکتان باشد . فقط استانداری کرمانشاه را در روزمه تان کم داشتید که آن را هم به لیست روزمه های دیگرتان مثل عضویت در شورای نگهبان ، ریاست سازمان ثبت اسناد واملاک کشور ، ریاست دادگستری استان فارس ، و.....

 اخبار عمومی
دستور رئیس‌جمهور برای بررسی وضعیت اینترنت
سخنگوی ارتش اسرائیل: پایگاه هوایی در حمله اخیر ایران هدف قرار گرفت
فرمانده نیروی دریایی سپاه: برای بازی با آتش نتانیاهو آموزش های متفاوتی را طراحی کرده ایم
عارف : پاسخ آتی ایران به رژیم صهیونیستی ویرانگر خواهد بود
پنهان شدن نتانیاهو و گالانت هنگام حملات موشکی ایران
نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله خامنه‌ای اقامه می‌شود
پیام رهبر انقلاب در پی شهادت سردار رشید و اندیشمند سرلشکر پاسدار عباس نیلفروشان
حمله موشکی گسترده ایران به اسرائیل؛ بایدن جلسه اضطراری تشکیل داد
زاکانی: آنچه باعث شهادت سید حسن نصرالله شده مواد سمی بوده
اولین گام رسمی دولت پزشکیان در رفع فیلترینگ
پزشکیان: با قدرت در مقابل ظلم و جنایت می‌ایستیم
پورجمشیدیان دبیر شورای امنیت کشور شد
پایداری و بالندگی حزب الله
بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی شد
‌حمید مولانوری‌‌ استاندار همدان شد‌
نماینده مجلس: طبق اعلام وزیر ارتباطات، «شورای عالی فضای مجازی» جلساتی برای رفع فیلترینگ برگزار کرده/ سود ۵۰ همتی حاصل از فروش فیلترشکن‌ها
۵ روز عزای عمومی در ایران
اعضای شورای فقهی بانک مرکزی منصوب شدند
سردار کوثری: اسرائیل اگر جرأت داشت زمینی به لبنان حمله می کرد / اقدامات ایران علیه اسرائیل باید حساب شده باشد
بازگشت هواپیمای ایران در مسیر لبنان به دلیل تهدید اسرائیل
صابرین نیوز : سردار نیلفروشان به شهادت رسید
عباس عبدی: حمایت مردم از سیاست خارجی کشور از ۶۰ به ۳۵ درصد رسیده است
مصباحی مقدم : پزشکیان در جلسات مجمع تشخیص مصلحت از FATF دفاع خواهد کرد و مجمع هم تصویب می کند
فرمانده ارشد سپاه : پاسخ غلطی که اسرائیل در تهران کرد محفوظ است / در شرایط خاص اقدام می کنیم
وزیر خارجه: بارزانی گفت در مخیله‌مان نمی‌گنجید که روزی با رئیس جمهور ایران کردی حرف بزنیم و کردی جواب بشنویم
علم الهدی: تنها کشوری که در آن اسلام ناب وجود دارد، جمهوری اسلامی ایران است
هشدار عباس عبدی درباره حل نکردن مساله حجاب و زنان / استخوان لای زخم نگذاریم
اولین مجری هوش مصنوعی ایران رونمایی می‌شود
حمله روزنامه جوان به مسعود فراستی: ظاهراً سفره جدید چرب‌تر است ؛ به هر حال هر آدمی یک قیمتی دارد
وزارت علوم: دانشجویان نسل زد متفاوت‌اند، باید آن‌ها را درک کرد
پاسخ معنادار پزشکیان درباره دولت وفاق ملی/ همه حق دارند در جایگاهی باشند که حق آنان است
پاسخ معنادار پزشکیان درباره دولت وفاق ملی/ همه حق دارند در جایگاهی باشند که حق آنان است
علی باقری دبیر شورای راهبردی روابط خارجی شد
مداحان رسما صداوسیما را تسخیر کردند
کاظم صدیقی: زخم زبان های زیادی شنیدم/ آخوند شدن یعنی صبور بودن
افشاگری سعید محمد از دخالت جمیله علم الهدی در عزل و نصب ها
هشدار عضو دفتر رهبری به مسعود پزشکیان؛ «خط قرمزهای وفاق را ترسیم کنید»
عارف: آماده احیای مصوبه واگذاری زندان اوین به دانشگاه بهشتی هستیم / آرامش ناشی از فضای امنیتی در دانشگاه به درد نمی خورد
حمله علم الهدی به برجام : با کدخدا مذاکره کردند و جز خسارت و زیان چیزی ندیدیم
هشدار امام جمعه قم به روسیه: از خط قرمزهای ایران رد نشوید
 گفتــگو
فیاض زاهد: در انتخابات آینده یک زن پرچمدار افراطیون است
علی صوفی : پایداری ها دست بردار نیستند و می خواهند پزشکیان را محصور و محدود کنند
سخنگوی دولت: وزیر فرهنگ پیگیر حل مشکل بازیگران ممنوع‌الفعالیت است
نقوی حسینی: جریان خالص‌ساز محصول جریان انحرافی است
جلایی پور: تخریب دولت پزشکیان را با امکانات «دولت سایه» شروع کرده‌اند /
آیت الله غرویان: وفاق ملی به آشتی ملی تبدیل شود/ حصرها را بردارند/ اعتقادی به حجاب اجباری ندارم
میرسلیم: دولت سیزدهم به برخی وعده ها عمل نکرد / «اصولگرایانِ ناراضی» به سمت پزشکیان رفته‌اند
دیپلمات ارشد سابق: هدف ترور هنیه کشیدن پای ایران به یک جنگ مستقیم است / اگر در دام این بازی بیفتیم ، منافع سرشاری برای نتانیاهو خواهد داشت
حسین مرعشی: کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی مسیری جز اصلاح روابط خارجی و احیا برجام ندارد
شمس‌الواعظین: مسأله، امنیت ملی است نه اسماعیل هنیه

کد مطلب 32772           تاریخ ارسال : 1403/05/30                         نسخه چاپی
کنایه سنگین عباس عبدی به امیرحسین ثابتی؛ اگر رانتِ «استصواب» نبود با ۳درصد رای نمی‌شد به مجلس رفت و ادای مصدق را درآورد

در بی‌تجربگی او همین بس که هزینه سنگینی برای این گفتار تندش خواهد پرداخت. دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد. آنان که در برابر رویکرد جدید بایستند به فنا خواهند رفت.


عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «رفتار مجلس چگونه است؟» در روزنامه اعتماد نوشت: به‌ طور قطع خیلی‌ها علاقه دارند که بدانند مجلس ایران،  فردا  با کابینه پیشنهادی پزشکیان چگونه برخورد خواهد کرد؟ آیا از در تقابل در خواهد آمد؟ این‌چنین توان و اجازه‌ای را دارد؟ آیا اصولا چنین رویکردی دارد؟ آیا تحلیل کردن این مورد ممکن است؟ به‌ویژه برای من که تا‌کنون سخنان اظهار شده از روز آغاز رای اعتماد را، جز منتخبی از سخنان پزشکیان نشنیده و پیگیر نبودم. به نظرم رفتار مجلس بیش از اینکه تابع سخنان این ۵ روز نمایندگان ۳درصدی باشد تابع تحلیل کلان این پدیده است که می‌کوشم توضیح دهم.
 
۱-  بدون تردید هیچگاه سرنوشت کشور را به دست بخش اندکی از نمایندگان تندرو نمی‌دهند. در سیاست‌های کلان چنان جایگاهی برای نهادها تعریف نشده است که بخواهند مغایر این سیاست‌ها تصمیم بگیرند. ازجمله مجلس نهم کاملا اصولگرا برجام را تصویب کرد و بلافاصله تاییدیه شورای نگهبان هم به آن اضافه شد. اخیرا دیدم که روحانی اعتقادی به ضرورت تصویب برجام در مجلس نداشته ولی مقام رهبری تاکید کرده که مجلس باید در این مورد نظر بدهد و کاملا هم درست بود و تصویب کرد. اکنون هم همین ماجرا است. این انتخابات نشانه‌ای از رویکرد جدید و مبارک برای خروج از وضعیت سیاسی و بهبود وضع جامعه و کشور است و اتفاقا برای خلاص شدن از دست تندروهای بدون مسوولیت است. بنابراین تندروها مانعی در این مسیر نخواهند بود. حمایت آقای دکتر مرندی از دکتر ظفرقندی معنای روشنی دارد. چگونه ممکن است که سرنوشت کشور و این فرآیند جدید را در این مرحله به دست این جماعت بدهند؟ جماعتی که حتی درک حداقلی از جایگاه خود ندارند. می‌پرسید چرا؟
کافی است به مواضع یک نماینده که تا حالا یک‌سویه حرف زده در نقد وزیر پیشنهادی امور خارجه دقت کنید که می‌گوید: «در مجلس عده‌ای می‌گویند که «یک نفر» گفته است به عراقچی رای بدهید.» منظور از یک نفر هم مشخص است که چه کسی است. سپس با مسخره و نوعی تعریض ادامه می‌دهد که «پس مجلس را تعطیل کنیم!»
 
 
 
 
همه می‌دانند اولین وزیری که خیلی پیش از همه، مورد توافق قرار گرفته بود آقای عراقچی است و این نماینده حتما از جزییات آن اطلاع داشته ولی متوجه نیست که اگر رانت استصواب و حذف دیگران نبود با چند درصد رای که نمی‌شد به مجلس رفت؟
 
مجلس آن روزی دچار تعطیلی واقعی و نه صوری می‌شود که نماینده آن با ۳ درصد واجدان حق رای، روی این صندلی تاریخی و پر مسوولیت بنشیند. البته به قول مرحوم مظفرالدین شاه همه‌چیزمان به همه‌چیزمان می‌خورد. وقتی دکترای رانتی و صوری بخواهد استاد دانشگاه شود، چرا با ۳ درصد رای مردم ادای نمایندگی در کسوت مرحومان مدرس و مصدق را نتوان در آورد؟
در بی‌تجربگی او همین بس که هزینه سنگینی برای این گفتار تندش خواهد پرداخت. دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد. آنان که در برابر رویکرد جدید بایستند به فنا خواهند  رفت.
 
۲- رفتار و گفتار تعداد اندکی از نمایندگان پایداری‌چی را نباید به حساب اکثریت گذاشت. رفتارهای نادرست و تخریبی آنان که ناشی از بی‌تجربگی سیاسی است موجب فاصله‌گیری بیشتر نمایندگان از آنان خواهد شد. همچنین اعتبار پیش‌بینی‌های آنها هم در حد پیش‌بینی‌های نیمه شب ۱۵ تیر است. آنها صدا دارند ولی واقعیت و معنا ندارند. اغلب هم از تهران وارد مجلس شده‌اند و هیچ امیدی به دور بعد ندارند چون می‌دانند کشتی‌بانی سیاست تغییر کرده است.
 
نمایندگان شهرستانی هم می‌خواهند با دولت کار کنند تا کاری برای مردم منطقه خود کنند، لذا اغلب آنان تخم‌مرغ‌های خود را در سبد سوراخ پایداری نمی‌ریزند. قالیباف و طرفدارانش هم خیلی خوب می‌دانند که آنان از پسِ این جماعت بر نمی‌آیند و این نیروهای جدید هستند که می‌توانند بساط تندروها را برچینند. چه در میدان و چه در رسانه.
 
به ‌زودی بساط آنان از صدا و سیما هم برچیده خواهد شد. نمایندگان می‌دانند که به احتمال فراوان انتخابات بعدی مجلس با ریاست‌جمهوری همزمان است و نباید با دولت درگیر شوند، دولتی که حمایت مردمی آن قابل مقایسه به مجلس نیست و از این پس نیز نمایندگان را با معیار دوری و نزدیکی آنان با سیاست‌های دولت داوری خواهند  شد.
 
۳-  نکته دیگری که شاید کمتر مورد توجه قرار گیرد واکنش احتمالی آقای پزشکیان به رفتار مجلس در برابر کابینه وفاق ملی است. پزشکیان به اندازه کافی سعی کرده ملاحظات را رعایت و به قول خودش از دعوا پرهیز کند و حتی زخم زبان طرفدارانش را هم به جان بخرد. روشن است که انتظار او از مجلس همراهی متقابل است و الا اگر قرار باشد که او ملاحظه کند و دیگران راه خود را بروند حتما واکنش نشان خواهد داد. واکنشی که معلوم نیست به سود  تندروهای  مجلس  باشد.
 
۴- بالاخره یکی از دلایل دیگری که در تحلیل رفتار مجلس مهم است و حتما به آنان گوشزد خواهد شد مساله وضعیت منطقه‌ای ایران است. ایران باید نشان بدهد که پس از این انتخابات به حدی از انسجام و اتحاد داخلی رسیده که برخلاف قبل و حتی با وجود غیرمنتظره بودن انتخابات اخیر برای خارجی‌ها، این انتخابات و انسجام ناشی از آن نه یک امر اتفاقی بلکه محصول اراده‌ای روشن و جدی است و آثار آن حتی در رای اعتمادها نیز مشهود است.  به ویژه اینکه هنوز بحران میان ایران  و اسراییل  فروکش  نکرده  است.
 
با توجه به این ملاحظات و بدون اطلاع از جزییات مذاکرات مجلس در دفاع یا نقد از وزرا، ارزیابی من این است که به احتمال فراوان وزرای پیشنهادی رای خواهند آورد مگر اینکه مورد خاصی را برحسب صلاحیت حرفه‌ای نپذیرند که  به علت بی‌اطلاعی  از مذاکرات مجلس  نمی‌توانم  نظر بدهم.

 


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب