10:58 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 قطار سیاست ، خالی از جوانان

هنوز پدرخوانده ها دست از سر اصلاحات بر نمی دارند و اگر جوانان را نیز بخواهیم صرفا برای استفاده ابزاری برای روزهای انتخابات است ، برای پوستر چسباندن و شعار دادن و چوپی کشیدن مقابل ستادهای تبلیغاتی کاندیدای ریاست جمهوری یا شرکت در تجمعات اعتراضی و کتک خوردن از دست لباس شخصی های بیسیم بدست و بازداشت شدن و پرونده دار و ستاره دار وتعلیق شدن و جواب دهی به کمیته های انضباطی در دانشگاهها و ..

 اخبار عمومی
واکنش دادستان کل کشور به باهنر: افراد جاهل در مورد حجاب نظر ندهند!/ حجاب یک امر شرعی است
حسام‌الدین آشنا: این صفرها که از پول ملی حذف کردید، سفره مردم بود
قشقاوی: طرح تعلیق CFT در مجلس، تقابل صریح با رهبری است / تکمیلی/ دو فوریت طرح رای نیاورد
عطاالله مهاجرانی: شرم الشیخ جای ایران نبود
تأیید «حذف چهار صفر پول ملی» در مجمع تشخیص
پزشکیان: در عموم موارد، مقصر مشکلات مردم، تصمیم‌گیران هستند
سخنگوی مجمع تشخیص: رهبر انقلاب تصمیم‌گیری در مورد لوایح CFT و پالرمو را به مجمع محول کردند و هیچ توصیه‌ای نداشتند
لاوروف: به ایران تجهیزات نظامی می‌دهیم
حسن روحانی ادعاهای شمخانی درباره هواپیمای اوکراینی را تکذیب کرد
ادعای ترامپ: اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، توافق غزه اتفاق نمی‌افتاد/ توافق غزه با حمله به مراکز هسته‌ای ایران آغاز شده
ضرغامی: این‌روزها با بعضی ها که مسئولیت دارند تماس می‌گیریم، می گویند دیگر موبایل ندارند، یا محل استقرارشان معلوم نیست
ناطق نوری: سکوتی در کار نیست/ تصرف سفارت آمریکا اشتباه بزرگی بود
مشاور رئیس‌جمهور: پزشکیان در حال مذاکره برای رفع فیلتر سایر پلتفرم‌هاست
دعوت ایران به اجلاس «شرم الشیخ» ؛ آیا آمریکا اشتباه خود در کنفرانس مادرید را اصلاح می کند؟
حمله امام جمعه تهران به باهنر: هی راجع به حجاب وِر می‌زند / کی به تو اجازه داده از پایان قانون حجاب خبر بدی؟ / خب بابا این زبانتان را ببندید دیگر!
ترامپ: افتخار می‌کنم که ایران از توافق آتش بس حمایت کرد
عراقچی: طرح صلح ابراهیم خائنانه است و ایران هیچ‌وقت به آن نخواهد پیوست/ نیروهای مسلح در آماده‌باش کامل باقی مانده‌اند؛
نماینده مجلس: حتما مسائل بزرگتری هست که جلوی قانون حجاب را گرفتند
پروانه سلحشوری: اگر صدای جامعه درباره حجاب شنیده شده بود شاهد ماجرای سال ۱۴۰۱ نبودیم
سردار رادان: خودروهای پلیس باید ضد گلوله شود/ شایسته نیست با سمند به‌درگیری با اشرار برویم
علم الهدی: عده‌ای روی این موضوع کار می‌کنند که بی‌حجابی‌ها و لاابالیگری ها باید آزاد باشد؛ مردم ما با عرفی شدن دین، شاد نمی‌شوند
ذوالنوری: طرح سه‌فوریتی جلوگیری از اجرای CFT در دست بررسی است
عباس عبدی: تصمیم دیرهنگام مجمع تشخیص، به درد گلِ مِنار می‌خورد
معاون اجرایی پزشکیان: امسال به احتمال ۹۰ درصد پلتفرم‌ها رفع فیلتر می‌شوند؛ خیلی زیاد امید داشته باشید
معاون اجرایی پزشکیان: امسال به احتمال ۹۰ درصد پلتفرم‌ها رفع فیلتر می‌شوند؛ خیلی زیاد امید داشته باشید
مسعود فراستی منتقد: حزب توده فرهنگ ایران را رشد داد/ فرهنگ‌ ما به حزب توده مدیون است
فراخوان رادیکال‌ها برای تجمع علیه باهنر در روز پنج‌شنبه
آسمان ایران برای پهپادهای جاسوسی ناامن شد
انتقاد شدید هم میهن از پزشکیان؛ لحن و بیان شما نشان از استیصال دارد
آب پاکی مجلس روی دست مشمولان غائب سربازی
چرا اصول‌گرایان با گربه هم مشکل دارند؟!
حمله نماینده مجلس به وزیر بهداشت به خاطر انتقاد از روسیه: افراد غرب زده در دولت باعث افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی شده
مالک تلگرام: ۱۰۰ فرزند دارم و همه در ارثم سهیم‌اند/ یکبار تا نزدیکی مرگ رفتم/ بازداشت در فرانسه....
استیضاح میدری، وزیر کار کلید خورد
نقوی حسینی: اکنون جا و زمان مناظره بین دو جناح نیست که ببینیم مکانیزم ماشه کارِ جلیلی بود یا روحانی/ شرایط فعلی محصول کار همه دولت ها و مجالس است
فرمان رئیس‌جمهور برای شورای‌عالی ورزش؛ انتصاب ۶ چهره کلیدی در بالاترین مرجع سیاست‌گذاری ورزشی
درخواست گروه ۷ از ایران: از هرگونه اقدام تنش‌زا خودداری کنید، فورا وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا شوید
موافقت مجمع تشخیص با پیوستن ایران به CFT
سرلشکر موسوی: برای درگیری احتمالی آینده، آمادگی فوق‌العاده‌ای داریم
پزشکیان در مراسم تجلیل از قهرمانان کشتی: تسلیم شدن در وجود ما نیست
 گفتــگو
باهنر: برخی می‌خواهند تمام جنگ ۱۲روزه را گردن جاسوسان بیاندازند/آمریکا به خوبی معنی فتوا برای شیعیان را می‌داند/روایت مخالفت جلیلی با CFT تا جلسه آخر!
عضو کمیسیون امنیت ملی:​ اگر دولت بتواند ۶ ماه شرایط کشور و اعتراضات را مدیریت کند، غربی‌ها خودشان پیشنهاد مذاکره می‌دهند
محمد هاشمی رفسنجانی: با چند قطعنامه اضافه نمی‌توانند کاری با ملت ایران بکنند/ باید حضور و نقش مردم در اداره کشور بالا برود
ابطحی: جلیلی رئیس جمهور بود، زیرساخت‌های کشور قطعاً زودتر از هم می‌پاشید
توصیه ظریف به ترامپ: به بی‌بی گوش نده!
رئیس جبهه اصلاحات: کسی نگفته انرژی هسته ای حق مسلم نیست، اما رفع کامل تحریم ها اولویت دارد/ حاکمیت باید دست به تصمیمات سخت و شجاعانه بزند
باهنر: اگر بنزین ۷۰ هزار تومان شود به هر ایرانی ۷ میلیون تومان یارانه تعلق می‌گیرد
زیباکلام: مشکل اصلی بی آبی و بی برقی نیست، بلکه بی اعتمادی مردم است
علی شکوری‌راد: تندروها پس از خالص‌سازی قدرت دچار طغیان شدند؛ اعتماد رهبری هم خدشه‌دار شد
آزاد ارمکی: جامعه می‌خواهد مدرن زندگی کند و در این مسیر هرچه را لازم باشد از سر راه برمی‌دارد

کد مطلب 31530           تاریخ ارسال : 1402/08/29                         نسخه چاپی
رجایی: حاکمیت به دولت بر سر ردصلاحیت ها تذکر بدهد /سکوت رئیسی شایسته نبود

غلامعلی رجایی با اشاره به ردصلاحیت‌ها گفت: به‌نظرم آقای رئیسی در این قضیه سکوت ناشایستی کرد و توقع می‌رفت وقتی در نظرسنجی‌ها متوجه ردصلاحیت‌ها شد خصوصا برای افرادی که در مجلس مثمرثمر بوده‌اند و سابقه ارزشی و انقلابی داشتند دخالت کند.


ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ردصلاحیت گسترده منتقدان دولت از سوی هیأت های اجرایی وزارت کشور، انتقادات زیادی را متوجه دولت رئیسی کرده و حالا نگاه‌ها به شورای نگهبان دوخته شده تا ببینند آیا این منتقدان از گیت شورای نگهبان عبور می‌کنند یا خیر. این درحالی است که اخیرا، رهبر انقلاب در دیدار با اعضای شورای نگهبان بر مشارکت پرشور در انتخابات تاکید کردند و فرمودند: «همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند.»

الویری: در مورد صلاحیت پزشکیان و علی مطهری نظرسنجی شود / مسعود رجوی هم تایید صلاحیت شد ولی رأی نیاورد

رئیسی تنه به تنه احمدی نژاد زد / آمار ردصلاحیت شدگان در هیات های اجرایی ۵ دوره انتخابات مجلس +جدول

در همین راستا، غلامعلی رجایی، چهره سیاسی اصلاح طلب و مشاور مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، در گفتگو با خبرآنلاین می گوید؛ « ما باید بپذیریم که امروز رای‌ها با شناخت، بصیرت و نقادی همراه است و رای‌های تکلیفی به حداقل رسیده است.»

وی با تاکید براینکه برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند، از ردصلاحیت ها انتقاد کرده و می گوید؛«به‌نظر من حالا که رییسی دخالت نمی‌کند باید حاکمیت، نه‌تنها به شورای نگهبان بلکه حتی به دولت تذکر دهد. این کارها را شورای نگهبان انجام نداده و کار دولت است و باید خطایش گرفته شود.»

مشروح گفتگوی غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه به نقل از خبرآنلاین می خوانید؛

****************

* آقای رجایی، اخیرا رهبر انقلاب برای دومین بار در سال جاری بر ضرورت پرشور بودن انتخابات و مشارکت در انتخابات تاکید کردند، به‌نظر شما الزامات افزایش مشارکت در انتخابات چیست؟

تاکید ایشان به شورا بخشی از قضیه است اما شورا با رد صلاحیت افرادی مثل دکتر لاریجانی نشان داده، کار خودش را می‌کند. معتقدم شورای نگهبان باید ملزم شود تا افکار عمومی متوجه شوند و ببینند تذکرها جنبه عملی دارد. نتیجه‌ تذکرها باید این باشد که صلاحیت به بعضی افرادی که وزیر بودند یا چند دوره در مجلس‌بودند، برگردانده شود.

برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند

رد صلاحیت کسانی مثل آقای بیگی(نماینده اول تبریز) یا آقای پزشکیان، عملا نشان داد که دغدغه‌ این نیست که افراد پای صندوق‌های رای جمع شوند و با حذف این دسته از افراد قاعدتا کسانی که دور قبل به ‌آن‌ها رای داده‌اند دیگر پای صندوق نمی‌آیند و به نفر بعدی رای نمی‌دهند.

در انتخابات ایران این‌طور است که گزینه مردم همان یکی دو نفری هستند که هر بار به آن‌ها رای می‌دهند و اگر ۳ نفر معرفی شوند لزوما مردم به هر ۳ نفر، رای نمی‌دهند. حذف افرادی مثل دکتر مطهری و پزشکیان از سوی هیات های اجرایی اگر توسط هیات های نظارت تایید شود، باعث می شود در بعضی شهرها، قاعدتا به این‌که حوزه‌های انتخابات و صندوق‌های رای خلوت شود، کمک شود. برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند، من بارها گفته‌ام وقتی مردم ببینند در ویترین انتخابات چیزی که می‌خواهند نیست، راهشان را به سمت دیگری کج می‌کنند.

رأی ها با شناخت و بصیرت است نه صرفا تکلیفی

مردم حق دارند وقتی کسی را نمی‌شناسند و قبول ندارند صرفا رای تکلیفی ندهند. ما باید بپذیریم که امروز رای‌ها با شناخت، بصیرت و نقادی همراه است و رای‌های تکلیفی به حداقل رسیده است. آگاهی مردم حتی از دهه هشتاد بالاتر رفته و انتخابات جنبه انتقادی‌ پیدا کرده است و کنش نماینده برای مردم مهم است. این حداقل کاری بود که شورای نگهبان با انجام آن می‌تواند باعث شود مردم در دایره انتخابات بمانند.

شورای نگهبان باید دایره را وسیع کند تا کسانی که در انتخابات قبلی ریزش کرده‌بودند برگردند. اما عملا دیدیم برخی افراد شرکت نکردند و گفتند با همین پیش ثبت نام انتخاباتی که انجام شده و ثبت‌نام‌های اولیه که عمل تعجب آوری هم بود، در جهت حذف و رد صلاحیت‌ها حرکت شده است.

به‌نظرم باید ترکیب شورای نگهبان تغیر کند. به‌نظر من این ترکیب همین نتیجه را می‌دهد با این وضع ترکیب شورا، تذکرات هم راه به جایی نخواهند برد. توصیه من به حاکمیت تغیر دادن ترکیب شورای نگهبان است.

انتخابات یک امر اجتماعی است نه مذهبی

* نمی‌توانیم این‌طور پیش‌بینی کنیم که با تاکید مجدد رهبری، فضای انتخابات به سمت بازتر شدن حرکت کند؟

معتقدم تاکیدات در محدوده معینی که حوزه رای‌های تکلیفی و سنتی هاست، عمل می‌کند. ما چند دسته رای داریم که یکی از آن‌ها تکلیفی است. انتخابات یک امر مذهبی و دینی نیست یک امر اجتماعی است. عده‌ای که پای صندوق‌های رای می‌آیند که لزوما افراد متدینی نیستند آن‌ها می‌آیند رای بدهند که ببینند نماینده‌ برایشان در قانون‌گذاری چه کار می‌کند و منتظر عکس‌العمل‌های نماینده حوزه انتخابیه‌اشان، در مواردی مثل آوردن بودجه، ساختن بیمارستان و امکانات زیرساختی و... می‌مانند.

دسته دیگر رای‌های تکلیفی هستند. در رای تکلیفی افرادی بالا می‌آیند و در انتخابات شرکت می‌کنند. نام این افراد در لیست‌هایی به مردم به داده می‌شود و مردم با استفاده از لیست‌ها به کسانی که عضو احزاب مورد نظرشان هستند رای می‌دهند. فقط درصدی از آرا مربوط به رای احزاب است که در همین دسته هم اگر یک پایه از دو پایه احزاب اصلاح طلب‌ها باشند همه آن‌ها خلع شده‌اند یا به تعبیر من به پارکینگ فرستاده شده‌اند و بایگانی شده‌اند.

دغدغه دهه هشتادی‌ها انتخابات نیست

این‌ کارها باعث می‌شود افراد حزب دیگر هم از کنش‌گری باز بمانند مثل بازیکنی که به او توپ داده نشده و با جلسات، دورهمی‌ها، نشست‌ها و کنگره‌ها او را سرگرم کرده‌اند. با این کار در حقیقت ساحت سیاسی حرفی برای کنش‌گری ندارد. پس یک دسته از آرا، رای احزاب است که خود به خود حذف شده است. یک دسته دیگر هم رای‌های خاکستری است که این‌ افراد اساسا مخالف نظام نیستند ولی پایبندی جدی هم به آن ندارند. اگر ببینند نماینده‌ای می‌تواند برای کشور و شهرشان مفید باشد برای انتخاب او پای صندوق رای می آیند وگرنه نمی‌آیند. پس سه دسته رای وجود دارد.

دهه هشتادی‌ها هم که به‌طور کلی با صندوق‌ها بیگانه هستند. سمت و سوی دستگاه رسانه‌ای و تبلیغاتی کشور هم با آن‌ها مخالف است. خصوصا که آن‌ها در یک سال و نیم اخیر نشان دادند دغدغه‌شان مسئله صندوق رای و انتخابات نیست و چیزهای دیگری است.

حاکمیت باید به دولت تذکر بدهد

*عملکرد هیات های اجرایی را چطور ارزیابی می کنید؟

هیات های اجرایی انتخابات مجلس امسال از شگفت‌انگیزترین هیئت‌ اجرایی‌ها در سال‌های اخیر، بودند و دولت خودش دست به کار شد. یعنی حتی اجازه نداد زحمتی به‌عهده شورای نگهبان باشد و هزینه‌ها را خودِ دولت پرداخت کرد. به‌نظرم آقای رئیسی در این قضیه سکوت ناشایستی کرد و توقع می‌رفت وقتی در نظرسنجی‌ها متوجه ردصلاحیت‌ها شد خصوصا برای افرادی که در مجلس مثمرثمر بوده‌اند و سابقه ارزشی و انقلابی داشتند دخالت کند.

باید استدلال خود آقایان را هم دید ولی این‌که همه را براساس بند اول یعنی التزام به نظام رد کنند، قاعدتا حذف دایره منتقدین است. از عجایب است که دولت بخواهد باب انتقاد را با تضعیف نظام یکی بداند و این از اشتباهاتی است که بزرگ‌ترها باید دخالت می‌کردند.

به‌نظر من حالا که رییسی دخالت نمی‌کند باید حاکمیت، نه‌تنها به شورای نگهبان بلکه حتی به دولت تذکر دهد. این کارها را شورای نگهبان انجام نداده و کار دولت است و باید خطایش گرفته شود. هم‌چنین توقع می‌رفت و می‌رود که مجلس شدیدتر و تندتر با دولت برخورد کند و از وزیر کشور درباره رد صلاحیت نمایندگان مستقل، معتدل و غیرهم‌سو با دولت هستند نقد جدی کند و از وزیرکشور پاسخش را دریافت کند. من فکر می‌کنم قضیه تاحدی مهم است که اگر نمایندگان نتیجه نگیرند می‌توانند سوال کنند.

انتخابات امسال کم‌فروغ‌تر خواهد بود اگر....

* آقای رجایی، اگر فضا برای انتخابات امسال رقابتی نشود و یک رقابت درون جریانی به‌وجود بیاید، تا چه میزان به مشارکت آسیب وارد می‌شود؟

همین حالا هم آسیب زده است. تا همین حالا هم با پیش ثبت نام انتخابات کار خود را کرده است و مطمئن باشید انتخابات پرفروغی نخواهیم داشت و حتی پیش‌بینی می‌شود که از انتخابات پیشین‌ هم، کم فروغ‌تر باشد. بخشی‌ از علت آن‌ هم برمی‌گردد به تحولات و جریاناتی که در یک سال و نیم اخیر برای مرگ مرحوم مهسا امینی داشتیم. من فکر می‌کنم در روی این پاشنه خواهد چرخید و انتخابات از دور قبل هم متاسفانه کم فروغ‌تر خواهد بود


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب