6:21 AM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  خطر ! جاسوسان مشغول کارند

اینبار با نبرد مرصاد گونه ای مواجه بودیم که وسعت تنگنه آن به بزرگی تمام ایران بود ، آنها فقط طی چند روز از نوار باریک مرزی غرب کشور وارد نشده بودند بلکه از سالیان و دهه ها پیش ، از همه سرحدات کشور :از غرب ، شرق ، جنوب و شمال وارد کشور شده بودند ، زمینی ، هوایی ، دریایی در قالب مهاجر افغانی و طلبه پاکستانی و تاجر عراقی و.....

 اخبار عمومی
توجیه رضا عاشری بعد از درخواست ترور پزشکیان: من آدم طنازی هستم!
رائفی‌پور: شما رو به خدا دروغ پخش نکنید کدام اف ۳۵؟
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان
چه کسانی از مصاحبه رئیس جمهور خشمگین شدند؟
اذعان اسرائیل: موشک ایرانی به دفتر نتانیاهو اصابت کرد
محمد مهاجری: درخواست رهبر انقلاب برای سرود «ای ایران» در شب عاشورا، اهمیت والای وطن را نشان می‌دهد
سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند
توصیه احمد زیدآبادی: تشکیل هیئت حقیقت‌یاب برای بررسی چگونگی نفوذ اسرائیل به کشور
سفیر سوئیس به تهران بازگشت و سفارت باز شد
سفیر آمریکا در ناتو: ایران باید صلح با واشنگتن و تل‌آویو را بپذیرد!
بازگشت هواپیماهای مسافری به آسمان ایران
روزنامه جمهوری اسلامی : صداوسیما را از افراد کم سواد و مشکوک پاکسازی کنید/ با افرادی که بنام ایدئولوگ نظام، عوامفریبی کردند برخورد شود
سخنگوی دولت : با وجود بی‌اطمینانی به مذاکرات، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم
موافقت ترامپ با فروش ۵۱۰ میلیون دلار تسلیحات به اسرائیل
حمله حسین شریعتمداری به موافقان مذاکره : هم خائن‌اند هم احمق
پسر نتانیاهو : از ترس جانم اسرائیل را ترک کرده ام
وزرای خارجه مصر و عمان خواستار از سرگیری مذاکرات شدند
نماینده سنای پاکستان: در صورت تعرض به جان آیت‌الله خامنه‌ای هیچ آمریکایی در پاکستان نخواهد ماند
انتقاد پزشکیان از گروسی در گفتگوی تلفنی با مکرون
کیفرخواست قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد
ادعای کاخ سفید: با ایران همچنان در ارتباط هستیم
آیت‌الله نوری همدانی: هرگونه تعرض و تهدید به رهبری و مرجعیت شیعه حکم محارب دارد
گروسی : ایران می تواند در چند ماه دوباره غنی سازی کند / شبکه ان بی سی: مذاکرات ایران و امریکا، به زودی
رئیس ستاد کل: درباره پایبندى دشمن به آتش‌بس، کاملاً تردید داریم / وزیر دفاع عربستان : تسلیت شهادت فرماندهان ؛ برای پایان جنگ تلاش زیادی کردیم
علی لاریجانی: در ابتدای جنگ، دست نظامی ما نسبت به اسرائیل پایین‌تر بود و ما را غافلگیر کرده بودند/ تهدید کردند در ۱۲ ساعت کشور را ترک کنم
سفیر ایران در سازمان ملل: تسلیم بی‌قید و شرط، مذاکره نیست؛ با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم
قالیباف: مصوبه مجلس حساب و کتاب ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی بود
حاجی بابایی: در بخش پدافند ضعف داریم/ هر ضربه ای در داخل خوردیم صددرصد از نفوذی ها بود
ترامپ: مذاکره با ایران هفته آینده؛ توافق هسته‌ای "ضروری نیست"
تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی در دستور کار مجلس قرار گرفت
هشدار روحانی: آتش‌بس، پایان تهدید نیست/ باید به سخن مردم گوش سپرد و جبران و بازسازی کرد
جانشین سازمان اطلاعات فراجا به شهادت رسید
عراقچی: تا پایان تجاوزات، مذاکره با آمریکا منتفی است
عقب‌نشینی ترامپ از تغییر رژیم در ایران: هرج‌ومرج نمی‌خواهیم / ایرانی‌ها تاجرند، نه جنگ‌طلب
سی‌ان‌ان: ارزیابی اولیه اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که سایت‌های هسته‌ای ایران تخریب نشده‌اند
وزیر خارجه انگلیس: بمباران، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نمی‌کند
فرانسه: حمله به زندان اوین غیرقابل‌قبول است
زمان برگزاری کنکور روز ۱۶ تیرماه اعلام خواهد شد
واکنش ظریف به اظهارات ترامپ: در باره تغییر رژیم خیالبافی می‌کند ؛ تنها ایرانیان، عظمت ایران را خواهند ساخت
سرلشکر موسوی: تنبیه نتانیاهو را تا بیچارگی‌اش با قدرت ادامه می‌دهیم
 گفتــگو
حقیقت‌پور: وقت آزادی های اجتماعی سیاسی فرا رسیده است/ باید صدا و سیما را شخم زد و بذر خوب در آن کاشت
پورمحمدی: مذاکره میدان رقابت برای گرفتن حق است/ آیا باید بنشینیم و هر روز تحریم جدیدی تحمل کنیم؟
سیدحسن خمینی: وقتی مسأله این می‌شود که کدام اجتهاد باید حکومت کند، پاسخ این است همان اجتهادی که مردم به آن رأی می‌دهند
جلودارزاده، نماینده ادوار مجلس: بسیاری از زنان مجلس به دنبال یافتن جایگاهی برای ارتقای کلی زنان نیستند
رئیس پیشین صداوسیما: فردوسی‌پور به دلیل گفت‌وگو با ظریف کنار گذاشته شد؛ "نود" از سریال‌های پرهزینه بیشتر مخاطب داشت
ضرغامی: اگر حرفی را که رهبری گفتند، من بزنم چه بلایی به سرم می آورند؟/ گفتند من وصله ناجور دولت رئیسی بودم
رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است/ پزشکیان از وفاق با مردم غافل شده است
محمد هاشمی : برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم ها، کاسبان تحریم خلع ید و خلع سلاح شوند/ ترامپ اهل معامله است نه جنگ
فریدون عباسی: هم با عقل و عزت مذاکره می کنیم هم دستمان روی ماشه است
عباس عبدی: پزشکیان نقطه اصلی وفاق و چارچوبش را باید با رهبری حل کند

کد مطلب 23546           تاریخ ارسال : 1398/05/17                         نسخه چاپی
رييس اتحاديه املاك براي پايان تابستان پيش‌بيني كرد / موج دوم افت قيمت در بازار مسكن

گروه اقتصادي

سهم 24 درصدي از توليد ناخالص داخلي و سهم بيش از 40 درصدي در بخش‌هاي مختلف اقتصاد ايران؛ اين آمارها تنها بخشي از نقش مسكن در تصوير كلان اقتصادي ايران را تشكيل مي‌دهد؛ صنعتي كه امروز يكي از بزرگ‌ترين‌ دوره‌هاي ركودي خود در سال‌هاي اخير را تجربه مي‌كند.


جديدترين‌ آمارهاي ارايه‌شده از سوي اتحاديه مشاوران املاك كشور نشان مي‌دهد، در ۱۵ روز ابتداي مردادماه امسال افت ۵۳ و ۷۸ درصدي در قراردادهاي خريد و فروش به ترتيب در كل كشور و شهر تهران نسبت به بازه زماني مشابه در سال گذشته به ثبت رسيده است؛ عددي كه از فاصله عميق قدرت خريد متقاضيان واقعي مسكن با قيمت‌هاي ارايه شده در بازار حكايت مي‌كند.

جداي از آمارهاي خريد و فروش، قراردادهاي اجاره نيز به همين ترتيب ۱۳ و ۲۲ درصد كاهش يافته است و اين آمار به معناي عميق شدن ركودي است كه در بازار مسكن رخ داده و ادامه‌دار شده است.

اگر اين آمار را در كنار عملكرد ماه گذشته اين بازار قرار دهيم، جايي كه بانك مركزي گزارش داد كه معاملات مسكن پايتخت در تيرماه ۱۳۹۸ نسبت به ماه مدت مشابه سال قبل كاهش ۶۵ درصدي را پشت سر گذاشته است، يعني آنچه در بازار رخ داده، بيشتر از يك كاهش نسبي معاملات در كوتاه‌مدت است.

موقعيت فعلي بازار مسكن، نتيجه پيش‌بيني‌هايي است كه برخي كارشناسان از چند ماه قبل داشتند. افزايش حدودا 100 درصدي قيمت‌ها در بازه زماني كوتاه يك‌ساله، قدرت خريد اقشار كم‌درآمد جامعه را به شكلي جدي پايين آورد و وقتي راه‌حل مشخصي از سوي وزارت راه و شهرسازي براي مقابله با شرايط جديد ارايه نشد، عملا ركود تنها نتيجه اتفاقات اخير بود.

 

ركود در مهم‌ترين بازار

در شرايطي كه اقتصاد ايران در ماه‌هاي گذشته بار ديگر به يك دوره از ركود تورمي وارد شده، احتمالا عبور از اين شرايط نياز به تغييرات اساسي در بازارهاي مهم دارد و آمارها نشان مي‌دهند، مسكن در اين زمينه اصلي‌ترين بازار به شمار مي‌رود.

گزارشي كه سال گذشته از سوي بانك مركزي منتشر شد نشان مي‌داد، مسكن به تنهايي نقشي مهم در تمام اقتصاد ايران دارد. براساس اين گزارش، نسبت به قيمت‌هاي جاري سال 1393، سهم بخش «ساختمان» از گروه صنايع و معادن 8.7 درصد و سهم «خدمات مستغلات و خدمات حرفه‌اي و تخصصي» از گروه خدمات 15 درصد توليد ناخالص داخلي (GDP) بوده است. مجموع سهم اين دو بخش روي هم حدودا 24 درصد GDP را تشكيل مي‌دهد.

كنار هم قرار دادن اين آمارها نشان مي‌دهد، وقتي مسكن از حركت بايستد، يك چهارم از كل اقتصاد ايران وارد ركود خواهد شد و تداوم اين شرايط ركود كلي در اقتصاد ايران را تشديد مي‌كند.

 

نقش پررنگ تورم و دلار

صنعت ساختمان نيز مانند بسياري ديگر از بخش‌هاي اقتصاد ايران در چهارساله ابتدايي دولت روحاني، روزهاي نسبتا آرامي را پشت سر گذاشت. پس از افزايش قيمتي كه مسكن در سال‌هاي ابتدايي دهه 90 تجربه كرد، قيمت‌ها در اين بازار براي مدتي نسبتا طولاني ثابت ماند و همين امر، يك موج جدي از ركود در عرضه ايجاد كرد. در اين سال‌ها اقتصاد مسكن به نقطه‌اي رسيده بود كه براي بسياري از بسازبفروش‌ها، سرمايه‌گذاري جديد در اين عرصه صرفه اقتصادي نداشت و حتي بسياري از آنها ترجيح مي‌دادند واحدهايي كه پيش از اين ساخته و تكميل كرده‌اند را تا زمان افزايش دوباره قيمت‌ها وارد بازار خريد و فروش نكنند.

از روزهاي ابتدايي سال 97 و همزمان با آغاز تلاطم‌هاي جديد در اقتصاد ايران، بازار مسكن نيز از اين تحولات بي‌نصيب نماند.

ابتدايي‌ترين اتفاق در اقتصاد ايران افزايش قابل توجه قيمت ارزهاي خارجي بود. هرچند بخش زيادي از نيازهاي بازار مسكن در ايران به وسيله كالاها و محصولات داخلي تامين مي‌شود اما آنچه در اين بين بيشترين اهميت را داشت، تاثيرپذيري قيمت‌ها در بازار واحدهاي مسكوني كوچك از واحدهاي مسكوني لوكس بود. اين واحدها كه سهم كالاهاي خارجي در ساخت و تحويل‌شان بيشتر از ديگر واحدهاست، ابتدا يك افزايش قيمت جديد را تجربه كردند و پس از آن نوبت به ساير واحدهاي مسكوني رسيد كه تحت‌تاثير فضاي رواني ايجاد شده و البته ورود دوباره سوداگران به بازار افزايش قيمتي جديد را تجربه كنند.

در كنار نرخ ارز، نرخ تورم نيز كه در سال‌هاي مياني دهه 90 حتي تك‌رقمي شده بود دوباره به بالاتر از 40 درصد رسيد و اين نرخ براي بالا رفتن قيمت خانه در كلان‌شهرها مزيد بر علت شد.

بر خلاف آنچه در ساير بازارهاي اقتصادي ايران رخ داد، يعني افزايش قيمت‌ها تحت‌تاثير تورم با حفظ قدرت خريد نسبي متقاضيان، در بازار مسكن افزايش 100 درصدي قيمت‌ها به معناي آن است كه بسياري از متقاضيان واقعي توان خريد خود را از دست مي‌دهند و اين اتفاق نتيجه‌اي جز ركود ندارد.

 

عميق‌ترين ركود 20 ساله اخير

حسام‌الدين عقبايي، نايب‌رييس اتحاديه مشاوران املاك در گفت‌وگو با «اعتماد»، از لزوم توجه جدي به وضعيت بازار مسكن مي‌گويد و معتقد است اگر فكري عاجل براي آينده بازار مسكن نشود، ركود امروز كه عميق‌ترين ركود 20 ساله اخير است، تداوم خواهد يافت.

به گفته او روند معاملات مسكن در سطح كشور از چند ماه قبل روند كاهشي خود را آغاز كرده و برآوردها نشان مي‌دهد اين كاهش معاملات تا پايان سال جاري و حتي سال آينده ادامه خواهد يافت.

اين كارشناس بازار مسكن با بيان اينكه كاهش معاملات در بازار مسكن، با پايين آمدن قيمت‌ها همراه شده است، اظهار كرد: پيش‌بيني ما اين است كه تا پايان تابستان امسال، كاهش قيمت‌ها در واحدهاي بالاتر از 150 متر شدت بگيرد و حتي امكان كاهش قيمت‌ها تا 30 درصد نيز وجود دارد. پس از اين واحدها و احتمالا از پاييز امسال شاهد آن خواهيم بود كه قيمت‌ها در بازار واحدهاي كوچك‌تر نيز كاهش يابد و اين كاهش نيز گسترده خواهد بود.

عقبايي با اشاره به تاثيرپذيرفتن بازار اجاره مسكن از بازار معاملات، تصريح كرد: ‌همانطور كه در ماه‌هاي گذشته با افزايش قيمت خانه، نرخ اجاره‌بها نيز در كلان‌شهرها افزايش يافت، در ماه‌هاي پيش‌رو نرخ اجاره كاهش خواهد يافت. نبود توان پرداخت، كاهش قيمت‌ها و مسائلي مانند مهاجرت مستاجران به شهرهاي پيراموني كلان‌شهرها عوامل اصلي تاثيرگذار در كاهش نرخ اجاره‌بها است و شايد اين كاهش بيش از 20 درصد باشد.

او در پاسخ به اين سوال كه آيا اين تلقي كه بازار مسكن مستقل از تحولات اقتصاد كشور، نسبت به كاهشي يا افزايشي شدن قيمت‌ها واكنش نشان مي‌دهد نيز گفت: اين تلقي درستي نيست زيرا در تمام افزايش قيمت‌هايي كه ما در دهه 60، 70، 80 و 90 تجربه كرده‌ايم، تحولات بازار مسكن متاثر از قيمت‌هاي كلان در اقتصاد ايران بوده است. در ماه‌هاي گذشته نيز افزايش تورم، بالا رفتن قيمت دلار، ورود سوداگران به بازار و ثابت ماندن طولاني قيمت‌ها در بازار عوامل اصلي اين افزايش قيمت بودند.

عقبايي به مسوولان و تصميم‌گيران هشدار داد كه در صورت نپرداختن به مشكلات بازار مسكن و پيگيري نشدن قوانيني مانند عايدي مسكن در مجلس، ركودي كه آغاز شده ادامه پيدا مي‌كند و مشكلات اقشار كم‌درآمد جامعه در تامين واحدهاي مسكوني مورد نيازشان ادامه خواهد يافت.

با وجود طولاني شدن مشكلات در بازار مسكن، هنوز مشخص نيست برنامه وزارت راه و شهرسازي براي مقابله با اين شرايط چيست. در ماه‌هاي گذشته عملا تسهيلات بانكي براي خريد مسكن در كلان‌شهرها تاثير خود را از دست داده‌اند و براي بسياري از جوان‌ها و خانه‌اولي‌ها، خريد خانه در شهرهايي مانند تهران، به يك آرزوي دست‌نيافتني بدل شده است؛ آرزوي نشدني كه نخستين نتيجه‌اش ركود عميق در بازار مسكن است.


نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده
متن
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب