3:59 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  دوران پسا انحلال شورای شهر

آقای زرافشانی رئیس سلب عضویت شده شورای شهر هم فرموده بودند : اگر شورای شهر منحل شود ، شهرداری کرمانشاه غارت می شود ! البته ایشان جمله را کامل نفرموده بودند که دقیقش این بود : اگر شورای شهر کرمانشاه منحل شود ، شهرداری کرمانشاه به تنهایی غارت می شود ! چون به عقیده بنده اگر شورا هم منحل بشود تفاوت زیادی نمی کند چون تنها متولیان این دکان و بنگاه تغییر پیدا می کنند و اصل موضوع سرجای خودش باقی می ماند.

 اخبار عمومی
مدیرعامل ایرانسل : فیلترینگ در دو سال اخیر ۲۰ همت خسارت وارد کرد
حمید رسایی: رئیس کمیته طرح صیانت جدید هستم
انتقاد صریح محقق‌ داماد، اعوانی، دینانی و ...علیه میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری
انتقاد صریح محقق‌ داماد، اعوانی، دینانی و ...علیه میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری
عطاء‌الله مهاجرانی: سردارسلیمانی اگر نامزد ریاست‌جمهوری می‌شد، بی‌رقیب بود
اصرار کمیسیون اجتماعی مجلس برای تعطیلی روز پنج‌شنبه
ابطحی: دلم برای پزشکیان می سوزد
وزیر خارجه اسرائیل: ایران مسئول حمله به اقامتگاه نتانیاهو است
پزشکیان : ما در حال جنگ هستیم و روز به روز هم وضعیت بدتر می‌شود
قالیباف : دولت فورا قانون توسعه‌ جزایر ایرانی را عملیاتی کند
حجت الاسلام قهرمانی‌نژاد: خاخام های اسرائیل با اجنه در ارتباط اند /دعای رهبری سِحر اجنه را از ما دور می کند
اولین استاندار عرب در خوزستان منصوب شد
حسین شریعتمداری: حالا که اروپا سه شرکت هواپیمایی ایران را تحریم کرده، ما هم تنگه هرمز را ببندیم!
عباس عبدی : آقای پزشکیان ، چرا به مردم نمی گویید در مملکت چه خبر است؟
سردار کوثری : اسرائیل فقط هارت و پورت می کند / منافع غرب در تیررس است
سخنگوی دولت : مجبور شدیم پروازهای خود را محدود کنیم؛ راه دیگری نداریم
زیدآبادی : چرا چینی ها در برابر جنگ خاورمیانه سکوت کرده اند؟
معاون رئیس جمهوری : فعلا برنامه‌ای برای اصلاح قانون عفاف و حجاب نداریم
ورود یک میلیون تبعه افغانستانی به ایران در شش ماهه اول ۲۰۲۴
عراقچی: تحریم‌های جدید آمریکا و اروپا علیه ایران مردم عادی را که با هواپیما به سفر می‌روند، محروم می‌کند
عباس عبدی : با حضور شورای فقهی ، آب در شیر دوبرابر شده!
حسین ساجدی‌نیا رئیس جدید ستاد مدیریت بحران کشور شد
ترامپ: سلیمانی یک ژنرال بزرگ ایرانی بود
سخنگوی دولت : تورم قابل انکار نیست / فیلترینگ به اهداف خود نرسیده ؛ رفع فیلترینگ را دنبال می کنیم
آمریکا: استقرار موقت سامانه‌های تاد در اسرائیل برای دفاع در برابر ایران
سخنگوی دولت : برای حل مشکلات اینترنت و فیلترینگ صبوری کنید
خبر مهم عراقچی از مذاکرات / تماس غیرمستقیم ایران و آمریکا متوقف شد؟
انشعاب در مجلس دوازدهم / ۵ تا ۶ فراکسیون در راه است
معاون وزیر کشور: تکلیف همه استانداران طی۲ تا سه هفته آینده مشخص می‌شود
حمید رسایی رییس کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی مجلس شد
فرمانده هوافضای سپاه: با چشمانی باز مراقبیم تا در صورت هرگونه خطا، پاسخی پشیمان‌ کننده به دشمن بدهیم
احضار کارشناس صداوسیما که راجع به سفارش پیجرها گفت / اسداللهی در بازپرسی به اشتباه بودن نظرش اعتراف کرد
قالیباف نوشته روی سنگ مزارش را گفت
سید محمد خاتمی ۸۱ ساله شد
درخواست جنگنده برای حفاظت از ترامپ در برابر ایران
خبر جدید درباره افزایش حقوق کارمندان
قالیباف: سردار قاآنی در سلامت کامل است و در حال انجام وظایف و ماموریت‌های ویژه خود است
انتقادات تند پناهیان از برخی حزب اللهی‌ها؛ این چه روش صهیونیستی است؟
پیکر سردار نیلفروشان کشف شد/ مراسم تشییع اطلاع‌رسانی می‌شود
۳ استاندار دولت پزشکیان منصوب شدند
 گفتــگو
بادامچیان: پزشکیان تغییر کرده است /اصلا سعید جلیلی را لیدر نمی دانم
غرویان: تفکر میرباقری انحرافی و خیالپردازانه است /تئوریزه کردن جنگ ریشه در سلیقه شخصی دارد
بیژن عبدالکریمی : طی این ۴۰سال همه نیروها و گفتمان‌ها از قطار انقلاب پیاده شده‌اند
نظر سعید حجاریان درباره وفاق ملی/ دولت پزشکیان ، شبیه هاشمی است نه خاتمی
سردار ابراهیم رستمی: سلاح قوی تر از بمب هسته ای داریم/ جنگ با آمریکا اجتناب ناپذیر است
واعظی: دکترین هسته‌ای با امضای چند نفر تغییر نمی‌کند /تدبیر و هوشمندی حاکمیت این است که جنگ رخ ندهد
زیباکلام: دروغ است که می گویند آیت‌الله هاشمی باعث ادامه جنگ شد
فیاض زاهد: در انتخابات آینده یک زن پرچمدار افراطیون است
علی صوفی : پایداری ها دست بردار نیستند و می خواهند پزشکیان را محصور و محدود کنند
سخنگوی دولت: وزیر فرهنگ پیگیر حل مشکل بازیگران ممنوع‌الفعالیت است

کد مطلب 32486           تاریخ ارسال : 1403/04/18                         نسخه چاپی
ثابتی مشاور جلیلی: رای ما از قالیباف بیشتر بود، اگر کنار می‌رفت در دور اول می‌بردیم / در دو قطبی با پزشکیان هم قالیباف می‌باخت

این انتخابات از یک جهت بی نظیر بود؛ از این بعد که هر فرد منصفی که شاید هنوز هم درباره سلامت انتخابات تردید داشت، حالا بهتر فهمید که جمهوری اسلامی از تک تک آرای مردمش حفاظت می‌کند، حتی اگر فاصله رای پزشکیان با جلیلی کمتر از ۳ میلیون باشد. (این فاصله کم، رکورد کم‌ترین فاصله آرای نامزد پیروز و رقیبش در تمام ادوار انتخابات ریاست جمهوری است)


امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس و مشاور ارشد سعید جلیلی می‌گوید جلیلی رای بیشتری داشته و طبیعتا باید در صحنه باقی می‌ماند و بعد از پایان دور اول نیز معلوم شد که رای او حدود سه برابر قالیباف بوده است، از این جهت، شاید اگر برعکس بود و قالیباف به نفع جلیلی کنار میرفت جلیلی میتوانست همان دور اول کار را تمام کند.
 
به گزارش انتخاب، ثابتی در یادداشتی با عنوان: «چند نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم» در کانال تلگرامی خود نوشت: ۱. انتخاب دکتر پزشکیان را به تمام کسانی که به او رای دادند تبریک میگویم. در مرام ما جز این نیست که رقیب را تکریم کنیم و نظر متفاوتش را محترم بشماریم. حتی اگر بعضی از رقبای ما اینطور عمل نکرده باشند و مثل سال ۸۸ بدون هیچ سندی ادعای تقلب کرده باشند، اخلاق و منش ما حکم میکند طور دیگری رفتار کنیم و به همه کسانی که در انتخابات مثل ما فکر نکردند تبریک بگوییم. من با همه وجود معتقدم بسیاری از ۱۶ میلیون رای دهنده به پزشکیان اگر بیشتر از ما دلشان برای اسلام و ایران نسوزد، قطعا کمتر از ما دغدغه ندارند، اما سلیقه و تشخیص شان متفاوت است. 
۲. این انتخابات از یک جهت بی نظیر بود؛ از این بعد که هر فرد منصفی که شاید هنوز هم درباره سلامت انتخابات تردید داشت، حالا بهتر فهمید که جمهوری اسلامی از تک تک آرای مردمش حفاظت می‌کند، حتی اگر فاصله رای پزشکیان با جلیلی کمتر از ۳ میلیون باشد. (این فاصله کم، رکورد کم‌ترین فاصله آرای نامزد پیروز و رقیبش در تمام ادوار انتخابات ریاست جمهوری است)
 
 
 
 
علاوه بر آن، جمهوریت نظام ما که در سایه‌ی ولایت فقیه معنا پیدا می‌کند حتی حاضر نیست مشارکت ۴۹.۸ درصدی را ۵۰ درصد اعلام کند! این صداقت و سلامت در انتخابات را اگر کسی هنوز هم متوجه نمی‌شود، فقط در زمان فقدان چنین نعمتی قدر آن را خواهد دانست.
 
۳. با انتشار آمار رای‌های جلیلی و پزشکیان به تفکیک هر استان، نتیجه جالبی به دست آمد. اینکه طرفین تقریبا به صورت برابر فاتح استان‌ها شده اند (در ۱۶ استان پزشکیان رای اول را آورده و در ۱۵ استان جلیلی)، اما به خاطر رای قومیتی پررنگ در ۴ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، پزشکیان توانست با فاصله کمتر از ۳ میلیون رای رئیس جمهور شود. 
 
 نکته جالب اینجاست که فاصله رای پزشکیان با جلیلی فقط در همین ۴ استان ۲ میلیون و ۹۵۶ هزار رای بوده و فاصله کل آرای او با جلیلی در تمام ۳۱ استان نیز حدود ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار رای بوده است! یعنی مزیت اصلی و تمام کننده پزشکیان در این انتخابات نه گفتمان یا رویکرد سیاسی او یا حتی بعضی از دو قطبی‌های سیاسی، فرهنگی بلکه رای قومیتی او در ۴ استان بوده که باعث شده در یک رقابت بسیار نزدیک، با همان میزان رای بیشتر در استان‌های شمال غربی، انتخابات را نیز ببرد.
 
فهم این مساله از این جهت مهم است که اگر به این موضوع توجه نشود، در دام تحلیل‌های تخیلی و غلطی خواهیم افتاد که باعث می‌شود اساسا صورت مساله و واقعیت انتخاباتی که گذشت را متوجه نشویم. این یعنی اگر به جای جلیلی هر فرد دیگری نیز با پزشکیان رقابت می‌کرد، نمیتوانست بر آرای قومیتی او غلبه کند، ضمن اینکه شاید انتشار خبر اردبیلی بودن مادر جلیلی و فیلمی که او به زبان آذری سخن می‌گوید نیز کمی در تلطیف این وضعیت کمک کرده باشد در حالی که بقیه نامزد‌های رقیب پزشکیان فاقد همین مزیت (ترک بودن مادر) بودند. 
 
۴. بعد از شمارش آرا، بعضی از هواداران آقای قالیباف، مدعی شدند اگر دور اول جلیلی به نفع قالیباف کنار میرفت، در دور دوم او میتوانست پزشکیان را شکست دهد. اما این تحلیل از چند جهت غلط است؛ اول اینکه بر اساس شاخص مقبولیت، جلیلی رای بیشتری داشت و طبیعتا باید در صحنه باقی می‌ماند و بعد از پایان دور اول نیز معلوم شد که رای او حدود سه برابر قالیباف بوده و از این جهت، شاید اگر برعکس بود و ایشان به نفع جلیلی کنار میرفت جلیلی میتوانست همان دور اول کار را تمام کند.
 
 ثانیا؛ رای منفی بالای آقای قالیباف به خاطر موضوعات مختلف که در انتخابات اخیر مجلس در تهران نیز خود را نشان داده بود، نشان میداد که او در دور دوم نیز رقیب ساده تری برای پزشکیان بود. در واقع وقتی آقای قالیباف در انتخابات اخیر مجلس نتوانست در شهری که ۱۲ سال شهردارش بود رای اول باشد، طبیعی بود که در کل کشور نیز نمی‌توانست رای اول را بیاورد و بدیهی است که در دوگانه قالیباف و پزشکیان نیز پزشکیان پیروز بود با این تفاوت که حتما رای قالیباف به اندازه جلیلی نیز نبود. ضمن اینکه برخلاف برخی نظرسازی ها، واقعیت نیز نشان داد تمام آرای جلیلی سیاسی و ایدئولوژیک نبود بلکه بخش زیادی از رای او شامل آرای خاکستری بود که در صورت کناره گیری او، به سبد دیگری منتقل نمیشد.
 
۵. اما جلیلی با افزایش رای ۴ میلیونی خود در سال۹۲ به حدود ۱۴ میلیون در سال ۱۴۰۳ نشان داد که جدای از خلق یک سرمایه سیاسی اجتماعی جدید و فعال، توانسته با نوع جدیدی از سیاست ورزی که جنسش با گعده‌های سیاسی پشت پرده تفاوت دارد، حاصل یک دهه تلاش مستمرش در میدان را در صندوق‌های رای به رخ بکشد. او امروز با این میزان رای، بعد شهید رییسی که در سال ۹۶ با بیش از ۱۵ملیون رای نفر دوم شد، دارنده بیشترین رای از سوی رقیب یک رئیس جمهور است. جلیلی با این سرمایه سیاسی چه خواهد کرد؟ گذر زمان پاسخ را مشخص میکند...

 


نظرات خوانندگان
علی  در تاریخ  18 /4 / 1403  در ساعت 53 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
خیلی از کسایی که به قالیباف رای دادن دور دوم به پزشکیان رای دادن. ولی هیچ وقت ارای جلیلی به سمت پزشکیان نمی رفت. اینو یکم فکر کنیم



نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب