8:30 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  برای " غرب " و غربت آن در این روزها

از 22 سال پیش که اقدام به انتشار هفته نامه غرب نمودم با خود عهد بستم تا روزی که زنده ام این نشریه را که به جرات می توان گفت تنها صدای بی صدایان کرمانشاه است منتشر سازم و تا اواخر شهریورماه گذشته بر این عهد بودم هرچند از ابتدای امسال علائم مرگ تدریجی نشریه آشکارتر شد و با هزار ترفند و تقلا و توسل به این و آن خیر و نیکوکار توانستم فروردین غرب را به شهریورماه آن متصل سازم ..

 اخبار عمومی
.
حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی اجرا می‌شود
ترامپ: پس از پایان جنگ، قیمت نفت و کالاها به‌شدت کاهش می‌یابد
عراقچی در NBC: ایران برای بازگشایی تنگه هرمز آماده است / حتی اگر به جنگ آخرالزمان منجر شود، محکم می‌ایستیم
هرمز تخلیه شد
روحانی: من نه کلمه رفراندوم را گفتم و نه کلمه همه‌پرسی را / ما وسط بحران هستیم؛ هنوز از جنگ خارج نشدیم
کدام کشورها آسمان خود را به روی پروازهای ایران بسته‌اند؟
ترامپ پیشنهاد ایران برای بازگشایی هفت‌روزه تنگه هرمز را رد کرد
رضایی کوچی: انتخابات هفتمین دوره شوراها اواخر آبان برگزار می‌شود
پزشکیان: رهبر ایران در صحت و سلامتی کامل هستند/ 2 بار با ایشان ملاقات کردم
نماینده ایران در مجمع سازمان ملل: مقاومت در DNA ماست
احمد خاتمی: بی حجاب ها هم شهروند این ملت هستند و حضور آنها در تجمعات کار خوبی است
مخبر: پرواز در منطقه یا برای همه آزاد است یا برای هیچ‌کس
کتائب حزب‌الله: محاصره ایران شبیه شعب ابی‌طالب است
پزشکیان امروز سه شنبه بدون تیم رسانه ای و هیات بلندپایه ایرانی عازم نیویورک می‌شود
سپاه: آماده پاسخ‌های قاطع و ویرانگر به دشمن فرسوده و متجاوز هستیم
ارائه طرح سه فوریتی خروج از NPT به هیات رئیسه مجلس/ حاجی دلیگانی: NPT جز ضرر برای ما عایدی ندارد
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرد
آذری جهرمی: منفعت عدم حضور در سطح رئیس‌جمهور در نیویورک، بیش از حضور آن است
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ساعت کاری ادارات از اول مهر تا پایان سال تغییر کرد
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
واکنش عضو کمیسیون امنیت به سامانه «علاج»: نباید مردم را به جاسوسی علیه هم دعوت کرد
معاون مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهور: پزشکیان یک خط قرمز برای خودش دارد و آن این است که دعوا نشود و اختلاف ایجاد نشود.
علم‌الهدی: دستگاه قضایی و امنیتی جلوی ورود دختر بی‌حجاب به دانشگاه را بگیرند
قالیباف: دورانی که اف-۳۵ و اف-۱۵ها هدف قرار می‌گیرند، آغاز شده است
مخبر: آنان که دیروز همراه نبودند، امروز با آغوشی گشوده به صف ملت پیوسته‌اند س
طعنه زیدآبادی به چمران: اگر شوراها برای مردم آب نداشته، برای او نان داشته است
انهدام چهارمین پهپاد MQ-۱ آمریکا بر فراز تنگه هرمز توسط سپاه
پشت پرده تغییر شعارهای شبانه/ محسن هاشمی: دیگر نمی‌شود نام این جریان را فقط «انقلابی» گذاشت
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: حجاب را جرم‌انگاری نکنیم، اکثریت بانوانِ بدون حجاب، لجاجتی با نظام ندارند/ مردم تلویزیون را کنار گذاشته‌اند!
ظریف: در صحنه واقعیت موفق بودیم اما در روایت بازنده شدیم
پشت پرده استیضاح وزیر اقتصاد
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ جنگ علیه ایران ادامه ندارد
اعلام صریح فرمانده فراجا؛ علیرضا بیرانوند از اول مهر سرباز می‌شود
درگیری کیهان و معاون پزشکیان بر سر حجاب
شکایت بنیاد آیت‌الله رئیسی از کارشناسی که گفته بود اقتصاد را با انیمیشن های ۳ دقیقه ای به او یاد می دادند
حسام الدین آشنا درباره دکترین بازدارندگی: با این همه نفوذ، آیا می توانیم تا «روز تست»، همه چیز را پنهان و امن نگه داریم؟
اتهام های حسین شریعتمداری علیه دو رئیس جمهور سابق کشور
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات؛ خدا وکیلی به خاطر آنتن‌دهی بود یا اتصال اینترنت؟!
 گفتــگو
انتقاد معاون پزشکیان از تندروها؛ نفی مذاکره همراه بالا بردن انتظارات اقتصادی در شرایط جنگی تناقض است/ صداوسیما در جنگ هم هدفش تقویت گفتمانی اقلیت است
باجناق رهبر شهید: غذا اشکنه کشک بود / سفر خانوادگی با آیت الله خامنه ای در نوروز 56 و دیدار با پدر خاتمی
قالیباف: یک ساعت بعد از بمباران متوجه شهادت آقا شدیم / اول قرار شد 8 صبح فردا خبر شهادت اعلام شود اما بعد از گفتگو با شهید لاریجانی، در سحر اعلام شد
گفت‌وگو با ماشاءالله شمس‌الواعظین / تندروها و سرنوشت مذاکرات
آینده سیاسی مسعود پزشکیان به روایت جلایی پور/ طبق نظر سنجی‌ها هفتاد درصد مردم طالب پایان عزتمندانه جنگ هستند
حقیقت پور: نگاه آخرالزمانی تندروها قابل قبول نیست/ به خاطر نگاه غلط آن‌ها کشور روزانه ۵۰۰ میلیون دلار آسیب می‌بیند
حمیدرضا جلایی پور: تندروها می‌خواهند رهبری را مصادره کنند/ آنها توجه ندارند جمهوری اسلامی، حکومت نود میلیون ایرانی هم هست
سعید لیلاز: ایران برای آمریکا لقمه‌ای سخت و گلوگیر است / لاریجانی در مهرماه می دانست جنگ خواهد شد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
راهکار محمد سلامتی برای خروج از بحران تن دادن به تغییرات کلی مانند تغییر موضع در قانون کار و حق رأی زنان در گذشته

کد مطلب 24036           تاریخ ارسال : 1398/08/22                         نسخه چاپی
ديدگاه مقام معظم رهبري درباره چندهمسري منتشر شد/ خدا يكي ، محبت يكي يار يكي

ديروز و با گذشت دو هفته از جنجال رسانه‌اي كه بر سر تبليغ يك قبح عرفي و اجتماعي توسط يك موسسه تبليغات ديني در قم صورت گرفت، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، نظر رسمي و مكتوب مقام معظم رهبري را درباره مساله تعدد زوجات منتشر كرد و قطعا انتشار اين نظر، گام موثري در عقب‌نشيني بسياري از مبلغان و مدافعان چندهمسري كه مدعي دينداري و پيروي از مراجع تقليد هستند هم خواهد بود.


پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي، در متن منتشره نوشته است: «پيرو انتساب برخي ديدگاه‌ها و تعبيرات در موضوع «چندهمسري مردان» به حضرت آيت‌الله خامنه‌اي و باتوجه به تاثير آن بر مسائل خانوادگي و شؤون اجتماعي، بخش زن و خانواده‌ KHAMENEI.IR (ريحانه) فتوا و نگاه معظم‌له به اين مساله را به شكل مختصر بيان مي‌كند. در نظر حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بنابر ادله‌ معتبر ديني، چندهمسري مردان، مباح اما غيرمستحب است، اما از آنجا كه مطابق دلايل قرآني جواز آن مشروط به اطمينان از رعايت عدالت بين همسران شده است، بنابراين هرگاه از نظر عقلايي عدم تحقق رعايت عدالت بين همسران محتمل باشد، ازدواج مجدد شوهر جايز نيست. همچنين در نگاه كلان معظم‌له به خانواده به عنوان مهم‌ترين نهاد اجتماعي در زندگي انسان و ضرورت شكل‌گيري خانواده و مراقبت و حفاظت از آن، عواملي در استحكام اين بنيان الهي و شكل‌گيري آن موثر است از جمله: حفظ محبت و اعتماد متقابل زوجين، اصالت نقش مادري و تربيتي بانوان، پرهيز از راه يافتن نگاه مادي به خانواده و تجمل‌گرايي و رقابت‌هاي مادي خانواده‌ها، ترويج ازدواج آسان و نقش مهم و موثر والدين در آن، وظيفه‌ دستگاه‌هاي حكومتي و رسانه‌ها در تسهيل امر ازدواج جوانان. بر اين اساس از آنجا كه در جامعه و كشور ما ازدواج مجدد مردان غالبا به ضرر استحكام خانواده و موجب تضعيف محبت زوجين و گاه فروپاشي خانواده است، نگاه معظم‌له به آن خوشبينانه و مثبت نيست و از اين روست كه اين جمله در بيان ايشان تكرار شده است كه: خدا يكي و محبت يكي و يار يكي.»

اين در حالي است كه حدود دو هفته از انتشار تبليغ برگزاري كارگاه آموزش مهارت‌هاي چندهمسري گذشت. پيش از آن نيز در يك برنامه تلويزيوني كه صدا و سيما آن را پخش كرده بود يك روحاني با تاكيد بر چندهمسري آن را راهكاري براي حل مشكل ازدواج توصيف كرده بود. پس از آن بود كه خبر آمد كارگاه توسط موسسه «حيات حسني» در قم برگزار مي‌شود و از اولين روزي كه خبر برگزاري اين كارگاه در فضاي مجازي و پايگاه‌هاي خبري منتشر شد، جنجالي نسبت به چرايي چنين كارگاهي و چنين تبليغي شكل گرفت و كار به صحبت با مسوولان اين موسسه رسيد كه آنها هم برگزاري اين كارگاه را از ضروريات جامعه امروز دانسته و در دفاع از ازدواج مجدد مردان متاهل، توجيه كرده بودند كه سه ميليون زن مطلقه و بيوه و مجرد در كشور هستند كه بايد شوهر كنند و اگر مرداني شرايط مالي خوبي دارند كه بتوانند هزينه چند زندگي مشترك را تامين كنند، هيچ اشكالي ندارد كه ضمن كسب اجازه از همسر اول، ازدواج دوم و سوم داشته و اين دختران و زنان بيوه و مطلقه و مجرد را از تنهايي و احتمال فساد نجات دهند.

جالب اين بود كه تبليغ برگزاري اين كارگاه در شرايطي منتشر مي‌شد كه نگراني جدي متوليان رصد آسيب‌هاي اجتماعي، افزايش آمار طلاق
بر اثر خيانت يكي از زوجين است اما برگزاركنندگان اين كارگاه در توجيه اقدام خود به قوانين شرع استناد كرده بودند در حالي كه از همان اول روز انتشار اين خبر، كارشناساني از حوزه دين و حقوق و سياست و احكام مدني،
به صراحت اعلام كردند كه چندهمسري، نه تنها ضرورت مدنظر شرع و اسلام و قران نبوده بلكه به افزايش فساد و رشد آمار طلاق و فروپاشي خانواده‌ها منجر خواهد شد. اما آنچه حالا پس از گذشت دو هفته بايد گفت و درباره آن هم تامل كرد، اينكه برخلاف فضاي مسمومي كه گاهي توسط منفعت‌طلبان در جامعه شكل مي‌گيرد تا به اين نحو، با هدف دستيابي به منافع خود، قبيح‌ترين و مكروه‌ترين اتفاقات را هم مباح و جايز جلوه دهند، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران كه قطعا اشراف اولي بر احكام دين و فرمايشات قرآن داشته‌اند، به‌شدت با چندهمسري و ازدواج مجدد مردان متاهل مخالف بوده‌اند و به گفته فرزندان‌شان، با تأسي به باورها و روحيه ايام جواني خود، پس از ازدواج هم فضايي را در خانه و در جمع خانواده شكل داده و توصيه كرده بودند كه اهل خانه هم، همچون ايشان، نسبت به مساله چندهمسري كراهت داشته و حتي از صحبت در اين باره خودداري مي‌كرده‌اند.

پايگاه خبري جماران، ديروز به نقل از فاطمه طباطبايي، همسر مرحوم حاج سيداحمد خميني و عروس حضرت امام خميني (ره) مروري بر نگاه و نگرش رهبر كبير انقلاب درباره مساله تعدد زوجات و قبح اين موضوع داشته و نوشته است: «امام و فرزندان‌شان هر كدام يك همسر اختيار كردند. ايشان مساله تعدد زوجات را به‌گونه‌اي مطرح مي‌كردند كه اهل خانه اصلا از مردي كه چنين كاري بكند بدشان مي‌آمد و اين موضوع را قبيح مي‌دانستند. زماني كه امام شاگرد يك روحاني بودند، وقتي شنيدند آن آقا ازدواج مجدد كرده است، نزدشان رفته و از او كه استادشان بود، علت اين كار را پرسيده بودند. آن روحاني جواب داده بود كه اين قضيه به شما ارتباطي ندارد. مي‌گويند امام بلند شده، خانه آن استاد را ترك كرده و ديگر به خانه او نرفتند چون از نظر امام او هيچ دليلي براي ازدواج مجدد خود نداشت.»


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب