1:3 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  خطر ! جاسوسان مشغول کارند

اینبار با نبرد مرصاد گونه ای مواجه بودیم که وسعت تنگنه آن به بزرگی تمام ایران بود ، آنها فقط طی چند روز از نوار باریک مرزی غرب کشور وارد نشده بودند بلکه از سالیان و دهه ها پیش ، از همه سرحدات کشور :از غرب ، شرق ، جنوب و شمال وارد کشور شده بودند ، زمینی ، هوایی ، دریایی در قالب مهاجر افغانی و طلبه پاکستانی و تاجر عراقی و.....

 اخبار عمومی
محمد مهاجری: درخواست رهبر انقلاب برای سرود «ای ایران» در شب عاشورا، اهمیت والای وطن را نشان می‌دهد
سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند
توصیه احمد زیدآبادی: تشکیل هیئت حقیقت‌یاب برای بررسی چگونگی نفوذ اسرائیل به کشور
سفیر سوئیس به تهران بازگشت و سفارت باز شد
سفیر آمریکا در ناتو: ایران باید صلح با واشنگتن و تل‌آویو را بپذیرد!
بازگشت هواپیماهای مسافری به آسمان ایران
روزنامه جمهوری اسلامی : صداوسیما را از افراد کم سواد و مشکوک پاکسازی کنید/ با افرادی که بنام ایدئولوگ نظام، عوامفریبی کردند برخورد شود
سخنگوی دولت : با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم
موافقت ترامپ با فروش ۵۱۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل
حمله حسین شریعتمداری به موافقان مذاکره : هم خائن‌اند هم احمق
پسر نتانیاهو : از ترس جانم اسرائیل را ترک کرده ام
وزرای خارجه مصر و عمان خواستار از سرگیری مذاکرات شدند
نماینده سنای پاکستان: در صورت تعرض به جان آیت‌الله خامنه‌ای هیچ آمریکایی در پاکستان نخواهد ماند
انتقاد پزشکیان از گروسی در گفتگوی تلفنی با مکرون
کیفرخواست قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد
ادعای کاخ سفید: با ایران همچنان در ارتباط هستیم
آیت‌الله نوری همدانی: هرگونه تعرض و تهدید به رهبری و مرجعیت شیعه حکم محارب دارد
گروسی : ایران می تواند در چند ماه دوباره غنی سازی کند / شبکه ان بی سی: مذاکرات ایران و امریکا، به زودی
رئیس ستاد کل: درباره پایبندى دشمن به آتش‌بس، کاملاً تردید داریم / وزیر دفاع عربستان : تسلیت شهادت فرماندهان ؛ برای پایان جنگ تلاش زیادی کردیم
علی لاریجانی: در ابتدای جنگ، دست نظامی ما نسبت به اسرائیل پایین‌تر بود و ما را غافلگیر کرده بودند/ تهدید کردند در ۱۲ ساعت کشور را ترک کنم
سفیر ایران در سازمان ملل: تسلیم بی‌قید و شرط، مذاکره نیست؛ با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم
قالیباف: مصوبه مجلس حساب و کتاب ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی بود
حاجی بابایی: در بخش پدافند ضعف داریم/ هر ضربه ای در داخل خوردیم صددرصد از نفوذی ها بود
ترامپ: مذاکره با ایران هفته آینده؛ توافق هسته‌ای "ضروری نیست"
تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی در دستور کار مجلس قرار گرفت
هشدار روحانی: آتش‌بس، پایان تهدید نیست/ باید به سخن مردم گوش سپرد و جبران و بازسازی کرد
جانشین سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید
عراقچی: تا پایان تجاوزات، مذاکره با آمریکا منتفی است
عقب‌نشینی ترامپ از تغییر رژیم در ایران: هرج‌ومرج نمی‌خواهیم / ایرانی‌ها تاجرند، نه جنگ‌طلب
سی‌ان‌ان: ارزیابی اولیه اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که سایت‌های هسته‌ای ایران تخریب نشده‌اند
وزیر خارجه انگلیس: بمباران، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نمی‌کند
فرانسه: حمله به زندان اوین غیرقابل‌قبول است
زمان برگزاری کنکور روز ۱۶ تیرماه اعلام خواهد شد
واکنش ظریف به اظهارات ترامپ: در باره تغییر رژیم خیالبافی می‌کند ؛ تنها ایرانیان، عظمت ایران را خواهند ساخت
سرلشکر موسوی: تنبیه نتانیاهو را تا بیچارگی‌اش با قدرت ادامه می‌دهیم
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره پاسخ موشکی ایران به تجاوز آمریکا
واکنش تند ترامپ به احتمال ارسال کلاهک هسته‌ای روسیه به ایران
چین: حمله به ایران اعتبار آمریکا را در جهان خدشه‌دار کرد
بازگشت شمخانی به میدان نبرد: اینک ابتکار در دست ماست؛ شگفتی‌ها ادامه خواهد داشت
سید محمد خاتمی: هدف اصلی این جنگ تحمیلی، نابودی توان ملی و حیات ایران یکپارچه و ایرانیان همبسته است/ اکثریت قاطع مردم همدلانه به میدان آمدند
 گفتــگو
حقیقت‌پور: وقت آزادی های اجتماعی سیاسی فرا رسیده است/ باید صدا و سیما را شخم زد و بذر خوب در آن کاشت
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟
سیدحسن خمینی: وقتی مسأله این می‌شود که کدام اجتهاد باید حکومت کند، پاسخ این است همان اجتهادی که مردم به آن رأی می‌دهند
جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس: بسیاری از زنان مجلس به دنبال یافتن جایگاهی برای ارتقای کلی زنان نیستند
رئیس پیشین صداوسیما: فردوسی‌پور به دلیل گفت‌وگو با ظریف کنار گذاشته شد؛ "نود" از سریال‌های پرهزینه بیشتر مخاطب داشت
ضرغامی: اگر حرفی را که رهبری گفتند، من بزنم چه بلایی به سرم می آورند؟/ گفتند من وصله ناجور دولت رئیسی بودم
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است
عباس عبدی: پزشکیان نقطه اصلی وفاق و چارچوبش را باید با رهبری حل کند

کد مطلب 23613           تاریخ ارسال : 1398/05/30                         نسخه چاپی
حناچی: نگاه جنسیتی به استفاده از دوچرخه نداریم

شهردار تهران گفت: آمار‌ها حاکی از این است در تهران مشکلاتی همچون چاقی، فشار خون، دیابت و افزایش ذرات معلق آلوده در هوا رو به افزایش است، بنابراین نگاه ما به حمل‌ونقل با دوچرخه به جهت حفظ سلامت است و نگاه جنسیتی در این باره مطرح نیست.


به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در نشستی با موضوع «شهرداریِ یک معمار» اظهار کرد: در دوره‌ای که به عنوان شهرداری تهران انتخاب شدم چندین وعده دادم؛ یکی از شعار‌های بنده تحت عنوان "تهران، شهری برای همه" است. در مفاهیم امروزی شهردار موفق کسی است که شهروندان آن شهر بتوانند به طور عادلانه از امکانات استفاده کنند. 

وی با طرح این سوال که شما از کدام قسمت از خدمات شهر می‌توانید به طور عادلانه استفاده کنید؟ افزود: عموما در بخشی که به حوزه قلمرو عمومی مربوط می‌شود، زیرا در بخش خصوصی نمی‌توان به صورت عادلانه از خدمات بهره برد و ممکن است برخی از فضا‌های بخش خصوصی بزرگ باشد و جمع کثیری از مردم از آن استفاده کنند، ولی نمی‌توان آن را به تمام مردم اطلاق کرد.

شهردار تهران بیان کرد: بزرگترین ثروت شهر‌های دنیا به قلمرو عمومی مربوط می‌شود، جایی که همه مردم بتوانند به صورت عادلانه از امکانات آن استفاده کنند. تفاوت مهم شهر‌های موفق دنیا با شهر‌های عقب مانده‌تر در همین موضوع هست. یکی از علت‌های استقبال مردم از شهر پاریس این است که بخش زیادی از خدمات شهر به صورت عادلانه در اختیار مردم است.

حناچی خاطرنشان کرد: ما در شرایط بسیار سخت اقتصادی در تهران مشغول به کار هستیم و شهرداری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد البته بدهی اهمیتی ندارد، زیرا قابل تحمل است، ولی بر روی منابع جدید تاثیرگذار است.

نداشتن پول به معنای عدم توانایی برای انجام کار در شهرداری نیست

وی اضافه کرد: نداشتن پول به معنای عدم توانایی برای انجام کار در شهرداری نیست. نمونه‌هایی از کار‌های بسیار کم هزینه و پربازده از کار‌هایی که با رنگ در دنیا اتفاق افتاده وجود دارد که چگونه "رنگ" سرنوشت یک منطقه از شهر را تغییر داده است. ما نیز به دنبال آن در حال پیگیری برای اجرای چنین تجربیاتی در شهر تهران هستیم.

شهردار تهران در خصوص انسجام بخشی به سازمان فضایی- اجتماعی شهر از طریق سازماندهی قلمرو عمومی با استناد به نمونه‌هایی از شهر‌های انگلیس تصریح کرد: سازمان فضایی- اجتماعی شهر، تلقی واقع‌گرایانه از مفهوم و محتوای شهر است و در صدد آن است که از طریق نیرو‌های اصلی و موثر بر فرآیند شکل‌گیری و تغییر شهر، آن را توضیح دهد.

حناچی عنوان کرد: عوامل موثر بر شکل‌گیری و فضای ساخته شده شهر شامل؛ نیرو‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. زمانی که نیروی اقتصادی و سیاسی با یکدیگر تصمیم بگیرند و نیرو‌های اجتماعی را حذف کنند شما با پروژه‌های ناهنجار مواجه می‌شوید و بخشی که در مشهد و شهر‌های دیگر با آن مواجه هستیم و عدم نارضایتی را به دنبال دارد به واسطه این اتفاق است.

وی ادامه داد: قلمرو عمومی به آن بخش از فضای شهر که عموم مردم در آن حضور داشته باشند اطلاق می‌شود. همچنین ارتقای کمی و کیفی قلمرو عمومی منجر به انسجام فضای شهری می‌شود، زیرا شهر از طریق قلمرو عمومی به صورت بلافصل درک می‌شود و قلمرو عمومی به مثابه شبکه پیوند دهنده کلیه عناصر منفرد شهر است همچنین فعالیت‌های اصلی زندگی شهری همچون کار، گذراندن اوقات فراغت و گردهمایی‌های اجتماعی در قلمرو عمومی رخ می‌دهد.

شهردار تهران مطرح کرد: ارتقای کمی و کیفی حوزه قلمرو عمومی مستلزم درک و شناخت مولفه‌های کیفیت‌بخشی به قلمرو عمومی و مکانیزم‌های اجرای آن است.
 
مولفه‌های کیفیت‌بخشی شامل؛ دسترسی، خوانایی، امنیت، هویت، تعامل اجتماعی، پایداری محیطی، انطباق‌پذیری، مقیاس، خلاقیت و جذابیت است. همچنین مکانیزم‌های اجرایی شامل سازماندهی و مدیریت منسجم، مشارکت مردم، مشارکت بخش خصوصی، قواعد راهنما، ضوابط و استانداردها، منابع و نظارت و کنترل است.

حناچی در خصوص مولفه کیفیت بخشی دسترسی گفت: تامین دسترسی برای همه افراد اعم از سواره و پیاده مطرح است و تسهیل در حرکت در قلمرو عمومی برای کیله افراد و امکان افزایش نفوذ برای حرکت در فضا از جهت بصری و فیزیکی از اصول دسترسی است.
 
این نگاه مفهوم معلولیت را نیز تغییر داده است و با مفهوم امروزی، معلول کسی نیست که روی ویلچر قرار بگیرد بلکه کسی است که در عرصه‌های عمومی نتواند حضور پیدا کند. با این نگاه، جمعیت محدود ۳ تا ۵ درصدی معلولین به مجموعه ۳۵ درصدی یعنی تمام کسانی که نیازمند مناسب‌سازی فضای شهری هستند، تبدیل می‌شود.

وی افزود: خوانایی به معنای پالایش فضای شهری از آلودگی‌های بصری، تجهیز فضای شهری به عناصر راهنما و نشانه‌های شهری و تامین و تاکید بر سلسه مراتب فضا‌های شهری است. همچنین امنیت به معنای توجه به زندگی روز و شب، پرهیز از ایجاد و یا تقویت نقاط جرم‌خیز و به کارگیری ابزار‌های کنترل و تقلیل‌دهنده جرایم شهری همچون نورپردازی و دوربین مداربسته است.

شهردار تهران اظهار کرد: به همان اندازه که شهر در روز زندگی می‌کند در شب نیز به حیات خود ادامه می‌دهد و در حال حاضر بحث حیات شبانه در تهران مطرح است به این معنا که شهر در شب نیز باید همچون روز زیبایی‌های خود را داشته باشد، مثلا فروشگاه شهروند در خیابان آرژانتین تهران به دلیل فعالیت شبانه‌روزی شبی ۲۰۰ میلیون تومان کارکرد دارد.

وی اضافه کرد: تعامل اجتماعی به منظور ایجاد مکان است و توجه به شاخص‌های کیفی حضور مردم در فضا از طریق ایجاد کاربری مختلط در فضا همچون خرید و فروش و گفتگو، گذران اوقات فراغت و مراسم مذهبی و اعیاد است. همچنین باید امکانات و فضا برای حضور کیفی مردم تامین و محور‌های پیاده شهری تقویت شود.

شهردار تهران تصریح کرد: علاوه بر آن، توجه به شاخص‌های کمی حضور مردم در فضا از طریق تامین فضای پیاده همچون میدان، پارک و محور پیاده، ایجاد کاربری‌های مختلط برای حضور اقشار مختلف مردم و توجه به خواست شهروندان و تامین نیاز‌های مورد نظر آنان در قلمرو عمومی محقق می‌شود.

حناچی عنوان کرد: پایداری محیطی به معنای توجه به حفظ و توسعه فضای سبز و طبیعی موجود و یا قابل ایجاد در قلمرو عمومی، توجه به کاهش آلودگی‌های محیطی همچون صوتی، هوایی و فاضلاب، توجه به اطلاع‌رسانی و آگاه نمودن مردم در نحوه استفاده از فضا و نگهداری از آن، استفاده از امکانات، مصالح و تکنولوژی‌های بومی هر منطقه و به حداقل رساندن استفاده از انرژی فسیلی و تمایل به استفاده از انرژی‌های پایدار است.

وی ادامه داد: همچنین رعایت تناسبات و اندازه‌های فضا و عناصر متشکله آن برای گروه‌های مختلف استفاده کننده و توجه به مقیاس تناسبات فضا برای سواره و پیاده با اشکال مختلف حضور و یا عبور از فضا از ویژگی‌های مولفه مقیاس است. متاسفانه در ایران به دلیل مسائل فرهنگی اجرای این مولفه کار سختی است در صورتی که در اروپا به راحتی یک کلیسا را تغییر کاربری می‌دهند و به فضای عمومی تبدیل می‌شود.

شهردار تهران مطرح کرد: خلاقیت از طریق ارائه روش‌های خلاق در ایجاد و تجهیز فضای شهری، به کارگیری تکنولوژی‌های مناسب با شرایط زمان و مکان در ساخت و کنترل فضا و استفاده از ایده‌ها و نوآوری‌های جدید به ویژه دانشجویان از طریق مسابقات محقق می‌شود.

حناچی گفت: همچنین جذابیت از طریق ایجاد و توسعه کاربری‌ها و فعالیت‌های جذاب یا جاذبه‌های کارکردی، ایجاد و توسعه مراکز و نقاط دیدنی یا جاذبه‌های بصری و توجه به جاذبه‌های فرهنگی و اجتماعی فضا و تقویت و تعمیم آن‌ها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد حمل‌ونقل تهران سهم خودرو‌های شخصی است، اظهار کرد:، چون هم قول و هم شعار حل ترافیک را در تهران به‌عنوان شهردار این شهر داده‌ایم، برای رسیدن به این هدف تصمیم گرفتیم حجم ورود خودرو‌های شخصی به‌مرکز شهر را کاهش دهیم. پروژه موفق در این زمینه میدان هفت‌تیر تهران است که در کاهش ترافیک موفق عمل کرده به‌طوری‌که بخش اعظمی از این میدان را به‌فضا‌های پیاده در جهت عبور و مرور پیاده محور قرار داده‌ایم.

شهردار تهران بیان کرد: متأسفانه مردم و مدیران شهری گاهی حساسیت‌های لازم در بحث مسائل شهری را ندارند به عنوان مثال ما در میدان هفت تیر این فضا را با ۵ میلیارد تومان ایجاد کرده‌ایم و توانسته‌ایم میزان بالای رضایت‌مندی شهروندان را از اجرای این پروژه کسب کنیم.

حناچی خاطرنشان کرد: همچنین پل طبیعت نیز یکی‌دیگر از نمونه‌های موفق است که با طراحی فضای خاص و افزایش جذابیت چهره آن منطقه علاوه بر افزایش امنیت آن منطقه، هم‌اکنون به‌عنوان ۱۰جاذبه اول شهر تهران تبدیل شده است. از جمله پروژه‌های موفق دیگر می‌توان به پروژه میدان پانزده خرداد و پادگان ارتش اشاره کرد.

برای پیش‌برد پروژه‌های بزرگ چاره‌ای جز گفتگو و تعامل وجود ندارد

وی افزود: ما باید از تجربیات گذشته و کشور‌های دیگر درس بگیریم، زیرا در پروژه‌های بزرگ مقیاس مؤلفه‌های تصمیم‌گیری بسیار پیچیده هستند و در تصمیم‌گیری و اجرای پروژه ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم. در حال حاضر میدان هفت تیر، میدان بهارستان، میدان امام خمینی (ره) و میدان حسن‌آباد در دستور کار شهرداری است و برای پیش‌برد پروژه‌های بزرگ چاره‌ای جز گفتگو و تعامل وجود ندارد.

شهردار تهران تصریح کرد: یکی از علت‌های معطل ماندن بسیاری از پروژه‌های شهر مشهد و دیگر شهر‌ها این است که در این شهر‌ها هیچ گفتگو و اجتماعی میان بخش‌ها و حوزه‌های مختلف صورت نگرفته است.

حناچی با اشاره به طرح حریم حرم مطهر رضوی گفت: وقتی می‌خواهیم کاری را در مقیاس محلی انجام دهیم باید یک اجماع بین مسؤولان ملی و محلی صورت بگیرد و در صورت فراهم آوردن شرایط گفتگو نتایج خوبی کسب خواهد شد.

وی اضافه کرد: نباید تصمیمات بزرگ را پشت در‌های بسته بگیریم، ماده پنج شورای عالی شهرسازی گفتگو میان نمایندگان محلی و دولت را فراهم می‌کند، اما در قوانین جایی برای گفتگو مردم و مسؤولان دیده نشده است.
 
در جایی که بسیاری از مسائل از بالا به پایین تکلیف می‌شود و همه چیز بر مبنای تمرکزگرایی است و در مفهوم دیگری هنگامی که نسبت به دولت‌های محلی اعتماد وجود ندارد، نمی‌توانیم شاهد وقوع اتفاقات مثبت باشیم.

شهردار تهران مطرح کرد: ۷۰ درصد بودجه شهرداری تهران به حمل‌ونقل عمومی اختصاص دارد و سیاست توسعه خطوط ریلی، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و مسیر‌های دوچرخه سواری در جهت کاهش آلودگی هوا در شهرداری تهران دنبال می‌شود.

حناچی با اشاره به مذاکره با شرکت هلندی در راستای افزایش مسیر ویژه دوچرخه‌سواری در تهران گفت: این شرکت به ما این موضوع را متذکر شده است که از روش آن‌ها تقلید نکنیم بلکه طرح‌هایی برنامه‌ریزی شود که با شرایط فرهنگی کشور انطباق داشته باشد.

نگاه ما به حمل‌ونقل با دوچرخه جنسیتی نیست

وی ادامه داد: وضعیت سلامت در تهران خوب نیست آمار‌ها حاکی از این است در تهران مشکلاتی همچون چاقی، فشار خون، دیابت و افزایش ذرات معلق آلوده در هوا رو به افزایش است بنابراین نگاه ما به حمل‌ونقل با دوچرخه به جهت حفظ سلامت است و نگاه جنسیتی در این باره مطرح نیست. 

شهردار تهران اظهار کرد: میزان حمل‌ونقل با دوچرخه زیر یک درصد است و ما در تهران برای فرهنگ دوچرخه‌سواری یک اپلیکیشن را طراحی کرده‌ایم که فرآیند دسترسی و تحویل دوچرخه را برای مردم بسیار راحت و آسان کرده است و افراد در هر مکان می‌توانند دوچرخه را تحویل داده و نحوه پرداخت نیز آسان‌تر شده است.

حناچی بیان کرد: برای حل مشکل استفاده زنان از دوچرخه طرح‌هایی همچون دوچرخه سواری خانوادگی، اسکوتر برقی و افزایش سرویس‌دهی به‌پارک‌های مخصوص بانوان طراحی شده است که امیدواریم حساسیت‌های مربوطه را کاهش دهد.

وی افزود: همچنین از دیگر برنامه‌های ما اصلاح طرح تفصیلی منطقه ۲۲ و جلوگیری از تخریب باغات و تبدیل آن به برج و ساختمان هستیم.

شهردار تهران در خصوص نظام شورایی شهر و احزاب خاطرنشان کرد: ما هنوز در ابتدای این راه هستیم و نقطه مقابل این روش، تصمیم‌گیری فردی است. احزاب باید برای زندگی بهتر مردم برنامه بدهند و نتیجه رقابت احزاب این است تصمیماتی را برای بهبود شرایط زندگی مردم ارائه دهند و آن را اجرایی کنند.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب