9:50 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  چه " اسفندها " دود کردیم برای .....

اگر نوروز با دعای " یا مقلب القوب و الابصار " آغاز می شود مگر غیر از این است که رمضان نیز با " قلوب و الابصار " آدمیان سروکار دارد و اگر قلبی در این ماه منقلب و متحول نشود روزه او غیر از گرسنگی و تشنگی جسم ثمری ندارد و عادتی می شود از جنس سایر عادات بشری که قیصرشعر ایران مرحوم امین پور به درستی می گوید: تمام عبادات ما عادات ماست ای کاش به بی عادتی " عادت " کنیم. اگر " محول و الحال " نباشد حال ما چه فرقی با گذشته می کند؟

 اخبار عمومی
سایت اصولگرا درباره ماجرای درمانگاه قم: آن خانم و روحانی با هم مصالحه کردند/ اولین کسی که مردم را به تصویربرداری از یکدیگر دعوت کرد "مصی علینژاد" بود
همتی خطاب به رئیسی : با جراحی اقتصادی ، تورم سه رقمی ایجاد کردید
حملات تند هفته‌نامه سپاه به خاتمی ؛ کهولت سن درایت او را از بین برده، با جریان رادیکال همسو شده
نماینده مجلس: فقر و کاهش قدرت خرید مردم را در شب عید می‌بینیم / وضعیت آشفته ارز و رهاشدگی بازار، مردم را نگران کرده
رییس گروه اقتصادی دفتر رهبری: 1.8 میلیون نفر هیچ راهی برای کسب درآمد ندارند
نامه روحانی به شورای نگهبان : ضمن خودداری از کلی گویی ، مستندات ردصلاحیت بنده را ارائه دهید
احمد خاتمی : برخی مشکلات کنونی کشور در مدیریت آقایانی رخ داده که در انتخابات مشارکت نکردند
نماینده مجلس : در دولت تخصصی وجود دارد که هر روز مردم را ناراضی کنند
جزئیات جدید لایحه حجاب؛ جریمه دیده شدن ساق پا و گردن هم ۳ میلیون است؟
واکنش رسایی به پویش فارس برای رد اعتبارنامه‌اش؛ این طلبه ازاین ادا و اطوار‌ها نمی ترسد
رکوردشکنی یک نماینده مجلس
فائزه هاشمی از زندان به مرخصی آمد
وزارت اطلاعات : انهدام بزرگترین شبکه‌ سازمان یافته‌ قمار و شرط‌بندی
آیت الله جوادی آملی: مملکت را کمیته امدادی نمی‌شود اداره کرد / هر کس باید در کنار سفره خودش بنشیند
عباس عبدی : مالیات های بعضا عجیب برای پر کردن کمبودهای دولت
محاکمه 2 پسر معاون اول قوه قضائیه به اتهام نفوذ و پولشویی
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
روایت حسین کروبی از آخرین وضعیت جسمانی پدرش
میشل اوباما کاندیدا نمی شود
روزنامه هم میهن: حکم شروین حاجی پور در جهت تحقیر بود نه مجازات
حمید رسایی : پیام روشن انتخابات ۱۱ اسفند، مطالبه تغییر و تحول بود/ تغییر و تحول را باید در تغییر هیأت رئیسه مجلس نشان دهیم
کیهان : مشارکت انتخاباتی کاهش یافت، اما تقصیر روحانی بود
مرعشی : این انتخابات هیچ پیروزی نداشت ؛ اقوام جایگزین احزاب شدند
عباس عبدی : دولت ادعا می‌کند اقتصاد کشور رشد ۵ درصدی دارد؛ پس چرا برای افزایش دستمزدها می‌گویید پول ندارید؟
مالک هتل های اسپیناس: میرسلیم، 8 سال سنگ انداری کرد
سخنگوی سپاه : رسانه ها انتخابات را پایان یافته تلقی کنند/ سرمایه‌های قبلی خود را تخریب نکنیم
واکنش ضرغامی به حکم شروین حاجی پور : چه خوب که شهید مطهری بین ما نیست
آذر منصوری : متولیان کشور تا دیر نشده صدای اکثریت را بشنوند و شیوه حکمرانی را اصلاح کنند
وزیر کشور: میزان آرای باطله 8 درصد است
علی مطهری بیانیه داد: می‌دانستیم اکثر هواداران ما در انتخابات شرکت نمی‌کنند
کنایه تلخ زیدآبادی به اصولگرایان ؛ اگر نرخ مشارکت ۲۰ درصد هم می‌شد، باز هم اعلام جشن و پیروزی می‌کردند
آیت‌الله امامی کاشانی درگذشت
محمدباقر نوبخت بعد از شکست در انتخابات رشت: آمدم، نیامدید، برگشتم!
خبر جدید از شمارش صندوق‌ها در تهران: نبویان با فقط 342 هزار رأی اول است/ رسایی و ثابتی دوم و سوم
ثبت احوال : شناسنامه رای دهندگان در انتخابات مهر زده نمی‌شود، اما سابقه رای فرد ثبت می‌شود / با مدارک هویتی گواهینامه هم می‌توان رای داد
تولیت آستان قدس رضوی: روحانیت هیچ وظیفه ای ندارد که عمامه و لباس امام زمان(عج) را خرج اشتباهات برخی مسئولان کند
«میشل اوباما» گزینه نامزد جانشین بایدن
پیشنهاد حسین انتظامی به دولت رئیسی برای انتشار نتایج انتخابات به تفکیک صندوق‌ها
لیست نهایی و مشترک "شورای ائتلاف" و "جبهه پایداری" برای انتخابات مجلس دوازدهم + اسامی
 گفتــگو
واکنش پزشکیان به اظهارات نماینده اصفهان در مورد کسر جریمه بی حجابی از حساب مردم: به همین خیال باشید تا درست شود!
گفت‌وگو با آیت‌الله مسعودی خمینی رفتار زشت طلبه در درمانگاه قم را به حساب همه روحانیون نگذارید
جعفرزاده: فاجعه است که برخی منتخبان مجلس آینده زیر ۱۰ هزار رأی آورده‌اند
متن کامل مصاحبه ظریف : روابط خارجی ما نامنسجم است/ فقط دعوای میدان و دیپلماسی نیست
جهانگیری : تصور می‌کنند اگر شعار دهند که « ما می‌توانیم » اوضاع درست می‌شود!
پورمحمدی: شاید باهنر رئیس مجلس آینده باشد
تاکید پزشکیان و مطهری بر تشکیل ائتلاف میانه‌روها و اثرگذاری فراکسیون اقلیت
نماینده مجلس : قیمت دلار بالا می‌رود، گوشت ۶۰۰ هزار تومان را رد کرده اما کسی پاسخگو نیست
هاشمی طباء: قالیباف رئیس جمهوری بهتر از رئیسی نمی‌شد
سردار علایی: آمریکا وارد جنگ با ایران نمی‌شود

کد مطلب 25229           تاریخ ارسال : 1399/03/27                         نسخه چاپی
چرا دیگر از کرونا نمی‌ترسید؟

خیابان‌ها، مترو و اتوبوس و تاکسی، جاده‌های بین‌شهری و... روزهای پر ازدحامی را تجربه می‌کنند؛ واگن‌هایی که از جمعیت پر و خالی می‌شوند و مانند همیشه و هر سال در گرمای خرداد ماه همهمه همیشگی شهرها و به‌ویژه پایتخت پا برجاست. تنها تفاوت این روزها با خرداد سال‌های قبل، کرونایی‌ است که میان جمعیت به جان‌ها می‌خزد و به آن حمله‌ می‌کند.


به گزارش ایسنا، کرونا که در بهمن ماه ۱۳۹۸ از آن سوی دنیا، وارد مرزهای ایران شد، حالا ممکن است هر گوشه و کناری در کمین جان‌مان باشد، جان خودمان، خانواده‌هایمان، دوستان و همکاران‌مان، هموطنان‌مان و ... ۱۱۹ روز است که این مهمان ناخوانده به ایران آمده و بعد از گذر از پیک خود در اسفند و فروردین ماه که بیمارستان‌ها را مملو از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کرد، ‌ با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و انجام اقداماتی نظیر تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و شیفت‌بندی در ادارات و سازمان‌های مختلف و البته با جدیت مردم که نکات بهداشتی را رعایت کرده و مسافرت‌هایشان را کاهش داده و یا لغو کردند، کرونا ویروس چموش تا حدی رام شد و آرام گرفت؛ به طوری که به تدریج کرونایی‌ها از بیمارستان مرخص شدند، روند اوج‌گیری بیماری فروکش کرد و فضا برای غربالگری و شناسایی زودهنگام بیماران و درمان سرپایی و یا قرنطینه خانگی باز شد. بر همین اساس بود که به تدریج از خرداد ماه وارد فاز بازگشایی مراکز تجاری، اقتصادی، ادارات و... شدیم، اما همچنان مدارس و دانشگاه‌ها به سبک مجازی آموزش‌ها و امتحانات‌شان را ادامه می‌دهند.

آفتی که کرونا را قوی‌تر می‌کند

با اعلام بازگشایی‌ها، اما آفت دیگری گریبانگیرمان شد؛ آفت بیخیالی. مردم گمان کردند حالا که بازگشایی‌ها انجام شده، کرونا هم تمام شده و می‌توانند به زندگی پیش از کرونا بازگردند. در حالیکه کرونا نه‌تنها تمام نشده، بلکه به گفته وزیر بهداشت چموش‌تر نیز شده است. دکتر سعید نمکی در حاشیه برنامه کشوری شدن طرح هر خانه یک پایگاه سلامت در جمع خبرنگاران، گفت: مردم فکر می‌کنند که کرونا تمام شده است. بارها این را اعلام کرده‌ام که با این روالی که اکنون می‌بینم، ما دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین گل خواهیم خورد. یکی از نگرانی‌های عمده من عادی انگاری کرونا از سوی مردم است. باید بدانیم که کرونا نه تنها تمام نشده، بلکه هر لحظه ممکن است دچار پیک خطرناک این بیماری شویم.

آژیر خطری که می‌شنوید، علامت وضعیت قرمز است

این هشدار وزیر بهداشت در حالی بود که آمار فوتی‌های کرونایی‌ها از اواسط اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ رو به کاهش گذاشته و دو رقمی شده بود و حتی تعداد فوتی‌ها در برخی استان‌ها به صفر رسید. بر همین اساس مناطق مختلف کشور به مناطق سبز، سفید، زرد و قرمز از نظر شیوع کرونا تقسیم شد و تعداد مناطق سفید که به گفته دکتر ایرج حریرچی- معاون کل وزارت بهداشت شهرستان‌هایی هستند که یا در کل آن شهرستان طی ۱۴ روز گذشته کمتر از یک بستری کرونایی روزانه داشتیم یا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت شهرستان کمتر از یک بستری داشتیم، افزایشی شد، اما عادی‌پنداری شرایط به تدریج باعث شد که کرونا آژیر خطر و وضعیت قرمز را مجددا برای برخی استان‌ها به صدا درآورد.

از آنجا که این ویروس همچنان ناشناخته است، درمان و واکسن قطعی ندارد و هنوز پیش بینی از رفتار ویروس در روزها و ماه‌های آینده وجود ندارد، لازم بود که همانند سایر کشورها، مشاغل به تدریج بازگشایی شوند. به این ترتیب به تدریج که بازگشایی‌ها انجام شد، گویا مردم تصور کردند که کرونا هم از کشورمان رخت بسته است. در نتیجه مجددا رفت‌وآمدها آغاز شد، بازارها، وسایل حمل و نقل عمومی و... شلوغ شدند و با وجود محدودیت‌ها در برگزاری مراسم عزا و عروسی، اما این مراسم‌ها نیز در مواردی در منازل شخصی افراد به راه افتاد و کم کم هم ماسک از روی صورت بسیاری از مردم حذف شد. به طوری که به اذعان مسوولان وزارت بهداشت اکنون سطح رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی مرتبط با کرونا، بسیار کاهش یافته است.

در همین راستا دکتر علیرضا زالی- فرمانده ستادمقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران، درباره تاثیر فاصله‌گذاری اجتماعی در کنترل بیماری کووید-۱۹، می‌گوید: از زمانی که این موضوع در کشور جدی گرفته شد تا امروز آمار و ارقام متفاوتی از میزان رعایت این نکته به دست ما رسیده است. به عنوان مثال در فروردین‌ماه سال جاری مردم تا ۷۸ درصد فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کردند. در حالی که این عدد در اردیبهشت ‌ماه به ۲۳ درصد و اکنون در خردادماه به ۱۸ درصد رسیده است.

وی می‌افزاید: در استان تهران نیز رعایت نکات فاصله‌گذاری اجتماعی در فروردین‌ماه ۶۲ درصد بود که متاسفانه طی روزهای اخیر به ۱۱ درصد رسیده است. موضوعی که در بررسی‌های ما مشخص شده است این است که میان فاصله‌گذاری اجتماعی و زنجیره انتقال و ابتلا به ویروس کرونا رابطه‌ای تنگاتنگ وجود دارد که عدم توجه به نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند سبب نگرانی شود.

زالی تاکید کرد که بر همین اساس از تمام مردم کشور به ویژه مردم تهران و به خصوص شاغلین می‌خواهیم موضوعات بهداشتی را رعایت کنند. وقتی فردی به عنوان مشتری یا ارباب رجوع می‌خواهد به مغازه یا اداره‌ای مراجعه کند، در صورتی که فاصله‌گذاری اجتماعی و نکات بهداشتی به خوبی رعایت نشود، احتمال آنکه خود و سایرین را به ویروس آلوده کند، افزایش می‌یابد.

اپیدمی خستگی مردم

زالی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات غیرقابل انکار در تمام اپیدمی‌ها خستگی مردم از محدودیت‌ها و رعایت برخی نکات است، گفت: از آنجایی که ماهیت این ویروس مستمر است از مردم می‌خواهیم رعایت ملاحظات بهداشتی را در نظر بگیرند تا به حداکثر بهره‌جویی از راهبرد اجتماعی طرح‌هایی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و هوشمند برسیم.

شرایط ناامیدکننده تهران

در همین راستا مهندس محسن فرهادی- معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در نشست ویدیو کنفرانسی وزارت بهداشت نیز اعلام کرده بود که شرایط رعایت پروتکل‌ها در شهر تهران نسبت به سایر استان‌ها به دلیل جمعیت و حمل و نقل زیاد و مسافرت‌های درون‌شهری و فعالیت و عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی مکان‌هایی مانند پاساژها که گلوگاه‌های تجاری و کسب و کار استان‌های دیگر هم هستند، مقداری ناامید کننده‌تر است.

گلایه از وضعیت مترو

فرهادی همچنین درباره وضعیت مترو نیز گفت: گلایه‌ها نسبت به وضعیت مترو کاملا درست است و ما هم این گلایه‌ها را رسما اعلام کردیم. طبیعتا اجرای طرح ترافیک در کنار بازگشایی مراکز کسب و کار و ادارات، حجم ترددها را افزایش می‌دهد. از طرفی امکانات شهرداری تهران و شهرداری‌های سایر استان‌ها محدود است و لازم است که ناوگان عمومی تقویت شود. البته با همین ناوگان کم هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی الزامی است. باید توجه کرد که حتی اگر ماسک بزنیم، اما در مترو و اتوبوس و... تراکم جمعیت داشته باشیم، قطعا ماسک فاقد ارزش می‌شود.

۸ هزار و ۹۵۰ جانباخته کرونا در کشور تا کنون

حالا با این روند کرونا نیز فعال‌تر شده است؛ به طوری که روند ابتلا و فوت ناشی از کووید-۱۹ مجددا صعودی شده، تعداد جان‌هایی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ از بین می‌روند، دوباره افزایش یافته، سه رقمی شده و بیمارستان‌ها نیز به تدریج در حال شلوغ شدن هستند.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۱۸۹ هزار و ۸۷۶ نفر رسیده است. همچنین در روز ۲۶ خرداد ماه، اعلام شد که ۱۱۳ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۹۵۰ نفر رسیده است.

در عین حال بنابر اعلام دکتر سیما سادات لاری- سخنگوی وزارت بهداشت استان‌های خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند و در استان‌های تهران، خراسان رضوی و بوشهر نیز موارد بستری در چند روز اخیر در حال افزایش است.

به گزارش ایسنا، اگر می‌خواهیم کرونا آرام بگیرد و بار دیگر تهدیدی برای جان عزیزان‌مان نباشد، آن را جدی بگیریم، از کرونا بترسیم و در برابرش با اقدامات پیشگیرانه، استفاده از ماسک، ‌ رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، اجتناب از رفت‌وآمدهای غیرضرور، ‌ سفر نرفتن، ماندن در خانه، از خود و خانواده‌هایمان دفاع کنیم. بدانیم که کرونا به راحتی می‌تواند قدم در خانه‌هایمان بگذارد، اگر مراقب نباشیم...


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب