2:4 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  احضاریه ای برای ترامپ !

با شنیدن فرمایشات جناب متکی و داستان فرستادن این احضاریه برای ترامپ و نتانیاهو من فکر می کنم که سطح شعور سیاسی فردی مانند امیرخان متقی وزیرخارجه طالبان خیلی بیشتر از امثال متکی است که زمانی سکاندار وزارت خارجه این کشور بزرگ بوده اند ! بارها و بارها نوشته ام : برخی افراد اگر حرف زدن بلد نیستند حداقل حرف نزدن که بلدند ؟ چرا باید یک مقام مثلا دیپلمات و نماینده پارلمان و عضو مهمترین کمیسیون مجلس طوری حرف بزند که مضحکه خاص و عام شود؟

 اخبار عمومی
سرلشکر عبداللهی: سپر دفاعی آمریکا بشوید، خواهید سوخت
سرپرست وزارت دفاع: به تعبیر رهبر شهید انقلاب اسلامی، «نباید با لالایی دشمن خوابمان ببرد»
پاسخ وزارت امور خارجه ایران به اظهارات اخیر پادشاه بحرین درباره اسلام
هشدار فرمانده نیروهای آمریکا در اروپا: دیگر نمی توانیم با ناوشکن ها، موشک های ایران را ضد اسرائیل رهگیری کنیم
قانونگذار آمریکایی: ترامپ، نادان و دروغگو است
یوسف پزشکیان: هشیار باشیم در دام تفرقه‌افکنان مواجب بگیر یا گمراه نیفتیم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
ادعای ترامپ درباره ادامه حملات به ایران/ در نهایت آنها هیچ گزینه‌ای جز عقب‌نشینی نخواهند داشت
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اوکراین به زودی می‌فهمد ایران اقدامی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد
مجلس مصادیق جنایات جنگی را تعیین کرد
مقام‌های پاکستانی: ترامپ ممکن است دستور حمله زمینی به ایران را صادر کند
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا درباره محاصره دریایی: هشدار می‌دهیم این اقدام آمریکا به منزله توسعه جنگ در منطقه تلقی می‌گردد
چه تعداد نظامی آمریکایی در جنگ علیه ایران کشته شدند؟
حکم نهایی پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
فلاحت‌پیشه خطاب به ولایتی: ایران تاوان جنگ‌هایی را می‌دهد که هیچ ربطی به منافع ملت ندارد/ ما یک کشور دوست نداریم
حدادعادل: رهبر معظم انقلاب با سه فرزند در یک آپارتمان ۱۰۰ متری زندگی می‌کرد
سانسور به پزشکیان رسید/ صداوسیما را نجات دهید
پاسخ صداوسیما به اعتراض دولت: این اتهام ناروا است! /«مواضع انقلابی» روسای محترم قوا منتشر و تبیین می شود
قالیباف: ما آماده‌ایم/ روی هوش ما اندازه آی‌کیوی خودتان حساب کردید؟
سخنگوی دولت: دولت برنامه‌ای برای تغییر نرخ بنزین ندارد
رئیس قوه قضاییه: به هیچ وجه در هیچ یک از رسیدگی‌های قضایی، سوگیری سیاسی نداریم
محسن رضایی: شرایط «هم مذاکره و هم جنگ» تمام شده است/ ایران وارد فاز تهاجمی می شود
سناتور آمریکایی: صدها سرباز مجروح وخیم در جنگ علیه ایران داریم
عضو کمیسیون اجتماعی: چه کرده‌ایم که به سراغ فیلترینگ می رویم/ یک مافیای بسیار پرسود در حوزه فیلترینگ شکل گرفته
وزیر جنگ پیشین اسرائیل: تل آویو به هیچ یک از اهداف اعلامی خود علیه ایران دست پیدا نکرد
غریب آبادی: همه تعهدات‌مان را متوقف کرده‌ایم و الان هیچ یک از آنها را اجرا نمی‌کنیم
رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد
ظریف خطاب به ترامپ: مشاورانِ بی‌مقدارت را برکنار کن
سرلشکر صفوی: سال ۷۶، ما ۲۰۰۰ موشک داشتیم، حضرت آقا آن زمان فرمودند باید چند ده هزار موشک برای چندین ماه جنگ داشته باشیم
نماینده مجلس: زمان آن رسیده که ایران بمب هسته‌ای را بسازد
احمدی‌نژاد با دوستان و همکارانش دیدار کرد (+ عکس)
ظریف: عافیت‌طلبی یعنی برای حفظ جایگاه خود نگذاری مشکل کشور حل شود
ادعای ترامپ: بر تنگه هرمز کنترل خواهیم داشت؛ ما همه چیز را از ایران می‌گیریم
سپاه: به هیچ عنوان نمی‌گذاریم آمریکا در تنگه هرمز دخالت کند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در واکنش به ترامپ: نیازی به کارگر خارجی نداریم
روزنامه همشهری: نهادهای نظامی و امنیتی واحدهایی را برای کشتن قاتلان رهبر شهید ایجاد کنند
سپاه: حمله سنگین به سکوهای سوخت‌گیری ناوهای آمریکایی در عمان
ضرغامی، علت مرگ لیندسی گراهام را اعلام کرد
علی ربیعی تندروها با مجاهدین خلق و داعش مقایسه کرد
کیهان : «پل ملک فهد» عربستان را با موشک بزنید
 گفتــگو
قالیباف: یک ساعت بعد از بمباران متوجه شهادت آقا شدیم / اول قرار شد 8 صبح فردا خبر شهادت اعلام شود اما بعد از گفتگو با شهید لاریجانی، در سحر اعلام شد
گفت‌وگو با ماشاءالله شمس‌الواعظین / تندروها و سرنوشت مذاکرات
آینده سیاسی مسعود پزشکیان به روایت جلایی پور/ طبق نظر سنجی‌ها هفتاد درصد مردم طالب پایان عزتمندانه جنگ هستند
حقیقت پور: نگاه آخرالزمانی تندروها قابل قبول نیست/ به خاطر نگاه غلط آن‌ها کشور روزانه ۵۰۰ میلیون دلار آسیب می‌بیند
حمیدرضا جلایی پور: تندروها می‌خواهند رهبری را مصادره کنند/ آنها توجه ندارند جمهوری اسلامی، حکومت نود میلیون ایرانی هم هست
سعید لیلاز: ایران برای آمریکا لقمه‌ای سخت و گلوگیر است / لاریجانی در مهرماه می دانست جنگ خواهد شد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
راهکار محمد سلامتی برای خروج از بحران تن دادن به تغییرات کلی مانند تغییر موضع در قانون کار و حق رأی زنان در گذشته
کامبیز نوروزی، حقوقدان: طرح صیانت ۲، نقض آشکار حقوق اساسی ملت است
پیش بینی جلایی پور از احتمال توافق ایران و آمریکا/ جنایت، از فراخوان پهلوی و حمایت ترامپ شروع شد

کد مطلب 25356           تاریخ ارسال : 1399/04/21                         نسخه چاپی
هاشمی: اختیار داشتم دو هفته تعطیل می‌کردم

رئیس شورای شهر تهران می‌گوید اگر در مقابله با کرونا در تهران اختیار داشت، فعالیت‌ها را تا دو هفته تعطیل می‌کرد و محدودیت‌ها را آنقدر ادامه می‌داد تا آمارها رو به افول برود.


به گزارش تابناک، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با روزنامه جام جم به این سوال که اگر برای مدیریت بحران کرونا در پایتخت دارای اختیار لازم بود، چه می‌کرد، پاسخ داد. مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانیم.

به‌تازگی اعلام کرده‌اید تهران باید دوهفته قرنطینه شود، یعنی اوضاع تا این حد خراب است؟
ما در ابتدای شناسایی کرونا در کشور و بعد از اوج‌گیری بیماری در ماه اسفند، با ایجاد محدودیت‌هایی که در فروردین اعمال کردیم و با تبلیغاتی که انجام شد و البته تعطیلات عید نوروز که به کمک آمد، توانستیم آمار ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را کم کنیم. در واقع تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت تجربه خوبی به دست آوردیم و عملکرد موفقی داشتیم، ولی به دلیل مسائل اقتصادی و تصمیم دولت به بازگشایی کسب‌وکارها، این دستاوردها ضعیف شد. یادتان هست که رئیس جمهور در هر جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی بخشی از فعالیت‌های اقتصادی را مجاز اعلام می‌کرد تا کم‌کم کار به بازگشایی مساجد و صحن‌ها و در نهایت حذف همه محدودیت‌ها رسید.این باعث شد با یک فاصله از بازگشایی‌ها، در ماه خرداد بیماری دوباره رو به افزایش برود و کار به وضعیت امروز بکشد. به نظر من باید همان راهی را که از ابتدا آغاز کردیم ادامه می‌دادیم تا آمار فوتی‌ها به صفر برسد. در دو ماه اول شروع بیماری فوتی‌های کرونایی در تهران حدود صد نفر بود که به ۱۲۰ نفر هم رسید، ولی اواخر اردیبهشت به ۲۰ نفر و حتی یک روز به ۹ فوتی رسیدیم. این همزمان بود با شروع بازگشایی‌ها و افزایش مجدد آمارها.

شما تاکید به اعمال قرنطینه دارید. وقتی آن زمان دولت زیر بار قرنطینه نرفت حالا چطور می‌رود؟
من تاکیدی به قرنطینه ندارم.

ولی در خبرهایی که از شما نقل شده از واژه قرنطینه استفاده شده و حتی بازتاب بین‌المللی هم داشته است.
من نمی‌گویم قرنطینه، چون قرنطینه معنای ویژه‌ای دارد. من می‌گویم بازگشت محدودیت‌ها مثل آنچه در فروردین و اردیبهشت بود. در واقع محدودیت‌هایی در حد عید نوروز.

چرا مسؤولان ما با واژه قرنطینه مشکل دارند؟
قرنطینه معنا و مفهوم ویژه و رده‌های مختلفی دارد. پس باید اول قرنطینه را تعریف کنند و سپس بگویند با کدام بخش آن مشکل دارند.

انگار قرنطینه در ذهن مسؤولان ما یک بار سیاسی دارد، برای همین سعی می‌کنند زیر بار آن نروند.
بله، چون قرنطینه فعالیت‌های اقتصادی را کاملا مختل می‌کند، بیکاری را بالا می‌برد و مردم مشکل پیدا می‌کنند. پس دولت تلاش می‌کند بین اقتصاد و مبارزه با ویروس، وسط را بگیرد و گاهی به این سمت و گاهی به آن سمت بیفتد تا دو طرف ماجرا لطمه نخورند. ولی به نظرم باید ابتدا تعداد مبتلایان و فوتی‌ها را کم کرد و سپس دنبال آغاز فعالیت‌های اقتصادی بود.

با این توضیح، پرهیز از قرنطینه را می‌شود درک کرد، اما اصرار به برقراری طرح ترافیک در تهران را نه. شما یک بار به اعتراض گفته بودید اگر مسافران مترو از یک میلیون نفر گذشت دیگر سلامت مردم مهم است، نه طرح ترافیک. شما این را گفتید ولی هیچ اتفاقی نیفتاد!
موضوع طرح ترافیک البته پیچیدگی‌های زیادی دارد. اولا باید بررسی کرد وقتی طرح ترافیک نیست آیا مردم بیش از حد در شهر تردد نمی‌کنند یا باعث افزایش حجم تردد خودروها و افزایش ترافیک نمی‌شود؟ یا این که وقتی طرح نیست وضعیت آلودگی هوا چطور است؟ اینها موضوعاتی است که باید درباره آن در ستاد مقابله با کرونا بحث شود و ستاد درباره‌اش چند جلسه جدی برگزار کرده و هر تصمیمی گرفت به ما ابلاغ کند چون اگر قرار باشد ما در شورای شهر تصمیم بگیریم در استانداری یا ستاد ملی مقابله با کرونا وتو می‌شود و طبیعتا وقتی جلوی تصمیم‌مان گرفته می‌شود ما ضایع می‌شویم.

شما تا به حال چند بار ضایع شده‌اید؟
خیلی. چون ما در شورا اختیارات‌مان کم است زیاد ضایع می‌شویم.

فکر نمی‌کنید تصمیمات کرونایی در تهران یکدست نیست و چندصدایی وجود دارد؟
نه اتفاقا. وقتی رئیس جمهور، ستاد ملی را تشکیل دهد و تصمیمی بگیرد، همه تابع هستند. من فکر نمی‌کنم چندصدایی وجود داشته باشد. با وضعیتی هم که پیش آمده و تعداد فوتی‌ها که افزایش یافته است، به نظرم همه تابع تصمیمات وزیر بهداشت خواهند بود که امیدوارم ایشان جدی وارد گود شوند و همه آن چیزهایی را که لازم است به آقای رئیس جمهور بگویند و ستاد تصمیم‌گیری کند.

شما الان چند بار از کلمه «جدی» استفاده کردید. یعنی معتقدید ستاد، وزیر یا جلسات جدی نیست؟
یک زمانی است که احساس می‌کنند با ویروس مبارزه شده و بیماری دارد کم‌کم از بین می‌رود، آن وقت است که مبارزه شل می‌شود. این حس در خرداد به همه مسؤولان دست داد که ایران کار ارزنده‌ای انجام داد، مبارزه کرد و نتیجه گرفت در حالی که کشورهایی هستند که هنوز در بدبختی هستند. ولی در خرداد معلوم شد که ما زود غره شدیم و این غرور به ما صدمه زد، پس باید سریع از این غرور برگردیم و اشتباه‌مان را جبران کنیم. مسؤولان بهداشتی کشور باید اینها را بگوید و ستاد ملی هم باید اینها را بشنود و تصمیم بگیرد.

ما حس می‌کنیم در باب گسترش مجدد کرونا در کشور، دولت و ستاد ملی قصد دارند همه تقصیرها را گردن مردم بیندازند. نظر شما چیست؟
دولت نزدیک به آخر کار است و نباید با این حرف‌ها اذیتش کرد. باید بگذاریم این مدت باقیمانده هم طی شود و ببینیم مردان دیگری که می‌آیند چه کار می‌کنند.

من به عنوان یک شهروند می‌بینم که دولت مردم را مقصر می‌داند؛ ‌به خاطر ماسک ‌نزدن، به خاطر گشت و گذار در پاساژها و مراکز تفریحی، به خاطر سفرهای غیرضروری و شرکت در عزا و عروسی و هزار چیز دیگر، اما هرگز نمی‌گوید خودش به عنوان ستاد ملی، مرجعی است که به همه این فعالیت‌ها مجوز داده. نظر شما چیست، شما تقصیرها را چطور بین دولت و ملت تقسیم می‌کنید؟
معتقدم سهم دولت بیشتر است، چون دولت باید حالتی را ایجاد کند تا مردم بترسند و رعایت کنند. به نظرم در اوج‌گیری دوباره کرونا تقصیر مردم ۳۰ درصد است و سهم دولت ۷۰ درصد، چون یکدفعه تصمیماتش را به نفع کرونا شل کرد و به ویروس رانت داد. حالا آقای رئیسی باید به میدان بیایند و این رانت را از کرونا بگیرند.

شما با همه چیز شوخی می‌کنید، حتی با کرونا! راستی آقای هاشمی تعداد مرگ‌های جمعه ۱۴۲ نفر است.
چقدر کم شد، ‌شاید کرونا جمعه‌ها تعطیل است! به نظرم اگر این آمارها را نگویند بهتر است، چون دوباره تصور می‌شود ویروس زمین خورده است.

آخر نمی شود که آمار نداد!
شوخی کردم.

از شوخی گذشته، تکلیف طرح ترافیک در تهران بالاخره چه می‌شود؟
طرح ترافیک در اختیار شورای عالی ترافیک است، نه ما. شورای عالی ترافیک تهران به ریاست شهردار برگزار می‌شود که عضو ستاد ملی کرونا است. پس این مسؤولان باید بررسی کنند میان آلودگی هوا، ترافیک و لغو طرح ترافیک چه رابطه‌ای وجود دارد و باید بررسی کنند با وجود طرح ترافیک مردم به چه اندازه به سمت حمل و نقل عمومی می‌آیند. الان عدد استفاده روزانه از مترو در تهران به یک میلیون نفر رسیده است. این عدد قبل از کرونا حدود دو میلیون نفر بود. ولی اواخر فروردین تعداد سفرها به ۲۰۰ هزار مورد رسید که عالی بود. پس باید بررسی کنند وقتی بازگشایی‌ها هست ولی طرح نیست آیا مترو خلوت‌تر می‌شود یا نه. اگر حمل و نقل عمومی بعد از لغو طرح ترافیک خلوت‌تر شود و مثلا تعداد مسافران به ۳۰۰ هزار نفر برسد پیامش این است که طرح باید لغو شود.

شما مرتب می‌گویید این کار و آن کار باید انجام شود. دیگر کی؟ زمان از دست رفت.
این کارها را باید ستاد مقابله با کرونا انجام دهد. باید کارشناسان را سریع فعال کند، بررسی‌ها را انجام دهد و تصمیم بگیرد.

آیا شورای شهر تهران را در تصمیمات کرونایی بازی می‌دهند یا شما و شورایی‌ها برای دل خودتان اظهار نظر می‌کنید؟ اصلا چرا بررسی‌های طرح ترافیکی را به شما محول نمی‌کنند؟
دولت و ستاد ملی کرونا در هر استان اختیار تصمیم‌گیری را به استانداری داده است. در تهران لااقل علتش این است که بیش از ۴۳ شهر وجود دارد و تصمیم‌گیری‌ها باید متمرکز باشد. البته در تهران می‌توانستند اختیار طرح ترافیک را به شهرداری و شورای شهر بدهند که اگر می‌دادند، ما توانش را داشتیم و تصمیم‌گیری می‌کردیم.

فرض کنید در مقابله با کرونا به شخص شما اختیار می‌دادند. چه تصمیمی برای تهران می‌گرفتید؟
من فعالیت‌ها را تا دو هفته تعطیل می‌کردم و محدودیت‌ها را آنقدر ادامه می‌دادم تا آمارها رو به افول برود. آن وقت وقتی شمار فوتی‌ها به صفر رسید فعالیت‌ها را بازگشایی می‌کردم.


نظرات خوانندگان
کرونا  در تاریخ  23 /4 / 1399  در ساعت 22 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
سلام علیکم : چه جور اختیار ندارید ... شهر در دستان شماس



نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب