0:41 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  درباره یک نطق و حاشیه های آن

تعجب آنجاست که برخی از این دوستان نوشته اند که نماینده حق دخالت در امور شورای شهر را ندارد ! یاللعجب نماینده ای که حق تفحص از شورای عالی امنیت ملی کشور را دارد حق دخالت در شورای شهر یک شهر یک میلیون نفری را ندارد ! من نمیدانم دوستانی که چنین افاضاتی را این روزها میفرمایند حداقل در عمر مبارکشان یکی دوتا کتاب یا حداقل مجله و روزنامه را نخوانده اند ؟ یعنی فردی که اسم خودش را فعال سیاسی و مطبوعاتی می گذارد حتی یکبار لای کتاب قانون اساسی کشور را باز نکرده است ؟

 اخبار عمومی
واکنش علی لاریجانی به اظهارات نتانیاهو: ملت آمریکا حق دارند خودکشی کنند
درخواست محسنی اژه‌ای از شکات خصوصی: بزرگواری کنند و ببخشند
نماینده مجلس: متن توافق با آژانس را خواندیم، انطباق با مصوبه مجلس در آن لحاظ شده/ تمدید اسنپ‌بک مطلقاً به صلاح نیست
شورای عالی امنیت ملی «توافق قاهره» را تائید کرد
چرا صادق زیباکلام معتقد است انگلیسی ها باید بر دنیا حکومت کنند؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اگر توافق با آژانس مطابق قانون باشد، مجلس از آن حمایت می‌کند
نامه عجیب احمدی نژاد به رییس کل بانک مرکزی: به بابک زنجانی پول بدهید وگرنه برکنار می شوید
سخنگوی دولت: رئیس‌جمهور حقیقت را با مردم در میان گذاشت/ پزشکیان با وضع کنونی نمی‌تواند بار توسعه را به دوش بکشد
معاون وزیر کشور: برپایی تجمعات در قالب طرح جدید به مجوز نیاز ندارد
اسماعیل کوثری: امروز نسبت به پیش از جنگ آماده تر هستیم اما این میزان کافی نیست
اطلاعات اسرائیل: برنامه هسته ای ایران نابود نشده
محمد مهاجری: دولت پزشکیان با چنگ‌ و دندان کشور را نگه داشته‌ است/ چرا در رفع فیلترینگ تعلل می کنید؟
هشدار نماینده مجلس به عراقچی: اگر خطایی کنی استیضاح و دادگاهی‌ات می‌کنیم
قوه قضاییه: مصطفی تاجزاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده
زیدآبادی: ای کاش رفتار حکومت پیش‌بینی‌پذیر بود تا مردم اینطور حیران و سرگردان نباشند
اصرار گروسی به ازسرگیری بازرسی ها از ایران: امکان حمله کاهش می یابد/ به پیشرفت هایی دست یافته ایم/ کار من محکوم کردن نیست
شهرام شب پره پیشنهاد 500 هزار دلاری تلویزیون را نپذیرفت ؟!
کیهان سرانجام مطلبی علیه مهدی نصیری منتشر کرد
سخنگوی دولت : لغو کنسرت همایون شجریان، در اختیار دولت نبود ؛ متأسفیم
عراقچی: رد و بدل شدن پیام‌ها با آمریکا از طریق واسطه‌ها ادامه دارد
یادداشت مشترک سه فعال سیاسی درباره بازگشت بابک زنجانی؛ مردم سرمایه‌دار سوگلی و نمایشی نمی‌خواهند
استقبال نماینده مجلس از لغو کنسرت شجریان: درود به دکتر زاکانی!
علی باقری معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی شد
نامه عراقچی به شورای امنیت درباره مکانیسم ماشه: با قاطعیت پاسخ خواهیم داد
انتقاد علی مطهری از واکنش صداوسیما به بیانیه جبهه اصلاحات: تفرقه زمینه ساز حمله مجدد به خاک ایران است
نماینده مجلس: از NPT خارج می شویم ؛ هرگونه مذاکره با امریکا و سه کشور اروپایی قطع خواهد شد ؛ همکاری نظارتی با آژانس را هم قطع خواهیم کرد
واکنش علی مطهری به بازنشر مصاحبه‌اش توسط ترامپ
محسن کوهکن: داشتن تلفن همراه یعنی این که شما یک نتانیاهو یا ترامپ همراهتان است!
واکنش محسنی اژه ای به بیانیه جبهه اصلاحات: اعلام پشیمانی کنند؛ دادستان تهران هم به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند
محمد صدر عضو مجمع تشخیص: با اطلاع می‌گویم روسیه اطلاعات پدافندی ایران را به اسرائیل داد/ حادثه رئیسی کار اسرائیل بود
نماینده مجلس: برای خروج از NPT عجله نمی‌کنیم / برای خروج از ان‌پی‌تی یا بستن تنگه هرمز کل نظام تصمیم می‌گیرد
معاون دفتر رئیس جمهوری: رفع فیلترینگ اکثر پلتفرم ها تا پایان سال انجام می شود
وزیر ارتباطات: از کیفیت اینترنت رضایت نداریم؛ ارتقای شبکه یک «مطالبه ملی» است
همسر شهید عباسی: یک دستم زیر آوار مانده بود/ صورت همسرم پر از گرد و غبار، شبیه عکس آزادی خرمشهر بود
سرلشکر صفوی: احتمال وقوع جنگ تازه وجود دارد/ باید برای بدترین سناریو آماده باشیم
استاندار مازندران و جنگی که پایان ندارد ؛ مردم از خجالت افراطی‌ها درآمده‌اند
ادعای ترامپ: من کسی بودم که تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کردم
دکتر سریع‌القلم: سه سناریو پیش روی ایران است؛ توافق، جنگ و اعتراضات شدید داخلی یا ...
هاشمی طباء: کشور در وضعیت شبه بحران به سر می‌برد / برخی می‌خواهند هسته سخت نظام بودن خودشان را ثابت کنند
نامه حزب موتلفه به پزشکیان برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور
 گفتــگو
توصیه ظریف به ترامپ: به بی‌بی گوش نده!
رئیس جبهه اصلاحات: کسی نگفته انرژی هسته ای حق مسلم نیست، اما رفع کامل تحریم ها اولویت دارد/ حاکمیت باید دست به تصمیمات سخت و شجاعانه بزند
باهنر: اگر بنزین ۷۰ هزار تومان شود به هر ایرانی ۷ میلیون تومان یارانه تعلق می‌گیرد
زیباکلام: مشکل اصلی بی آبی و بی برقی نیست، بلکه بی اعتمادی مردم است
علی شکوری‌راد: تندروها پس از خالص‌سازی قدرت دچار طغیان شدند؛ اعتماد رهبری هم خدشه‌دار شد
آزاد ارمکی: جامعه می‌خواهد مدرن زندگی کند و در این مسیر هرچه را لازم باشد از سر راه برمی‌دارد
ضرغامی: امروز ۱۰ برابر بی‌حجاب در خیابان‌هاست، آیا نظام تضعیف شده است؟ والله نظام امروز مقتدرتر است
مرعشی: خطری به نام تجزیه ایران وجود ندارد/ قدرت‌های اصلی جهان تصمیم گرفته‌اند که جغرافیای منطقه ما تغییر نکند
حقیقت‌پور: وقت آزادی های اجتماعی سیاسی فرا رسیده است/ باید صدا و سیما را شخم زد و بذر خوب در آن کاشت
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟

کد مطلب 31530           تاریخ ارسال : 1402/08/29                         نسخه چاپی
رجایی: حاکمیت به دولت بر سر ردصلاحیت ها تذکر بدهد /سکوت رئیسی شایسته نبود

غلامعلی رجایی با اشاره به ردصلاحیت‌ها گفت: به‌نظرم آقای رئیسی در این قضیه سکوت ناشایستی کرد و توقع می‌رفت وقتی در نظرسنجی‌ها متوجه ردصلاحیت‌ها شد خصوصا برای افرادی که در مجلس مثمرثمر بوده‌اند و سابقه ارزشی و انقلابی داشتند دخالت کند.


ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ردصلاحیت گسترده منتقدان دولت از سوی هیأت های اجرایی وزارت کشور، انتقادات زیادی را متوجه دولت رئیسی کرده و حالا نگاه‌ها به شورای نگهبان دوخته شده تا ببینند آیا این منتقدان از گیت شورای نگهبان عبور می‌کنند یا خیر. این درحالی است که اخیرا، رهبر انقلاب در دیدار با اعضای شورای نگهبان بر مشارکت پرشور در انتخابات تاکید کردند و فرمودند: «همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند.»

الویری: در مورد صلاحیت پزشکیان و علی مطهری نظرسنجی شود / مسعود رجوی هم تایید صلاحیت شد ولی رأی نیاورد

رئیسی تنه به تنه احمدی نژاد زد / آمار ردصلاحیت شدگان در هیات های اجرایی ۵ دوره انتخابات مجلس +جدول

در همین راستا، غلامعلی رجایی، چهره سیاسی اصلاح طلب و مشاور مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، در گفتگو با خبرآنلاین می گوید؛ « ما باید بپذیریم که امروز رای‌ها با شناخت، بصیرت و نقادی همراه است و رای‌های تکلیفی به حداقل رسیده است.»

وی با تاکید براینکه برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند، از ردصلاحیت ها انتقاد کرده و می گوید؛«به‌نظر من حالا که رییسی دخالت نمی‌کند باید حاکمیت، نه‌تنها به شورای نگهبان بلکه حتی به دولت تذکر دهد. این کارها را شورای نگهبان انجام نداده و کار دولت است و باید خطایش گرفته شود.»

مشروح گفتگوی غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه به نقل از خبرآنلاین می خوانید؛

****************

* آقای رجایی، اخیرا رهبر انقلاب برای دومین بار در سال جاری بر ضرورت پرشور بودن انتخابات و مشارکت در انتخابات تاکید کردند، به‌نظر شما الزامات افزایش مشارکت در انتخابات چیست؟

تاکید ایشان به شورا بخشی از قضیه است اما شورا با رد صلاحیت افرادی مثل دکتر لاریجانی نشان داده، کار خودش را می‌کند. معتقدم شورای نگهبان باید ملزم شود تا افکار عمومی متوجه شوند و ببینند تذکرها جنبه عملی دارد. نتیجه‌ تذکرها باید این باشد که صلاحیت به بعضی افرادی که وزیر بودند یا چند دوره در مجلس‌بودند، برگردانده شود.

برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند

رد صلاحیت کسانی مثل آقای بیگی(نماینده اول تبریز) یا آقای پزشکیان، عملا نشان داد که دغدغه‌ این نیست که افراد پای صندوق‌های رای جمع شوند و با حذف این دسته از افراد قاعدتا کسانی که دور قبل به ‌آن‌ها رای داده‌اند دیگر پای صندوق نمی‌آیند و به نفر بعدی رای نمی‌دهند.

در انتخابات ایران این‌طور است که گزینه مردم همان یکی دو نفری هستند که هر بار به آن‌ها رای می‌دهند و اگر ۳ نفر معرفی شوند لزوما مردم به هر ۳ نفر، رای نمی‌دهند. حذف افرادی مثل دکتر مطهری و پزشکیان از سوی هیات های اجرایی اگر توسط هیات های نظارت تایید شود، باعث می شود در بعضی شهرها، قاعدتا به این‌که حوزه‌های انتخابات و صندوق‌های رای خلوت شود، کمک شود. برای افزایش مشارکت باید الزامات مشارکت‌ حداکثری را فراهم کنند، من بارها گفته‌ام وقتی مردم ببینند در ویترین انتخابات چیزی که می‌خواهند نیست، راهشان را به سمت دیگری کج می‌کنند.

رأی ها با شناخت و بصیرت است نه صرفا تکلیفی

مردم حق دارند وقتی کسی را نمی‌شناسند و قبول ندارند صرفا رای تکلیفی ندهند. ما باید بپذیریم که امروز رای‌ها با شناخت، بصیرت و نقادی همراه است و رای‌های تکلیفی به حداقل رسیده است. آگاهی مردم حتی از دهه هشتاد بالاتر رفته و انتخابات جنبه انتقادی‌ پیدا کرده است و کنش نماینده برای مردم مهم است. این حداقل کاری بود که شورای نگهبان با انجام آن می‌تواند باعث شود مردم در دایره انتخابات بمانند.

شورای نگهبان باید دایره را وسیع کند تا کسانی که در انتخابات قبلی ریزش کرده‌بودند برگردند. اما عملا دیدیم برخی افراد شرکت نکردند و گفتند با همین پیش ثبت نام انتخاباتی که انجام شده و ثبت‌نام‌های اولیه که عمل تعجب آوری هم بود، در جهت حذف و رد صلاحیت‌ها حرکت شده است.

به‌نظرم باید ترکیب شورای نگهبان تغیر کند. به‌نظر من این ترکیب همین نتیجه را می‌دهد با این وضع ترکیب شورا، تذکرات هم راه به جایی نخواهند برد. توصیه من به حاکمیت تغیر دادن ترکیب شورای نگهبان است.

انتخابات یک امر اجتماعی است نه مذهبی

* نمی‌توانیم این‌طور پیش‌بینی کنیم که با تاکید مجدد رهبری، فضای انتخابات به سمت بازتر شدن حرکت کند؟

معتقدم تاکیدات در محدوده معینی که حوزه رای‌های تکلیفی و سنتی هاست، عمل می‌کند. ما چند دسته رای داریم که یکی از آن‌ها تکلیفی است. انتخابات یک امر مذهبی و دینی نیست یک امر اجتماعی است. عده‌ای که پای صندوق‌های رای می‌آیند که لزوما افراد متدینی نیستند آن‌ها می‌آیند رای بدهند که ببینند نماینده‌ برایشان در قانون‌گذاری چه کار می‌کند و منتظر عکس‌العمل‌های نماینده حوزه انتخابیه‌اشان، در مواردی مثل آوردن بودجه، ساختن بیمارستان و امکانات زیرساختی و... می‌مانند.

دسته دیگر رای‌های تکلیفی هستند. در رای تکلیفی افرادی بالا می‌آیند و در انتخابات شرکت می‌کنند. نام این افراد در لیست‌هایی به مردم به داده می‌شود و مردم با استفاده از لیست‌ها به کسانی که عضو احزاب مورد نظرشان هستند رای می‌دهند. فقط درصدی از آرا مربوط به رای احزاب است که در همین دسته هم اگر یک پایه از دو پایه احزاب اصلاح طلب‌ها باشند همه آن‌ها خلع شده‌اند یا به تعبیر من به پارکینگ فرستاده شده‌اند و بایگانی شده‌اند.

دغدغه دهه هشتادی‌ها انتخابات نیست

این‌ کارها باعث می‌شود افراد حزب دیگر هم از کنش‌گری باز بمانند مثل بازیکنی که به او توپ داده نشده و با جلسات، دورهمی‌ها، نشست‌ها و کنگره‌ها او را سرگرم کرده‌اند. با این کار در حقیقت ساحت سیاسی حرفی برای کنش‌گری ندارد. پس یک دسته از آرا، رای احزاب است که خود به خود حذف شده است. یک دسته دیگر هم رای‌های خاکستری است که این‌ افراد اساسا مخالف نظام نیستند ولی پایبندی جدی هم به آن ندارند. اگر ببینند نماینده‌ای می‌تواند برای کشور و شهرشان مفید باشد برای انتخاب او پای صندوق رای می آیند وگرنه نمی‌آیند. پس سه دسته رای وجود دارد.

دهه هشتادی‌ها هم که به‌طور کلی با صندوق‌ها بیگانه هستند. سمت و سوی دستگاه رسانه‌ای و تبلیغاتی کشور هم با آن‌ها مخالف است. خصوصا که آن‌ها در یک سال و نیم اخیر نشان دادند دغدغه‌شان مسئله صندوق رای و انتخابات نیست و چیزهای دیگری است.

حاکمیت باید به دولت تذکر بدهد

*عملکرد هیات های اجرایی را چطور ارزیابی می کنید؟

هیات های اجرایی انتخابات مجلس امسال از شگفت‌انگیزترین هیئت‌ اجرایی‌ها در سال‌های اخیر، بودند و دولت خودش دست به کار شد. یعنی حتی اجازه نداد زحمتی به‌عهده شورای نگهبان باشد و هزینه‌ها را خودِ دولت پرداخت کرد. به‌نظرم آقای رئیسی در این قضیه سکوت ناشایستی کرد و توقع می‌رفت وقتی در نظرسنجی‌ها متوجه ردصلاحیت‌ها شد خصوصا برای افرادی که در مجلس مثمرثمر بوده‌اند و سابقه ارزشی و انقلابی داشتند دخالت کند.

باید استدلال خود آقایان را هم دید ولی این‌که همه را براساس بند اول یعنی التزام به نظام رد کنند، قاعدتا حذف دایره منتقدین است. از عجایب است که دولت بخواهد باب انتقاد را با تضعیف نظام یکی بداند و این از اشتباهاتی است که بزرگ‌ترها باید دخالت می‌کردند.

به‌نظر من حالا که رییسی دخالت نمی‌کند باید حاکمیت، نه‌تنها به شورای نگهبان بلکه حتی به دولت تذکر دهد. این کارها را شورای نگهبان انجام نداده و کار دولت است و باید خطایش گرفته شود. هم‌چنین توقع می‌رفت و می‌رود که مجلس شدیدتر و تندتر با دولت برخورد کند و از وزیر کشور درباره رد صلاحیت نمایندگان مستقل، معتدل و غیرهم‌سو با دولت هستند نقد جدی کند و از وزیرکشور پاسخش را دریافت کند. من فکر می‌کنم قضیه تاحدی مهم است که اگر نمایندگان نتیجه نگیرند می‌توانند سوال کنند.

انتخابات امسال کم‌فروغ‌تر خواهد بود اگر....

* آقای رجایی، اگر فضا برای انتخابات امسال رقابتی نشود و یک رقابت درون جریانی به‌وجود بیاید، تا چه میزان به مشارکت آسیب وارد می‌شود؟

همین حالا هم آسیب زده است. تا همین حالا هم با پیش ثبت نام انتخابات کار خود را کرده است و مطمئن باشید انتخابات پرفروغی نخواهیم داشت و حتی پیش‌بینی می‌شود که از انتخابات پیشین‌ هم، کم فروغ‌تر باشد. بخشی‌ از علت آن‌ هم برمی‌گردد به تحولات و جریاناتی که در یک سال و نیم اخیر برای مرگ مرحوم مهسا امینی داشتیم. من فکر می‌کنم در روی این پاشنه خواهد چرخید و انتخابات از دور قبل هم متاسفانه کم فروغ‌تر خواهد بود


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب