5:34 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  خطر ! جاسوسان مشغول کارند

اینبار با نبرد مرصاد گونه ای مواجه بودیم که وسعت تنگنه آن به بزرگی تمام ایران بود ، آنها فقط طی چند روز از نوار باریک مرزی غرب کشور وارد نشده بودند بلکه از سالیان و دهه ها پیش ، از همه سرحدات کشور :از غرب ، شرق ، جنوب و شمال وارد کشور شده بودند ، زمینی ، هوایی ، دریایی در قالب مهاجر افغانی و طلبه پاکستانی و تاجر عراقی و.....

 اخبار عمومی
بازگشت هواپیماهای مسافری به آسمان ایران
روزنامه جمهوری اسلامی : صداوسیما را از افراد کم سواد و مشکوک پاکسازی کنید/ با افرادی که بنام ایدئولوگ نظام، عوامفریبی کردند برخورد شود
سخنگوی دولت : با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم
موافقت ترامپ با فروش ۵۱۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل
حمله حسین شریعتمداری به موافقان مذاکره : هم خائن‌اند هم احمق
پسر نتانیاهو : از ترس جانم اسرائیل را ترک کرده ام
وزرای خارجه مصر و عمان خواستار از سرگیری مذاکرات شدند
نماینده سنای پاکستان: در صورت تعرض به جان آیت‌الله خامنه‌ای هیچ آمریکایی در پاکستان نخواهد ماند
انتقاد پزشکیان از گروسی در گفتگوی تلفنی با مکرون
کیفرخواست قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد
ادعای کاخ سفید: با ایران همچنان در ارتباط هستیم
آیت‌الله نوری همدانی: هرگونه تعرض و تهدید به رهبری و مرجعیت شیعه حکم محارب دارد
گروسی : ایران می تواند در چند ماه دوباره غنی سازی کند / شبکه ان بی سی: مذاکرات ایران و امریکا، به زودی
رئیس ستاد کل: درباره پایبندى دشمن به آتش‌بس، کاملاً تردید داریم / وزیر دفاع عربستان : تسلیت شهادت فرماندهان ؛ برای پایان جنگ تلاش زیادی کردیم
علی لاریجانی: در ابتدای جنگ، دست نظامی ما نسبت به اسرائیل پایین‌تر بود و ما را غافلگیر کرده بودند/ تهدید کردند در ۱۲ ساعت کشور را ترک کنم
سفیر ایران در سازمان ملل: تسلیم بی‌قید و شرط، مذاکره نیست؛ با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم
قالیباف: مصوبه مجلس حساب و کتاب ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی بود
حاجی بابایی: در بخش پدافند ضعف داریم/ هر ضربه ای در داخل خوردیم صددرصد از نفوذی ها بود
ترامپ: مذاکره با ایران هفته آینده؛ توافق هسته‌ای "ضروری نیست"
تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی در دستور کار مجلس قرار گرفت
هشدار روحانی: آتش‌بس، پایان تهدید نیست/ باید به سخن مردم گوش سپرد و جبران و بازسازی کرد
جانشین سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید
عراقچی: تا پایان تجاوزات، مذاکره با آمریکا منتفی است
عقب‌نشینی ترامپ از تغییر رژیم در ایران: هرج‌ومرج نمی‌خواهیم / ایرانی‌ها تاجرند، نه جنگ‌طلب
سی‌ان‌ان: ارزیابی اولیه اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که سایت‌های هسته‌ای ایران تخریب نشده‌اند
وزیر خارجه انگلیس: بمباران، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نمی‌کند
فرانسه: حمله به زندان اوین غیرقابل‌قبول است
زمان برگزاری کنکور روز ۱۶ تیرماه اعلام خواهد شد
واکنش ظریف به اظهارات ترامپ: در باره تغییر رژیم خیالبافی می‌کند ؛ تنها ایرانیان، عظمت ایران را خواهند ساخت
سرلشکر موسوی: تنبیه نتانیاهو را تا بیچارگی‌اش با قدرت ادامه می‌دهیم
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره پاسخ موشکی ایران به تجاوز آمریکا
واکنش تند ترامپ به احتمال ارسال کلاهک هسته‌ای روسیه به ایران
چین: حمله به ایران اعتبار آمریکا را در جهان خدشه‌دار کرد
بازگشت شمخانی به میدان نبرد: اینک ابتکار در دست ماست؛ شگفتی‌ها ادامه خواهد داشت
سید محمد خاتمی: هدف اصلی این جنگ تحمیلی، نابودی توان ملی و حیات ایران یکپارچه و ایرانیان همبسته است/ اکثریت قاطع مردم همدلانه به میدان آمدند
نتانیاهو: وارد جنگ فرسایشی نخواهیم شد
نامه تند عبدالکریم سروش علیه رضا پهلوی؛ این پیر‌کودک بی‌فرهنگ!
یادداشت رضا کیانیان بازیگر در نکوهش وطن‌ فروشی
هشدار سخنگوی کرملین به اسرائیل درباره هرگونه سوء قصد به رهبر انقلاب/ تغییر نظام ایران غیرممکن است
استاد روابط بین الملل دانشگاه: ورود آمریکا به جنگ با ایران جرقه جنگ جهانی سوم است
 گفتــگو
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟
سیدحسن خمینی: وقتی مسأله این می‌شود که کدام اجتهاد باید حکومت کند، پاسخ این است همان اجتهادی که مردم به آن رأی می‌دهند
جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس: بسیاری از زنان مجلس به دنبال یافتن جایگاهی برای ارتقای کلی زنان نیستند
رئیس پیشین صداوسیما: فردوسی‌پور به دلیل گفت‌وگو با ظریف کنار گذاشته شد؛ "نود" از سریال‌های پرهزینه بیشتر مخاطب داشت
ضرغامی: اگر حرفی را که رهبری گفتند، من بزنم چه بلایی به سرم می آورند؟/ گفتند من وصله ناجور دولت رئیسی بودم
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است
عباس عبدی: پزشکیان نقطه اصلی وفاق و چارچوبش را باید با رهبری حل کند
جلایی پور: مذاکره با آمریکا اگر «برد-برد» باشد، پیش می‌رود / مگر ایران چلاق است که قطر یا روسیه میانجی شوند؟

کد مطلب 24709           تاریخ ارسال : 1398/11/29                         نسخه چاپی
رئیس دولت اصلاحات از لیستی حمایت می‌کند؟/گلایه‌ها از کارگزاران

عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان گفت: فعلا فرصت انتخابات است و ما بنای ورود به مباحث انتقاد از عملکرد کارگزاران را نداریم. اما در فردای پس از انتخابات باید نشست و روی اصول اولیه سیاست ورزی اصلاح طلبانه به فهم و توافق مشترک رسید.


به گزارش خبرآنلاین، وقتی ردصلاحیت‌ها کاندیداهایشان را از دور رقابت بیرون گذاشت تصمیم گرفتند که دیگر لیستی در انتخابات ارائه نکنند و این تصمیم را در آخرین جلسه شورایعالی اصلاح‌طلبان اعلام کردند. اما این تصمیم همه ماجرا نبود و کارگزاران که همواره از حضور در قدرت به هر قیمتی دفاع می‌کرد این‌بار هم جهت خلاف اصلاح‌طلبان را انتخاب کرد و لیست ۳۰ نفره تهران را منتشر کرد البته در این راه حزب مردم‌سالاری و خانه کارگر هم به آنها پیوستند و در کنار 6 حزب دیگر یک لیست ائتلافی را به عنوان دومین لیست جریان اصلاحات منتشر کردند.

آذر منصوری قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت و عضو شورایعالی سیاست‌گذاری درباره این لیست‌ها به خبرآنلاین می‌گوید: « فعلا فرصت انتخابات است و ما بنای ورود به مباحث انتقاد از عملکرد کارگزاران را نداریم. اما در فردای پس از انتخابات باید نشست و روی اصول اولیه سیاست ورزی اصلاح طلبانه به فهم و توافق مشترک رسید.»

او  در این گفت‌وگو از دیدار با سیدمحمد خاتمی و نظرش درباره لیست ارائه شده را مطرح کرد و این را هم گفت که لیست دادن احزاب بدون حرکت جبهه ای تمرین خوبی است.

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این گپ و گفت است:

****

با توجه به ردصلاحیت چهره های شاخص اصلاح طلب یا کاندیدا نشدن برخی از آنها، لیست دادن اصلاح طلبان از سوی شورای عالی منتفی شد ولی به احزاب این اختیار داده شد که با تصمیم خود اقدام به دادن لیست کنند، به نظر شما در شرایط فعلی لیست دادن اصلاح طلبان موضوعیت دارد؟

بیشترین دغدغه ما در شورای عالی به عنوان نهاد اجماع ساز بین مجموعه احزاب و شخصیت های اصلاح طلب این بوده و هست که این اجماع حفظ شود. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شد چنین مصوبه ای داشته باشیم این بود که هم این اجماع حفظ شود و هم حقوق احزابی که کاندیدا داشتند و می خواستند در انتخابات لیست بدهند رعایت شود.

دو سوم اعضای شورایعالی سیاستگذاری مخالف لیست دادن در تهران بودند

دو سوم اعضای شورای عالی مخالف لیست دادن در تهران بودند، اما طوری تصمیم گیری شد که آنهایی که بنای لیست دادن دارند ، به محلی از اختلاف تبدیل نشود. در تبلیغات هم می بینید که به عنوان مثال از ۳۰حزب شورای هماهنگی چه تعداد لیست داده اند.

تاکید ما بر حضور افراد شاخص هم بر اساس راهبرد مصوبی است که در طول ۱۶ماه فعالیت این دوره شورای عالی روی آن تاکید کردیم. این راهبرد یعنی اینکه در این انتخابات بنا نداشتیم با فراخوان لیست ببندیم. طبعا با این مصوبه لیستی تحت عنوان شورای عالی نه در تهران داریم و نه در حدود بیش از۲۰ استان کشور که شورای اصلاح طلبان در این استانها در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کرده اند که لیست و کاندیدایی برای انتخابات این دوره ندارند. ما همه تلاش خود را طبق راهبرد مصوب شورای عالی برای ارائه لیست و معرفی کاندیدا کردیم، اما عملا شورای نگهبان با رد صلاحیت های گسترده کاندیداهای ما ، ش‌ورای عالی اصلاح طلبان را در موقعیت عدم ارائه لیست قرار داد.

لیست دادن احزاب تمرین خوبی برای حرکت غیر جبهه‌ای است

طی روزهای اخیر دو لیست از سوی جریان اصلاحات منتشر شده است، چند لیستی شدن اردوگاه اصلاحات آراء بدنه رای را چندپاره تر نمی کند؟

طبق مصوبه احزاب می توانند با عنوان خود در این انتخابات لیست دهند. طبعا احزابی که کاندیدا دارند هر کدام ملاحظات خود را دارند. به نظرم بد هم نیست. این لیست ها تمرین خوبی برای احزاب است که بدون حرکت جبهه ای نتیجه انتخابات را در صورت برد و باخت مورد ارزیابی قرار دهند. مسئله این است که اکثریت شورای عالی مخالف لیست دادن در وضعیت موجود بودندو این به عهده خود احزاب موافق گذاشته شد که بخواهند لیست مشابه بدهند یا نه؟ چون شورای عالی بنا و برنامه ای در این زمینه ندارد.

بنای انتقاد از کارگزاران را نداریم اما...

لیست جدا حزب کارگزاران از ائتلاف ۸ حزب با انتقادات زیادی همراه شده و برخی آن را فرصت طلبی و تک روی تعبیر کردند، نگاه شما به این اقدام چیست؟

فعلا فرصت انتخابات است و ما بنای ورود به مباحث انتقاد از عملکرد کارگزاران را نداریم. اما در فردای پس از انتخابات باید نشست و روی اصول اولیه سیاست ورزی اصلاح طلبانه به فهم و توافق مشترک رسید.بخشی از این رفتارها وواکنش ها نشان از این است که متاسفانه روی این اصول نه فهم مشترک و نه توافق مشترک و نه تعهد قابل اتکایی وجود ندارد. این بحث هایی است که‌ پس از انتخابات باید نشست و تکلیف آن را روشن کرد.

تکلیف سه چهارم کرسی های مجلس آینده تقریبا روشن است

چقدر امیدوارید بدنه رای اصلاح طلبان منظورم بدنه رای ثابت این جریان است، اینبار پای صندوق بیایند و به لیست های منتشر شده رای بدهند؟

در شرایطی که حداقل های امکان مشارکت فعال از اصلاح طلبان در این دوره انتخابات گرفته شده است و با توجه به برآیندی که از سطح مشارکت در این انتخابات وجود دارد آنچه قابل پیش بینی است اینکه تکلیف سه چهارم از کرسی ها از پیش تقریبا روشن است و اگر رقابتی هم باشد بین اصولگرایان است. درکرسی های باقیمانده به خصوص در تهران بر اساس تجارب انتخابات گذشته اگر مشارکت به بالای ۴۵درصد برسد شانسی برای اصلاح طلبان وجود دارد اما اگر کمتر از این میزان باشد طبعا اصلاح طلبان باقیمانده شانسی برای راهیابی به محلس آینده در انتخابات ندارند.

رقابت اصلاح طلبان حداقلی است نه حداکثری

 اصلاح طلبان از یک سو مدعی هستند که کاندیدای حداقلی دارند و از سوی دیگر لیست حداکثری با چهره های ناشناخته بسته اند، چرا به سمت همان لیست های حداقلی پیش نمی روند که بدنه رای را گرفتار چهره های ناشناخته نکنند؟

کاندیداهای حداقلی ما هم در این انتخابات عمدتا رد صلاحیت شدند.یعنی حتی در این انتخابات اگر اصلاح طلبان می خواستند لیست اجماعی حداقلی هم ببندند کاندیدایی برایشان باقی نمانده بود.وقتی بیش از نیمی از نمایندگان لیست امید که ما در انتخابات قبل با شعار مطالبات حداقلی -مشارکت حداکثری به مجلس راه یافته بودند، رد صلاحیت شدند.در حد انگشتان دست در کل کشور برای ما کاندیدای شاخص باقی نمانده است. ما بر اساس راهبرد مصوب خود حرکت کردیم. اما نتیجه ای که شورای نگهبان پیش روی ما گذاشت این بود که از حداکثر ۱۰ استان باقیمانده که ممکن است اصلاح طلبان کاندیدا داشته باشند هم در معدود حوزه هایی امکان رقابت نسبی و نه حداکثری برایشان وجود دارد. می خواهم بگویم به جز ۲۱ استانی که اعلام کرده اند که اصلا کاندیدا ندارند، در حوزه های باقیمانده دیگر هم رقابت اصلاح طلبان رقابت حداکثری نیست، بلکه یک رقابت حداقلی است.

لیست دادن به هر قیمتی نه اصل است نه هدف

ضمن اینکه در نظر داشته باشید، حرف اصلی ما در این دوره از انتخابات با توجه به جایگاهی که مجلس در افکار عمومی به لحاظ سطح اثر گذاری در مناسبات حقیقی و حقوقی قدرت پیدا کرده، تشکیل مجلسی در تراز قانون اساسی بود. تشکیل چنین مجلسی با لیست حداقلی مشابه آنچه در مجلس دهم داشتیم نه تنها تحقق پیدا نمی کند، بلکه سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان را نیز از انتخابات و صندوق رای ناامید و رویگردان می کند. اینکه اصلاح طلبان باید در نقطه ای این اعتماد را در بدنه اجتماعی خود بازسازی کنند که لیست دادن به هر قیمتی در انتخابات نه اصل است و نه هدف. بلکه باید حضور در انتخابات چه حداقلی و چه حداکثری بتواند هم رضایتمندی بدنه اجتماعی اصلاح طلبان را به همراه داشته باشد و اثر ملموس آن در زندگی مردم قابل لمس باشد و هم این حضور قادر باشد بخشی از اصلاحات مد نظر اصلاح طلبان را در ساختار حقیقی و حقوقی قدرت جریانسازی کند.

اصرار بر بودن در قدرت به هر قیمتی، پاشنه آشیل جریان اصلاحات است

تجربه سه انتخابات گذشته با شعار حضور حذاقلی و مشارکت حداکثری که درجای خودناگزیرترین تصمیم اصلاح طلبان بود امروز به ما می گوید که نه تنها سطح منازعات در ساختار حقیقی و حقیقی قدرت کاهش نیافته و حتی طرح مسائلی مانند گفتکوی ملی و آشتی ملی به سخره گرفته شده، بلکه اتفاق مهم دیگری که افتاده این است که اصرار بر این حضور به هر قیمتی موجب کاهش سرمایه اجتماعی و اعتبار اصلاح طلبان شده است. به همین دلیل ما با توجه به اینکه حداکثر تلاش خود را برای حضور فعال در این انتخابات داشتیم باید به صدای بدنه اجتماعی خود هم گوش می دادیم. اصرار بر بودن در قدرت به هر قیمتی، پاشنه آشیل اصلاح طلبان در میزان همراهی بدنه اجتماعیشان است.

شورای عالی سیاستگذاری دخالتی در لیست دادن احزاب اصلاح طلب نداشت

در هر دو لیست منتشر شده اسامی اعضای حزب اعتدال و توسعه هم دیده می شود، اگر قرار بر بودن این افراد در لیست بوده است چرا گزینه ائتلاف گزینه روی میز اصلاح طلبان نبود که بتوانند به صورت رسمی لیستی ارائه دهند؟

ما دخالتی در تصمیم احزاب مدافع لیست دادن نداشته و نداریم. این پرسشی است که احزابی که لیست دادند باید به آن پاسخ دهند.

رئیس دولت اصلاحات گفتند در انتخابات شرکت می کنند اما لیست معرفی نمی کند

فکر می کنید رهبری جریان اصلاحات در لحظه آخر به بحث دعوت به رای یا حمایت از لیست های منتشر شده ورود کند؟

شایعاتی درباره‌ حمایت ‎سیدمحمد خاتمی از لیست‌های انتخاباتی پخش شده است. در دیداری که دیروز با ایشان داشتیم مجددا تأکید کردند که در این انتخابات در هماهنگی با تصمیم شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح طلبان در تهران لیستی را معرفی نمی‌کنند، گر چه در انتخابات شرکت خواهند کرد.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب