0:9 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 بازگشت گشت !

کدام عاقل همزمان در چند جبهه می جنگد ؟ گاهی وقتها با خودم فکر می کنم شاید دست نتانیاهو و گالانت و یک عده وحوش آدمخوار و کودک کش دیگر پشت ماجراست که رخوت در اخوت مردم ما ایجاد کنند و حال که جرات و قدرت ندارند زمینی از خاک ما بگیرند زمینه ای فراهم کنند برای تکرار حوادث تابستان و پائیز 1401 که ملک و مملکت را درهم بسوزانند . چندبار باید هشدار دهیم العاقل یکفی بالاشاره و مومن چندبار ازیک سوراخ گزیده نمی شود . 45 سال تجربه و آزمون و آزمایش و خطا و اشتباه کافی نیست ؟!

 اخبار عمومی
کریمی قدوسی : در صورت صدور اذن ، تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله است
نماینده کارگران ساختمانی : بیمه ۴۰۰ هزار نفر در دولت رئیسی قطع شد
نماینده مجلس : مردم از چپاول‌های درشت مانند چای دبش نتیجه می‌گیرند که اموال آنان بلاصاحب است
سعیدی نماینده مجلس: با این روش‌ها در خیابان ها نمی توانیم مردم را به آموزه های اسلام نزدیک کنیم
رییس صدا و سیما : مسئولیت اظهارات مهمانان مذهبی با ما نیست/ در برنامه های زنده کنترل اظهارات کارشناسان کار ساده ای نیست
هزینه تراشی به سبک احمدی نژاد /حمله کنندگان سایبری به عضو دفتر رهبری ، از چه کسانی خط می گیرند؟
استانداران مازندران و لرستان تغییر کردند
کانال حمید رسایی: نگرانی منتقدان بجاست چون گزینه اصلی مقابل قالیباف است
حسین شریعتمداری خطاب به فضائلی: چرا حضرتعالی این تذکر [حضرت آقا ]را - برفرض واقعی بودن- علنی کرده‌اید؟!
واکنش رشیدی کوچی به بازگشت گشت ارشاد: اذا فسد العالِم، فسد العالَم
وزیر تندرو اسرائیل درباره حادثه اصفهان : ضعیف و مسخره / نخست وزیر سابق: هیچ کس اینگونه اسرائیل را رسوا نکرده
محمد مهاجری : آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید
نماینده مجلس: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند حتی معاونین و مشاورین؛ دچار بحران فکری شده اند
فعالان بخش خصوصی: با تعطیلی پنچشنبه ها، قطع ارتباط هفتگی ایران با بازارهای جهان ۴روز می شود
حمایت صریح محمد خاتمی از پاسخ ایران به اسرائیل
مهاجرانی: وعده صادق در ۲۶فروردین آغاز خاورمیانه جدید است
نوه هفتم اسماعیل هنیه شهید شد (+عکس)
حسین دهباشی به دادسرا احضار شد
نماینده مجلس : بانک ها مشمول تعطیلی « پنجشنبه » می‌شوند
دادستانی تهران علیه روزنامه اعتماد و عباس عبدی اعلام جرم کرد
آمریکا : در هیچ تهاجمی علیه ایران شرکت نمی‌کنیم
سرلشگر باقری: عملیات تمام شد مگر آن که اسراییل ادامه دهد/ مرکز اطلاعاتی و پایگاه هوایی هدف بود نه مراکز جمعیتی یا اقتصادی
ایمانی: رئیسی شجاعت تغییر کابینه را ندارد /دولت به دنبال اقدامات سیاسی است تا اقتصادی
«نون خ» از کرمانی‌ها دلجویی کرد
علم الهدی : می‌گویند مدیریت اقتصاد که با زور نمی‌شود؛ این حرف‌ها چیست؟
رسانه آمریکایی: احتمال حمله تهران از اکنون تا هفته آینده
امام جمعه اردبیل : « لا اکراه فی الدین » مربوط به مرحله قبل از ورود به اسلام است
نماینده مجلس : امروز با حقوق نمایندگان نمی‌توان یک نصف سکه خرید
نماینده مجلس : وقتی سکه ۱۴ میلیون بود رئیسی می‌گفت جوان چطور مهریه را پرداخت کند؟ امروز قیمت سکه از ۴۵ میلیون گذشته
امیر عبداللهیان :روزهای آینده برای اسرائیل سخت خواهد بود
رئیس دانشگاه شهید بهشتی : ساخت بمب اتم برای ایران راحت‌ تر‌ از نساختن آن است
روزنامه اطلاعات: دولت شرایط اقتصادی را مثل گل و بلبل به مردم نشان می دهد
نامه احمد توکلی به رئیس قوه قضائیه : سکوت غیرقابل باور دادستانی در پرونده صدیقی اعتماد عمومی را خدشه‌دار می‌کند / مدعی‌العموم به پرونده ورود کند
وزیر دفاع اسراییل: اسراییل آماده سازی برای رویارویی احتمالی با ایران را تکمیل کرده است
پاسخ مرکز اسناد انقلاب: ادعای پناهیان کذب است؛ طیب آبان 1342 اعدام شد و نمی توانسته سال بعد خطاب پیام امام قرار بگیرد (+سند)
سفیر ایران در سوریه : پاسخ ایران آشکار نیست و فقط صهیونیست‌ها از عمق آن مطلع هستند
واکنش همتی به افزایش نرخ ارز: چندبار هشدار داده بودم!
در حاشیه اظهارات موهن و سخیف پناهیان در سیمای پایداری
معاون رئیسی: ایران در پیامی مکتوب به آمریکا هشدار داد که در دام نتانیاهو نیفت؛ کنار بکش تا ضربه نخوری
سید حسن نصرالله: امروز، فردا، چند روز یا یک ماه دیگر ایران پاسخ اسرائیل را خواهد داد
 گفتــگو
هوشنگ امیراحمدی: ایران باید سلاح اتمی داشته باشد/ بازدارندگی در برابر اسرائیل با سلاح اتمی محقق می‌شود
هاشمی طباء: ۱۰ وزیر هم تغییر کند، باز وضعیت همین خواهد بود /مسئولان خیلی راحت از دلار ۱۰۰ هزار تومانی حرف می زنند
واکنش پزشکیان به اظهارات نماینده اصفهان در مورد کسر جریمه بی حجابی از حساب مردم: به همین خیال باشید تا درست شود!
گفت‌وگو با آیت‌الله مسعودی خمینی رفتار زشت طلبه در درمانگاه قم را به حساب همه روحانیون نگذارید
جعفرزاده: فاجعه است که برخی منتخبان مجلس آینده زیر ۱۰ هزار رأی آورده‌اند
متن کامل مصاحبه ظریف : روابط خارجی ما نامنسجم است/ فقط دعوای میدان و دیپلماسی نیست
جهانگیری : تصور می‌کنند اگر شعار دهند که « ما می‌توانیم » اوضاع درست می‌شود!
پورمحمدی: شاید باهنر رئیس مجلس آینده باشد
تاکید پزشکیان و مطهری بر تشکیل ائتلاف میانه‌روها و اثرگذاری فراکسیون اقلیت
نماینده مجلس : قیمت دلار بالا می‌رود، گوشت ۶۰۰ هزار تومان را رد کرده اما کسی پاسخگو نیست

کد مطلب 23638           تاریخ ارسال : 1398/06/04                         نسخه چاپی
نمايندگان با دوفوريت طرح شفاف شدن آراي‌شان مخالفت كردند/ ابهام در شفافيت

«شفافيت خوب است اما براي شعار دادن» اين حكايت افرادي است كه وقتي پاي نمايش دادن و به قول معروف شوآف در ميان باشد، دايما بر طبل شفافيت مي‌كوبند؛ اما وقتي به عمل مي‌رسند، ديگر نه خبري از آن قاطعيت‌ هست و نه ديگر رنگي از آن شفافيت باقي مي‌ماند. بحث بر سر مخالفت برخي نمايندگان مجلس با دوفوريت طرح «شفافيت آرا» است.


شايد اما و اگر بر سر اينكه چرا نمايندگان با شفاف شدن راي‌شان مخالفت كردند، بسيار باشد اما مساله‌اي كه مهم‌تر‌ از مخالفت بهارستان‌نشينان با اين طرح است، مساله رفتار‌هاي دوگانه‌اي است كه صورت مي‌گيرد و همين موضوع خودش نقض اصل شفافيت است.ماجرا از اين قرار است كه يك‌سال پيش درست در بحبوحه بررسي لوايح چهارگانه يا همان لوايح موسوم به FATF‌ موضوع شفاف شدن آرا نيز مطرح شد؛ از آن زمان ديگر شفاف شدن آرا ورد زبان تعدادي از نمايندگان شد و حتي كمپين شفافيت آرا هم تشكيل شد. جناح راست كه خود را متولي اين كمپين و پيشقراول شفافيت مي‌دانست هر روز فهرستي از نمايندگاني كه به اين كمپين‌ مي‌پيوستند، منتشر مي‌كرد تا اينكه احمد اميرآبادي نماينده مردم قم با انتشار تصويري از ليست متقاضيان شفاف شدن آرا اعلام كرد بيش از 100 نفر از نمايندگان به اين كمپين پيوسته‌اند. البته موضوع از كمپين فراتر رفته بود و كار به تدوين طرحي با قيد يك فوريت براي اصلاح آيين‌نامه داخلي مجلس با همين مضمون رسيد. اما نقطه اوج تناقض‌هاي پارلماني اصولگرايان اينجا خود‌نمايي كرد كه وقتي قرار شد نمايندگان براي اين شفافيت تصميم‌گيري كنند، ديگر هيچ خبري از آن 160 امضا نبود و به‌جاي آن فقط 52 راي موافق پاي اين طرح پرطمطراق نمايندگان ثبت شد. اين موضوع حدود يك‌سال بعد يعني همين ديروز بار ديگر در صحن علني مجلس مطرح شد اين‌بار هم سرنوشتي متفاوت با گذشته در انتظارش نبود.

 

دو دوتا چهارتاي شفافيت

14شهريورماه 97 يك فوريت طرح «الحاق دو تبصره به ماده ۱۱۹ قانون آيين‌نامه داخلي مجلس در خصوص شفافيت آراي نمايندگان» در دستور كار مجلس قرار گرفت. كه مجلس با ۵۲ راي موافق، ۱۱۰ راي مخالف، ۷ راي ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماينده با آن مخالفت كرد و اين طرح به كميسيون ارجاع شد. از آنجا كه هر طرحي كه با آن مخالفت مي‌شود، مي‌تواند بعد از 6 ماه دوباره در دستوركار قرار بگيرد، نزديك به يك سال بعد اين طرح دوباره در دستوركار قرار مي‌گيرد اما اين‌بار با قيد دو فوريت؛ البته آن‌طور كه عزت‌الله يوسفيان‌ملا، عضو كميسيون آيين‌نامه مجلس مي‌گويد اين تغييرات تنها قيد فوريت را شامل نشده و تغييراتي در محتوا هم متوجه آن شد. يوسفيان‌ملا به «اعتماد» مي‌گويد: «در طرحي كه ديروز مطرح شد بندهايي دررابطه با تعيين مجازات براي نمايندگاني كه غيبت‌دارند و همچنين افرادي كه در راي‌گيري‌ها شركت نمي‌كنند، بندهايي را گنجانده بودند.» هرچند اين طرح با طرح قبلي تفاوت‌هايي داشت اما سرنوشتش همان بود. نمايندگان ديروز با 69 راي موافق، 103 راي مخالف و 8 راي ممتنع از مجموع 212 راي با آن مخالفت كردند.

در اين ميان جالب‌تر از مخالفت نمايندگان، رايي است كه داده شده؛ موضوعي كه خودش آيينه تمام‌نمايي از روش و منش غيرشفافي است كه گهگاه درميان بعضي كرسي‌هاي خانه ملت در جريان است. وقتي به آراء ديروز نگاه مي‌كنيم اولين چيزي كه بعد از آراي موافق و مخالف جلب‌توجه مي‌كند تعداد آراي افراد ممتنع است كه ديروز 8 نفر براي آنكه صراحتا دست رد به سينه «شفافيت» نزده باشند با راي ممتنع خطاب به اين شعار گفتند «شايد وقتي ديگر» كه البته از سال گذشته تا امروز يك‌ نفر ديگر به اين جمع پيوسته است. فارغ از آراي ممتنع موضوع مجموع نمايندگان است؛ ديروز از حدود 290 نماينده‌اي كه بايد در صحن حاضر باشند 212 نفر حاضر بودند يعني حدود 78 نماينده در لحظه راي‌گيري غايب بودند كه اين رقم خودش يك معما است. اما تعداد غايبين هم تنها رمز و راز اين راي‌گيري نيست بلكه موضوع آنجا جالب‌تر مي‌شود كه از همين تعداد حاضر در صحن 32 نفر در راي‌گيري اصلا شركت نكردند. اين دقيقا همان اتفاقي است كه سال گذشته هم رخ داده بود يعني از مجموع نمايندگان حدودا 96 نماينده در لحظه راي‌گيري غايب بودند و از همان تعداد حاضرين 25 نفر در راي‌گيري شركت نكردند.

ريا يا راستي؟!

وقتي جناح راست مجلس با علم «شفافيت آرا» كمپين به راه انداختند، تعدادي از نمايندگان اصلاح‌طلب حاضر نشدند به اين كمپين بپيوندند و همين موضوع باعث شد تا آنها انگشت اتهام به سمت جريان چپ بگيرد كه آنها مخالف شفافيت هستند و نمي‌خواهند آن آرمان اتاق شيشه‌اي محقق شود. اين درحالي بود كه اصلاح‌طلبان براي اين مخالفت‌شان دلايل قابل تاملي بيان مي‌كردند؛ مثلا علي مطهري كه از نمايندگاني است كه معتقد است كشور آمادگي شفافيت راي نمايندگان را ندارد، گفته بود: «وقتي نماينده شهرستاني راي مي‌دهد و تحت اذيت گروه‌هاي فشار قرار مي‌گيرد، در نماز جمعه به او حمله مي‌كنند، شيشه‌هاي دفتر كارش را مي‌شكنند، در حالي كه بايد حريت نماينده را حفظ كنيم؛ حريت نماينده بالاتر از شفافيت است.» يا محمود صادقي يكي ديگر از نمايندگاني است كه در رداي اصلاح‌طلبي با اين طرح مخالفت است، گفته بود: «شفافيت در همه ابعاد آن، ازجمله در آراي نمايندگان ضروري و مفيد است و مي‌تواند عملكرد مجلس را ارتقا دهد. اما وقتي تبديل به ابزاري براي فشار به نمايندگان و جهت‌دهي به آرا شود، به ضد خودش تبديل مي‌شود»

بسياري از نمايندگان ديگري كه در ميان اصلاح‌طلبان مخالفت كردند صراحتا دليل‌شان را براي اين مخالفت به زبان آوردند؛ بنابراين هرچند جريان اصولگرا اين موضوع را يك نقطه ضعف معرفي مي‌كند اما اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا آنها كه اين مخالفت‌ها و دلايلش را نقطه ضعف مي‌دانند اين رويكرد را در جريان منتسب به خود مي‌پسندند. به عبارت ديگر اينكه افراد دايما خود را موافق شفاف شدن آرا اعلام كنند و در هر ليست و كمپيني هم آن را ثبت كنند و بعد در پس پرده رفتار ديگري نشان دهند اين مي‌تواند منطبق بر اصول شفافيت باشد؟!‌

حالا با نگاه به آنچه درباره شفافيت آرا رخ داد و آنچه در جدال گفتار و كردار حاميان شفافيت راي ظهور و بروز كرد، ديگر مي‌توان گفت اتاق شيشه‌اي خوب است اما نه براي همه.


شهروز برزگر (مخالف): بنده جزو نمايندگاني هستم كه معمولا با اعلام «دو» يا «چهار» رأي خود را آشكارا مطرح مي‌كنم. با اين حال مخالف آن هستم كه اينكه به كدام طرح و لايحه چه رأيي داده‌ام، به كف جامعه بيايد. اينكه جامعه بداند چه رأيي داده‌ام، باعث مي‌شود وقت بيشتري صرف آن كنم كه به مردم توضيح دهم به چه دليلي رأي مثبت يا منفي داده‌ام، اين كار رفتار پوپوليستي است، در صورتي كه نماينده كارهاي مهم‌تري براي انجام دارد.

سيده‌فاطمه ذوالقدر (موافق): هدف اين اصلاح فعال‌تر شدن و شفافيت عملكرد نمايندگان است تا ديگر از تريبون مجلس گفته نشود، 60 تا 70 نفر در رأي‌گيري شركت نكردند. فردي كه به نماينده رأي داده بايد بداند نماينده‌اش كجاست؟ متاسفانه در جلسات كميسيون‌ها به دليل عدم حد نصاب رأي‌گيري‌ها استمزاجي مي‌شود، از اين رو بايد با فوريت شفافيت عملكرد نمايندگان دنبال شود.

مهرداد بائوج لاهوتي(مخالف): غيبت نمايندگان يا آراي آنها فوريت مهم امروز كشور نيست، بايد مسائل اقتصادي و گرفتاري‌هاي مردم را دنبال كنيم. بايد به دنبال اموال نامشروع، شفاف‌سازي و ريشه كن كردن فساد برويم نه اينكه در مورد شفافيت عملكرد نمايندگان كه درخصوص آن قانون داريم، گام‌برداريم. در حال حاضر روزانه اسامي كساني كه تاخير مي‌كنند به صورت زنده از راديو قرائت مي‌شود، اين امر حتي شامل رييس مجلس نيز شده است، بنابراين لازم نيست با فوريت قانون ديگري براي حضور و غياب نمايندگان در نظر گرفت.

محمدمهدي مفتح (موافق): طبق آيين‌نامه داخلي دوفوريت براي جلوگيري از خسارات احتمالي و فوت فرصت مطرح مي‌شود، از آنجايي كه انتخابات مجلس را پيش رو داريم، مردم بايد بدانند كدام نماينده چه فعاليتي داشته است تا بتوانند با ارزيابي عملكرد او در رأي‌گيري شركت كنند. رأي به دوفوريت به معناي تصويب انشاي آن نيست و نمايندگان اگر ايرادي در جزييات دارند مي‌توانند آن را اصلاح كنند. در واقع اصل پيام اين دوفوريت شفافيت عملكرد نمايندگان است.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب