6:47 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  چه " اسفندها " دود کردیم برای .....

اگر نوروز با دعای " یا مقلب القوب و الابصار " آغاز می شود مگر غیر از این است که رمضان نیز با " قلوب و الابصار " آدمیان سروکار دارد و اگر قلبی در این ماه منقلب و متحول نشود روزه او غیر از گرسنگی و تشنگی جسم ثمری ندارد و عادتی می شود از جنس سایر عادات بشری که قیصرشعر ایران مرحوم امین پور به درستی می گوید: تمام عبادات ما عادات ماست ای کاش به بی عادتی " عادت " کنیم. اگر " محول و الحال " نباشد حال ما چه فرقی با گذشته می کند؟

 اخبار عمومی
سایت اصولگرا درباره ماجرای درمانگاه قم: آن خانم و روحانی با هم مصالحه کردند/ اولین کسی که مردم را به تصویربرداری از یکدیگر دعوت کرد "مصی علینژاد" بود
همتی خطاب به رئیسی : با جراحی اقتصادی ، تورم سه رقمی ایجاد کردید
حملات تند هفته‌نامه سپاه به خاتمی ؛ کهولت سن درایت او را از بین برده، با جریان رادیکال همسو شده
نماینده مجلس: فقر و کاهش قدرت خرید مردم را در شب عید می‌بینیم / وضعیت آشفته ارز و رهاشدگی بازار، مردم را نگران کرده
رییس گروه اقتصادی دفتر رهبری: 1.8 میلیون نفر هیچ راهی برای کسب درآمد ندارند
نامه روحانی به شورای نگهبان : ضمن خودداری از کلی گویی ، مستندات ردصلاحیت بنده را ارائه دهید
احمد خاتمی : برخی مشکلات کنونی کشور در مدیریت آقایانی رخ داده که در انتخابات مشارکت نکردند
نماینده مجلس : در دولت تخصصی وجود دارد که هر روز مردم را ناراضی کنند
جزئیات جدید لایحه حجاب؛ جریمه دیده شدن ساق پا و گردن هم ۳ میلیون است؟
واکنش رسایی به پویش فارس برای رد اعتبارنامه‌اش؛ این طلبه ازاین ادا و اطوار‌ها نمی ترسد
رکوردشکنی یک نماینده مجلس
فائزه هاشمی از زندان به مرخصی آمد
وزارت اطلاعات : انهدام بزرگترین شبکه‌ سازمان یافته‌ قمار و شرط‌بندی
آیت الله جوادی آملی: مملکت را کمیته امدادی نمی‌شود اداره کرد / هر کس باید در کنار سفره خودش بنشیند
عباس عبدی : مالیات های بعضا عجیب برای پر کردن کمبودهای دولت
محاکمه 2 پسر معاون اول قوه قضائیه به اتهام نفوذ و پولشویی
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
روایت حسین کروبی از آخرین وضعیت جسمانی پدرش
میشل اوباما کاندیدا نمی شود
روزنامه هم میهن: حکم شروین حاجی پور در جهت تحقیر بود نه مجازات
حمید رسایی : پیام روشن انتخابات ۱۱ اسفند، مطالبه تغییر و تحول بود/ تغییر و تحول را باید در تغییر هیأت رئیسه مجلس نشان دهیم
کیهان : مشارکت انتخاباتی کاهش یافت، اما تقصیر روحانی بود
مرعشی : این انتخابات هیچ پیروزی نداشت ؛ اقوام جایگزین احزاب شدند
عباس عبدی : دولت ادعا می‌کند اقتصاد کشور رشد ۵ درصدی دارد؛ پس چرا برای افزایش دستمزدها می‌گویید پول ندارید؟
مالک هتل های اسپیناس: میرسلیم، 8 سال سنگ انداری کرد
سخنگوی سپاه : رسانه ها انتخابات را پایان یافته تلقی کنند/ سرمایه‌های قبلی خود را تخریب نکنیم
واکنش ضرغامی به حکم شروین حاجی پور : چه خوب که شهید مطهری بین ما نیست
آذر منصوری : متولیان کشور تا دیر نشده صدای اکثریت را بشنوند و شیوه حکمرانی را اصلاح کنند
وزیر کشور: میزان آرای باطله 8 درصد است
علی مطهری بیانیه داد: می‌دانستیم اکثر هواداران ما در انتخابات شرکت نمی‌کنند
کنایه تلخ زیدآبادی به اصولگرایان ؛ اگر نرخ مشارکت ۲۰ درصد هم می‌شد، باز هم اعلام جشن و پیروزی می‌کردند
آیت‌الله امامی کاشانی درگذشت
محمدباقر نوبخت بعد از شکست در انتخابات رشت: آمدم، نیامدید، برگشتم!
خبر جدید از شمارش صندوق‌ها در تهران: نبویان با فقط 342 هزار رأی اول است/ رسایی و ثابتی دوم و سوم
ثبت احوال : شناسنامه رای دهندگان در انتخابات مهر زده نمی‌شود، اما سابقه رای فرد ثبت می‌شود / با مدارک هویتی گواهینامه هم می‌توان رای داد
تولیت آستان قدس رضوی: روحانیت هیچ وظیفه ای ندارد که عمامه و لباس امام زمان(عج) را خرج اشتباهات برخی مسئولان کند
«میشل اوباما» گزینه نامزد جانشین بایدن
پیشنهاد حسین انتظامی به دولت رئیسی برای انتشار نتایج انتخابات به تفکیک صندوق‌ها
لیست نهایی و مشترک "شورای ائتلاف" و "جبهه پایداری" برای انتخابات مجلس دوازدهم + اسامی
 گفتــگو
واکنش پزشکیان به اظهارات نماینده اصفهان در مورد کسر جریمه بی حجابی از حساب مردم: به همین خیال باشید تا درست شود!
گفت‌وگو با آیت‌الله مسعودی خمینی رفتار زشت طلبه در درمانگاه قم را به حساب همه روحانیون نگذارید
جعفرزاده: فاجعه است که برخی منتخبان مجلس آینده زیر ۱۰ هزار رأی آورده‌اند
متن کامل مصاحبه ظریف : روابط خارجی ما نامنسجم است/ فقط دعوای میدان و دیپلماسی نیست
جهانگیری : تصور می‌کنند اگر شعار دهند که « ما می‌توانیم » اوضاع درست می‌شود!
پورمحمدی: شاید باهنر رئیس مجلس آینده باشد
تاکید پزشکیان و مطهری بر تشکیل ائتلاف میانه‌روها و اثرگذاری فراکسیون اقلیت
نماینده مجلس : قیمت دلار بالا می‌رود، گوشت ۶۰۰ هزار تومان را رد کرده اما کسی پاسخگو نیست
هاشمی طباء: قالیباف رئیس جمهوری بهتر از رئیسی نمی‌شد
سردار علایی: آمریکا وارد جنگ با ایران نمی‌شود

کد مطلب 24159           تاریخ ارسال : 1398/09/13                         نسخه چاپی
روایت روحانی از مکالمه تلفنی با اوباما/ترامپ تحریم‌ها را بردارد، ساعت بعد ملاقات می‌کنم

رئیس جمهور گفت: در آینده خواهم گفت با چه فشارهایی برجام را نگه داشتیم و من نگذاشتم ایران ناقض این قطعنامه باشد و گفتیم اگر روزی قرار است این توافق نقض شود، ما ناقض نباشیم چرا که ما مسلمان هستیم و به عهد خود وفادار خواهیم ماند.


به گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز(چهارشنبه) در بیست و ششمین همایش ملی بیمه و توسعه اظهار با تبریک روز بیمه داشت: امیداورم این روز که روز تجلیل از صنعت بیمه است، روحیه جدیدی برای همه دست اندرکاران، به منظور خدمت بیشتر به مردم عزیز کشورمان باشد.

وی افزود: ظاهر صنعت بیمه بیشتر در قالب اقتصادی و جز بازارهای مالی گنجانده شود و در کنار بازار سرمایه و بازار پول تعریف می شود اما واقعیت امر این است که ماهیت بیمه ماهیت امنیت بخشی به جامعه است؛ یعنی باید ذیل تامین اجتماعی تعریف شود. همان که در دنیا هم به عنوان Social Security است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری مهر و ایلنا بخوانید؛

* بیمه می خواهد به مردم جامعه اعم از تولیدگر، کشاورز، صنعت گر، کارآفرین، کسی که دارای کارگاه و فروشگاه است، مردم عادی‌ای که زندگی روزمره دارند اطمینان بدهد که برای روز سختی، در روز خسارت و در روز مشکلات شما تنها نیستید و یار و یاوری به نام صنعت بیمه دارید؛ شرکت بیمه در کنار شما هست و شما را یاری می کند.

* میخواهم از این جمله استفاده کنم که کار بیمه و عملکرد این صنعت و شرکت های مربوطه باید به گونه ای باشد که مردم احساس آرامش کنند. خدای نکرده اگر من تصادفی کردم و حادثه ای پیش آمد در یک زمان کوتاهی مشکل من حل می شود.

* اینکه الان شاید وضع خیلی بهتر باشد اما با قبل از انقلاب در تصادفی که طرف مقابل هم مقصر بود طوری روند کار طول می کشید که تا رفتیم به پول بیمه برسیم، وسط راهش پیشمان می شدیم. سرعت عمل و از بین بردن بوروکراسی و کارشناسی و تعیین خسارات و پرداخت خسارت اصل تامین است.

* { با اشاره به مذاکره تلفنی خود با رئیس‌جمهور پیشین آمریکا}: سال ۹۲ زمانی که در نیویورک بودم با رییس جمهوری آمریکا درباره مذاکرات گفت و گوی تلفنی انجام دادم.

*مشاورین و همراهان من در سفر نیویورک مرا قانع کردند که برای پیشرفت در مذاکرات، جواب تلفن رئیس جمهوری آمریکا را بدهم. انجام این کار مورد تردید من بود، اما همه مشاورین من به اتفاق این نظر را دادند و پذیرفتم.  در نتیجه در آخرین لحظاتی که در حال ترک نیویورک بودم، رئیس جمهوری آمریکا به من زنگ زد و من جواب او را دادم.

*این صحبت کوتاه یک ربع تا بیست دقیقه ای، یک لوکوموتیو بسیار قوی برای حرکت قطار مذاکره بود و ما چارچوب را با وی مطرح کردیم و او در این گفت و گوی تلفنی سه موضوع را مطرح کرد که به او گفتم که راجع به سه موضوع آمادگی برای مذاکره نداریم اما اگر موضوع اول که هسته ای است، انجام شد و شما آن را درست اجرا کردید، موضوع دوم و سپس موضوع سوم در دستور کار مذاکره قرار خواهد گرفت. 

* این حرکت باعث شد در کمتر از ۱۰۰ روز به توافق موقت ژنو رسیدیم و تحریم‌ها بطور موقت برداشته شد و از جمله پول‌هایی که در بانک ها بلوکه شده بود ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار در اختیار ایران قرار می‌گرفت و از جمله ایران حق غنی‌سازی دارد و این مهمترین دستاورد در آن مذاکرات بود.

*هیچ کس باور نمی‌کرد که در مذاکرات می‌توانیم از ۶ قدرت بزرگ دنیا این نکته را بگیریم که ایران حق غنی سازی دارد بر خلاف آنچه در قطعنامه ها آمده بود.

* در مرحله بعدی مذاکرات نیز هدفی داشتیم که بسیاری می‌گفتند شدنی نیست و ما می‌گفتیم در پایان مذاکرات تمامی قطعنامه‌های فصل هفتمی باید حذف شود که هیچ متخصص حقوق بین‌المللی باور نمی‌کرد که ۶ قطعنامه‌ای که البته ما یک ساعت آن را اجرا نکردیم توسط همان شورای امنیت یکجا لغو شود و این کار شد. بعد ۵ روز از پایان مذاکرات با قطعنامه ۲۲۳۱ آن قطعنامه ها لغو شد.

* { خطاب به فعالان حوزه بیمه}: بعد آن شما دیدید کارتان راحت شد؛ ‌صنعت بیمه تسهیل پیدا کرد؛ تولید حرکت کرد و قراردادها امضا شد. فقط یک کشور در آن زمان ۵۰ هزار میلیارد دلار به ما اعتبار داد و به قول یکی از رهبران ‌آسیایی می‌گفت ما داشتیم با چشم حسادت به ایران نگاه می‌کردیم که هم سرمایه‌ها به سمت ایران سرازیر شده است. در این شرایط ما لازم بود این قرار داد را حفظ کنیم.

* اینجا جایش نیست برخی مسائل را مطرح کنم و در آینده خواهم گفت با چه فشارهایی برجام را نگه داشتیم و من نگذاشتم ایران ناقض این قطعنامه باشد و گفتیم اگر روزی قرار است این توافق نقض شود، ما ناقض نباشیم چرا که ما مسلمان هستیم و به عهد خود وفادار خواهیم ماند. دولت خیلی سختی‌ها تحمل کرد تا زمانی که دولت آمریکا عوض شد و فرد جدیدی آمد.

* ما در سال ۱۳۹۳ می‌توانستیم به توافق نهایی برسیم اما تا ۹۴ به تاخیر افتاد و دلیل آن فشار صهیونیست‌ها و عربستان بود؛ وزیر خارجه عربستان و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به وین رفتند تا تاخیر بیندازند. آنجا به آمریکا قول دادند تا جایی قیمت نفت را پایین بیاورند که ایران به هرچیزی تن دهد و قیمت نفت را از ۱۱۲ دلار به ۸۰ دلار، ۷۰ دلار و تا زیر ۳۰ دلار رساندند و گفتند ایران دیگر نمی‌تواند کشورش را اداره کند. ما ایستادگی کردیم و تا اواخر سال ۹۳ و اوایل ۹۴ توانستیم کشور را حفظ کنیم و تورم را پایین بیاوریم و در ۹۴ تورم را تک رقمی کردیم و شرایط ما آرامش پیدا کرد؛ آن زمان متوجه شدند حرف عربستان و رژیم صهیونیستی درست نیست و در سال ۹۴ توافق را امضا کردند.

* همین دو کشور بعد روی کاخ سفید تاثیر گذاشتند که اگر از برجام خارج شوی و تحریم بگذاری این کشور تا چند ماه بیشتر دوام نمی‌آورد.

* { مجددا خطاب به فعالان حوزه بیمه}: باید بگویم که شما صاحبان کاهش خسارت و ریسک در زندگی مردم هستید و این وظیفه در سطح دیگر در اختیار ما است. ما شرایط مردم را برای تعالی آماده می‌کنیم والا اینکه بگوییم مذاکره نمی‌کنیم خیلی راحت است.

* وقتی کسی گفت مذاکره می‌کنم تازه اول گرفتاری است. خب از اول می‌گفتید مذاکره نمی‌کنیم و تحریم‌ها هم ادامه داشته باشد درآن صورت هم منطقه و هم شما و هم ما ضرر می‌کردیم. ما دولتی نبودیم که از زیر بار یک مسئولیت سخت فرار کنیم.

* من می‌دانستم که اگر جواب تلفن رئیس‌جمهور آمریکا را بدهم عده‌ای در فرودگاه لنگه کفش پرتاب می‌کنند اما این برای من اهمیت نداشت و برایم مهم این بود که وجدانم راحت باشد. افراطیون سر ترامپ را کلاه گذاشتند. بزرگترین کلاهی که بر سر ترامپ رفت درباره برجام بود به او گفتند اگر از برجام خارج شوی نظام ایران سقوط می‌کند. به او گفتند در آن صورت این تو هستی که می‌گویی بعد از ۴۱ سال این نظام را ساقط کردم. می‌خواست ادایی شبیه ریگان در آورد در شوروی سابق.

* ترامپ نمی‌دانست فرهنگ و جامعه و جوانان و مسئولان ایران برای استقلال و عزت و کشورشان تا پای جان می‌ایستند. آن‌ها نقض پیمان کردند و در ذهن ما بماند که ایران با شش قدرت جهانی قراردادی را امضا کرد که آن‌ها زیر پا گذاشتند و ما زیر پا نگذاشتیم. ما هنوز داریم به آن تعهدات عمل می‌کنیم و اگر کاهش تعهد دادیم در چارچوب همین تعهد کاهش دادیم.

* حالا می‌گویند بیایید حل کنید بیشتر هم نیویورکی‌ها. وقتی در نیویورک بودم وقت نکردم از هتل خارج شوم. روسای کشورها پشت درب اتاق من بودند و همه پیام‌ها این بود که شما با ترامپ ملاقات کنید تا مشکلتان حل شود. این‌ها یک چیز در نیویورک در ذهن سران جا انداخته بودند که همه چیز درست می‌شود و اشکال با ایران است. این را نه یک نفر از سران بلکه تمام رهبران جهان می‌خواستند با ترامپ ملاقات کنیم تا کل مشکلات حل شود. ولی ما می‌خواستیم که این توطئه را بشکنیم اینطور نیست که ما حاضر به مذاکره نیستیم.

* تحریم‌ها را رئیس‌جمهور آمریکا بردارد ساعت بعد من ملاقات می‌کنم. در آن صورت ۵+۱ همه در نیویورک جمع می‌شویم و بحث می‌کنیم. ما این حربه را از دست آمریکا گرفتیم. اما آمریکایی‌ها می‌گفتند اول ملاقات کنیم و بعد تحریم‌ها را حذف کنیم اما ما حاضر نیستیم کلاه سرمان رود و نمی‌خواهیم سر کسی کلاه بگذاریم بلکه می‌خواهیم آنچه حق است انجام شود. الان هم این بحث‌ها ادامه دارد بعضی کشورها واسطه هستند و به ملت ایران می‌گویم آمریکا هروقت حاضر شد که تحریم‌ها را بردارد سران ۵+۱ می‌توانند مذاکره کنند.

* شما ذهن‌تان روشن باشد که ما در مساله تحریم نه آغازگریم و نه لجبازیم. در ذهن جوان‌ها است که لج بازی می‌کنید. خیر ما این بهانه را از آن‌ها گرفتیم. تحریم‌ها را کنار بگذارند مشکلی برای مذاکره نداریم اما در شرایطی که حق ما تامین نشود همه باید دست به دست هم دهند. صنعت بیمه در کنار بانک‌ها و کارآفرینان و دانشگاه‌ها همه باید متحد باشیم.

* امروز ۱۶ آذر ما این است که بگویید و اعلام کنید راه برای ایستادگی در برابر تحریم‌های تروریستی اقتصادی آمریکا چیست. برای همه دانشجوها و اساتید باید یک شعار وجود داشته باشد شعار علیه ترور و تروریسم اقتصادی و آمادگی برای مقابله با تحریم‌ها که این باری برای دوش ماست.

* تحریم‌ها ریسک آفرین است و شرایط مقداری غیر عادی و غیر طبیعی است و شرایط غیر طبیعی را شما باید وارد شوید. از طرف دیگر باید با همکاری شرکت‌های بیمه‌ای کشورهای دیگر پوشش دهیم، برای رقم‌های بالا مثلا در نفتکش‌ها.

* در این تحریم در کنار بانک، بیمه هم در تحریم قرار می‌گیرد. فروش نفت، فروش سایر اجناس صادراتی ما هم در تحریم قرار می‌گیرد. اینکه بیمه در تحریم قرار می‌گیرد دال بر اهمیت بیمه است چون بدون بیمه گاهی ریسک بالاست که هر صنعتگری تا حدی ریسک را تحمل می‌کند. یا باید اتکا به جایی کند که بتواند ریسک را جبران کند. ما در شرایط تحریم‌ هستیم و این تقصیر ما نیست و این تحریم‌ها ناشی از تحریک صهیونیسم ها و سعودی‌ها و کاخ سفید است. راهی جز مقاومت در برابر تحریم‌کنندگان نداریم و در عین حال ما روزنه مذاکره را هم نبسته‌ایم.

* نکته دوم نکته شرایط اقلیمی است؛ ایران کشوری با شرایط اقلیمی خاص است و گریزی از آن نیست. کشور ما روی خط زلزله است و البته برخی کشورها شدیدتر از ما و برخی کمتر از ما هستند. شما در ژاپن که هستید می‌بینید که روزی سه بار زلزله می‌آید و همه ساختمان‌ها می‌لرزد؛ گاهی یکماه آرام است و گاهی دوروز پشت سر هم زلزله می‌آید و البته معمولا ساختمان‌ها مقاوم است و مردم آرامش دارند. مقاوم‌سازی ساختمان، ریسک را گرفته است اما در یک روستایی که با خشت و گل ساخته شده با ۵ ریشتر هم احساس ریسک می‌کنید.

* همین اخیرا که به روستاهای میانه و سراب رفتم و دیدم هر خانه‌ای که مرمت شده بود سالم بود اما خانه‌هایی که بازسازی نشده بود خسارت دیدند. در اینجا این نکته را عرض می‌کنم که از شما کمک بیشتری می‌خواهیم و از مردم هم می‌خواهیم زندگی خود را بیشتر با بیمه نزدیک کنند. همه باید تلاش کنیم این فرهنگ را بگسترانیم. این ضریب که شما می‌گویید کم شده باید با فرهنگ‌سازی عملی شود. من اگر روزی به بیمه مراجعه کردم و شما در عرض یک روز گفتید آدرس شما کجاست و خسارت را رفتید و دیدید و ۲۴ ساعت بعد پول را واریز کردید این فرهنگ بیمه است.

* خوشبختانه از ۳۲ شرکت بیمه ما ۳۱شرکت غیر دولتی است. آمار و ارقام نشان می‌دهد درآمد و مخارج شما بحمدالله خوب است و ضرر نمی‌کنید و هرچه فرهنگ بیمه افزایش پیدا کند و کار شما رونق پیدا کند تولید ما هم توسعه پیدا می‌کند؛ پس از یک طرف امنیت مردم را تامین کردید و از یک طرف رشد تولید ایجاد کردید.

* در این زمینه دولت دوازدهم با دو حادثه سختی مواجه شد؛ در آغاز دولت با زلزله کرمانشاه مواجه شدیم و خسارت‌های زیادی به ما زد. ۱۰۷ هزار و ۷۱۰ واحد مسکونی ما خسارت دید یا کامل تخریب شد یا بخشی تخریب شد. تمام آنهایی که مرمتی بود و آنهایی که بازسازی نیاز داشت عمدتا ظرف یکسال انجام شد که کار عظیمی است. در این حادثه زلزله ۱۰۷ هزار واحد دچار آسیب شد و ما جبران کردیم؛ یا بیمه جبران کرد یا ما جبران کردیم و انجام شد. در سال ۹۷ مشغول زلزله بودیم تا تمام شد؛ در فروردین ۹۸ سیل در ۲۵ استان سراغ ما آمد که آن هم بی‌سابقه بود. ما ساعتی با ۲۵ استاندار در تماس بودیم و برخی مواقع شرایط بحرانی داشتیم. در این حادثه سیل، ۱۴۷ هزار واحد مسکونی دچار آسیب شدند و تقریبا مرمت‌ها انجام شده و احداثی‌ها هم آغاز شده و می‌خواهیم تا پایان سال تمام شود.

* دستگاه‌های تبلیغاتی ما آن روزی که سیل می‌آید و زلزله می‌آید همه پای کار هستند و هرگاه آرامشی ایجاد می‌شود تنها ما و مردم می‌مانیم. شما ببینید در آمریکا سیل و زلزله می‌آید آیا در یک سال زندگی مردم به روال عادی برمی‌گردد؟ ما جزو کشورهای کارآمد در این زمینه هستیم. در این حوزه شرکت های بیمه باید به میدان بیاید. اگر خانه‌ها، مغازه‌ها و ادارات بیمه باشند خیلی مشکلات حل می‌شود. البته در حادثه سیل، رئیس بیمه مرکزی در کنار من بود و آن گزارشی که می‌داد امیدوار کننده بود. خانه هایی که بیمه بودند هرچند مدت بیمه آن کم بوده اما بیمه‌ای‌ها پیشتاز بودند و پول را پرداخت می‌کردند. این را باید تبلیغ و تبیین کنیم که مردم حق بیمه پرداخت کنند که رقم کمی است. من خواهش می‌کنم شرکت‌های بیمه در این زمینه فعال شوند. تمام شما عزیزان و تمام شرکت‌ها در استان‌های مختلف فعال شوید و مردم را تشویق کنید.

تکمیل می‌شود...


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب