10:36 PM
     صفحه نخست          اساسنامه و مرامنامه حزب          آلبوم عکس       عضویت در حزب         آرشیو مطالب       جستجوی مطلب           پیوند ها          تماس با ما 
 یادداشت سر دبـیـر
  چه " اسفندها " دود کردیم برای .....

اگر نوروز با دعای " یا مقلب القوب و الابصار " آغاز می شود مگر غیر از این است که رمضان نیز با " قلوب و الابصار " آدمیان سروکار دارد و اگر قلبی در این ماه منقلب و متحول نشود روزه او غیر از گرسنگی و تشنگی جسم ثمری ندارد و عادتی می شود از جنس سایر عادات بشری که قیصرشعر ایران مرحوم امین پور به درستی می گوید: تمام عبادات ما عادات ماست ای کاش به بی عادتی " عادت " کنیم. اگر " محول و الحال " نباشد حال ما چه فرقی با گذشته می کند؟

 اخبار عمومی
سایت اصولگرا درباره ماجرای درمانگاه قم: آن خانم و روحانی با هم مصالحه کردند/ اولین کسی که مردم را به تصویربرداری از یکدیگر دعوت کرد "مصی علینژاد" بود
همتی خطاب به رئیسی : با جراحی اقتصادی ، تورم سه رقمی ایجاد کردید
حملات تند هفته‌نامه سپاه به خاتمی ؛ کهولت سن درایت او را از بین برده، با جریان رادیکال همسو شده
نماینده مجلس: فقر و کاهش قدرت خرید مردم را در شب عید می‌بینیم / وضعیت آشفته ارز و رهاشدگی بازار، مردم را نگران کرده
رییس گروه اقتصادی دفتر رهبری: 1.8 میلیون نفر هیچ راهی برای کسب درآمد ندارند
نامه روحانی به شورای نگهبان : ضمن خودداری از کلی گویی ، مستندات ردصلاحیت بنده را ارائه دهید
احمد خاتمی : برخی مشکلات کنونی کشور در مدیریت آقایانی رخ داده که در انتخابات مشارکت نکردند
نماینده مجلس : در دولت تخصصی وجود دارد که هر روز مردم را ناراضی کنند
جزئیات جدید لایحه حجاب؛ جریمه دیده شدن ساق پا و گردن هم ۳ میلیون است؟
واکنش رسایی به پویش فارس برای رد اعتبارنامه‌اش؛ این طلبه ازاین ادا و اطوار‌ها نمی ترسد
رکوردشکنی یک نماینده مجلس
فائزه هاشمی از زندان به مرخصی آمد
وزارت اطلاعات : انهدام بزرگترین شبکه‌ سازمان یافته‌ قمار و شرط‌بندی
آیت الله جوادی آملی: مملکت را کمیته امدادی نمی‌شود اداره کرد / هر کس باید در کنار سفره خودش بنشیند
عباس عبدی : مالیات های بعضا عجیب برای پر کردن کمبودهای دولت
محاکمه 2 پسر معاون اول قوه قضائیه به اتهام نفوذ و پولشویی
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
آیا «قالیباف» رئیس می ماند؟ / خالص ساز‌ها از قالیباف هم عبور کرده اند
روایت حسین کروبی از آخرین وضعیت جسمانی پدرش
میشل اوباما کاندیدا نمی شود
روزنامه هم میهن: حکم شروین حاجی پور در جهت تحقیر بود نه مجازات
حمید رسایی : پیام روشن انتخابات ۱۱ اسفند، مطالبه تغییر و تحول بود/ تغییر و تحول را باید در تغییر هیأت رئیسه مجلس نشان دهیم
کیهان : مشارکت انتخاباتی کاهش یافت، اما تقصیر روحانی بود
مرعشی : این انتخابات هیچ پیروزی نداشت ؛ اقوام جایگزین احزاب شدند
عباس عبدی : دولت ادعا می‌کند اقتصاد کشور رشد ۵ درصدی دارد؛ پس چرا برای افزایش دستمزدها می‌گویید پول ندارید؟
مالک هتل های اسپیناس: میرسلیم، 8 سال سنگ انداری کرد
سخنگوی سپاه : رسانه ها انتخابات را پایان یافته تلقی کنند/ سرمایه‌های قبلی خود را تخریب نکنیم
واکنش ضرغامی به حکم شروین حاجی پور : چه خوب که شهید مطهری بین ما نیست
آذر منصوری : متولیان کشور تا دیر نشده صدای اکثریت را بشنوند و شیوه حکمرانی را اصلاح کنند
وزیر کشور: میزان آرای باطله 8 درصد است
علی مطهری بیانیه داد: می‌دانستیم اکثر هواداران ما در انتخابات شرکت نمی‌کنند
کنایه تلخ زیدآبادی به اصولگرایان ؛ اگر نرخ مشارکت ۲۰ درصد هم می‌شد، باز هم اعلام جشن و پیروزی می‌کردند
آیت‌الله امامی کاشانی درگذشت
محمدباقر نوبخت بعد از شکست در انتخابات رشت: آمدم، نیامدید، برگشتم!
خبر جدید از شمارش صندوق‌ها در تهران: نبویان با فقط 342 هزار رأی اول است/ رسایی و ثابتی دوم و سوم
ثبت احوال : شناسنامه رای دهندگان در انتخابات مهر زده نمی‌شود، اما سابقه رای فرد ثبت می‌شود / با مدارک هویتی گواهینامه هم می‌توان رای داد
تولیت آستان قدس رضوی: روحانیت هیچ وظیفه ای ندارد که عمامه و لباس امام زمان(عج) را خرج اشتباهات برخی مسئولان کند
«میشل اوباما» گزینه نامزد جانشین بایدن
پیشنهاد حسین انتظامی به دولت رئیسی برای انتشار نتایج انتخابات به تفکیک صندوق‌ها
لیست نهایی و مشترک "شورای ائتلاف" و "جبهه پایداری" برای انتخابات مجلس دوازدهم + اسامی
 گفتــگو
واکنش پزشکیان به اظهارات نماینده اصفهان در مورد کسر جریمه بی حجابی از حساب مردم: به همین خیال باشید تا درست شود!
گفت‌وگو با آیت‌الله مسعودی خمینی رفتار زشت طلبه در درمانگاه قم را به حساب همه روحانیون نگذارید
جعفرزاده: فاجعه است که برخی منتخبان مجلس آینده زیر ۱۰ هزار رأی آورده‌اند
متن کامل مصاحبه ظریف : روابط خارجی ما نامنسجم است/ فقط دعوای میدان و دیپلماسی نیست
جهانگیری : تصور می‌کنند اگر شعار دهند که « ما می‌توانیم » اوضاع درست می‌شود!
پورمحمدی: شاید باهنر رئیس مجلس آینده باشد
تاکید پزشکیان و مطهری بر تشکیل ائتلاف میانه‌روها و اثرگذاری فراکسیون اقلیت
نماینده مجلس : قیمت دلار بالا می‌رود، گوشت ۶۰۰ هزار تومان را رد کرده اما کسی پاسخگو نیست
هاشمی طباء: قالیباف رئیس جمهوری بهتر از رئیسی نمی‌شد
سردار علایی: آمریکا وارد جنگ با ایران نمی‌شود

کد مطلب 22425           تاریخ ارسال : 1397/12/02                         نسخه چاپی
۶۳ درصدت کو آقای احمدی نژاد؟

حافظه تاریخی‌مان ضعیف است اما نه این‌قدر


احمدی‌نژاد تغییر کرده است؟ خودش می‌گوید نه. به نظر درست هم می‌گوید. تنها کافی است گفت و گوی ۹۰ دقیقه‌ای جدید او با اعتمادآنلاین را مشاهده کنید تا با خودش در این باره هم نظر شوید.

 مصاحبه محمود احمدی نژاد با اعتمادآنلاین طولانی است اما ارزش شنیدن دارد. باید به دقت به آن گوش کرد . قرار است بحث درباره تبیین منشور دولت بهار باشد . منشوری که احمدی‌نژاد و دوستانش آن را به تازگی برای مدیریت عالی جهانی و نه فقط کشورداری در ایران به نگارش در آورده اند.

رئیس جمهور پیشین در طول این گفت و گو سعی کرده خود را در مقام ناجی به نمایش بگذارد . در طول مصاحبه البته خیلی مسلط به آنچه نوشته اند سعی می‌کند از مثال‌ها و کلامی که به کار می برد در برابر عدم تسلط کافی مجری به چنین نقدی تخصصی استفاده کند.

او بحث تعریف از انسان در علوم انسانی را به خوبی پیش می کشد و اساس چالش های امروزی کشور را متوجه تفسیر اشتباه در استراتژی تعریف از انسان در علوم اسلامی تشکیل دهنده زیرپایه‌های فکری مان در انقلاب می‌داند.

مصداقش هم شرایط اقتصادی امروز کشور است. اینکه غرب یا شرق بر اساس تعریف دقیق از انسان یک مدل زندگی و اقتصادی برایش تعریف کرده اند که وضعیت امروزشان شباهت به آن تعریف دارد اما احمدی نژاد با دستمایه قرار دادن تعریف انسان و پیچ های تند اقتصادی این روزهای کشور می‌گوید آیا این انسان ایده آل ماست؟ 

احمدی نژاد در حرف‌هایش دومثال مصداقی جالب می‌زند از شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوران ریاستش که ارزش بارها شنیدن را دارد:«رفتیم شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک گروهی آمدند که شورایی تشکیل داده بودند به اسم شورای اسلامی کردن علوم انسانی. آمدند و بعد از ۵ سال گفتند نیاز است یک پژوهشکده بزنیم و بودجه نیاز است. من هم گفتم ۵ سال بودجه گرفتید که بروید همین را تحقیق کنید. اقلا بیست سال هم هست که کلی مرکز تحقیقی در تهران و قم به همین دلیل دارند بودجه می‌گیرند...»

و دومی که باز محل حادث شدن خاطره همان شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است:«می خواستیم تعطیلات عید فطر را زیاد کنیم، گفتند تعطیلات ایران زیاد است و باید همین هم کم شود. گفتیم بابا این طور نیست، یک گروهی را انتخاب کردند که بشوند کارگروه و رفتند دو سال تحقیق کردند و جواب آوردند درحالی که با نیم ساعت سرچ گوگلی می شد اطلاعاتش را بدست آورد. دیدند من با ۶۴ روز کمترین تعطیلات را در دنیا دارد و ایران با ۷۷ روز کشور دوم است و باقی دنیا همه بالای ۱۰۵ روز تعطیلی دارند. دیدند این نگرفت، ۸ نفر درباره این سخنرانی کردند که تعطیلات را زیاد کنیم مردم می‌روند گناه می‌کنند. گفتند یک ماه ملت عبادت کردند با این تعطیلات می روند گناه می کنند تمامش دود می شود.به انسانیتم بر خورد و گفتم مگر شما خودت گناه می‌کنی که مردم را این طوری می بینی؟ به چه حقی این حرف را می زنی و قضاوت می‌کنی اگر این در ذات خودت نیست؟ تازه این مردم بیچاره ما اگر تعطیلی داشته باشند چه کار می‌کنند؟ یک چادر می‌گذارند پشت پراید می روند لب یک رودخانه و نهایت چهار تالقمه ساندویچ کوکو می خورند که خانم خانه تا پای سفر در آشپزخانه برایش پای گاز بوده است.»

سراسر مصاحبه پر است از این مسیر گفته ها. او خود را ور مردم و باقی مدیران کشور در تمام این ۴۰ سال ، بر مردم توصیف می کند. از این می گوید که اشتباه داشته و برایش عذر خواسته اما مصداق نمی آورد. مدام بحث اختیار و مسئولیت را وسط می کشد و می گوید اگر مشکلی بوده این است که در زمان ریاست جمهوری اش اختیاری نداشته، مسئولیت مشکلات را گردنش انداختند اما اصلا اختیاری نداشته متوازن با آنچه باید برایش پاسخگو می شده است.

ولی درباره دولت‌های بعد از خود چون این مدیران را بخشی از حاکمیت می‌داند اعتقاد دارد که در گناه‌ها مقصر هستند.

سینه ستبر کرده و از گشت ارشاد انتقاد می‌کند درحالی که در زمان خودش این گشت‌ها راه افتادند و در مقام رئیس جمهور هیچ تلاش مشخصی برای برچیدن‌ یا کمرنگ شدن شان نکرد. 

تندترین انتقادات را به ساختار قضایی کشور دارد و می‌گوید هیچ کس غیر از او چنین شهامتی را ندارد و مدام از حق تصمیم گیری مردم می گوید. از اینکه هر قانونی را که مردم نخواهند و حتی هر حکومتی را که نخواهند، باید عوض شود . از نیاز برای تغییرات در بخش‌هایی از قانون اساسی می‌گوید.

حرف‌های قشنگی که البته او روی حافظه تاریخی کوتاه مردم برای‌شان حساب باز کرده. جایی می‌گوید ما زورمان به ارکان موازی قدرت نرسید و به مشکل خوردیم. مدام می گوید از همان روز نخست حضور ۸ ساله اش با انتقاد دو گروه سیاسی کار را برایش سخت کرده بودند. به مجلس اصولگرای هشتم می تازد، به علی لاریجانی و به اصلاح طلبان و رسانه‌های‌شان!

کاملا یادش رفته تک قطبی کردن مدیریت کشور در سال ۸۴ را که چطور همه مدیران قبلی را کنار گذاشت!

حرف‌هایش وقتی گاف‌های‌شان بیرون می‌زند که ورود به مصادیق پیدا می‌کند. 

می گوید انتقاداتش به قوه قضاییه برای امروز نیست که رفقایش را گرفته اند و دردش آمده . می‌گوید انتخاب مرتضوی برای حضور در دولت کار خودشان نبوده و از مدیران تحمیلی بوده است. با محمدعلی رامین امروز زاویه دارد و می‌گوید دیدم تند می‌رود گفتم عزلش کنند ولی نمی‌گوید او چطور اصلا معاون مطبوعاتی دولتش شد و آن طور خصمانه با رسانه‌ها برخورد کرد؟

کلیدی ترین بحث درحرف‌هایش اما بر می‌گردد به سال ۸۸ . او که مدام از آزادی و اختیار حرف می‌زند در پاسخ به اینکه آنجا چرا سکوت کرده نی‌گوید:«در آن سال که کلا دوگروه داشتیم . یک گروه که در زندان داشتند می نوشتند که ما اشتباه کردیم. یک گروه هم که در خیابان به من فحش می‌دادند. من چه کار بایدمی‌کردم غیر از اینکه به قوه قضاییه بگویم برخورد شدید نداشته باشد؟ که این کار را هم کردم!»

او اصلا از این نمی‌گوید که چقدر در آن قطبی سازی نقش داشته. از اهمیت نظر مردم می‌گوید و از این نمی‌گوید که اگر اصولگرایان منتقدش بودند و به او رای ندادند، اصلاح‌طلبان هم که خودش اعتراف می‌کند رایی برایش به صندوق‌ها نریختند و داشتند در خیابان به او اعتراض می‌کردند پس دقیقا سبد رای خودش کجا بوده است؟

بر اساس آنچه در این مصاحبه از محمود احمدی‌نژاد نقل شده، او خود را مبری از جمعیت سبز‌های آن سال و جمعیت پرشمار تجمعاتی مثل مصلی تهران که در حمایت از انتخابات به میدان آمدند یا جمعیت پرشمار روز نهم دی می‌داند . اگر هر دو گروه را از سبد آرای رئیس‌جمهور پیشین کنار بگذاریم ، این بار واقعا باید از او بپرسیم : آقای احمدی‌نژاد۶۳ درصدت کو؟

ایشان که در تمام طول این مصاحبه طولانی دم از اخلاق و انسانیت می‌زند،هیچ نمی‌گوید از جنجال‌هایی که با کلامش راه انداخت و مردم را تحریک کرد 

او امروز چه زیبا ژست من مصلح و من بهترین می‌گیرد و چه افسوس که او دقیقا روی حافظه ضعیف تاریخی ما مردم سرمایه‌گذاری کرده است تا امروز اینچنین نیشخند بزند و بگوید فقط من یکی خوبم!

فرهاد عشوندی
نظرات خوانندگان


نام ارسال کننده  
متن  
     

کلیه حقوق و مطالب وبسایت متعلق به ساحت کرمانشاه می باشد                  کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است             طراحی و پیاده سازی : : شرکت داده پردازان ستاره صبح غرب