3:51 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 انقلاب و آرمانهای فراموش شده آن

جای اخلاص ها را "اختلاس ها " گرفت و کوخ نشینی جای خود را به کاخ نشینی داد ، کارهای بزرگ بدست افراد کوچک افتاد و بزرگان گوشه نشین شده و چابلوسان قدر دیده و بر صدر نشستند . انقلاب نه تنها فرزندان بلکه پدران خود را نیز خورد و هرکدام از دلسوزان را با انگی و خدنگی سوزاندند و از گردونه خدمت خارج کرده تا تشنگان قدرت و شیفتگان مکنت براحتی بتوانند به آلاف و علوف خود برسند

 اخبار عمومی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: صداوسیما را نمی بخشم
محسن رضایی: ایران می‌توانست حیفا را با خاک یکسان کند
محسنی اژه‌ای: از دست بعضی خون دل می‌خوریم اما متنبه‎شان می‌کنیم
واکنش حزب اتحاد ملت به بازداشت فعالان سیاسی اصلاح‌طلب: موجب شگفتی و تاسف است
میزان: حکم قطعی شکوری‌راد، قربان بهزادیان‌نژاد و حسین کروبی اجرا شد
هشدار آمریکا به کشتی‌هایش: تا حد امکان از آب‌های سرزمینی ایران فاصله بگیرید
نامه ثابتی به شکوری راد: ثابت کنید که مساجد را نیروهای امنیتی آتش زده اند و الا محاکمه می شوید
عیدی کارمندان ۱۰ میلیون شد
آذر منصوری، اصغرزاده و امین‌زاده بازداشت شدند/ وکیل: دلیل بازداشت خانم منصوری هنوز مشخص نیست
قوه قضاییه: اعلام جرم علیه برخی عناصر سیاسی/ ۴ نفر بازداشت و‌ تعدادی احضار شدند
سردار کوثری: محکم بگویم از مذاکرات هیچ نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد
دبیر ستاد امر به معروف قم خطاب به آیات محقق داماد و بیات زنجانی: پر رو نشوید!
عراقچی: تاریخ دور بعدی مذاکرات در جریان مشورت‌های آینده با همتای عمانی‌ام تعیین خواهد شد
شمخانی: جنگ حتمی است، اما زمان سیاسی برای دیپلماسی وجود دارد
وال استریت ژورنال: ایران تهدید کرده‌ است که از مذاکرات پیش‌رو کنار می‌کشد
ادعای رویترز: آمریکا به یک پهپاد ایرانی حمله کرد
تقدیر سیدحسن خمینی از تدبیر و مدیریت رهبر انقلاب در حوادث اخیر: یک کودتای سخت و پر دسیسه گذشت
جوادی یگانه، جامعه شناس: انسان و خونش حرمت دارد؛ رئیس صداوسیما باید برکنار شود
انتقاد تند محمد مهاجری از مجلس: به کجای حاکمیت وصلید که همچنان هزینه می‌تراشید؟
عضو دفتر رهبری: دشمن شرارت کند این بار هیچ سازش و تسلیمی در کار نخواهد بود
سردار نجات: دستور عملیات علیه رژیم صهیونیستی را رهبر انقلاب صادر کردند
ترامپ: قاسم سلیمانی ژنرال فوق‌العاده‌ای بود/ اگر او زنده بود، حمله‌ای که علیه ایران انجام دادیم، همین نتیجه را نمی‌داد
اسامی و مشخصات ۲۹۸۶ جان‌باخته حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد
عضو هیات رئیسه مجلس: وابستگان نظامی سفارت های اروپایی در ایران باید سریعا اخراج شوند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: اتاق جنگ ما فعال است و تمام اقدامات برای هرگونه درگیری طراحی شده و آماده است
امیرحسین ثابتی: به خاطر شرایط جنگی استیضاح رئیس جمهور در اولویت نیست
نشریه سپاه: ایران محدودیت های گسترده، بازرسی و حتی خروج اورانیوم غنی شده را پذیرفت ولی ترامپ دنبال خلع سلاح و تحقیر است
نبوی: اصلاح‌طلبان سرنگونی نظام را از ترامپ طلب نخواهند کرد
پیشنهاد کیهان: سفرای اتحادیه اروپا را اخراج کنید
پزشکیان: اگر مردم را اصل می دیدیم نباید به اینجا می رسیدم که در این هفته ها رسیدیم/ مردم از ما فاصله گرفته اند چرا که رفتار ما را می بینند
حسن روحانی : به حرف مردم گوش کنیم / لجبازی در برابر مردم جواب نمی‌دهد / با فرمان «همه به جای خود» مسیر درست می‌شود
خبر مثبت لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
معاون فراجا: پلیس در مقابله با فتنه‌گران خویشتن داری کرد
نامه سرگشاده زیباکلام به وزیر علوم: اساسا مسئولان باور ندارند کشور مشکل دارد
عباس عبدی: دیگر نخواهم نوشت
ادعای رسانه قطری: تهران و واشنگتن پیام‌های تهدید آمیز رد و بدل کردند
کدام چهره های سیاسی، فرهنگی و ورزشی برای انتخابات شورای شهر به میدان آمدند (+ اسامی)
اخراج دختر لاریجانی از دانشگاه آمریکا
پیغام دولت به جبلی و رفقا: خرجتان را دربیاورید/ مرکز پژوهش‌های مجلس: کاهش بودجه صدا و سیما تصمیم مناسبی نبود
قطع اینترنت، صرافی ها را از کار انداخت / انتقال بسته های پول از دبی با کشتی
 گفتــگو
کامبیز نوروزی، حقوقدان: طرح صیانت ۲، نقض آشکار حقوق اساسی ملت است
پیش بینی جلایی پور از احتمال توافق ایران و آمریکا/ جنایت، از فراخوان پهلوی و حمایت ترامپ شروع شد
باهنر: باید راهی برای شنیدن اعتراضات مردم باشد
نماینده مجلس: چوپان‌های ما در کوه‌های ایلام بهتر از این وزیران مشکلات را می‌دانند
زیباکلام: طبقه متوسط همچنان پشت جریان میانه‌رو است؛ هنوز دود از کنده طبقه متوسط بلند می‌شود
محقق داماد: راه آرام کردن جامعه عصبانی، اعتراف حاکمیت به اشتباهات و عذرخواهی رسمی است
خطا را نباید توجیه کرد
حسن روحانی: جامعه امن می‌خواهیم نه فضای امنیتی/ بازدارندگی سیاسی مانع جنگ می شود/ متأسفانه همچنان در شرایط نه جنگ و نه صلحیم
سخنگوی سپاه: دشمن حالا حالا‌ها شرایط جنگ را ندارد/ هیچ نگرانی از بابت تهدیدات نداریم
مخالفت رهبر انقلاب با خرید موشک از روسیه / ناگفته‌های مهم سردار حاجی‌زاده از برنامه موشکی ایران

کد مطلب 25145           تاریخ ارسال : 1399/03/13                         نسخه چاپی
هیات رئیسه مجلس در انحصار مردان/می‌دانستیم مردها به ما رای نمی‌دهند

یکی از زنان مجلس یازدهم که کاندیدای حضور در هیات رئیسه نیز شده بود می گوید: انتخابات روز پنجشنبه یک لابی پشت پرده بود اما از آنجا که آقایان اعتقادی به حضور زنان در هیات رئیسه ندارند در دایره رایزنی‌هایشان خبری از حضور یک زن نبود.


فائزه عباسی: برای شعار دادن و پر کردن سبد رای، صحبت از حق و حقوق زنان و لزوم حضورشان در مسندهای قدرت در خط اول سخنرانی‌ها قرار می‌گیرد اما همینکه تعداد آرا به حد نصاب رسید دیگر نه خبری از آن شعارها هست و نه قدمی در این مسیر برداشته می‌شود.

سهم حداقلی زنان در پارلمان

۴۱ سال است که از آغاز مجلس شورای اسلامی ‌می‌گذرد و در طول این سال‌ها در حالی که بیشترین رای دهندگان زنان بودند اما سهمشان از تصمیم‌گیری‌های تقنینی چیزی حدود ۳ درصد بوده است یعنی از جمع حدود ۳۱۹۰ نماینده‌ای که در طول یازده دوره مجلس در خانه ملت حضور پیدا کرده‌اند تنها ۱۱۱ نفر آنها زن بوده‌ است. این آمار وقتی به مسئله انتخابات هیات رئیسه می‌رسد وضعیت اسفناک‌تری به خود می‌گیرد به طوری که در طول چهل و یک انتخابات هیات رئیسه‌ای که برگزار شده  تنها در چهار سال دو کرسی به دو زن اختصاص پیدا کرد؛ سهیلا جلودارزاده و شهربانو امانی تنها زنانی هستند که در مجلس ششم سهمی از سکوی هیات رئیسه مجلس به دست آوردند پس از آن حتی در مجلس دهم که برای اولین بار رکورد بیشترین حضور زنان در مجلس شکسته شد هیچ زنی به هیات رئیسه راه پیدا نکرد.

مجلس یازدهم هم که کار خود را هفته پیش آغاز کرد و اولین انتخابات هیات رئیسه را برگزار کرد با وجود کاندیدا شدن دو زن برای کرسی دبیران اما باز این طلسم چندساله شکسته نشد و هیات رئیسه‌ای مردانه تشکیل شد.

کاهش ۵۰ درصدی آرا زنان

در جریان انتخابات اسفند ۹۴ اصلاح‌طلبان تقریبا ۳۰ درصد لیست‌شان را به زنان اختصاص دادند و همین موضوع موجب شد برای اولین بار ۱۷ زن به مجلس راه پیدا کند. خرداد ۹۵ درست وقتی اولین انتخابات هیات رئیسه تشکیل شد اکثریت برای راه پیدا کردن زنان به هیات رئیسه مجلس امید زیادی داشتند اما طولی نکشید که این روزنه این امید بسته شد هیچ زنی برای رسیدن به سکوی بهارستان نتوانست رای لازم را کسب کند. در همان مقطع نمایندگانی مانند طیبه سیاوشی، پروانه سلحشوری و فاطمه ذوالقدر لب به انتقاد باز کردند که نمایندگان مرد با وجود آنکه قول داده بودند یک رای خود را به زنان اختصاص دهند اما در لحظه رای‌گیری قول و قرارشان را فراموش کردند و روح مرد سالارانه مجلس مانع حضور زنان در هیات رئیسه شد.

در اولین اجلاسیه مجلس دهم پروانه مافی و سهیلا جلودارزاده برای کرسی دبیران کاندیدا شدند که در جریان انتخابات مافی توانست ۱۰۰ رای و جلودارزاده ۱۰۷ رای به خود اختصاص دهند. هرچند امیدها نسبت به حضور زنان در هیات رئیسه مجلس یازدهم با توجه به ترکیب آن به مراتب کمتر از مجلس دهم بود اما کمتر کسی تصور می‌کرد تعداد رای به زنان با کاهش ۶۰ درصدی روبه‌رو شود؛ اما واقعیت آن بود که با وجود کاندیدا شدن سمیه محمودی و معصومه پاشایی برای کرسی دبیران تعداد آرایی که در سبد آنها ریخته شد حدود ۴۰ رای بود و این یعنی  بعد به نظر می رسد زنان در مجلس یازدهم هم سمهی از هیات رئیسه داشته باشند.

چینش از پیش تعیین شده هیات رئیسه بدون حضور زنان

مجلس یازدهم مجلسی یک دست از یک جریان سیاسی است که از مدتها قبل برای تعیین هیات رئیسه آن رایزنی می‌کردند و در این رایزنی‌ها اگر اعتقادی به حضور زنان داشتند و سهمی برای آنها در نظر می‌گرفتند رقیبی وجود نداشت که برنامه‌های آنها را بخواهد بهم بزند اما این اتفاق نیفتاد.

«سمیه محمودی» نماینده مردم شهرضا یکی از افرادی بود که در جریان انتخابات هیات رئیسه برای کرسی دبیران اعلام کاندیداتوری کرد اما آنطور که خودش می‌گوید باز هم یکی نبودن حرف و عمل مردان مجلس اجازه نداد که هیچ زنی به هیات رئیسه راه پیدا کند. او به خبرآنلاین گفت: آنچه روز هشتم خرداد رقم خورد نمایی از روال مردسالارانه مجلس بود؛ آنها می‌گویند می‌خواهیم یک زن در هیات رئیسه حضور داشته باشد اما هیچ کدام اعتقادی به این موضوع ندارند.

می دانستیم مردان مجلس به ما زنان رأی نمی دهند اما...

محمودی ادامه داد: ما می‌دانستیم مردان مجلس یازدهم به زنان رای نخواهند داد اما نخواستیم صحنه را خالی کنیم.

او گفت: انتخابات روز پنجشنبه یک لابی پشت پرده بود اما از آنجا که آقایان اعتقادی به حضور زنان در هیات رئیسه ندارند در دایره رایزنی‌هایشان خبری از حضور یک زن نبود درحالی که اگر می‌خواستند می‌توانستند این موضوع را هم در نظر بگیرند.

محمودی ادامه داد: بارها به آقایان نماینده گفتیم بیشترین رای را در انتخابات زنان به شما داده‌اند حداقل به رای آنها احترام می‌گذاشتید و از جامعه زنان سهمی را در هیات رئیسه قائل می‌شدید.

چه زمانی مردان مجلس از رفتار تمامیت خواهانه خود دست برمیدارند

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما هیچگاه عقب نمی‌کشیم و برای هیات رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم،سوم و چهارم حتما کاندیدایی را معرفی خواهیم کرد گفت: در جریان انتخابات هیات رئیسه کمیسیون‌ها نیز به همین روال رفتار خواهیم کرد و در همه کمیسیون‌ها برای هیات رئیسه کاندیدای زن خواهیم داشت تا ببینیم کی مردان مجلس از رفتار تمامیت‌خواهانه خود دست برمی‌دارند.

سمیه محمودی با تشکر از همه مردانی که به کاندیداهای زن رای داده بودند گفت: کسانی که رای خود را از ما دریغ کردند اگر دلیلشان تجربه بود که ما تجربه یک دوره مجلس را در کارنامه داشتیم و به امور اشنا بودیم؛ اگر دلیل‌شان حرکت در مسیر گام دوم انقلاب و توجه به زنان بود که باز هم ما از دهه شصتی‌ها بودیم و از خیلی‌ها که در این انتخابات شرکت کردند و رای آوردند جوانتر بودیم.

چینش هیات رئیسه مجلس یازدهم از قبل تعیین شده بود

نماینده شهرضا با بیان اینکه کار نمایندگان زن بسیار سخت‌تر از مردان است و بیشتر مورد هجمه و تخریب قرار می‌گیرند گفت: وقتی زنان با وجود این موانع موفق می‌شوند این یعنی توانایی قابل توجهی دارند.

او گفت: چینش هیات رئیسه مجلس یازدهم ار قبل تعیین شده بود اما در اَرنج این ترکیب هیچ سهمی برای زنان قائل نبودند.

در جدول زیر به ادوار مختلف حضور زنان و سهم شان از هیات رئیسه مجلس اشاره شده است؛

ادوار مجلس

تعداد نمایندگان زن

تعداد در هیات رئیسه در اولین اجلاسیه

اول

۴

۰

دوم

۴

۰

سوم

۴

۰

چهارم

۹

۰

پنجم

۱۴

۰

ششم

۱۳

۲

هفتم

۱۳

۰

هشتم

۸

۰

نهم

۹

۰

دهم

۱۸-۱*

۰

یازدهم

۱۷-۱*

۰

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

توضیحات جدول: * در مجلس دهم 18 زن در انتخابات اسفند 94 توانستند رای لازم را برای حضور در بهارستان بدست بیاورند اما «مینو خالقی» منتخب مردم اصفهان در روزهای آخر سال 94 از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد و وزارت کشور نیز اعتبارنامه او را صادر نکرد. 

* «فاطمه رهبر» منتخب تهران در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ 17 اسفند 98 به دلیل ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت. 


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب