11:28 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
 حرف نزدن که بلدید؟!

مشکل ما در این کشور همین «طیره عقل» یعنی حرف نزدن در موقعی که باید حرف زد و حرف زدن در موقعی که باید حرف نزد، می باشد.البته منظورم حرف زدم عوام نیست که عوام الناس اگر روزی میلیون‌ها حرف به قول سریال برره از خود «در کنند» خیلی به جایی بر نمی‌خورد بلکه درد ما بیشتر در ساحت «کلام الملوک» هاست که معمولا در هر کشوری «ملوک الکلام» نیز می‌شوند و بر صدر می‌نشینند و قدر می‌بینند.

 اخبار عمومی
اذعان «پنتاگون» به شکست سامانه «پاتریوت» آمریکا مقابل حمله موشکی ایران
وزیر دفاع: ایران در برابر گستاخی متجاوز، پاسخ پشیمان‌کننده خواهد داد
نخست وزیر عراق: آتش‌سوزی در همسایه، دامن ما را هم می‌گیرد؛ پیام‌آور صلح تهران و واشنگتن هستیم
پیام پزشکیان به ایرانیان خارج از کشور پنجرۀ دیپلماسی باز است/ مسیر صلح را دنبال می‌کنیم
اکسیوس : پوتین از ایران خواست «غنی‌سازی صفر» را بپذیرد
انتقاد نتانیاهو از "مدافعان ایران" در رسانه های آمریکا: شرم بر شما این قدر کور و احمقید؟
عارف: مصوبه بازگشت قیمت‌ها به قبل از آغاز جنگ ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است
عراقچی، تکلیف توافق را روشن کرد: از غنی‌سازی کوتاه نمی آییم
قوه قضائیه: کواکبیان هیچ سندی درباره ادعاهایش ارائه نکرد
ابطحی: الان دقیقا وقت ‎مذاکره با آمریکایی است که فهمیده نیروی نظامی ایران شوخی نیست
وزیر آموزش و پرورش: برای بازگشایی مدارس در مهرماه، سناریوی بازگشایی آرام، ترکیبی و مجازی تدوین شود
نبویان، نماینده مجلس: چرا در کفش بازرسان آژانس، زمانی که در مراکز هسته‌ای ما بازرسی بدنی می‌شوند، «ریز تراشه» پیدا می‌شود؟
ادعای اکسیوس : مسکو به‌طور خصوصی ایرانی‌ها را به پذیرش «غنی‌سازی صفر» تشویق کرده است
عارف: اکنون نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است
حمله جواد لاریجانی به اظهارات اخیر پزشکیان: تاسف برانگیز است
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس ( کواکبیان)
زیدآبادی: راهکار حفظ انسجام اجتماعی ، بلاتکلیف گذاشتن کشور نیست
کاظم جلالی: دانش هسته‌ای ما با موشک‌ نابود نمی شود؛ اراده مان قوی تر می شود
علی لاریجانی: در حال بررسی پیام واشنگتن برای آغاز مذاکرات هستیم ؛ هیچ اعتمادی به آمریکا نداریم
توجیه رضا عاشری بعد از درخواست ترور پزشکیان: من آدم طنازی هستم!
رائفی‌پور: شما رو به خدا دروغ پخش نکنید کدام اف ۳۵؟
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان
چه کسانی از مصاحبه رئیس جمهور خشمگین شدند؟
اذعان اسرائیل: موشک ایرانی به دفتر نتانیاهو اصابت کرد
محمد مهاجری: درخواست رهبر انقلاب برای سرود «ای ایران» در شب عاشورا، اهمیت والای وطن را نشان می‌دهد
سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند
توصیه احمد زیدآبادی: تشکیل هیئت حقیقت‌یاب برای بررسی چگونگی نفوذ اسرائیل به کشور
سفیر سوئیس به تهران بازگشت و سفارت باز شد
سفیر آمریکا در ناتو: ایران باید صلح با واشنگتن و تل‌آویو را بپذیرد!
بازگشت هواپیماهای مسافری به آسمان ایران
روزنامه جمهوری اسلامی : صداوسیما را از افراد کم سواد و مشکوک پاکسازی کنید/ با افرادی که بنام ایدئولوگ نظام، عوامفریبی کردند برخورد شود
سخنگوی دولت : با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم
موافقت ترامپ با فروش ۵۱۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل
حمله حسین شریعتمداری به موافقان مذاکره : هم خائن‌اند هم احمق
پسر نتانیاهو : از ترس جانم اسرائیل را ترک کرده ام
وزرای خارجه مصر و عمان خواستار از سرگیری مذاکرات شدند
نماینده سنای پاکستان: در صورت تعرض به جان آیت‌الله خامنه‌ای هیچ آمریکایی در پاکستان نخواهد ماند
انتقاد پزشکیان از گروسی در گفتگوی تلفنی با مکرون
کیفرخواست قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد
ادعای کاخ سفید: با ایران همچنان در ارتباط هستیم
 گفتــگو
مرعشی: خطری به نام تجزیه ایران وجود ندارد/ قدرت‌های اصلی جهان تصمیم گرفته‌اند که جغرافیای منطقه ما تغییر نکند
حقیقت‌پور: وقت آزادی های اجتماعی سیاسی فرا رسیده است/ باید صدا و سیما را شخم زد و بذر خوب در آن کاشت
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟
سیدحسن خمینی: وقتی مسأله این می‌شود که کدام اجتهاد باید حکومت کند، پاسخ این است همان اجتهادی که مردم به آن رأی می‌دهند
جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس: بسیاری از زنان مجلس به دنبال یافتن جایگاهی برای ارتقای کلی زنان نیستند
رئیس پیشین صداوسیما: فردوسی‌پور به دلیل گفت‌وگو با ظریف کنار گذاشته شد؛ "نود" از سریال‌های پرهزینه بیشتر مخاطب داشت
ضرغامی: اگر حرفی را که رهبری گفتند، من بزنم چه بلایی به سرم می آورند؟/ گفتند من وصله ناجور دولت رئیسی بودم
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است

کد مطلب 23812           تاریخ ارسال : 1398/07/16                         نسخه چاپی
مخالفت چهار نماینده استان کرمانشاه با تشکیل وزارت بازرگانی

۶۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به اعضای شورای نگهبان بر این نکته تاکید کردند که تشکیل وزارت بازرگانی به ویژه در شرایط تحریم، موجب بروز آسیب‌های فراوانی در اقتصاد کشور خواهد شد. این نامه را آقایان مصری ،نادری ، تجری و حسینی کیا نمایندگان استان کرمانشاه امضاء کرده اند .


متن کامل این نامه به شرح زیر است:

اعضای محترم شورای نگهبان

با سلام و احترام.

همان طور که مستحضرید طی سال‌های ۹۵ تا ۹۷ موضوع تأسیس وزارت بازرگانی سه بار در قالب لایحه و یا طرح در مجلس شورای اسلامی مطرح و هر سه بار با مخالفت نمایندگان روبه رو شد. اواخر سال گذشته نیز در شرایطی که تلاطمات ارزی باعث نابسامانی در بازار مواد غذایی شده بود رئیس جمهور نبود وزارت بازرگانی را عامل تلاطمات بازار می‌دانست و اصرار بر تشکیل وزارت بازرگانی داشت؛ و پس از پیگیری رئیس جمهور، تعدادی از نمایندگان مجلس با امضای طرحی خواهان تشکیل مجدد این وزارتخانه شدند تا برای چهارمین بار در عرض دو سال اخیر، موضوع تفکیک وزارت صمت در مجلس مطرح گردد.

در فرآیند ۶ ماهه بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی دولت عملاً وزارت بازرگانی را با مصوبه سران سه قوه تشکیل داد که البته بعد‌ها مشخص شد مصوبه مذکور از اساس وجود نداشته است. علاوه بر غیرقانونی بودن تشکیل معاونت بازرگانی توسط دولت، این اقدام در شرایطی که مجلس شورای اسلامی در همان بازه مشغول بررسی طرح وزارت بازرگانی بود اقدامی خلافشان مجلس و ملت محسوب می‌شد.

تشکیل وزارت بازرگانی به ویژه در شرایط تحریم، موجب بروز آسیب‌های فراوانی در اقتصاد کشور خواهد شد از جمله این آسیب‌ها می‌توان به افزایش واردات، افزایش نیاز ارزی کشور، تضعیف تولید، کاهش اشتغال، تضعیف خودکفایی در محصولات غذایی اشاره کرد.

نهایتا طرح تشکیل وزارت بازرگانی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۳ با زیر پا گذاشته شدن آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم اخذ دو سوم آرای نمایندگان در طرح‌هایی که مخالف برنامه‌های ۵ ساله توسعه است به تصویب رسید. امروز این طرح در اختیار شورای نگهبان است تا آن را نظر تطابق با شرع مقدس و قانون اساسی مورد بررسی قرار دهد.

در این راستا مغایرت‌های طرح تشکیل وزارت بازرگانی با قانون اساسی به اختصار توضیح داده می‌شود:

۱- مغایرت با اصل (۷۵) قانون اساسی: تشکیل وزارت بازرگانی مشخصاً منجر به ایجاد تشکیلات جدید در ساختار دولت و همچنین افزایش هزینه‌های دولت خواهد شد. از این منظر می‌توان پیش بینی کرد وزارت بازرگانی منجر به تشکیل سه الی چهار معاونت جدید در ساختار دولت خواهد شد و از این جهت با اصل (۷۵) قانون اساسی مغایر است. لازم به ذکر است در طرح مذکور منابع مالی لازم برای تشکیل وزارت خانه جدید دیده نشده است و صرفاً گفته شده است از محل صرفه جویی هزینه‌ها منابع آن تأمین خواهد شد که پرواضح است این اتفاق رخ نخواهد داد. از این منظر لازم است مجلس دقیقاً مشخص کند چگونه و از کدام محل این منابع تأمین خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است این استدلال که تشکیل وزارت بازرگانی مصداق تشکیلات جدید نیست کاملاً غیر کارشناسی بوده چرا که به وضوح مشخص است هم‌زمان با تشکیل وزارت بازرگانی حداقل ۳ معاونت ستادی و یک یا دو معاونت موضوعی در وزارت بازرگانی تشکیل و یک معاونت از وزارت صمت کاسته می‌شود. پس به وضوح مشخص است تشکیل وزارت بازرگانی موجب ایجاد سه معاونت جدید در ساختار دولت خواهد شد.

۲- مغایرت با بند (۱۰) اصل ۳ قانون اساسی در سال ۱۳۹۱ با انحلال وزارت بازرگانی و به‌تبع آن تخصیص مسئولیت‌های بازرگانی هر گروه کالایی به وزارت خانه مربوط به همان گروه، پاسخگویی هر دستگاه نسبت به وضعیت تولید و واردات هر محصول بهبود یافت. انحلال وزارت بازرگانی ضمن کوچک سازی ساختار دولت موفق شد اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی را به حداقل برساند. از این منظر لازم به ذکر است پیش از انحلال وزارت بازرگانی به دلیل پاسخگو نبودن وزیر بازرگانی نسبت به شرایط تولید و پاسخگو نبودن وزارت کشاورزی نسبت به واردات بی رویه، ۱۰ مورد سؤال و استیضاح از وزرای جهاد کشاورزی و بازرگانی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک بازه ۸ ساله انجام شد که عملاً نتیجه خاصی از این موارد حاصل نشد و هر وزیر، وزیر دیگر را مقصر می‌دانست. اما پس از قانون تمرکز هر وزیر در قبال تنظیم بازار حوزه مربوط به خود و وضعیت تولید آن پاسخگو شد. به طور خلاصه باید بیان کرد ایجاد وزارتخانه‌ای مستقل برای امر بازرگانی در اکثر کشور‌های پیشرفته نیز منسوخ شده است و بسیاری از کشور‌ها از ساختار‌های ادغامی تولید و تجارت استفاده می‌کنند. از این منظر می‌توان گفت: موضوع تشکیل وزارت بازرگانی با بند (۱۰) اصل سوم قانون اساسی مبنی بر «ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیرضرور» مغایرت دارد؛ چرا که موجب بروز تعارضات در ساختار اداری کشور بین وزارت بازرگانی و وزارتخانه‌های تولیدی (جهاد کشاورزی و صنایع و معادن) خواهد شد.

همچنین لازم به ذکر است تصویب طرح وزارت بازرگانی با توجه به اینکه با اسناد بالادستی کشور مغایر است مطابق آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی نیازمند دو سوم آرای نمایندگان بود که این موضوع در جلسه رأی گیری طرح علی رغم تذکر برخی از نمایندگان مورد توجه قرار نگرفت و طرح بدون اخذ دو سوم آرا به تصویب رسید. با توجه اصل ۶۵ قانون اساسی مینی بر لزوم رعایت آئین نام داخلی مجلس در فرآیند رسیدگی به طرح‌ها و لوایح لازم است شورای محترم نگهبان نسبت به این موضوع نیز اعلام نظر کرده و طرح را برای بررسی مجدد و اخذ دوسوم آرا به مجلس شورای اسلامی بازگرداند. ضمناً مهم‌ترین مغایرت‌های طرح مذکور با اسناد بالادستی در ادامه به اختصار ذکر شده است:

۱- بند (۱۰) سیاست‌های کلی نظام اداری، مبنی بر «چابک سازی، متناسب سازی و منطقی ساختن تشکیلات نظام اداری در جهت تحقق اهداف چشم انداز»

۲- بند (۱۶) سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، مبنی بر «صرفه جویی در هزینه‌های عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی سازی اندازه‌ی دولت و حذف دستگاه‌های موازی و غیرضرور و هزینه‌های زائد.»

بند «الف» ماده (۲۸) قانون برنامه ششم توسعه کشور، مبنی بر «کاهش حجم، اندازه و ساختار مجموع دستگاه‌های اجرائی به استثنای مدارس دولتی در طول اجرای قانون برنامه، حداقل به میزان پانزده درصد.» لازم به ذکر است تاکنون با گذشت ۲ سال از شروع برنامه ۶ام توسعه می‌بایست حداقل ۶ درصد از هدف برنامه ۶ ام در راستای کوچک سازی دولت تحقق می‌یافت که این مهم پیش از تشکیل وزارت بازرگانی به هیچ عنوان محقق نشده و اکنون نیز با تشکیل وزارت بازرگانی هدف برنامه عملاً دست نیافتنی خواهد شد. همچنین تشکیل وزارت بازرگانی صرفاً یک تفکیک وزارت صمت نیست که بدون توسعه تشکیلات اتفاق بیافتد بلکه پیش بینی می‌شود سه تا چهار معاونت جدید به ساختار دولت افزوده شود.

در نهایت اینجانبان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از شورای محترم نگهبان درخواست دارم در موضوع تشکیل وزارت بازرگانی شرایط خاص کشور در زمینه کسری بودجه دولت را لحاظ کرده و مصوبه مذکور را که به وضوح با اصل ۳ و ۷۵ قانون اساسی و همچنین بند ۱۰ سیاست‌های کلی نظام، بند ۱۶ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بند الف. ماده ۲۸ قانون برنامه ششم توسعه مغایر است به مجلس شورای اسلامی بازگرداند.

اسامی نمایندگان به شرح ذیل است:

۱- علی ابراهیمی - شازند

۲- عباس گودرزی - بروجرد

۳- محمدحسین فرهنگی- تبریز

۴- سهراب گیلانی- شوشتر

۵- اکبر ترکی- فریدن

۶- عبدالرضا مصری- کرمانشاه

۷- فردین فرمند - میانه

۸- قاسم ساعدی - دشت آزادگان

۹- یعقوب شیویاری - میانه

۱۰- عبدالله حاتمیان - درگز

۱۱- علی بختیار - گلپایگان

۱۲- علی گلمرادی - ماهشهر

۱۳- مجید ناصری‌نژاد - شادگان

۱۴- یحیی کمالی‌پور - جیرفت

۱۵- اقبال محمدیان - رامهرمز

۱۶- عباس پاپی‌زاده - دزفول

۱۷- حمیدرضا حاجی‌بابایی - همدان

۱۸- مسعود گودرزی - ممسنی

۱۹- علی‌محمد مرادی - قروه

۲۰- حبیب الله دهمرده - زابل

۲۱- سیداحسن علوی- سنندج

۲۲- مهرداد لاهوتی - لنگرود

۲۳- محمدباقر سعادت - دشتستان

۲۴- سیدحسن نقوی حسینی - ورامین

۲۵- مهرداد فلاحتی - قائنات

۲۶- علی‌اکبر کریمی - اراک

۲۷- شهاب نادری - پاوه

۲۸- نصرالله پژمانفر- مشهد

۲۹- محمداسماعیل سعیدی- تبریز

۳۰- سیدجواد ساداتی‌نژاد - کاشان

۳۱- سیدجواد حسینی کیا - سنفر

۳۲- احد آزادیخواه - ملایر

۳۳- علیرضا سلیمی - محلات

۳۴- سید راضی نوری - شوش

۳۵- عزت‌الله یوسفیان ملا - آمل

۳۶- مجتبی ذوالنوری - قم

۳۷- جبار کوچکی‌نژاد - رشت

۳۸- محمد عزیزی - ابهر

۳۹- شمس‌الله شریعت‌نژاد - تنکابن

۴۰- سیدمحمدجواد ابطحی - خمینی‌شهر

۴۱- ابوالفضل ابوترابی - نجف‌آباد

۴۲- جواد کریمی قدوسی - مشهد

۴۳- علی‌عسگر ظاهری عبدوند- مسجدسلیمان

۴۴- عبدالغفور ایران‌نژاد -چابهار

۴۵- محمدعلی پورمختار- بهار و کبودرآهنگ

۴۶- علی ساری - اهواز

۴۷- غلامرضا شرفی - آبادان

۴۸- سیده حمیده زرآبادی - قزوین

۴۹- صدیف بدری - اردبیل

۵۰ -فرهاد تجری - قصرشیرین

۵۱- محسن بیگلری - سقز

۵۲- حمدالله کریمی - بیجار

۵۳- فرجه طیار - گنبدکاووس

۵۴- سیدحسن حسینی شاهرودی - شاهرود

۵۵- علیرضا محجوب - تهران

۵۶- نادر قاضی‌پور - ارومیه

۵۷- اکبر رنجبرزاده - اسدآباد

۵۸- ضیاءالله اعزازی - بناب

۵۹- حسن خسته‌بند - بندرانزلی

۶۰- هاجر چنارانی - نیشابور

 


نظرات خوانندگان
حسین  در تاریخ  20 /7 / 1398  در ساعت 28 : 23 متن زیر را ارسال کرده است
واقعا این 60 نماینده وبه خصوص بعضی ازنمایندگان استان کرمانشاه نابغه هستند وقتی مجلس کلیات ایجاد

تحلیلگر  در تاریخ  19 /7 / 1398  در ساعت 9 : 20 متن زیر را ارسال کرده است
مخالف اصلی تفکیک وزارت صمت بخش خصوصی است زیرا بخش خصوصی در این چند سال تحت پوشش حمایت از تولید و بخش خصوصی هرچه خواست کرد و قیمتها را تا 400درصد بالا برد و وزیر صمت بدلیل نقش حمایتیش از تولید تحت فشارو هجمه بخش خصوصی بود بطوری که جرات نکرد نقش نظارتیش رااز ترس استیضاح ایفا کند زیرا بخشی از نمایندگان کشور رابطه تنگاتنگی با اربابان ثروت دارند و نیاز به حمایت انها...لذابا شکل گیری یک وزارتخانه باعنوان که وظیفه اصلیش نظارت و کنترل بازار قیمت و ...باشد خوشایند برخی ها نیست و علت اصلی مخالفت با این تفکیک همین موضوع است

رسول  در تاریخ  19 /7 / 1398  در ساعت 8 : 14 متن زیر را ارسال کرده است
نماینده عزیز خواهشا دیگه شرکت نکنید بزارین نماینده های و جوان شجاع شرکت کنند مردم دوست ندارن شما بازم شرکت کنید چون کاری برای استان انجام ندادین فقط دنبال استخدام بستگان خودتان بودین خداوکیلی آقای مصری نه دنبال استخدام بودن ونه جابه جایی مذیران .

سبحاني  در تاریخ  18 /7 / 1398  در ساعت 22 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
اين يك بدعت جديد است كه اگر مجلس طرحي را تصويب كرد مخالفان آن با شوراي نگهبان نامه نگاري كنند ومانع از تاييد شوراي نگهبان شوند. آقاي مصري شما كه عضو هيات رئيسه مجلس هستيد چطور به قانون تمكين نمي كنيد؟

علي  در تاریخ  18 /7 / 1398  در ساعت 6 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
مخالفت آقايان با تشكيل وزارت بازرگاني كاملا طبيعي وعاديه وابستگان ودوستان اين آقايان كه در آشفتگي وهرج ومرج ادغام به منافع زيادي رسيده اند به اين راحتي ها حاضرنيستند اجازه دهند وزارت بازرگاني شكل بگيرد واوضاع بازار ساماندهي پيدا كند. ضمنا بيانات صريح رهبري در ديدار با هيات دولت در خصوص ادغام اشتباه وزارت بازرگاني جهت اطلاع نمايندگان مخالف استان خصوصا اقايان مصري وحسيني كيا كه مدعي ولايت مداري وعضويت در فراكسيون ولايي مجلس هستند!!! مقام معظم رهبری در سال 94 در دیدار اعضای هیات دولت با ایشان با انتقاد از وضعیت وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشتند: «چهار وزارتخانه را دادند دست آقای نعمت‌زاده. واقعاً چهار وزارتخانه بود اینجا؛ صنایع، صنایع سنگین، معادن و بازرگانی.» ایشان تاکید کردند: «یکی از کارهای عجیب و غریبی که برای بنده هم تا آخر معلوم نشد که چرا این کار انجام گرفت، همراه کردن وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن بود، یعنی واقعاً هنوز هم برای من حل نشده است.»

حمزه  در تاریخ  17 /7 / 1398  در ساعت 34 : 19 متن زیر را ارسال کرده است
نه صفری رای میاره نه نادری ازاورامانات

بوژان  در تاریخ  17 /7 / 1398  در ساعت 30 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
احمدصفري نماينده مردمي وميانه رو دوست داريم.

ديده بان  در تاریخ  17 /7 / 1398  در ساعت 20 : 8 متن زیر را ارسال کرده است
آقاياني كه بعنوان نماينده در مجلس اين روزها از محرومين دفاع مي كنند بزرگترين مانع توسعه استان هستند اگر مردم احترام گرفتن سه دوره به شما راي دادن و شما هيچ كاري نكرديد بقول معرف اگر هوسه ديگه بسه خودت كوتاه بيا ديگه ثبت نام نكن اگر اعتقاد به قيامت داري



نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب